Gość: kate18 IP: *.ptim.net.pl 07.03.08, 11:08 Witam, czy są tu jakieś osoby, które zdają lub już zawały egzamin w Skierniewicach?? Co sądzicie o miescie, WORDZIE, egzaminatorach itp.?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sylwia.3 Re: Skierniewice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.08, 13:13 Ja właśnie przeniosłam moje dokumenty z wordu w Warszawie i czekam na egzamin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skierniewka Re: Skierniewice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.08, 08:11 W Skierniewicach trzeba uważać na mnówstwo jednokierunkowych uliczek i równorzędnych skrzyżowań. Poza tym są 3 (sł. trzy) ronda, parę przejazdów kolejowych, kilka większych skrzyżowań. Największym problemem są samochody poparkowane wzdłuż wąskich uliczek i mnóstwo rowerzystów. Nie radzę zdawać w czwartki i soboty, które to dni są dniami targowymi i jeździ wtedy wielu "niedzielnych" kierwców totalnie nie przestrzegających kodeksu drogowego. Egzaminatorzy tacy jak wszędzie, każdy ma swojego "konika", na którym starają się zagiąć egzaminowanego. Zdawalność ok.35%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezcukru Re: Skierniewice IP: *.bredband.comhem.se 22.04.08, 14:09 czy ja wiem, czy zdawalność to 35%.. Ajk czekałam na egzamin praktyczny to 30 osób przede mną oblało w tym większość na placu... Większość to ludzie przec 20 rokiem życia. Ja zdałam praktyczny za 2 razem. Moim zdaniem niska zdawalność wynika z problememu jakim jest brak obycia z autem, a nie egzaninatorzy. Po pirewsze w Skierniewicach egzaminatorzy zwracają uwagę na ubranie. Przynajmniej w przypadku kobiet, pani egazminator umie głośno skomentować, czy przypadkiem nie wybieramy się na bal.... wystarczą różowe adidasy, albo złoty pasek.. Ja nie zdałam za pierwszym razem bo nie zatrzymałam się na stopie.... wieć sami rozumiecie. Za drugim razem wymęczyli mnie strasznie... ponad godzinę.. zrobiłam kilka błędów, np nie skręciłam na skrzyzowaniu gdzie kazał egzaminator. Skomentowałam to sytuacją na drodzę (tir, pijany rowerzysta, zmiana pasa, dziwne zachowanie pieszych) i zostało to dobrze przyjęte przez egzaminatora. Uważam, że jeśli jest to tylko mozliwe to dajcie poznać się egzaminatorowi. Naprawdę to im pomaga. Oni chcą wiedzieć czemu popełniliśmy jakiś mały błąd, albo czemu zrobiliśmy tak a nie inaczej. Jeśli nic nie mówimy to mogą oni opieraac wynik egzaminu wyłącznie ja technice jazdy. Po drugie spokoj. Ja sobie przysnełam w oczekiwaniu na egzamin. A po trzecie nie żujcie gum!!! Moj egzaminator w skierniewicach zatrzymał auto podczas egzaminu przy kontenerze i kazał mi isc wypluc gume.. ale było mi wstyd...:) Do tego wyjezdziłam 50 godizn jazd i moim zdaniem to jest optymalna liczba godzin. po 30 trudnojest mówićo dobrej jezdie autem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek Re: Skierniewice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.08, 08:31 zdawalem w skierkach 4 lata temu..miasta idzie sie nauczyc na pamiec praktycznie.. egzaminatorzy bardzo rozni moj byl kasliwy ale sprawiedliwy.. egzamin zdany za 1szym..uwazajcie an ronda na os widok, i przy castoramie, znak stop za wordem....dzis po 160 tys wlasnej jazdy moge powiedziec ze dalej polecam skierki zamaist wawy czy Plocka lub lodzi na zdawanie..malo rmontow..brak tramwaju..jedynie ryneczek skomplikowany.. Odpowiedz Link Zgłoś
w357 wyprzedzanie 24.04.08, 11:25 W "centrum" wiele osób odpada przy wyprzedzaniu..... Na sporej części ulic jest ograniczenie prędkości do 40 km/h, a przy okazji ciągła linia. W takich okolicznościach jest prawie niemożliwe wyprzedzić rowerzystę zgodnie z przepisami :-) Mnie na Egzaminie trafił sie Walec Dorogowy !!! Spróbuj takiego wyprzedzić :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuz Re: Skierniewice IP: *.aster.pl 23.05.08, 12:48 a jak długo w skierniewicach czeka się na egzamin?czy można zapisać się na łączony?ile trzeba wziąc jazd żeby poznać miasto i jego pułapki przed egzaminem? z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - Re: Skierniewice IP: 80.48.90.* 23.05.08, 13:01 Nie wiem jak jest w tym roku ? W czerwcu 2007 oczekiwanie 10-15 dni ! Najlepiej do nich zatelefonić i zapytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - Re: Skierniewice IP: 80.48.90.* 23.05.08, 13:06 ...aby poznać miasto , to wystarczy parogodzina wycieczka piesza :-) Przy samym WORD'zie jest OSK i tam można zapytać o "dokształt". Po za tym na mieście co drugi samochód to eLka i można sobie spisać adresy/numery kontaktowe.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuz Re: Skierniewice IP: *.aster.pl 23.05.08, 17:30 no tylko ja nie jestem ze skierniewic i nie spaceruje tam codziennie:P w zyciu tam nie bylam:) chciałabym tam podejsc do swojego pierwszego egzaminu.czy mozna zgłosic i zapisac się telefonicznie potem oczywiscie dowiezc wszystko czy trzeba osobiscie? kurs robilam na toyocie yaris a tam chyba na punto sie zdaje prawda? jak egzaminatorzy patrzą na osoby które robily kurs w warszawie?bo słyszalam ze róznie z tym...ze niby na łatwiznę chcą i oblewają na siłę...to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
w357 Re: Skierniewice 23.05.08, 18:00 Gość portalu: zuz napisał(a): > jak egzaminatorzy patrzą na osoby które robily kurs w warszawie?bo > słyszalam ze róznie z tym...ze niby na łatwiznę chcą i oblewają na > siłę...to prawda? __________________________________________ Bzduuura ! Jeżeli potrafisz jeździć i do tego zgodnie z przepisami, to jak można kogoś "oblać" ? Kamery masz za świadka..... Ja też nie jestem ze Skierniewic, a zdałem tam za pierwszym podejściem, ponieważ nie chciało mi się tam jeździć bez potrzeby :-) Gdy pierwszy raz w życiu byłem w Skierniewicach, to miałem problemy trafić do WORD i poszedłem "dookoła" :-) Obejżałem sobie ulice, ronda i rowerzystów . W dniu Egzaminu przyjechałem wcześniej (samochodem)...... Zrobiliśmy dwa kursy po mieście za samochodem Egzaminacyjnym i już znałem "całe" miasto :-) Nie jest duże. Z tego co wiem, to zapisać się przez telefon NIGDZIE nie można jeżeli nie mają Twoich "papierów" !!! Przez telefon można jedynie ustalić termin/zmianę terminu itp. Chociaż pewien sposób jest - wysłać "papiery" listem Poleconym, a resztę załatwić przez telefon. Z tym , że jeśli nie znasz miasta, to uważam to za stratę pieniędzy z uwagi na to, że przy pierwszym podejściu "odpadniesz"..... Albo - Ktoś inny może zawieść osobiście Twoje "papiery" ! M.in. Ja tak zrobiłem dla dwóch Moich współkursantów ! Miałem ich "papiery" w ręku i w momencie zapisywania telefon w drugim ręku ! Pani w okienku powiedziała możliwe terminy, a ja przekazałem telefonicznie dalej..... i sprawę załatwiliśmy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuz Re: Skierniewice IP: *.aster.pl 23.05.08, 18:09 dzieki:) chodziło mi o to ze najpierw telefonicznie zarezerwuje termin i zaraz potem dowioze papiery:) czyli dzi to miasto w miarę szybko ogarnąć?myslalam zeby raz pojechać powiedzmy tydzień przed egzaminem,2-3 h pojeździć i potem np w dniu egzaminu pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
w357 jazdy dodatkowe 23.05.08, 18:37 Już o tym gdzieś pisałem , ale..... Zamin złożycie "papiery" do WORD, to zróbcie XERO tych dokumentów!!! Dlaczego ? Niby na jakiej podstawie "obcy" OSK ma uwierzyć , że już jesteś po ukończonym Szkoleniu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioter Re: Skierniewice IP: *.subscribers.sferia.net 14.07.08, 10:39 ile czasu potrzebne jest na "ogarnięcie" miasta?tzn ile godzin tam powinienem wziąć przed egzaminem zeby znać trasy egzaminacyjne?(nie jestem ze skierniewic-nigdy tam nawet nie byłem;)) i najważniejsze pytanie...ile się tam czeka na egzamin łączony??z góry dzieki za odp:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Skierniewice IP: *.lot.pl 14.07.08, 13:06 Z każdym Kandydatem jest inaczej ! Ja przejżałem dokładnie mapę... Dwie godz. z Fachowcem. Dwa razy (z kumplem)pojechałem za Egzaminacyjnym wozem :-) Trochę przeszedłem na piechotę....(aby spokojnie popatrzeć na Rondo i STOP-y). Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek975 Re: Skierniewice 14.02.21, 18:36 Zastanawiam się czy znacie Agencję AW PROJEKT, która oferuje strony internetowe Skierniewice Ostatnio właśnie noszę się z zamiarem zamówienia strony internetowej i wydaje mi się, że to warta uwagi firma. Odpowiedz Link Zgłoś
szrotypolskaa Re: Skierniewice 13.11.24, 11:13 Zrzuć kłopot związany ze starym samochodem – skorzystaj z usług Auto Szrot Kasacja Pojazdów w Skierniewicach. Szybka kasacja i odbiór auta! Tekst linku Odpowiedz Link Zgłoś