Gość: 126 IP: *.elomza.pl 28.03.08, 16:59 no właśnie, może dla większości z was to głupie pytanie, ale nikt z mojej rodziny nigdy wcześniej nie maił samochodu, dlatego też nie mam pojęcia co i jak ;) może ktoś przybliżyć ten "proces"? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paolo.89 Re: Tankowanie - pierwszy raz 28.03.08, 17:14 Jedziesz pod dystrybutor, otwierasz klapke od wlewu paliwa oraz korek bierzesz tego węza z dystrybutora z konkretnym paliwem najszesciej (Pb 98) i naciskajac dzwignie w rączce weża wlewasz paliwo i kontrolujesz wyswietlacz na dystrybutorze. Nastepnie wkladasz weza spowrotem do dystrybutora i idziesz zapłacic:) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
fifilinda Re: Tankowanie - pierwszy raz 28.03.08, 18:05 Pamiętaj, że jeśli masz diesla, to wlewasz ON. Gdy chcesz zatankować do pełna bak, to wkładasz pistolet do baku naciskasz i zatrzaskujesz taki haczyk przy rączce, a gdy się już bak napełni, to pistolet sam odstrzeli. To jest dobre, że baku nie przelejesz. No chyba, że bardzo się postarasz ;D Tankowanie to nic trudnego (może tylko za pierwszym razem). Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: Tankowanie - pierwszy raz 28.03.08, 20:22 powyzsze wypowiedzi sa bardzo dokladne nic sie nie boj. ja moje pierwsze tankowanie zaliczylam na stacji automatycznej - najwiecej klopotu sprawil mi automat do poboru pieniedzy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Tankowanie - pierwszy raz IP: *.idk.net.pl 28.03.08, 20:46 ło matko!nioma,czego wy w tej Wawie nie macie! automatyczny CPN? opisz to koniecznie :) wcale nie żartuje,ale ja takiej stacji nie spotkałam,może dlatego,że tankowałam dopiero drugi raz w życiu hihi Odpowiedz Link Zgłoś
depresyja Re: Tankowanie - pierwszy raz 28.03.08, 20:53 Ja pierwszy raz podjechałam na stację samoobsługową i dałam sobie radę <szok> Teraz jednak wolę jeździć, gdzie mnie łaskawi panowie obsłużą :) Po co się przemęczać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . czyli wszystko..... IP: 80.48.90.* 28.03.08, 21:05 ....tak samo jak z sex`em :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bujaka_jamajka Re: Tankowanie - pierwszy raz 29.03.08, 10:12 Oj, czuję się wyróżniona, że moja Częstochowa niewiele odbiega od Warszawy i też mamy stację gdzie najpierw się wklada pieniążki do automatu a potem tankuje:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WomanWithNoName Re: Tankowanie - pierwszy raz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.08, 00:22 Ja pierwszy raz tankowałam elkę na kursie;) Panowie na stacji spoglądali dobrotliwie i wyrozumiale;)Ale najgorszym problemem okazało sie ustawienie auta na wysokości dystrybutora... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magnus Tankowanie -tutaj masz instrukcje na video:) IP: *.dip.t-dialin.net 29.03.08, 10:12 www.youtube.com/watch?v=cQTHhMRAV3o&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: Tankowanie -tutaj masz instrukcje na video:) 29.03.08, 10:21 mamy takie czary mary w tej warszawie stacja samoobslugowa bez pacownikow, podjezdzasz pod dystrybutor, wkladasz do automatu pieniadze lub karte kredytowa okreslajac tym samym za jaka kwote chcesz zatankowac i juz. jest o tyle lepsza od zwyklej, ze nie mozna przelac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magnus To nie wyklucza niebezpieczenstw, bo moze zdarzyc IP: *.dip.t-dialin.net 29.03.08, 10:25 sie n.p. to: www.youtube.com/watch?v=RGQEBgYx48s Tak, ze kochani poczatkujacy.Tankujac zawsze sie rozgladajcie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linia.frontu Re: To nie wyklucza niebezpieczenstw, bo moze zda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.08, 10:42 Jaki w ogóle nie zaangażowany w tankowanie. Ja pierwszy raz tankowałam z Nowym, na ostatnim doszkalaniu. Wcale nie trudne. Nie wiedziałam nawet, gdzie się otwiera bak - tam przy fotelu kierowcy. Fajnie było;p, nic nie zepsułam. Co prawda jak parkowałam, to mało nie zaatakowałam przejeźdżającej taksówki, ale wszystko pozostało całe. Odpowiedz Link Zgłoś