driveeee 09.11.07, 16:14 czym różni sie kurs doszkalający składający się z pięciu godzin(po tzrecim nie zdanym egzaminie) od zwykłych wykupionych 5-ciu godzinek? Dodam że w mojej auto-szkole taki kurs jest droższy niż zwykłe godziny dodatkowe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sowaa5 Re: kółko geniuszy!!!! 09.11.07, 17:36 tym ze wydadza ci po nim zaswiadczenie, ktore jest niezbedne po 3 krotnie niezdanym egzminie..to wszystko ... Odpowiedz Link Zgłoś
no-comments Re: kółko geniuszy!!!! 09.11.07, 19:05 sowaa5 napisała: > tym ze wydadza ci po nim zaswiadczenie, ktore jest niezbedne po 3 krotnie > niezdanym egzminie..to wszystko ... I pomimo, że to zaświadczenie nic nie kosztuje to takie 5 jazd jest obowiązkowe (więc jeleń, który zapłaci zawsze się znajdzie;), a 5 zwykłych dodatkowych już obowiązkowe nie są:) Radziłabym dla utrzenia nosie szkole - wykupić te 5 obowiązkowych w innym OSK (za normalną cenę), zwłaszcza, że 3 niezdane egzaminy za dobrze o szkole nie świadczą;) Odpowiedz Link Zgłoś
sowaa5 Re: kółko geniuszy!!!! 10.11.07, 11:18 > (więc jeleń, który zapłaci zawsze się znajdzie;), a co mu innego pozostaje? a 5 zwykłych dodatkowych już > obowiązkowe nie są:) ale po wykupieniu dodatkowych nie dostaniesz zaswiadczenia, ktore ci jest potrzebne... Radziłabym dla utrzenia nosie szkole - wykupić te 5 > obowiązkowych w innym OSK (za normalną cenę) a myslisz ze w innym OSK dostanies taniej? wszedzie to "szkolenie >5 h'" z zaswiadczeniem jest drozsze.... normalka... a w innym OSk mozesz nawet zaplacic wiecej ze wzgledu na to ze nie bylas ich kursantka... Odpowiedz Link Zgłoś
no-comments Re: kółko geniuszy!!!! 10.11.07, 14:45 sowaa5 napisała: > > (więc jeleń, który zapłaci zawsze się znajdzie;), > > a co mu innego pozostaje? Pozostaje mu wybrać inne OSK - konkurencja od roku na rynku jest tak wielka, że można sobie w ośrodkach przebierać jak w rękawiczkach. Nikt Ci łaski nie robi, że możesz u nieog / niej jeździć. > Radziłabym dla utrzenia nosie szkole - wykupić te 5 > > obowiązkowych w innym OSK (za normalną cenę) > > a myslisz ze w innym OSK dostanies taniej? wszedzie to "szkolenie >5 h'" z > zaswiadczeniem jest drozsze.... normalka... NIE, to nie jest normalkna, ale jeśli wolisz wierzyć szkole, że to standardowa praktyka, szkole która dzieki Tobie nabija sobie portfel, zamiast pójść i popytać w innych OSK... Twoja sprawa, albo raczej strata;) Odpowiem tak - i w ten sposób marne i/ lub nastwione tylko na zyski OSK zawsze utrzymają się w tej branży, dopóki będą (a jak widać będą) istnieli kursanci, którzy święcie wierzą, że to OSK dyktuje warunki:/ Ludzie - to Wy jesteście klientami, Wy płacicie, Wy wymagacie, Wy żądacie - NIE NA ODWRóT. Szkoł jest teraz w bród, w moim małym mieście jest ich 80 - nie słyszałam, żeby jakakolwiek szkoła kazała za kurs obowiązkowy dodatkowy płacić więcej niż za zwykłe 5 dodatkowych jazd, jeśli Ty taki OSK znasz, idź do nastęnego, a potem do jeszcze nastęnego, gwarantuje, że nawet w malym mieście znajdziesz OSK, który nie nabija tak bezczelnie ludzi w butelkę. > a w innym OSk mozesz nawet zaplacic wiecej ze wzgledu na to ze nie bylas ich > kursantka... A ten argument jest śmieszny - OSK uwielabiają ludzi, którzy przychodzą z innych OSK, bo 35 zł od jazdy - to dużo lepszy pieniądz niż 900 zł za cały kurs - mówiąć krótko - klienta z zewnątrz bardziej opłaca się utrzymać i wcale nie każą płacić więcej za obowiązkowe jazdy ludziom zpoza szkoły, wiem bo sama miałam przyjemność jeżdzenia na jazdach dodatkowych w 4 różnych OSK, w żadnym nie płaciłam więcej tylko dlatego, że nie byłam ich kursantką. Co najwyżej możliwa by była sytuacja odwrotna, że OSK swoim kursantom daje zniżki na dodatkowe, ale skoro mowa o dodatkowym płaceniu za samo wystawienie świstka, to chyba na znizki w takim OSK nie ma co liczyć. Ludzie, dorośnijcie, nie dajcie sie nabijać w butelkę, jeśli coś Wam nie pasuje - rezygnujecie z OSK i idziecie do następnego - macie do tego prawo, natomiast OSK nie ma prawa do żądania od Was pieniędzy za wydanie zaświadczenia! Przy wyborze OSK jeszcze przed kursem - też bym się zastanowiła - dla mnie jesli szkoła żąda więcej za wydanie świstka - jest skreślona, bo wniosek z tego wypływa jeden - nie zależy im na kursantach, tylko na kasie. Odpowiedz Link Zgłoś
sowaa5 Re: kółko geniuszy!!!! 13.11.07, 13:59 jest troche racji w tym co napisalas....ale w rzeczywistosci nie jest tak rozowo... przynajmniej nie wszedzie...mowie na przykladzie kolezanki, ktora po 3 niezdanym egzaminie tez musiala odbyc takie szkolenie, odwiedzila osobiscie kilka OSK i wszedzie takie szkolenie bylo ok 15-25 zl drozsze , tylko w jednym cena nie roznila sie od 5 wykupionych godzin, ale w tym przypadku cena za jedna godzine wynosila 40 zl ( w pozostalych 30-35)wiec i tak sie nie oplacalo... a z takim przypadkiem ze :chcac dokupic dodatkowe godziny, pani w okienku pyta czy sie bylo ich kursantem, a jesli nie cena jest o 5zl wyzsza niz normalnie....wcale nie odosobniony przypadek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: kółko geniuszy!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 22:04 Hej sowaa5 :) > a myslisz ze w innym OSK dostanies taniej? wszedzie to "szkolenie >5 h'" z > zaswiadczeniem jest drozsze.... normalka... Akurat w moim OSK (przynajmniej wg ich zapewnień, bo wolałbym nie musieć sprawdzać ;)) te 5h wraz z zaświadczeniem kosztuje tyle samo, co 5h zwyczajnych jazd doszkalających. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
driveeee Re: kółko geniuszy!!!! 13.11.07, 09:35 macie racje podzwoniłam sobie troche po innych szkołach i rzecz ma sie tak że inne szkoły nie zdzieraja dodatkowej kasy za wydanie świstka... Odpowiedz Link Zgłoś
driveeee Re: kółko geniuszy!!!! 14.11.07, 14:34 a "kółko Geniuszy" dlatego, że nie zdałam już po raz trzeci i wcale nie jestem z tego dumna tak jakoś nie za dobrze wyszło..., ale dzięki Wam podniosłam się na duchu, myślałam, że tylko ja potrafie odpierdzielać takie numery na egzaminie...ale nie jestem chyba sama;) Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: kółko geniuszy!!!! 13.11.07, 11:22 No to wyjeździj je w innej tańszej szkole. Chodzi o podszkolenie jady i papierek do WORD-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiolka Re: kółko geniuszy!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.07, 16:29 to chyba mówisz o Extreme w Łodzi...ja sie z moim instruktorem umówiłam tak,ze jeżeli nie zdam 3 raz to oni mi wystawia zaświadczenie o odbyciu dodatkowego szkolenia i wyjeździmy te godziny przed 4 egzaminem (bez żadnych dodatkowych opłat) na szczęście za 3 razem zdałam:):) a w Extreme po prostu z ludzi chcą zrobić debili...:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doloreska Re: kółko geniuszy!!!! IP: *.uni.lodz.pl 15.01.08, 20:31 Sama jesteś debil!!!Extreme to porządna szkoła, nie dość ,że maja taniej niż w innych ośrodkach to mają normalnych instruktorów, którzy dobrze uczą, a jeżeli ktoś po kursie u nich nie zdaje to jego wina:))))Za to WOTA uczy jazdy na odwróconych lusterkach na rękawie i nie każe dodawać gazu przy ruszaniu na wzniesieniu, to dopiero debilizm!!!!EXTREME RULES!!!!!!!!!POZDROWIONKA DLA CAŁEJ KADRY EXTREME:****** Odpowiedz Link Zgłoś
driveeee Re: kółko geniuszy!!!! 21.01.08, 16:26 zgadzam sie instruktorzy z Extreme sa wporzadku, ale szkoła wcale do tanich nie nalezy i licza sobie 50 zł za wydanie zaswiadczenia! Odpowiedz Link Zgłoś
2karolagabi Re: kółko geniuszy!!!! 11.02.08, 22:06 To jakaś bujda. Extreme jest super, a instruktorzy, którzy ja tworzą są poprostu najlepsi na świecie. Zabawni, wyluzowani i znający się na swojej robocie, a nie jakieś stare zrzędliwe pryki. Jak potrzebujesz zajarać bo Ci ciśnienie wzrosło to się zatrzymają i zajarają razem z Tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
e-go Re: kółko geniuszy!!!! 12.02.08, 08:50 chyba się nam zrobiło kółko miłosników Extreme... żałosne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: kółko geniuszy!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 18:47 50zl za zaświadczenie! a na jakiej podstawie tyle sobie liczą? Ale dajecie się robic w balona. Odpowiedz Link Zgłoś
fifilinda Re: kółko geniuszy!!!! 12.02.08, 09:39 W moim OSK wymagane 5 godz. po niezdanym 3 egzaminie praktycznym jest droższe o 10zł od zwykłych 5 godz. Czym się różnią te wymagane jazdy od zwykłych: 1. Kończą się egzaminem wewnętrznym (chyba, że tak jest tylko napisane; ja po skończeniu kursu nie miałam egzaminu wewnętrznego praktycznego takiego typowego, przecież mój instruktor widział cały czas jak jeżdżę więc egzaminu robić nie musiał); 2. Wydają Ci zaświadczenie o ukończeniu tego przeszkolenia i wtedy możesz zapisać się na kolejny egzamin (niejednokrotnie jest tak, że dogadujemy się z instruktorem, dostajemy najpierw zaświadczenie a same jazdy odbywamy przed egzaminem). Odpowiedz Link Zgłoś