Dodaj do ulubionych

kółko geniuszy!!!!

09.11.07, 16:14
czym różni sie kurs doszkalający składający się z pięciu godzin(po
tzrecim nie zdanym egzaminie) od zwykłych wykupionych 5-ciu
godzinek? Dodam że w mojej auto-szkole taki kurs jest droższy niż
zwykłe godziny dodatkowe.
Obserwuj wątek
    • sowaa5 Re: kółko geniuszy!!!! 09.11.07, 17:36
      tym ze wydadza ci po nim zaswiadczenie, ktore jest niezbedne po 3 krotnie
      niezdanym egzminie..to wszystko ...
      • no-comments Re: kółko geniuszy!!!! 09.11.07, 19:05
        sowaa5 napisała:

> tym ze wydadza ci po nim zaswiadczenie, ktore jest niezbedne po 3 krotnie
        > niezdanym egzminie..to wszystko ...

I pomimo, że to zaświadczenie nic nie kosztuje to takie 5 jazd jest obowiązkowe
        (więc jeleń, który zapłaci zawsze się znajdzie;), a 5 zwykłych dodatkowych już
        obowiązkowe nie są:) Radziłabym dla utrzenia nosie szkole - wykupić te 5
        obowiązkowych w innym OSK (za normalną cenę), zwłaszcza, że 3 niezdane egzaminy
        za dobrze o szkole nie świadczą;)
        • sowaa5 Re: kółko geniuszy!!!! 10.11.07, 11:18
          > (więc jeleń, który zapłaci zawsze się znajdzie;),

a co mu innego pozostaje?

a 5 zwykłych dodatkowych już
          > obowiązkowe nie są:)

ale po wykupieniu dodatkowych nie dostaniesz zaswiadczenia, ktore ci jest
          potrzebne...

Radziłabym dla utrzenia nosie szkole - wykupić te 5
          > obowiązkowych w innym OSK (za normalną cenę)

a myslisz ze w innym OSK dostanies taniej? wszedzie to "szkolenie >5 h'" z
          zaswiadczeniem jest drozsze.... normalka...

a w innym OSk mozesz nawet zaplacic wiecej ze wzgledu na to ze nie bylas ich
          kursantka...
          • no-comments Re: kółko geniuszy!!!! 10.11.07, 14:45
            sowaa5 napisała:

> > (więc jeleń, który zapłaci zawsze się znajdzie;),
            >
            > a co mu innego pozostaje?

Pozostaje mu wybrać inne OSK - konkurencja od roku na rynku jest tak wielka, że
            można sobie w ośrodkach przebierać jak w rękawiczkach. Nikt Ci łaski nie robi,
            że możesz u nieog / niej jeździć.

> Radziłabym dla utrzenia nosie szkole - wykupić te 5
            > > obowiązkowych w innym OSK (za normalną cenę)
            >
            > a myslisz ze w innym OSK dostanies taniej? wszedzie to "szkolenie >5 h'" z
            > zaswiadczeniem jest drozsze.... normalka...

NIE, to nie jest normalkna, ale jeśli wolisz wierzyć szkole, że to standardowa
            praktyka, szkole która dzieki Tobie nabija sobie portfel, zamiast pójść i
            popytać w innych OSK... Twoja sprawa, albo raczej strata;)

Odpowiem tak - i w ten sposób marne i/ lub nastwione tylko na zyski OSK zawsze
            utrzymają się w tej branży, dopóki będą (a jak widać będą) istnieli kursanci,
            którzy święcie wierzą, że to OSK dyktuje warunki:/ Ludzie - to Wy jesteście
            klientami, Wy płacicie, Wy wymagacie, Wy żądacie - NIE NA ODWRóT. Szkoł jest
            teraz w bród, w moim małym mieście jest ich 80 - nie słyszałam, żeby jakakolwiek
            szkoła kazała za kurs obowiązkowy dodatkowy płacić więcej niż za zwykłe 5
            dodatkowych jazd, jeśli Ty taki OSK znasz, idź do nastęnego, a potem do jeszcze
            nastęnego, gwarantuje, że nawet w malym mieście znajdziesz OSK, który nie nabija
            tak bezczelnie ludzi w butelkę.

> a w innym OSk mozesz nawet zaplacic wiecej ze wzgledu na to ze nie bylas ich
            > kursantka...

A ten argument jest śmieszny - OSK uwielabiają ludzi, którzy przychodzą z innych
            OSK, bo 35 zł od jazdy - to dużo lepszy pieniądz niż 900 zł za cały kurs -
            mówiąć krótko - klienta z zewnątrz bardziej opłaca się utrzymać i wcale nie każą
            płacić więcej za obowiązkowe jazdy ludziom zpoza szkoły, wiem bo sama miałam
            przyjemność jeżdzenia na jazdach dodatkowych w 4 różnych OSK, w żadnym nie
            płaciłam więcej tylko dlatego, że nie byłam ich kursantką. Co najwyżej możliwa
            by była sytuacja odwrotna, że OSK swoim kursantom daje zniżki na dodatkowe, ale
            skoro mowa o dodatkowym płaceniu za samo wystawienie świstka, to chyba na znizki
            w takim OSK nie ma co liczyć.

Ludzie, dorośnijcie, nie dajcie sie nabijać w butelkę, jeśli coś Wam nie pasuje
            - rezygnujecie z OSK i idziecie do następnego - macie do tego prawo, natomiast
            OSK nie ma prawa do żądania od Was pieniędzy za wydanie zaświadczenia!

Przy wyborze OSK jeszcze przed kursem - też bym się zastanowiła - dla mnie jesli
            szkoła żąda więcej za wydanie świstka - jest skreślona, bo wniosek z tego
            wypływa jeden - nie zależy im na kursantach, tylko na kasie.
            • sowaa5 Re: kółko geniuszy!!!! 13.11.07, 13:59
              jest troche racji w tym co napisalas....ale w rzeczywistosci nie jest tak
              rozowo... przynajmniej nie wszedzie...mowie na przykladzie kolezanki, ktora po 3
              niezdanym egzaminie tez musiala odbyc takie szkolenie, odwiedzila osobiscie
              kilka OSK i wszedzie takie szkolenie bylo ok 15-25 zl drozsze , tylko w jednym
              cena nie roznila sie od 5 wykupionych godzin, ale w tym przypadku cena za jedna
              godzine wynosila 40 zl ( w pozostalych 30-35)wiec i tak sie nie oplacalo...

a z takim przypadkiem ze :chcac dokupic dodatkowe godziny, pani w okienku pyta
              czy sie bylo ich kursantem, a jesli nie cena jest o 5zl wyzsza niz
              normalnie....wcale nie odosobniony przypadek...
          • Gość: Konrad Re: kółko geniuszy!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 22:04
            Hej sowaa5 :)

> a myslisz ze w innym OSK dostanies taniej? wszedzie to "szkolenie >5 h'" z
            > zaswiadczeniem jest drozsze.... normalka...

Akurat w moim OSK (przynajmniej wg ich zapewnień, bo wolałbym nie musieć sprawdzać ;)) te 5h wraz z zaświadczeniem kosztuje tyle samo, co 5h zwyczajnych jazd doszkalających.

Pozdrawiam,
    • driveeee Re: kółko geniuszy!!!! 13.11.07, 09:35
      macie racje podzwoniłam sobie troche po innych szkołach i rzecz ma
      sie tak że inne szkoły nie zdzieraja dodatkowej kasy za wydanie
      świstka...
      • driveeee Re: kółko geniuszy!!!! 14.11.07, 14:34
        a "kółko Geniuszy" dlatego, że nie zdałam już po raz trzeci i wcale
        nie jestem z tego dumna tak jakoś nie za dobrze wyszło..., ale
        dzięki Wam podniosłam się na duchu, myślałam, że tylko ja potrafie
        odpierdzielać takie numery na egzaminie...ale nie jestem chyba sama;)
    • przeciwcialo Re: kółko geniuszy!!!! 13.11.07, 11:22
      No to wyjeździj je w innej tańszej szkole. Chodzi o podszkolenie
      jady i papierek do WORD-u.
    • Gość: fiolka Re: kółko geniuszy!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.07, 16:29
      to chyba mówisz o Extreme w Łodzi...ja sie z moim instruktorem umówiłam tak,ze
      jeżeli nie zdam 3 raz to oni mi wystawia zaświadczenie o odbyciu dodatkowego
      szkolenia i wyjeździmy te godziny przed 4 egzaminem (bez żadnych dodatkowych
      opłat) na szczęście za 3 razem zdałam:):) a w Extreme po prostu z ludzi chcą
      zrobić debili...:/
      • Gość: doloreska Re: kółko geniuszy!!!! IP: *.uni.lodz.pl 15.01.08, 20:31
        Sama jesteś debil!!!Extreme to porządna szkoła, nie dość ,że maja
        taniej niż w innych ośrodkach to mają normalnych instruktorów,
        którzy dobrze uczą, a jeżeli ktoś po kursie u nich nie zdaje to jego
        wina:))))Za to WOTA uczy jazdy na odwróconych lusterkach na rękawie
        i nie każe dodawać gazu przy ruszaniu na wzniesieniu, to dopiero
        debilizm!!!!EXTREME RULES!!!!!!!!!POZDROWIONKA DLA CAŁEJ KADRY
        EXTREME:******
        • driveeee Re: kółko geniuszy!!!! 21.01.08, 16:26
          zgadzam sie instruktorzy z Extreme sa wporzadku, ale szkoła wcale do
          tanich nie nalezy i licza sobie 50 zł za wydanie zaswiadczenia!
          • 2karolagabi Re: kółko geniuszy!!!! 11.02.08, 22:06
            To jakaś bujda. Extreme jest super, a instruktorzy,
            którzy ja tworzą są poprostu najlepsi na świecie. Zabawni, wyluzowani
            i znający się na swojej robocie, a nie jakieś stare zrzędliwe pryki.
            Jak potrzebujesz zajarać bo Ci ciśnienie wzrosło to się zatrzymają
            i zajarają razem z Tobą.
            • e-go Re: kółko geniuszy!!!! 12.02.08, 08:50
              chyba się nam zrobiło kółko miłosników Extreme...
              żałosne
    • Gość: asia Re: kółko geniuszy!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 18:47
      50zl za zaświadczenie! a na jakiej podstawie tyle sobie liczą? Ale
      dajecie się robic w balona.
    • fifilinda Re: kółko geniuszy!!!! 12.02.08, 09:39
      W moim OSK wymagane 5 godz. po niezdanym 3 egzaminie praktycznym
      jest droższe o 10zł od zwykłych 5 godz.
      Czym się różnią te wymagane jazdy od zwykłych:
      1. Kończą się egzaminem wewnętrznym (chyba, że tak jest tylko
      napisane; ja po skończeniu kursu nie miałam egzaminu wewnętrznego
      praktycznego takiego typowego, przecież mój instruktor widział cały
      czas jak jeżdżę więc egzaminu robić nie musiał);
      2. Wydają Ci zaświadczenie o ukończeniu tego przeszkolenia i wtedy
      możesz zapisać się na kolejny egzamin (niejednokrotnie jest tak, że