18.05.05, 09:33
witam wszystkich chemików, jak samopoczucie przed egzaminem, prerobilście
cały materiał??
Obserwuj wątek
    • Gość: chemik Re: CHEMIA IP: 80.50.61.* 18.05.05, 09:46
      cześc!! cały materiał chyba żartujesz, spokojnie jescze mamy 2 dni a to duzo z
      doświadczenia wiem,ze najszybciej mi wszystko wchodzi do glowy pod presja
      czasu:) ale oczywiście sukcesywnie powtarzam, myśle,że ze wszystkim zdąże.
      macie jakieś typy co mogą dać?? pewnie wszystkiego po trochu i bardzo dobrze
      byle mała VSEPR:) pozdrawiam.
      • Gość: monik Re: CHEMIA IP: 80.51.180.* 18.05.05, 10:05
        metoda VSEPR? lol.. tego nie będzie:D:D oby:) obawiam sie pierwiastków..
        których nie zdazylismy przerobic w szkole... no niestety tak bywa.. ehehe..
        napewno bedzie coś z elektrolizy , i mnóstwo doświaadczeń standartowo...
        pozdrawiam;)
        • Gość: kiniia Re: CHEMIA IP: *.compower.pl 18.05.05, 10:11
          nio cały materiał....trudno rzec...ale wydaje mi sie ze prawie tak...heh, ale
          przerobic a umiec, to dwie różne rzeczy. Ja chemie bardzo lubie, ale po tym
          wszystkim to nie wiem czego sie spodziewać :D elektroliza bankowo, konfiguracja
          elektronowa, walna jakies aminokwasy, moze byc cos ze stereoizomerii...noi jak
          zwyklle REDOXY pod różna postacia...JAKBYSCIE MIELI JAKIES PRZECIEKI :d:d:d:d
          TO DAJCIE ZNAKA ;D POWODZONKA PAPAPA
          • Gość: MATURZYSTKA Re: CHEMIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 11:34
            a moim zdaniem ta nasza matura z chemii bedzie sie calkiem roznic od
            probnej,mam doswiadczenie juz z biologii .... wydaje mi sie ze bedzie wlasnie
            ta metoda obliczania kształtu czasteczek (bo tak zadko spotykana i
            wykorzystywana) i bedzie duzo doswiadczen z chromem,manganem woda bromowa
            itp :) POZD I ZYCZE POWODZENIA WSZYSTKIM,BO NAPEWNO SIE NAM PRZYDA :)
            • Gość: fruktozka Re: CHEMIA IP: 80.51.180.* 18.05.05, 11:39
              Cr i Mn bleee:P może tak coś z Cu(OH)2?:D:D to chyb łatwiejsze.. no i bankowo..
              będa doświadczenia.. z czym zajdzie r-cja a z czym nie.. wnioski.. no i
              oczywiście amfoteryczność!powodzenia:)) cya
              • Gość: onn Re: CHEMIA IP: *.icpnet.pl 18.05.05, 11:51
                heh a przerobil ktos z was mechanizmy reakcji organicznych np substytucja
                elektrofilowa??il rozpuczszczalnosci ie bedzie -za slabe kalkulatory mamy-
                wprzeilczania ph raczej tej nie no chyba ze beda ladne wykladnyki typu 10^-7,
                masa dosiwdczen i patrzac na biologie-przewidyczwanie obserwacji,projektowanie,
                takie praktyczne zastosowanie widzy w laboratorium
                • Gość: elios Re: CHEMIA IP: *.gdynia.mm.pl 18.05.05, 13:04
                  na bank pbedzie tez regula przekory, poza tym mangan i chorm, napewneo beda mole wyliczane ze wzrou na przeilczenai stezen i na pV=nRT, elektroliza, budowanie ogniw, redox, amfoterycznosc, takie moje przeczucie to zmydlanie tluszczow i reakcje fenoli XD

Ja sie tylko modle aby nie bylu hydratow, bo tej cos czego nie potrafie :P

A co materialy to wlsnie przrabiam go na biezoaco XD. Tzn. ze teraz sie go ucze 1 klasa cala, 3 cala, 2 plowa jutro zamierzam sobie przyswoic droga polowe.

ps. na podstawowym na pewno beda wlsciwsoci w ukladzie okresowym, tzn jak zmienai sie promien, wlsciwosci metaliczne itp ... .
                  • Gość: MATURZYSTKA Re: CHEMIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 14:28
                    WY SOBIE PRZEPATRZCIE DOBRZE KONCOWE 3 KLASY TAKIE RZECZY Z ZYCIA WZIETE !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka