Dodaj do ulubionych

MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 19:43
Jestem matką maturzystki, która 20. 05 zdaje ostatni (już siódmy!!!) egzamin
maturalny. Od 18 kwietnia żyję w nieustannym, podsycanym zewsząd,
zatruwającym mój umysł i ciało napięciu. Zaczyna mi się wydawać, że życie
polega jedynie na przygotowywaniu garderoby po północy, prasowaniu bluzek o
świcie (bo przecież jako matka chcę córce zaoszczędzić przynajmniej tę porcję
czasu) i wyczekiwaniu w gonitwie myśli do godziny 11, gdy mogę dostać
pierwszą jakąkkolwiek wiadomość o tym, co tym razem wymyślili fachowcy
zatrudnieni przez CKE w arkuszu pierwszym. Pochód arkuszy I i II śni mi się
po nocach, arkusze te osaczają mnie we śnie, powodując, że budzę się zlana
potem. Najstraszniejsza jest myśl, że 20 maja to oczywiście nie koniec, bo
zaczną się dni bez białych bluzek, ale za to z myślami o wynikach we
wszystkich kolorach oprócz bieli. Matki maturzystów! Oderwijcie się od
prasowania, przerwijcie na chwilę czynności kuchenne przy kolacji, napiszcie,
co sądzicie o imprezie, jaką nam przygotowali nam szanowni panowie(?) z CKE.
Obserwuj wątek
    • Gość: o_O Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! IP: *.net.autocom.pl 19.05.05, 19:47
      Siedem egzaminów? Myślałam, że dopuszczone jest max.6.
    • Gość: granat_18 Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 19:47
      hahah tylko że maksymalnie mozna zdawac 6 przedmiotów:)
      • ankaone pewnie chodzi o to że siedem zdawała z ustnymi 19.05.05, 19:49
        czytajcie ze zrozumieniem (tam było od 18 maja)
        • k_psycho Re: pewnie chodzi o to że siedem zdawała z ustnym 19.05.05, 19:53
          chyba kwietnia :)
          • Gość: dragonball może dziecko jest w klasie mniejszości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 23:42
            narodowych czy czymś takim. Tam można było zdawać 7
            • Gość: andzik Re: może dziecko jest w klasie mniejszości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 12:17
              jejciu....toz to zrozumiale ze ta pani miala na mysli 2 ustne + pisamne.
              owszem, maxymalnie mozna zdawac 6..ale pisemnych! pomyslcie troche...
      • Gość: Matka_MAT Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 19:52
        Oczywiście, że chodzi o wszystkie egzaminy łącznie z ustnymi!
        • Gość: hehe Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! IP: *.aster.pl 19.05.05, 19:54
          moja mam sie tak nie zachowuje:D:D naszczescie:P
          • zia86 Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! 19.05.05, 20:49
            Moja się zachowuje podobnie, ale to chyba dobrze, bo widać, że jej zależy.
            Tylko martwi się, że nie zdam i na nic nie zdadzą się argumenty, że mi dobrze
            poszło :D. A później jak przyniose wyniki do domu, to pomimmo tego, że będzie
            myślała, że nie zdałam to wyniki będą się jej nie podobać... Cóż, życie. Ale i
            tak ją kocham :D
            • Gość: gabi Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 20:57
              Moja na szczescie tak bardzo nie schizuje...martwi sie,ale w granicach zdrowego
              rozsadku.
              • Gość: bliźniaczka Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! IP: 80.51.228.* 19.05.05, 21:10
                a moja Mama ma podwójny problem, bo ma bliźniaczki, które w sumie zdają 11
                egzaminów (postanowiłyśmy jej juź tak nie męczyć i ograniczyć maturę do minimum)
                jejku, świetny post - ten pierwszy - faktycznie Mama prasowała nam wszystkie
                koszule o świcie;)
                WSZYSTKIE MAMY MATURZYSTÓW SĄ THE BEST!!!
                eh, to nie SCHIZMA - za jakieś 20-ileś;) lat to my będziemy JESZCZE RAZ ZDAWAĆ
                MATURĘ;)
            • Gość: o Boze Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! IP: *.pronet.lublin.pl 20.05.05, 23:22
              to po jaka chole4re zdaje az 7? zalamuje mnie takie podejscie rodzicow im
              wiecej tym lepiej bo watpie zeby dziecko samo z siebie chcialo zdawac wszystko.
              nie lepiej zdac 5 ale doskonale a nie 7 ? i zyc w stresie a to oznacza
              niepewnosc tz ze nie byla dobrze przygotowana . moi rodzice bo mnie na taki los
              nie skazywali i dzieki Bogu ze nie mam takiej mamy!
              • Gość: witulka Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 15:35
                zdaje 7 bo chce isc np na medycyne gdzie trzeba zdac biol, chem, fiz, ale kazdy
                oprocz tego musi zdac pol, ang + oba te przedmioty ustnie = 7!!! jest ambina i
                ma takie plany. Jak by mogla zdawac na uczelnie egzaminy to mature ograniczyla
                by pewnie do min!!TAK JAK JA:))
              • Gość: lana Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! IP: *.pronet.lublin.pl 21.05.05, 18:35
                ludzie 1 ambitna ja pierdziele nie chcialbym Cie znac dziwczyno tak idz zdawaj
                wszystko co sie da puknij sie w glowe jej
            • Gość: aga a moja mama jest pewna ze zdam:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 00:56
              podchodzilam do matur pewna ze jestem dobrze przygotowana i ze sobie dam rade.
              i mysle ze moja postawa bardzo wplynela na moja mamusie. byla spokojna o mnie i
              dobrze. ciesze sie ze wierzy we mnie a nie sie zamartwia, czym dolowalaby mnie
              jeszce...!!
        • Gość: Anna [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 22:22
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • Gość: anka Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! IP: *.leg-tarnowski.sdi.tpnet.pl 19.05.05, 23:02
        no 6 pisemnych i 2 ustne - pomyslcie troche hehehe co za ludzie :D
    • Gość: mama Ewy Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! IP: *.chello.pl 19.05.05, 21:59
      Cóż - ja mam to juz za sobą ! Dzisiaj moja córka pisała ostatni egzamin.
      Podczs poprzednich , siedzialm przy komputerze i czekalam-na tych, którzy
      wrócą po podstawowym i napiszą co było , czy bylo trudne itd. Natomiast
      dzisiaj wyszłam z domu. Chodzilm po sklepach i oglądałm przecudne ciuszki dla
      mojej córeczki. I to było o niebo lepsze niż wyczekiwanie na jakiekolwiek
      wiadomości. Jestem zadowolona , ze już po - jednak niezadowolona z reformy.
      Nie będe się rozpisywala , bo to forum naszych dzieci,i oby ONE przezywały tę
      maturę spokojniej niz ich rodzice.Trzymam kciuki za tych -którzy jeszcze będą
      zdawać !
      • Gość: Anna Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 22:09
        Ta matura jest taka straszna chyba z tego względu że nikt naprawdę nie wie o co
        chodzi.Wiedzy sie nie da zmienic więc tym napewno się nie rózni od
        poprzednich "edycji" :) Szczerze mówiąc to Wam współczuję i cieszę się że
        zdawałam starą.
    • pablo_kimono Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! 19.05.05, 22:10
      Moja mama to ma gdzies moja maturę, rano spytała się czy dać mi kanapki, czy
      mam kasę na bilety, wieczorem poprzedniego dnia spytała czy gdzieś się jutro
      wybierasz, jak jej powiedziałem, że mam maturę zrobiła wielkie oczy i
      powiedziała, że bedzie trzymać kciuki. Czyli nic nie przeżywa, ale wiem, że to
      tylko udawane zachowanie.
      • Gość: mama Ewy Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! IP: *.chello.pl 19.05.05, 22:34
        Masz rację , twoja mama denerwuje się napewno bardziej niz Ty , jednak jak my
        wszystkie{mamy}- nie chcemy wam tego pokazać . Trymaj się .
    • Gość: Też mama Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! IP: 213.77.3.* 19.05.05, 22:27
      Początkowo sądziłam , że ta matura będzie bardzo łatwa i przyjemna (synuś
      dostał dwa 20/20 z ustnych) , ale pisemne były znacznie trudniejsze... teraz
      pozostało nam czekać na wyniki - szkoda, że tak długo, bo trzeba będzie podjąc
      strategiczne decyzje co do wyboru takiej , a nie innej uczelni ( konkurs
      świadectw , czy egzamin? ).
      Matury się nie bałam , ale już sobie wyobrażam ile stresów będzie nas kosztować
      rekrutacja.
      Pozdrawiam wszystkich maturzystów i ich mamusiek.
      • Gość: ka Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! IP: *.acn.waw.pl 19.05.05, 22:36
        eee,mi tam nikt niczego rano nie prasowal..wszystko jest na luzie,nikt sie nie
        denerwowal,nie spieszyl, a mama sie przejmowala bardzo rozsądnie (no coz,skoro
        ja sie tym nie przejmowalam to czemu oni by mieli).ale
        tata,babcia,wujkowie..oni wszyscy sie przejmuja:D
        to jest tzw. mit matury...a to tylko zwykly egzaminek, wczesniej juz bylo sporo
        takich i bedzie jeszcze wiecej:) ale fakt,fajnie bylo
        • Gość: matkaA Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 22:43
          Załamałam się razem z moim dzieckiem, które najprawdopodobniej nie zda.
          • Gość: mama Ewy Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! IP: *.chello.pl 19.05.05, 22:54
            Skąd wiesz, ze nie zda? Być moze , że moja córka też nie zda, ale to jeszcze
            nic nie wiadomo ! Naprawdę nie mozna martwić sie przedwcześnie. Przeczekajmy
            ten niestety trudny dla nas wszystkich czs , a dopiero wtedy bedziemy sie
            cieszyć lub rozpaczać. Głowa do góry!
            • Gość: Asia_WaWa Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! IP: *.aster.pl 19.05.05, 23:01
              a moja mama martwi się razem ze mną...ale też w granicach zdrowego rozsądku..:P
      • Gość: mama maturzysty Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! IP: *.elartnet.pl / 193.238.180.* 20.05.05, 00:32
        Ja mam juz dosc tej nowej matury.
    • Gość: Diana Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 23:10
      to nie wina CKE :)
      • Gość: KOTEK Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! IP: *.aster.pl 20.05.05, 23:23
        aLE JESTEŚ STRASZNIE GŁUPIA DIANO1 JEŚLI TO NIE WINA CKE - TO CZYJA??
        • Gość: hanka Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 19:02
          Byłej minister edukacji :(
    • b_belcia Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! 19.05.05, 23:16
      ehhhh zle przeczytalam, myslalam ze to watek 'matki maturzystki'
      pzdr!
    • Gość: Mama Karoliny Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! IP: *.aster.pl 19.05.05, 23:20
      Kocham Was - matki maturzystek/ów. Ja to przeżywam okropnie: ból głowy, ból
      brzucha i latanie do TOY-TOYA. Moja córeczka pisała "ścisłe" i martwimy się na
      ile te uzyskane punkty wystarcza jej na pożądany kierunek. Matura ze "ścisłych"
      była trudna. Jakoś to będzie. My w domu wspieramy ją jak możemy. A tak na
      marginesie - nowa matura nia podoba się nam!
      • Gość: oip Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 23:33
        ale corka ma juz wakacje..a przedtem podobaly się egzaminy wstepne w lipcu?
        • Gość: Mama Karoliny Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! IP: *.aster.pl 19.05.05, 23:40
          Egzaminy wstępne powinny być! Można było wybierać uczelnie i zdawać dowolną
          ilość egzaminów na tyle uczelni na ile się chciało i szanse rosły. A teraz za
          rejestrację płacimy 80 zł a zdawać już nie możemy i to mi sie nie podoba.
          • Gość: oip Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 23:46
            teraz też możesz wybierać a dziecko-pociecha ma już wakacje...
            • Gość: Mama Karoliny Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! IP: *.aster.pl 19.05.05, 23:48
              A Twoja pociecha nie ma wakacji?
          • Gość: oip Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 00:08
            albo matury albo wstępne..starczy raz..i wakacje!!!!!!!!!!!!!wreszcie
            sprawiedliwie ..lepsi mają lepsze wyniki..no i stres mniejszy..tak się czekało
            do lipcowych egzminow a potem następne kilkanaście dni na wyniki...a jak ktoś
            lubi egzaminy to jeszcze sporo uczelni takowe robi i ma maturę gdzieś...
      • Gość: Tak samo mama Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! IP: *.laczpol.net.pl 19.05.05, 23:51
        Mnie również nie podoba się nowa matura.
        Za dużo niewiadomych ,za dużo stresu a to oczekiwanie na wyniki tak długo, to
        czysty absurd.
        Moja córka boi się sprawdzić wyniki z matmy,więc żyjemy jak na beczce z prochem.
        A plany były takie wspaniałe.
        Strasznie mi żal tej młodzieży ,która nie trafiła w swoich przygotowaniach w
        gusta CKE i których szkoły nie robiły tego co należało.
        Aż nie mogę uwierzyć ,że tyle osób będzie miało stracony rok.Co oni będą
        robić,wałęsać się po ulicach ,bo na nic innego nigdzie nie zarobią.
        Szkoda ,że trafiło to na nasze dzieci.Następne roczniki będą miały już lepiej.
    • Gość: amelia Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 23:41
      moja mamusia bardzo sie cieszyla jak w przeddzien egzaminow znikalam na dlugie
      godziny z domu bo doprowadzalam ja swoim marudzeniem do nerwicy(zreszta nie
      dziwie sie jej) na kanapki i prasowanie nie mialam co liczyc bo na mature
      wychodzilam z internatu a nie z domu. bardzo jej dziekuje za to ze zamiast byc
      nadopiekuncza nadwrazliwa mamuska stawiala mnie do pionu i dodawala pewnosci
      siebie. zycze wszystkim maturzysta by ich mamy tez dodawaly im otuchy i
      pewnosci siebie a nie wprowazaly bardziej nerwowa atmosfere w domu
    • Gość: belfer Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! IP: *.net.autocom.pl 20.05.05, 00:05
      Najgorzej być jednocześnie ojcem maturzystki i nauczycielem uczestniczącym w
      tym czymś pt Nowa Matura.Kiedy wprowadzano Nową Maturę byłem całym sercem
      za.Zmieniłem zdanie.Materiał przerabiany w 2,5 roku na poziomie egzaminu
      wstępnego na studia,zdawany już w maju.Horrror organizacyjny,dyrektorzy
      siedzący w szkołach od 4 maja od godziny 4 rano i oczekujący kuriera z OKE z
      maturami.Trudne,wbrew pozorom bardzo trudne arkusze poszerzone,wymyślne.Bo tak
      je należy nazwać.Autorzy w CKE chcą pokazać swoją ułańską fantazję.Kto zrobi
      ciekawszy zestaw.Zestawy nieprzemyślane,bo autorzy zajęli się budową zestawu
      nie przewidując problemu odpowiedzi.Odpowiedzi dla autorów zestawów były
      wtórne.A powinno zacząć się od odpowiedzi a nie od pytań.
      Tragedia na informatyce,również w naszej szkole ogromne problemy ogromne
      problemy z maturą z informatyki.

Jestem pełen podziwu dla młodzieży,która przychodzi na kolejny egzamin
      elegancko ubrana.Dla maturzystów z informatyki,którzy powinni przyjsc na
      kolejny egzamin w krótkich spodenkach w bluzie z napisem F...CKE.
      Nie chcę Cie martwić,ale nalezy bać się o ocenę z matury.CKE podała oficjalne
      klucze ustalone podczas dwudniowych spotkań w Warszawie. Obejrzano kilkaset
      prac i wg tych prac ustalano klucz.I egzaminatorzy musza się ich trzymać.
      Odpowiedzi niezgodne z kluczem nie będą uwzględniane.A życie uczy,że zdający
      napiszą różne rzeczy,bo zadających są setki i dziesiątki tysięcy.I dziesiątkom
      tysięcy nie uwzględni się dobrych rozwiązań,czyli akceptowanych przez
      współczesną naukę.
      Obawiam się o ocenę mojego dziecka,w przypadkach wątpliwych będziemy
      natychmiast składać odwołanie od oceny.
      • Gość: oip Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 00:13
        wystarczylo sprawdzic poziom egzaminow wstepnych na oblegane uczelnie w
        ubieglym roku i wiadomo bylo ze bedzie horror bo wszystko jest `kosmosem` jak
        jest na poziomie rozszerzonym a to wszyscy nie moga dobrze zdac jak nie mieli
        duzo godzin z danego przedmiotu i ostrych wymagan...stąd stresy...bo każdy
        buławę nosił w przysłowiowym tornistrze...niestety takie są realia..tylko
        współczuć tym których marzenia byc m o ż e legną w gruzach...
        • Gość: MamaA Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 00:27

Ciekawe, czy autorzy pytań są rodzicami maturzystów ?
          • Gość: oip Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 00:31
            moje 2 pociechy zdążyły zdać to już...w starym systemie..ale to nie koniec...
          • Gość: aniger Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 00:36
            Rozumiem, że poziom rozszerzony ma decydowac o przyjęciu na oblegane kierunki.
            Jakas klasyfikacja musi być.
            Ale nie rozumiem czemu ma służyć taka wysoka poprzeczka egzaminu podstawowego,
            skoro nie daje punktów na studia.
            • Gość: oip Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 00:40
              ppzeczka wynosi 30 pkt i na niektóre uczelnie daje bo liczą jak zdążyłem
              zauważyć punkty z poziomu podstawowego i rozszerzonego--np na prawo niektore
              uczelnie biorą wyższy wynik z wybranych przedmiotów...niektóre niestety nie...
      • Gość: mama Ewy Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! IP: *.chello.pl 21.05.05, 13:04
        Drodzy rodzice.Do tej pory jakoś sie trzymalam , chociaż przez to ciągłe
        napięcie przytyłam {kiedy się denerwuję pochlaniam ogromne ilości jedzenia!}
        I chociaż moje dziecko, po każdym egzaminie przechodziło ze stanu euforii w
        stan rozpaczy - to jakos potrafilam ją pocieszyć. A teraz, kiedy dochodzą do
        mnie różne -sprzeczne wiadomości co do wyników {klucza},zaczynam się martwić
        bardzo poważnie. Czytając niektore posty - wpadam w panikę !Boję się o wyniki ,
        boję się czy wynik jaki otrzyma moja córka wystarczy aby się dostala na jej
        wmarzony kierunek {czy też na jakikolwiek inny?}? Boję się oto jak i kiedy
        zakończy się rekrutacja na studia ?! Czy napewno w lipcu? I jak tu spokojnie
        mysleć o wakacjach ? Pretensje mogę mieć tylko do tych , którzy tak bezmyślnie
        czy niedoskonale opracowałi nową maturę !!
    • Gość: mama Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 09:52
      Syn zdawał maturę z przedmiotów humanistycnych. Nigdy nie należał do "uczących
      się",natomiast ma tzw. wiedzę ogólną i jest dosc bystry ( pewnie każda mama tak
      mysli o swoim dziecku).I ta matura była odpowiednia dla niego. myślę, że poszło
      mu niexle , tak na oko 70-80%. Ale teraz nie chodzi o to żeby zdać, ale zdać
      lepiej niż inni , tak żeby dostać się na studia. Myślę , że będzie bardzo dużo
      osób z podobnymi wynikami i bedzie wielki problem z rekrutacją, tum bardziej,
      że można składać papiery do kilku uczelni. Pamiętacie rekrutację do liceów?
      Teraz będzie dużo gorzej... Będziemy czekać dlugo na wyniki matur, potem kto
      wie, czy nie dłużej, na wyniki przyjęć na studia. A potem listy rezerwowe,
      wycofyfywanie podań... Przewiduję horror i nie myslę, ze sprawy się rozwiąza do
      października...Teraz nawet trudno sie cieszyc z długich wakacji, bo beda
      podszyte nerwami...
      • Gość: oit Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 10:28
        zawsze było podobnie--teraz pod koniec czerwca każdy będzie miał wyniki z
        matury i składa gdzie chce-przedtem były egzaminy wstępne też gdzie kto chciał
        to zdawał...też nic nie było wiadomo i rowniez trzeba bylo czekać dlugo bo
        czasami do konca lipca gdzie sie dostalo...jedyna roznica ===nie ma egzaminow
        wstepnych...stres taki sam tylko troche inaczej rozlozony...
        • Gość: córka Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 11:24
          paczę, czytam, ale moj mamuzon się tu nie odezwał. skandal!

[poza tym drogie mamy, to i tak się do mojej nie umywacie, bo ona jest
          najlepsza. no ;) ]
    • Gość: matka Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 22:09
      Nie potrafię pcieszyć swojego dziecka ani podtrzymać go na duchu.
      Sama jestem zrozpaczona.
    • Gość: megi Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 20.05.05, 22:20
      nie czytalm wsyzstkiego . ale troszeczke . 7 matur to ja etz mialm w ytym roku
      bo razem zustnymi ;d . 2 ustne , polski , angileski, biologia, fizyka,
      chemia=7. Chce zostawic note -banal ==> DZIEKI ZA WSPARCIE MAMUSKI:D wsszystkie
      i mojej i mamom kolezanek kolegow jakos to pzretrwalismy wszyscy bez zbytniego
      stresu. Ja np. : nie balam sie tym wsumie 7 matur bo mialm wsparcie nawet
      podanie glupiej kanapki i kawy to duzo i tak waznew tych dniach. Tak na prawde
      normalnych ale kazdy pzrezywa to jakos bo to cos innego 'Matura " w koncu co
      na prawde 1 raz odpowiedzialnego:D DZieki MaMy :p wiem zemoja czasami siedzi na
      forum:P
      • Gość: po Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 22:27
        az przyjemnie bylo poczytac...
        • Gość: bbb Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! IP: *.acn.waw.pl 21.05.05, 00:28
          Tak, mamuśki maturzystów rulez! ;-) Moja bardzo przeżywa (chociaż nie daje
          poznać po sobie), wyklina CKE i dziwi mi się jak ja to wytrzymuję... Dla niej
          zdawanie matury przed póltora miesiąca do absurd (pierwszy ustny miałam 18
          kwietnia, ostatni pisemny 31 maja - włoski)... Zgadzam się. Dodając do tego
          oczekiwanie na wyniki - wychodzi ponad 2 miesiące. A gdzie egzaminy na studia?
          Gdzie jakiś odpoczynek? No gdzie?! Ale mamuśka jest spoko i nawet się nie
          wścieka jak się potknie o kolejną książkę na podłodze... ;)
          • Gość: po Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 00:31
            są uczelnie bez zgzaminów...good luck...trzymam kciuki...za mamę też...ojciec...
    • Gość: mama Ewy Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! IP: *.chello.pl 21.05.05, 13:32
      W wypowiedziach tutaj,większość postow piszą mamy - a ojcowie ? Przecież oni
      też "uczestniczą" , przynajmniej "duchowo"w maturach naszych milusińskich . Czy
      tatusiowie tutaj nie wchodzą ?
      • Gość: po Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 14:07
        toz wchodzę bo tez się ojcowie stresują...
        • Gość: Olek i ojcowie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 14:19
          Mój tato inżynier przestał marudzić, że się nie uczyłem, jak rozwiązał
          rozszerzoną fizę - jego ukochane "zadańka" :)
          Powiedział z zadumą "trudne było, synku" i od tej pory czeka jak ja- w nerwach-
          na wyniki .
          • Gość: po Re: i ojcowie... IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 14:19
            pewnie cię za to wynagrodezi...pokaż mu tę stronkę...
    • Gość: teżmatka Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 14:25
      Przejmować do takiego stopnia to się trzeba zdrowiem swojego dziecka, a nie
      własnym podejściem do egzaminów. Kobieto! Co się stanie jak się nasze drobinki
      nie dostaną w tym roku na studia - nic! W szkole u mojego syna, pewien chłopiec
      w wieku 16 lat dostał zawału mózgu i po kilku miesiącach nie mówi i dopiero
      zaczyna chodzić. To jest problem. Wyluzuj, ciesz się, że masz zdrowe dziecko.
    • Gość: Ziom NormalBezMamy Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 14:56
      szkoda mi tej maturzystki i pożałuje również matki
    • Gość: yaku_ona Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 15:34
      moja cudna mamunia powiedziala ' a co mnie obchodzi twoja matura?! jak ja
      strace prace - to bedzie dopiero wazne' :] wczoraj mi sie zapytala gdzie ja sie
      na studia wybieram,bo sie jej ludzie pytaja a ona nie wie - no coz - ja tez nie
      wiem wiec luz hieh... niby to zle,ze jakos nie 3ma za mnie kciukow -ale to
      wlasciwie lepiej - nie odczuwalam stresu,ze moge kogos zawiesc - jest
      spoookooo , i wy Mamy tez nie powinnyscie przesadzac z tym przejmowaniem sie -
      jesli wasze dzieci mowia,ze nie zdadza matury,albo ze nie dostana sie na
      studia, to nie mowcie oj dostaniesz sie' tylko ' no to trudno - sprobujesz za
      rok- nie ma problemu' - przeciez to nie koniec swiata!!
      • Gość: xxx Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 15:41
        popieram:)
        • Gość: yaku_ona Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 15:44
          ciesze sie ;)
    • Gość: mamaEwy Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! IP: *.chello.pl 21.05.05, 16:03
      No tak, wyszło na to, że jestem straszliwa panikara albo klębek nerwów.
      Ani to , ani to. Jak kazdy z nas, mam jakieś chwile zwątpienia, piszac
      poprzedniego posta troszkę zaszalalam z ta bojażliwoscią .Tym bardziej że teraz
      kiedy przeczytałm mój wpis ponownie , zastanawiałm się czy to ja napisałam -
      czy też matka trochę niezdrowa na umyśle?!
      • Gość: krz Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 18:50
        wszystkie mamy chcą dobrze..ojcowie tez...czasami efekt jest różny ale intencje
        są szlachetne...
        • Gość: maturra Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! IP: *.aster.pl 21.05.05, 19:09
          moi rodzice są normalni - zero histerii i wyczekiwaniw na moje przyjście po
          examach, w sprawie wyników też ok. Ciuszki prasuję sobie sama... I wg mnie tak
          jest ok, po co robić szum - jeszcze dużo innych przygód nas czeka w zyciu, a
          część z nich na pewno bez udziału rodziców... wyluzujcie się
          • Gość: krz Re: MATKI MATURZYSTÓW! Odezwijcie sie! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 19:30
            kazdy się stresuje tylko nie kazdy to okazuje...wazne aby nie stresowac
            niepotrzebnie ...i tak kazdy zda a uczelni duzo...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka