Dodaj do ulubionych

DO NAUCZYCIELI

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 23:52
Nauczyciele, nie zostawiajmy samych naszych uczniów, matematycy, informatycy -
odwagi !! sprzeciwcie sie nadużyciom!!! to niedopuszczalne, zeby zadania nie
były dostosowane do standardów wymagań egzaminacyjnych!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: tez nauczyciel i r Re: DO NAUCZYCIELI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 00:17
      rzeczywiście te zadania nie mieszczą się w żadnych ramach obliczenie zysku(i
      rok studiów) wartości początkowj kredytu i co gorsza pola skrawków (2 linijki
      jeśli wzór był w pp) to zadania z olimpiady a nie z matyry podst gratulacje
      POADRO DLA MATURZYSTÓW
      MAMA I MATEMATYK
      • Gość: niet Re: DO NAUCZYCIELI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 00:20
        NAUCZYCIELE!!!
        APEL!!!
        ZACZNIJCIE WRESZCIE NORMALNIE UCZYĆ!!!
        TO PRZEZ WAS, NA CO PODAJECIE TYLE SUCHYCH FAKTÓW???
        :PP
        • Gość: MAMA I MATEMATYK Re: DO NAUCZYCIELI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 00:22
          CZE JA NIE UCZĘ W SZKOLW UCZYŁAM MOJEGO SYNA PÓŁ ROKU JAKOŚ NAPISAŁ ALE ZGADZAM
          SIĘ ŻE NIE MACIE MOŻLIWOŚCI ZDAĆ DOBRZE TAKIEJ MATURY BO WAS ŹLE UCZĄ
          ALE CÓŻ TO POLSKA UKŁADY.........
        • Gość: MAMA I MATEMATYK Re: DO NAUCZYCIELI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 00:25
          I JESZCZE JEDNO MUSI MINĄĆ PARĘ LAT ABY TE SKOSTNIAŁE SZKOLNE UKŁADY
          MINĘŁY ,MOŻE WASZRE DZIECI...........
      • Gość: MAMA I MATEMATYK Re: DO NAUCZYCIELI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 00:20
        POZDRO OCZYWIŚCIE TRZYMAJCIE SIĘ
    • gdabski Re: DO NAUCZYCIELI 14.05.05, 00:28
      Rozdwojenie jaźni? Get a life...

/Gdabski
      • Gość: MAMA I MATEMATYK Re: DO NAUCZYCIELI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 00:33
        ALBO JESTEŚ NAPITY ALBO MAŁO INTELIGENTNY , OBRA ZANIE KOGOŚ JEST W NASZEJ
        (POLSKIEJ MODZIE) WIĘC W SUMIE MNIE TO NIE DZIWI. POGLĄDÓW NIE ZMIENIE I
        UWAŻAM ,ŻE JEST JAK JEST
    • Gość: ona Re: DO NAUCZYCIELI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 13:55
      wiec skoro były naduzycia to matematycy, informatycy - piszcie petycje do CKE i
      do ministerstwa, nas nauczycieli rozliczają ciagle, chcą z nas zrobic
      urzędników - biurokratów, a sami popełniaja takie błedy - to niedopuszczalne.
      Nauczyciele łączcie się
      • elutka2101 Re: DO NAUCZYCIELI 16.05.05, 09:54
        Zgadzam się całkowicie.
        Niektóre zadania nadawały się na konkurs matematyczny. Cieszę się, ze mó syn
        urodził się rok póżniej i maturę będzie zdawał w przyszłym roku i będą normalne
        zadania. Ktoś powinien ponieść konsekwencje za takie zadania- żal mi młodzieży.
        Serdecznie pozdrawiam
    • Gość: też nauczycielka Re: DO NAUCZYCIELI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 14:40
      Niech się Pani nie skupia na pisaniu protestów do CKE, tylko już teraz zacznie
      się zastanawiać, co Pani zrobiła źle i jak od klęski uchronić przyszłorocznych
      maturzystów. Ja tak teraz robię. Przeglądam konspekt po konspekcie, porównuję,
      czytam opinie na forum i już wiem, jakim problemom muszę w przyszłym roku
      poświęcić więcej uwagi. Pani radzę zrobić to samo.
      • Gość: nauczycielka Re: DO NAUCZYCIELI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 16:37
        ja nie mam sobie nic do zarzucenia, ucze angielskiego i moi uczniowie nie mieli
        z tym problemu, gdyby były takie przekręty z mojego przedmiotu- nie
        milczałabym, ale z matematyki nie jestem kompetentna, pytałam matematyków i
        oni potwierdzili te niescisłosci, a co do analizy, jasne przyda sie nam
        nauczycielom, ale i CKE , tylko czemu konsekwencje tym razem mają ponieść
        uczniowie?? uważa pani, że to w porządku??? no ale skoro nayczyciele mają takie
        podejscie - to całe to szkolnictwo jest .... nie dokoncze...
        • Gość: Ftp Re: DO NAUCZYCIELI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 17:15
          A co Pani sądzi o kluczu z ang do III arkusza? Konkretnie chodzi mi o 1
          zadanie, przyklad w ktorym nalezało wsztawic odpowiednio odmieniony czasownik
          (use). CKE umiescila w kluczu tylko dwie odpowiedzi have used/have been using.
          Czy nie sadzi Pani ze pominiecie had been using jest skandaliczne. Przeciez
          mozna bylo wpisac Past Perfect Continous tak aby bylo poprawnie. Ja jestem
          zdegustowana...
          • assemblage Re: DO NAUCZYCIELI 16.05.05, 08:13
            taaa.. w przysłym roku postaracie się naprawić błędy... rozumiem... szkoda
            tylko, że cała Polska nie zna innego sposobu jak tylko uczenie się na błędach,
            które zaważą na naszej przyszłości.
      • Gość: jenny_a Re: DO NAUCZYCIELI IP: *.msk.net.pl / 80.48.255.* 16.05.05, 22:57
        Pani mówi dziwne rzeczy. Jak to skupic się na następnych rocznikach. A my to co?
        Od tej matury zależy nasza prszyszłość a pani tak sobie do porządku dziennego
        nad tym przechodzi? Czy nie czuje sie Pani odpowiedzialna za złe zdanie matury
        Pani ucznia? - jeśli nie, to nie wiem co z Pani za nauczyciel.
    • Gość: Szpilka Re: DO NAUCZYCIELI IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 16.05.05, 09:58
      Nie zgadzam się całkowicie. Przecież matma nie jest obowiązkowa. Więc po co
      wybraliście ją? Trzeba było sie uczyć jesli wiedzieliscie, ze chcecie ją
      zdawać.
    • Gość: Bartek Re: DO NAUCZYCIELI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 00:37
      MAMA I MATEMATYK napisała:
      "OBRAZANIE KOGOŚ JEST W NASZEJ POLSKIEJ MODZIE", a tuż przed tym: "ALBO JESTEŚ
      NAPITY ALBO MAŁO INTELIGENTNY". Cały ten użytkownik prowokacja więc nie
      skomentuję.

Że matematyka za trudna to też prowokacja. Nie uwierzę, że autorka uczy
      matematyki. Te zadania z podstawowego są jak najbardziej na poziomie
      podstawowym. Czasem tylko trzeba było poszuać wzoru w tablicach i odpowiednio
      go zinterpretować. Z rozszerzonego zresztą również-były całe dwa zadania na
      myślenie (dowód i zadanie z pierwiastkami). Połowę zadań z podstawowego można
      było policzyć w pamięci.

Może i potrzebna jest zmiana sposobu nauki. Z wypowiedzi maturzystów na forum
      wynika że to konieczność. Nauczyciele powinni wziąć to sobie do serca. Z tymże:
      z matmy zadania naprawdę nie były nietypowe. W większości to naprawdę
      standardowe polecenia a danego działu.

Informatyka rozszerzona (podstawowej nie widziałem) była rzeczywiście trudna.

P.S. Maturę zdawałem w zeszłym roku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka