bernadetalos85 07.11.08, 15:35 witam, interesuje mnie wszystko na temat WORD-u we Wrocławiu, trasa egzaminacyjna, czy az tak cięzko tam zdac?? ogolnie jacy są egzaminatorzy?? zapraszam do dyskusji;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sloneczko55555 Re: WORD Wrocław 07.11.08, 16:25 trasy są różne , chyba każdy egzaminator ma inną. Słyszałam,że teraz także często zdarza się , że jeżdżą na Brochów. Miałam na szczęście tylko dwa egzaminy , pierwszy egzamin: egzaminator koło 40 w miarę wydawał się fajny, chociaż już na placu podniósł na mnie głos. Na placu pokazywałam wszystkie możliwe światła (chyba tylko odblasków nie kazał ) <hahaha> na mieście byłam pierwsza jeździłam po skrzyżowaniach ,które mój instruktor pokazał mi,że dość często i łatwo można się złapać. Oblałam ze swojej głupoty już pod koniec egzaminu, wykonałam parkowanie i wymusiłam pierwszeństwo , jest w tym też winy troszeczkę egzaminatora ,który powiedział do mnie abym szybko wyjeżdżała i jedziemy do WORDu ,wiec wyjechałam i po hamulcach. :D Pan egzaminator dał mi wykład, że zapamiętam sobie sytuację i jest pewien ,że zdam za drugim razem,że panuję nad autem . Drugi egzamin wypite kilka filiżanek herbatki , placyk zaliczony ładnie, egzaminator starszy pan , chociaż z wyglądu srogi, poprawiał mi lusterko powiedział,że nie muszę widzieć linii , jadę patrząc tylko w tylną szybę. Następnie miasto byłam druga , kobieta przede mną oblała po 10 minutach i wykonałam parkowanie równoległe, zawracanie przy użyciu bramy, zawracanie na skrzyżowaniu równoległym z wysepką i bez i po 45 minutach wróciłam do WORDu. Dodam,że w czasie egzaminu wskoczył mi pieszy i nieźle zarzuciło egzaminatorem i od tego momentu był stres czy się nie zemści :d Pan pogratulował i nawet nie miałam siły się cieszyć. Od jakiś 3 tygodni jeżdżę już sama autkiem po mieście. Drugi egzamin miałam 2 tygodnie po pierwszym. Słyszałam,że Wrocław ma nie za wysoką zdawalność,ale nie jest to potwierdzone Odpowiedz Link Zgłoś
bernadetalos85 Re: WORD Wrocław 07.11.08, 16:36 dziekuje słoneczko5555, hmm... ja sie jednak obawiam, gratuluje Ci zdania za drugim razem;) moj instruktor twierdzi, ze na to nie ma reguły, trzeba miec mnostwo szczescia.. Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko55555 Re: WORD Wrocław 07.11.08, 17:24 Ja jeździłam już wcześniej trochę. Od początku mój instruktor powtarzał,że nie będe miała problemu ze zdaniem i powiedział,że skopie mi tyłek jak nie zdam za pierwszym razem i gdy do niego zadzwoniłam ii powiedziałam o smutnej wiadomości przez pewien czas myślał,że go wkręcam :D. na szczęście zlitował się. Ja i tak najbardziej jestem mu wdzięczna za jazdy , teraz brakuje mi jazd z elka, teraz to już sama odpowiadam za to co robię. Trasę sama muszę sobie zaplanować i t chyba najgorsze . Ale dzięki niemu nikt na mnie nie trąbił jeszcze:P. Jestem wdzięczna,że nauczył mnie wyprzedzać co rzadko zdarza się i teraz bez obawy wyprzedzam wolniejsze samochodziki :P. Odpowiedz Link Zgłoś
bernadetalos85 Re: WORD Wrocław 07.11.08, 17:39 zgadza sie, masz po prostu "ten" dar do prowadzenia autka;) mnie tez instruktor mowi, ze bedzie ok. ale czasem w to nie wierze. moze brak wiary we własne możliwosci, ehh. ale jakos to bedzie, musi byc;)Pozdrawiam i zycze powodzenia w pokonywaniu przeszkod na drodze;)i szerokiej drogi. aha i jeszcze jedno - udowodniłas, ze zarowno kobiety jak i męzczyzni mają takie same predyspozycje do prowadzenia autka:)) jeszcze raz Ci gratuluje;)) Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko55555 Re: WORD Wrocław 07.11.08, 17:50 Masz już termin na egzamin? Jeszcze jedna rada, idź najlepiej z kimś na egzamin i w czasie kiedy czekasz na swoją kolej lepiej nie słuchaj osób zdających , mnie to zestresowało jak słyszałam,ze ta osoba zdaje 5 raz , ta 4 i w głębi duszy mówiłam sobie,że umiem jeździć,ale z drugiej strony było jak oni tyle nie mogą zdać to ja też nie zdam i w odpowiednim momencie czekając już na jazdę odeszłam od tej grupy :) Odpowiedz Link Zgłoś
bernadetalos85 Re: WORD Wrocław 07.11.08, 17:57 w poniedziałek mam ostatnie dwie godziny kursu, u mnie w osrodku przeprowadzany jest egzamin wewnętrzny praktyczny, wiec po tych dwoch godzinach czeka mnie pierwszy egzamin praktyczny(dobrze, ze nie panstwowy)hehe, zalezy jak pojade-tzn jak dobrze to dostanie papierek ukonczenia kursu , a jak srednio- to bede musiala jeszcze dokupic pare godzin, dodam jeszcze ze , ten egzamin nie przeprowdza moj instruktor, tylko kierownik osrodka, zupełnie obcy mi facet. jak dostane papierek to dopiero zapisze sie na panstwowy:) Odpowiedz Link Zgłoś
bernadetalos85 Re: WORD Wrocław 07.11.08, 17:58 dziekuje za rade, na pewno wykorzystam w przyszłosci:) Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko55555 Re: WORD Wrocław 07.11.08, 20:59 Czy dobrze się domyślam , robisz może kurs w kursancie? U mnie też był egzamin wewnętrzny, jednak przeprowadzony przez mojego instruktora,ale o to czy zaliczę się nie bałam bo miałam umiejętności. Gdybym nawet popełniła jakiś drobny błąd raczej tylko by mi to powiedział ze względu,że przez te 30h widział jak jeżdżę i to było formalnością. Powodzenia i więcej wiary w siebie!! Odpowiedz Link Zgłoś
bernadetalos85 Re: WORD Wrocław 08.11.08, 19:27 Robie kurs w Atucie,bedzie ok, nie ma czym sie stresowac;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś