magdziaw 18.05.05, 09:33 witam wszystkich chemików, jak samopoczucie przed egzaminem, prerobilście cały materiał?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: chemik Re: CHEMIA IP: 80.50.61.* 18.05.05, 09:46 cześc!! cały materiał chyba żartujesz, spokojnie jescze mamy 2 dni a to duzo z doświadczenia wiem,ze najszybciej mi wszystko wchodzi do glowy pod presja czasu:) ale oczywiście sukcesywnie powtarzam, myśle,że ze wszystkim zdąże. macie jakieś typy co mogą dać?? pewnie wszystkiego po trochu i bardzo dobrze byle mała VSEPR:) pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monik Re: CHEMIA IP: 80.51.180.* 18.05.05, 10:05 metoda VSEPR? lol.. tego nie będzie:D:D oby:) obawiam sie pierwiastków.. których nie zdazylismy przerobic w szkole... no niestety tak bywa.. ehehe.. napewno bedzie coś z elektrolizy , i mnóstwo doświaadczeń standartowo... pozdrawiam;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiniia Re: CHEMIA IP: *.compower.pl 18.05.05, 10:11 nio cały materiał....trudno rzec...ale wydaje mi sie ze prawie tak...heh, ale przerobic a umiec, to dwie różne rzeczy. Ja chemie bardzo lubie, ale po tym wszystkim to nie wiem czego sie spodziewać :D elektroliza bankowo, konfiguracja elektronowa, walna jakies aminokwasy, moze byc cos ze stereoizomerii...noi jak zwyklle REDOXY pod różna postacia...JAKBYSCIE MIELI JAKIES PRZECIEKI :d:d:d:d TO DAJCIE ZNAKA ;D POWODZONKA PAPAPA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MATURZYSTKA Re: CHEMIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 11:34 a moim zdaniem ta nasza matura z chemii bedzie sie calkiem roznic od probnej,mam doswiadczenie juz z biologii .... wydaje mi sie ze bedzie wlasnie ta metoda obliczania kształtu czasteczek (bo tak zadko spotykana i wykorzystywana) i bedzie duzo doswiadczen z chromem,manganem woda bromowa itp :) POZD I ZYCZE POWODZENIA WSZYSTKIM,BO NAPEWNO SIE NAM PRZYDA :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fruktozka Re: CHEMIA IP: 80.51.180.* 18.05.05, 11:39 Cr i Mn bleee:P może tak coś z Cu(OH)2?:D:D to chyb łatwiejsze.. no i bankowo.. będa doświadczenia.. z czym zajdzie r-cja a z czym nie.. wnioski.. no i oczywiście amfoteryczność!powodzenia:)) cya Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onn Re: CHEMIA IP: *.icpnet.pl 18.05.05, 11:51 heh a przerobil ktos z was mechanizmy reakcji organicznych np substytucja elektrofilowa??il rozpuczszczalnosci ie bedzie -za slabe kalkulatory mamy- wprzeilczania ph raczej tej nie no chyba ze beda ladne wykladnyki typu 10^-7, masa dosiwdczen i patrzac na biologie-przewidyczwanie obserwacji,projektowanie, takie praktyczne zastosowanie widzy w laboratorium Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elios Re: CHEMIA IP: *.gdynia.mm.pl 18.05.05, 13:04 na bank pbedzie tez regula przekory, poza tym mangan i chorm, napewneo beda mole wyliczane ze wzrou na przeilczenai stezen i na pV=nRT, elektroliza, budowanie ogniw, redox, amfoterycznosc, takie moje przeczucie to zmydlanie tluszczow i reakcje fenoli XD Ja sie tylko modle aby nie bylu hydratow, bo tej cos czego nie potrafie :P A co materialy to wlsnie przrabiam go na biezoaco XD. Tzn. ze teraz sie go ucze 1 klasa cala, 3 cala, 2 plowa jutro zamierzam sobie przyswoic droga polowe. ps. na podstawowym na pewno beda wlsciwsoci w ukladzie okresowym, tzn jak zmienai sie promien, wlsciwosci metaliczne itp ... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MATURZYSTKA Re: CHEMIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 14:28 WY SOBIE PRZEPATRZCIE DOBRZE KONCOWE 3 KLASY TAKIE RZECZY Z ZYCIA WZIETE !!! Odpowiedz Link Zgłoś