Dodaj do ulubionych

jeszcze raz Motokurs, Warszawa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 22:25
Wiem, ze bylo juz kilka watkow zwiazanych z ta szkola gdzie czytalam rozne
opinie na jej temat, ale sa to glownie wypowiedzi sprzed jakiegos juz czasu,
wiec chcialabym prosic o troche swiezsze informacje. Warto sie do nich
zapisac? Czy sa lepsi od Imoli? Chcialabym uczyc sie i zdawac na Mokotowie -
mozecie kogos polecic?
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: jeszcze raz Motokurs, Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 22:30
      lepsi
    • Gość: Veronika Re: jeszcze raz Motokurs, Warszawa IP: *.acn.waw.pl 25.09.08, 21:14
      Nie wiem jak IMOLA ale kurs robiłam w MOTOKURSIE i ogólnie mówiąc
      nie polecam! Mała szkołka a dużo problemów-auto zepsute i jazdy raz
      na 3 tygodnie z innym instruktorem,który z łaski mnie przyjął.
      Biuro raz czynne a raz nie,więc robiłam kilka razy "podchody" w
      sprawie moich dokumentów.Praktycznie gdyby nie awaria auta to nie
      możliwości zmiany instruktora bo podobno wszyscy mają zajęte
      terminy.Chodziłam do Motokursu na Mokotów a na plac jeździłam pod
      TESCO przed Ożarowem Maz.,bo tylko ten posiadają. I tak dalej,i tak
      dalej...
      • Gość: sympatyk Re: jeszcze raz Motokurs, Warszawa IP: *.chello.pl 25.09.08, 21:20
        Veroniko, w jakim ośrodku pracujesz???, aż śmierdzi konkurencją!!!
        W Motokursie są same nówki Yarisy, instruktorów cała masa. Mała szkółka!, ale
        jaja!!! Cztery lokalizacje w Warszawie, około 30 samochodów, a jeśli twierdzisz,
        że Tesco na Wólczyńskiej jest pod Ożarowem to współczuję. Poza tym są jeszcze
        inne place manewrowe np. na Wiktorskiej, środek miasta. Ale odstawiasz farsę!!! :)
        • Gość: jola Re: jeszcze raz Motokurs, Warszawa IP: *.chello.pl 26.09.08, 02:55
          Nie cztery. Chcialam kupic jazde doszkalajaca, bo widzialam w necie, ze maja
          miec osrodek na Lokajskiego, to Szkola Podst., weszlam, byl sierpien, remont
          trwal w najlepsze i ani widu ani slychu zadnego Motokursu.
          Zadzwonilam, i kiedy w koncu sie dodzwonilam (jak pisze Veronika, nie jest to
          latwe), to sie okazalo, ze to Lokajskiego to tylko mieli w planach teorie, ale
          poniewaz sie 'nie zebraly osoby' to nie wypalilo, i bla bla. No wiec moze
          chociaz jazde doszkalajaca?, zeby gdzies instruktor podjechal, niekoniecznie
          natychmiast, ale zeby nie jezdzic daleko. No problem to byl. Nie udalo sie.
          Mam takie podejrzenia, ze byc moze poszczegolni instruktorzy sobie dorabiaja, a
          regularnie w Motokursie na pelnym kursie moze byc ciezko. Za to bardzo fajna
          byla dziewczyna przy telefonie, zawsze jakis pozytyw;)

ps. Jesli jedna z tych lokalizacji Motokursu jest szkola na ....
          Nowoursynowskiej? W kamppusie SGGW, to tam Yariska jest podobno tylko jedna /tak
          mowil instruktor/, reszta to MANy i cos, i mialam okazje jezdzic ta Yariska.
          Tam dzwonilam bezposrednio do biura, fakt, ze bylo blyskawicznie, ale ten
          instruktor taki zblazowany.. Bede szczera, oboje sie meczylismy. Ale to tylko
          dwie godziny, no i kazda wtedy jazda byla dla mnie waznym doswiadczeniem, niech
          tam. Jednak ja bym nie powtorzyla. Osobowsciowo nie nadawalismy na tych samych
          falach.

No i to byla jedyna szkola z tych, w ktorych sie doszkalalam, ktora sama z
          siebie dala mi rachunek. Ale nie chce mi sie sprawdzac, czy to na 100% Motokurs,
          czy jakas zaprzyjazniona Pod-Szkola, do ktorej trafilam po linku z Motokursu..

