Gość: majka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 11:23 Czy żeby zrobić prawko na kat. C+E to muszę najpierw mieć C czy mogę od razu robić C+E? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: agapulka18 Re: Kat. C+E IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 12:49 Musisz najpierw zrobić C. Wiem bo ostatni dzwoniłam do OSK z takim pytaniem i bardzo miła pani powiedziała, że należy najpierw zrobić C a później można C+E. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Kat. C+E IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 23:57 Wystarczy, ze zdasz egzamin na C i z historią egzaminowania pójdziesz do swojego ośrodka - wtedy nie będziesz musiał robić drugi raz badania lekarskiego i znowu dawać zdjęcia. WORD zatrzyma dokumentację u siebie i dopiero jak zdasz na CE to wyśle ja do Wydziału Komuniakcji w twoim Urzędzie Miejskim, by ten przesłał ją do Wa-wy w celu wydania prawa jazdy, ale już CE. Ale to pod warunkiem, że chcesz robić CE zaraz po C. Bo mam znajomych, którzy normalnie odebrali C, jeździli rok i po roku dopiero szli na CE. Ale tak czy inaczej, najpierw musisz zrobić C! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Kat. C+E IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.08, 18:37 Gość portalu: agapulka18 napisał(a): > Musisz najpierw zrobić C. Wiem bo ostatni dzwoniłam do OSK z takim pytaniem i bardzo miła pani powiedziała, że należy najpierw zrobić C a później można C+E. O! o! To do mnie pewnie - ja jestem bardzo miła :DD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyfre Re: Kat. C+E IP: 83.168.75.* 09.03.08, 07:56 jakoś dziwni jesteście ja robie odrazu c+E wczesniej miałem b i nie trzeba miec .c żeby robic c+e wystarczy samo b Odpowiedz Link Zgłoś
linia.frontu Re: Kat. C+E 09.03.08, 10:41 Gość portalu: dyfre napisał(a): > jakoś dziwni jesteście ja robie odrazu c+E wczesniej miałem b i nie trzeba miec .c żeby robic c+e wystarczy samo b Dziennik Ustaw też jakoś dziwny jest. § 6. 1. Szkolenie podstawowe lub dodatkowe może rozpocząć osoba, która posiada: prawo jazdy kategorii B, _C_, C1, D lub D1 - jeżeli zakres szkolenia obejmuje _odpowiednio_ prawo jazdy kategorii B+E, _C+E_, C1+E, D+E lub D1+E. Jak napisał któryś z poprzedników: można zacząc obie kategorię jednocześnie i jednocześnie robić teorię: § 3. 1. Liczbę godzin zajęć teoretycznych i praktycznych dla każdej osoby podlegającej szkoleniu podstawowemu ustala indywidualnie instruktor, przy czym: 1) liczba godzin dla zajęć teoretycznych nie może być mniejsza niż: 20 godzin w zakresie kategorii C, C+E, D, D+E, C1, C1+E, D1, D1+E, B+E; 2. W przypadku gdy osoba rozpoczyna szkolenie: 1) jednocześnie w zakresie więcej niż jednej kategorii prawa jazdy, to: a) określona w ust. 1 pkt 1 lit. a liczba godzin zajęć teoretycznych ulega zmniejszeniu o 10 dla każdej określonej w tym punkcie kategorii, Potem można zrobić praktykę na C i zdać egzamin, po czym uzyskać w WORDzie zaświadczenie o zdaniu egzaminu, z którym należy zgłosić się do Ośrodka Szkolenia, by móc odbyć szkolenie praktyczne na C+E. Odpowiedz Link Zgłoś
dyfre Re: Kat. C+E 09.03.08, 14:36 hmmmmmmm to jakoś dziwnie bo ja robie c+e majac tylko b juz mam kurs ukoniczony teraz tylko egzamin własnie czekamna niego 10 kwiecień Odpowiedz Link Zgłoś
linia.frontu Re: Kat. C+E 09.03.08, 17:30 dyfre napisał: > hmmmmmmm to jakoś dziwnie bo ja robie c+e majac tylko b juz > mam kurs ukoniczony teraz tylko egzamin własnie czekamna > niego 10 kwiecień Kurcze, Ty się lepiej popytaj w ośrodku szkolenia, bo rzeczywiście dziwnie. Ktoś Cię w ogóle przy zapisie pytał, czy masz C? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - Kurs... IP: 80.48.90.* 09.03.08, 22:48 .....to sobie mozesz zrobić na Łódź Podwodną z trzema przyczepami, ale do Egzaminu NIKT Ciebie nie dopuści(chyba, że na Stadionie Dziesięciolecia). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Kurs... IP: 83.168.75.* 09.03.08, 23:58 czemuś tam taki mądry nie był Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Kat. C+E IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.08, 10:26 To ja już nie wiem o co tu chodzi? Dyfre a w jakim mieście robisz kurs? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Kat. C+E IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 19:05 Dyfre ja też ze szczecina jestem:-) A mogę zapytać w jakiej szkole robisz to prawko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ścis Re: Kat. C+E IP: *.tczew.net.pl 28.05.08, 20:11 żeby mieć C+E to najpierw trzeba mieć C a żeby mieć C to najpierw trzeba mieć B i tak koło się zamyka Odpowiedz Link Zgłoś