POZDR.
          • permanentne_7_niebo Re: jeszcze raz Motokurs, Warszawa 26.09.08, 04:58
            Pewnie była nowa i nie wiedziała, jak Ci wszystko wytłumaczyć
            bidula:) A szef jej kazał cośtam mówić i jeszcze nie wiedziała, jak
            to rozegrać (szefa mają niezłego, dzwoniłam do niego w zeszłym roku
            na 5h/zaśw i tak mnie nagabywał, że mi się odechciało, kurde całą
            kartę mi wygadał:P, więc nie wiem, jak jest w Motokursie). Pewnie
            się umawiają po prostu na placu (chocaż zdaje się, że to włąśnie ten
            szef mówił coś o pl. Bankowym, że podjadą i się można umówić w
            różnych miejscach, ale głowy nie dam). A jak się umawiają na placu,
            to się kursantowi mówi, że bardziej opłaca się dojechać, aby nie
            tracić czasu ze swojej godziny na dojazd instruktora, ale że jeśli
            to gdzieś niedaleko to nie ma problemu. Wtedy kursant nie może się
            przyczepić, że robią problem, a jednocześnie zna zasady.

(Gdyby miał ze swojego czasu dojeżdżać do kursantów pracowałby 8h, a
            dostawał za 4h, 99% osk tak pracuje, że instruktorzy zaczynają i
            kończą o pełnej. Ja np. mieszkam pod Warszawą. Gdyby instruktor
            powiedział mi, że jedziemy po kursanta pod Wawę, bo w jego firmie
            się do kursanta dojeżdża, to bym wysiadła i podziękowała - tłucz się
            Puławską w korkach, po prostej drodze, super)
            • nioma Re: jeszcze raz Motokurs, Warszawa 26.09.08, 09:58
              ja w motokursie jezdzilam tylko nowa toyota
              umowilam sie na jazdy tak, ze mialam je prawie codziennie w
              dogodnych dla mnie godzinach
              wszystko przebieglo sprawnie i profesjonalnie, a egzamin praktyczny
              zdalam w ciagu miesiaca od rozpoczecia jazd.
            • Gość: jola Re: jeszcze raz Motokurs, Warszawa IP: *.chello.pl 26.09.08, 11:38
              Oj, to dawno bylo, ale ja nie jestem az taka szlachcianka. Niemozliwe, zebym kazala przyjazdzac pod dom, czy pod prace, tylko z grubsza lokalizacje pewnie wymienilam, obie zreszta blisko szkol. Albo blisko metra albo cos, zeby wygodnie bylo dla OBU stron. Bo gdybym miala jechac do centrum w pt o 17-ej, to ja trace dwie godz na dojazd.
              To jednak jazda doszkalajaca, na normalnym kursie to lazilam po obszarach, gdzie hulal wiatr, a doszkalanie to juz czysta komercja;)
              Jazdy doszkalajace ktore zaczynaja sie obligatoryjnie pod OSk dopuszczam tylko takie, gdzie cena jest < 50-.
              Mysle, ze jesli 50.- to moga byc ciut elastyczni, chyba ze sie umawiam z dnia na dzien, to wiadomo, grafik.
              • Gość: ana-banana a ja polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 13:44
                Nie wiem jak jest z innymi filiami Motokursu, ale ta na Mokotowie i Woli dziala
                bardzo sprawnie. Teorie zrobilam na Mokotowie w 2 weekendy i instruktor
                skontaktowal sie ze mna nazajutrz po zdaniu wewnetrznego egzaminu teoretycznego.
                Potwierdzam tez to, ze maja nowe Yarisy, a instruktorzy jezdza caly czas, wiec
                nie powinno byc problemu z umowieniem sie na jazdy. Nie mam porownania z Imola,
                wiec sie nie wypowiem, ale z wlasnego doswiadczenia moge polecic te szkole.
                Pozdrownienia
                • Gość: X Re: a ja polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 23:03
                  To ciekawe z tymi jazdami. Ja szukałem w wakacje jakichś szkół na doszkalanie i
                  u nich cienko z wolnymi terminami było.
                  • Gość: ana-banana Re: a ja polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 15:15
                    Na Mokotowie? Nie mozliwe, ja dzwonilam w sprawie doszkalania na poczatku
                    sierpnia i od razu mi kogos przydzielili, nie mialam tez problemow z umowieniem
                    sie na jazdy w dogodnych godzinach...
              • permanentne_7_niebo Re: jeszcze raz Motokurs, Warszawa 26.09.08, 19:02
                No właśnie tak mi wyglądasz na rozsądną kubitkę, bynajmniej nie z
                cyklu "kolejny świrnięty kursant" ;)
                Przeczytałam post i post jest bardzo rozdąsny. Doszłam do wniosku,
                że w zasadzie masz rację - liczą sobie ostro, można wymagać. Są
                tańsze ośrodki i zapewniam, że wcale nie gorsze ;p
    • Gość: też dżoasia Warto! IP: *.gprs.plus.pl 27.09.08, 20:06
      Szczerze polecam, ale z filii na Woli - Darek, prowadzi też wykłady. Egzaminator powiedział, że bardzo dobrze mnie przygotował:)
      P.S.Poza tym naprawdę miło się z nim jeździ;)
      • Gość: ana-banana Re: Warto! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 14:32
        Darek wyklada tez na Mokotowie:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka