marchef_w_butonierce 27.06.05, 23:23 kto sie wybiera i na jakiw wydzial+ kierunek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaja86 Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 27.06.05, 23:28 więc ja się wybieram na wydział organizacji i zarządzania - kierunek socjologia wynik (tylko to , co liczą) angielski - pp 96%, pr 84% historia - pp 77%, pr 52% moge jeszcze napisać, że mój chłopak składa na informatyke, tylko tego mwydziału nie pamiętam ;) mata - pp 100%, pr 76% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.localdomain / 195.116.246.* 27.06.05, 23:41 ZiIP na Wydziale Organizacji i Zarz. matma PP 82% PR 56% Odpowiedz Link Zgłoś
fal_len Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 28.06.05, 01:12 mhm.. fanka Pidżamy :P pozdrawiam :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.opticom.pl 28.06.05, 01:19 jeden kieruek z chemicznego, wyniki poznam jutro ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 28.06.05, 01:25 fal_len -> lubie:P tez pozdrawiam a Ty tez na polibude? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.bts.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 03:30 matma 82/68 budownictwo Odpowiedz Link Zgłoś
fal_len Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 01.07.05, 19:57 troche późno odpowiedam sorki..nie ja nie ma polibudę.. jestem z Krakowa tak wogóle.. ale pozdrawiam fankę Pidżamy.. ja fanatyczką jestem bardziej niż fanką :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xXx Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.netcorp.pl 28.06.05, 08:38 infa badz telekomuna mata P 96 mata R 76 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olcia Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.05, 19:15 Biotechnologia na Chemicznym. Chemia -podst. 93%, rozszerz. 83%. Idzie ktoś jeszcze na to? Tak dla picu zloże jeszcze na telekomunikację - fizyka podst. 88% i rozszerz. 48% :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżizas Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 19:23 ja też na to samo idę, mam 88 i 85 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorka Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 08:55 ja na telekomunikacje lub informatyke - matma 92% i 76% :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Życiorys IP: *.localdomain / 195.116.246.* 28.06.05, 18:19 Wpisujecie coś w życiorysie w formularzu elektronicznym?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolo10 Re: Życiorys IP: *.checiny.simset.net / *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 19:19 czy przyjmują tam odpisy notarialne ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.opticom.pl 29.06.05, 14:16 w kwestionariuszu pisze aby podac numer swiadectwa maturalnego - to wg. Was ten dlugi ciag cyfr ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 29.06.05, 14:27 chyba tak, ja ten wpisalam:] jak wypelniacie zyciorys? macie jakis scchemat czy jak?:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.opticom.pl 29.06.05, 14:58 napisalem dokladnie 2 zdania, albo 1 zlozone - nie pamietam :) choc z moimi wynikami pewnie w ogole nie spojrza na te moje dokumenty ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.localdomain / 195.116.246.* 29.06.05, 15:11 ja tylko napisalam czym sie interesuję.. w 4 zdaniach moze... pusto brzydko wyglądało:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.opticom.pl 29.06.05, 15:35 tak by the way otrzymalem: 84% - matma podstawowa 50% - matma rozszerzona ...i nawet nie wiem czy mam po co jechac z ta teczka do Gliwic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kami Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.warynski.net / *.warynski.net 29.06.05, 15:39 ja dzis zlozylam na budownictwo i na iuznynierie srodowisa matma 100 i 72 fizyka 96 i 88 teraz sie zastanawiam co wybrac jak sie dostane na oba-dlugo chcialam isc na inzynierie, ale jak sie dowiedzialam ze skladaja tam ludzie co maja ledwie w polowie takie wyniki jak ja, to sie zaczelam mocno zastanawiac nad budownictwem. no i gdzie mam isc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banditierka Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 15:55 > teraz sie zastanawiam co wybrac jak sie dostane na oba-dlugo chcialam isc na > inzynierie, ale jak sie dowiedzialam ze skladaja tam ludzie co maja ledwie w > polowie takie wyniki jak ja, to sie zaczelam mocno zastanawiac nad budownictwem ke? to sama nie wiesz, co Cię bardziej interesuje? nie byłaś na wydziale, aby zorientować się w sytuacji? co do tego mają inni ludzie? jak będą słabi, wylecą jeszcze na pierwszym roku, ale i tak nadal nie wiem, co to ma do rzeczy. He-llo! Rusz się sprzed kompa i obadaj sytuację, bo tak to wygląda, jakbyś zamierzała podjąć decyzję w oparciu o rady anonimowych internautów, a skąd oni niby mają wiedzieć, co chcesz w życiu robić..? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.ssnet.pl 29.06.05, 16:00 z takimi wynikami to możesz na co chcesz chyba ;) Jeśli Cięinteresuje ta inżynieroa środowiska to po prostu tam skladaj. a co Cię obchodza wyniki innych, najwyzej bedziesz pierwsza na liście ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 29.06.05, 17:40 ja mam takie wyniki ze modle sie zeby mnie tam przyjeli mam nadzieje ze nie bedzie tylko wynikow typu 100/70 czy 90/80 bo moje szanse zmaleja do 0;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kami Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.warynski.net / *.warynski.net 29.06.05, 18:31 Na politechnice powiedzieli, ze niewiele jest takich wynikow, a jak juz sa, to sie pchaja glownie na informatyke (np. u mnie w szkole bylo dwoch takich b. zdolnych chlopakow i mieli bardzo wyskie wyniki z matmy-jeden mial 100 i 96, a drugi mial 100 i 86. ale oni ida na infe). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smieszni jesteście Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 19:47 smieszni jesteście hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 29.06.05, 20:47 dlaczego niby, co :>?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.bts.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 18:00 a ja dziś złożyłam papiery i bardzo miły pan i pani mi powiedzieli, żebym się przygotowała, że się raczej dostanę. ;) a mój wynik wcale nie jest jakiś bardzo wysoki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dymas Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 18:04 Na co złożyłaś? Jakie masz wyniki? Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 30.06.05, 18:06 zastanawiam sie na ktory zip zlozyc na ten na organizacyjnym czy na inzynierii materialowej bardziej mi sie podoba ten na inzynieri materialowej bo ma lepsze specjalizacje ale z drugiej strony.. hm a gdzie jest wiecej kandydatow, kto mi powie?;) Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 30.06.05, 18:07 Gosiu, jakie mialas wyniki?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.opticom.pl 30.06.05, 18:08 sluze strona ;-) www.aci.pl/uczelnie.php?id=334 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.localdomain / 195.116.246.* 30.06.05, 18:12 w ogole dlaczego chcesz skladac akurat na ZiIP? Słyszalam ze to szajs:] Sama tam tez składam hyhy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.opticom.pl 30.06.05, 18:07 prosze o to samo, pochwal sie wynikiem i kierunkiem, bo tez skladam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 30.06.05, 18:12 dzieki:) ja wlasnie wypelniam podania i wciaz sie waham, ktory wydzial... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.opticom.pl 30.06.05, 18:14 Fanko Pidzamy ;-) , ja juz wydzial wybralem, ale co z tego wyjdzie to zobaczymy ;-) prawdopodobnie w poniedzialek pojade zlozyc to, co mam ;-) tzn. nie siebie w ofierze a te papiery ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 30.06.05, 18:16 na jaki zlozyles? Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 30.06.05, 18:17 i mam nadzieje ze nie na zip jakikolwiek:p ale szczerze to juz nie wiem na inzynierii materialowej sa 3 sem maty fizy i chemii a do organizacyjnego nie znalazlam planu zajec ech, teraz loteria.. gdzie zlozyc/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.opticom.pl 30.06.05, 18:18 na chemiczny ryzykuje w poniedzialek ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 30.06.05, 18:19 powodzenia;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.opticom.pl 30.06.05, 18:20 wzjemnie i NIE dziekuje jak najbardziej :) PS. mozesz sie cieszyc nie bede konkurowal na zip z Toba ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 30.06.05, 18:21 ciesze ale jak tak dalej pojdzie to sie nie bede mogla zdecydowac... co gorsze/lepsze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.opticom.pl 30.06.05, 20:27 mam monete - ma dwie strony awers i rewers jak te 2 kierunki, powiedz, ktore to awers a , ktore to rewers a moge rzucic i powiadomic o wyniku ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.bts.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 21:32 ja złożyłam na budownictwo, a mój wynik to 82/68 :) czytając to forum i wyniki z kosmowu po 90% to myślałam, że mam niewiele punktów, ale widać, że większość forum zmyśla i radzę nie brać tych wyników do siebie...ja jestem zadowolona, myślę, że się dostanę :) jeśli będziecie dopiero składać, to powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 30.06.05, 22:59 na pewno sie Gosiu dostaniesz:) czy na polibudzie w ogole przyjmuja xera z podpisem ze szkoly? tzn odpisy ze szkoly? bo dzis rozmawialam z mila pania z dziekanatu i powiedziala ze tak mam nadzieje ze to prawda;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.opticom.pl 30.06.05, 23:30 tylko pogratulowac :) Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 30.06.05, 23:33 teraz sie okazalo ze nie chca xer z potwierdzeniem wiarygodnosci tylko odpis ze szkoly.. szkola wydaje takie cos od reki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.bts.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 23:36 chodziło im o ten odpis, który dostajemy w szkole - każdy dostawał oryginał i odpis i tylko to respektują. nie przyjmują odpisów notarialnych. Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 30.06.05, 23:40 a jak ze swiadectem ukonczenia liceum? sa sklonni przyjac odpis, bo przeciez dostalismy po jednym.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kami Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.warynski.net / *.warynski.net 01.07.05, 00:05 ja zrobilam tak: ksero swiadectwa i dowodu i wybralam sie z tym na wydzial. Zabralam ze soba oryginal swiadectwa i dowod osobisty. Oni sami sprawdzili zgodnosc tych kopii zgodnosc. Przynajmniej tak bylo, jak ja skladalam na wydziale budownictwa i na inzynierii srodowiska. powiem jeszcze, ze na budownictwo wcale nie chcieli kopii swiadectwa ukonczenia szkoly (nawet musialam tak podpisac cos takiego ze tego nie skladalam), ale juz na inzynierii srodowiska chcieli. w kazdym badz razie trzeba miec oryginal i oni sobie porownaja. powodzenia podczas rekrutacji. a moim zdaniem gosiu masz bardzo dobre wyniki i dostaniesz sie gdzie chesz-przynajmniej jak porownoje twoje wyniki z wynikami z mojej szkoly (a mialam dobre liceum [wiem-nie widac tego po mojej ortografii ;)]- zreszta blisko nam bylo na politechnike-przez trawnik i juz jestes :p) to naprawde nie powinnas nawet myslec ze sie nie dostaniesz-moim zdaniem miejsce masz juz pewne na kazdym wydziale na jaki zlozysz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kami Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.warynski.net / *.warynski.net 01.07.05, 00:08 aha chcialam jeszcze dodac ze z pewnoscia sa geniusze, ktorzy maja bardzo wysokie wyniki (jak Ci dwaj chlopcy z mojej szkoly) ale jest ich niewielu, a przeciez "normalni" ludzie tez studiuja i bardzo dobrze sobie radza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? a ja mam z matmy 82% i 14% i co mam zrobic? IP: *.swk.vectranet.pl / 81.15.246.* 01.07.05, 08:23 ja mam z podstawowej matmy 82% i 14% z rozszerzonej i co mam niby zrobić ? Odpowiedz Link Zgłoś
7u8 Re: a ja mam z matmy 82% i 14% i co mam zrobic? 01.07.05, 11:48 pomodlić się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dkd Re: a ja mam z matmy 82% i 14% i co mam zrobic? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 16:24 złóż na geologie i górnictwo czy coś na tym wydziale, tam trzeba miec akt zgonu zeby wyleciec :P (serio!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: a ja mam z matmy 82% i 14% i co mam zrobic? IP: *.opticom.pl 01.07.05, 17:19 nie no nie wytrzymam :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.bts.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 13:50 kami, a kiedy składałaś papiery? bo możliwe, że się widziałyśmy ;) co do świadectwa ukończenia szkoły, to rzeczywiście na budownictwie nie chcieli. ale z tego co wiem, to w szkole robią ksero tego świadectwa i dają pieczątkę i takie kopie też przyjmują na studia. gorzej ze świadectwem maturalnym, bo wszędzie chcą oryginał lub odpis... Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 01.07.05, 14:03 ja zaczynam w poniedzialek skladac syskie papiery:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kami Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.warynski.net / *.warynski.net 01.07.05, 15:08 ja skladam papiery w czwratek ok godziny 10 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kami Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.warynski.net / *.warynski.net 01.07.05, 15:09 wróć: to byla środa. alez ja rozkojarzona dzis jestem :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.opticom.pl 01.07.05, 15:32 ja dzis skompletowalem , co trzeba...hmm prawie wszystko i jade na podboj Gliwic w poniedzialek albo wtorek ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afa Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 16:30 dzisiaj składałem na m-t, ogólnie spoko babki miłe, na 5-tym piętrze jest pracownia, można sobie to podanie wydrukować za free;) tylko kurde trzeba oswaidczenie podpisywac ze jak sie do 20stego nie potwierdzi chceci studiowania to sie rezygnuje :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.bts.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 22:57 Kami, ja składałam w czwartek. ;) ale możliwe, że się jeszcze zobaczymy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kami Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.warynski.net / *.warynski.net 01.07.05, 23:02 pewnie sie spotkamyu-moze nawte na wywieszeniu list wynikow :P a dzien wczesniej o godzinie 14 mozna za mnie kciuki trzymac, bo zdaje egzamin na prawo jazdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.bts.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 23:11 no to powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 01.07.05, 23:11 3mamy kciuki ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 01.07.05, 23:12 co do xerokopii dowodu to starczy xero czy trzeba jakos potwierdzic jego wiarygodnosc?;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kami Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.warynski.net / *.warynski.net 01.07.05, 23:21 na budownictwie rozwiazali to tak, ze po prostu wzieli ksero i poprosili o dowod i sami sobie porownali, i mila pani przybila pieczatke, ze sie zgadza. a na inzynierii srodowiska nawet nie popatrzyli, czy sie zgadza, ale pieczatke przybili :d Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 02.07.05, 00:09 dobra, to teraz wam zadam magiczne pytanie ktore zadalam juz chyba setkom osob bo wciaz sie waham:] mam do wyboru 2 z 3 kierunkow podania zapobiegliwie mam przygotowanie na wszytskie 3:p ZIP- wydzial inzynierii matreialowej i metalurgii ZIP-wydzial organizacyjny Transport-wydzial transportu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.bts.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.05, 11:32 marchef, ja Ci radzę budownictwo ;))) a tak na serio: metalurgia - znam kikla osób które to studiują, ale na AGH i z tego co wiem to nie jest to jakiś wyjątkowo ambitny kierunek, podobno łatwo się tam dostać, a potem ciężko znaleźć pracę wydział organizacyjny - a to nawet nie wiem co to jest, mało konkretne... transport - to wydaje mi się już najbardziej normalnym kierunkiem, choć nie wiem czego DOKŁADNIE się tam uczą Jeśli chcesz jakiejś mojej obiektywnej rady to wyjaśnij proszę czego dokładnie uczą na tych kierunkach i co po nich można robić. Bo to chyba jest najważniejsze - żeby potem po studiach znaleźć pracę, najlepiej dobrze płatną... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kami Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.warynski.net / *.warynski.net 02.07.05, 11:57 moj chlopak jest na trzecim roku transportu i bardzo sobie chwali. ucza sie duzo o logistyce, maja takie przedmioty jak uklady przeniesienia napedu (robia tam np projekty zlozone z jakis zembatek i walkow), trybologie (czyli ucza sie o trybikach), silniki spalinowe (kupe termodyniamiki i innych przeliczen), ucza sie takzejak liczyc przepustowosc skrzyzowan, ustawiac swiatla ruchu, na pierwszym roku mieli troche matmy i fizyki itp. on jest bardzo zadowolony-ale trzeba zaznaczyc ze podchodzi do studiow ambitnie-prowadzi strone dla studentow transportu,administryje serwerem wydzialu, teraz zajmuje sie jakims namierzaniem aut przez gps. a wogole to mozliwe, ze od pazdziernika wyjedzie studiowac caly 7 semestr do niemiec na stupendium. a tak wogole jesli sie ktos przylozy, okaze zainteresopwanie i wlozy swojej pracy, to ma szanse sie wybic a i podobno praca po tym jest :) to tak ze swojej strony, co wiem o transporcie powodzenia w wyborze :) ja tez sie nie umialam zdecydowac czy wybrac budownictwo czy inzynierie, bo mi sie oba kieruynki podobaly i nic nie dalo pol roku zastanawiania sie i zwiedzania wydzialow, spisywalnie list plusow i minusow, waiewc wczorawj zdalam sie na ostatnia metoda- moneta :P (wypadlo budownictwo) Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 02.07.05, 12:51 jak widzicie dziewczyne na transporcie? nie postrzegacie tego jak typowo meski kierunek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.localdomain / 195.116.246.* 02.07.05, 12:58 ja chcialam na ZiIP na Organizacyjnym ale chyba wybiore IiE na AE... chociaz zawsze chcialam być inż.:/ Kobiety inż sa na dzien dzisiejszy darzone mniejszym zaufaniem jesli chodzi o prace. Ale to sie prawdopodobnie troche zmieni w ciagu najblizszych 5-10 lat. Troche, równosci po kierunkach technicznych nie przewiduje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kami Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.warynski.net / *.warynski.net 02.07.05, 14:20 a moim zdaniem dziewczyny sa rownie dobrymi inzynierami jak mezczyzni. przyklad mam na codzien w domu-moja mama. wydawaloby sie, ze jej praca jest typowo meska-w koncu pracuje w instytucie spawalnictwa, ale jest jednym z niewielu cenionych fachowcow w swojej dziedzinie w kraju i jedna z bardzo niewielu kobiet. uzyskala juz wiele tytulow w swojej dziedzinie i moge smialo powiedziec ze przerasta wielu facetow nie tylko wiedza, ale takze ambicja (skonczyla np. dwa kierunki studiow-inzynierie srodowiska i spawalnictwo, nalezy do europejskiej rady spawalniczej [o ile sie nie myle to jest tam jedyna kobieta], prowadzi badania w ramach projektow europejskich). TAKZE DZIEWCZYNY NIE BOJCIE SIE TYCH "TYPOWO MESKICH ZAWODOW". UWIERZCIE W SIEBIE-DACIE RADE!!!!!!!!POKAZCIE, ZE JESTESCIE ROWNIE ZDOLNE!!!! a co do dziewczyn na transporcie-fakt jest ich niewiele, ale radza sobie podobno bardzo dobrze! w tym roku nawet moja kolezanka z klasy sie wybiera na transport i wierze ze da sobie rade. bo moja opinia jest taka, ze jak ktos jest w czyms dobry, to niezaleznie czy jest kobieta czy mezczyzna, ale zawsze sie przebije i znajdzie prace. a teraz zabrzmie bardzo feministycznie: kobiety wszystkich uczelni technicznych laczcie sie! :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.bts.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.05, 14:30 zgadzam się, że kobiety mogą być równie dobrymi inżynierami, ale muszą to udowadniać na każdym kroku...z tego co wiem, to na studiach typowo męskich dziewczyny są tępione przez profesorów. więcej wymagają od dziewczyn, albo na siłę próbują udowodnić, że czegoś nie umieją albo że się nie nadają na ten kierunek. i ja właśnie tego się obawiam, bo nie mam zielonego pojęcia o budownictwie i raczej się tym nie interesuję...idę tam tylko z dwóch powodów: 1) mój brat to skończył i ma niezłą pracę 2) nie dostanę się na medycynę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.opticom.pl 02.07.05, 14:33 dziewczyny...a raczej Kobiety...dacie sobie rade ;-) i zapomnijcie o stereotypach i strachu, bo to hamulec wszelkiego postepu i sukcesu :) Powodzenia ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.bts.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.05, 14:40 dzięki..jak się dostanę to już chyba w wakacje zacznę się uczyć...jakiś wzorów na wytrzymałość belek hehe ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.opticom.pl 02.07.05, 14:44 z pewnoscia sie przyda, jak bedziesz chciala skonstruowac cos na plazy, by uzyskac troche cienia ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.bts.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.05, 14:51 ee tam plaża. nie będę wychodzić w ogóle z domu, tylko się ciągle uczyć. ;-) albo pójdę na jakąś budowę. niedaleko mnie autostradę budują. ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.opticom.pl 02.07.05, 14:55 tak na pewno cos zaradzisz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.bts.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.05, 14:55 poza tym mam pytanie (szczególnie do dziewczyn): Czy idziecie na studia techniczne, dlatego że się tym interesujecie? Czy czujecie powołanie w tym kierunku? Ja rozumiem zainteresowanie np. literaturą lub malarstwem, ale np. budownictwem?? dla mnie to paradoks. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kami Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.warynski.net / *.warynski.net 02.07.05, 15:12 ja sie wybieram na budownictwo, bo doszlam do wniosku, ze to w sumie beda ciekawe studia i praca po tym kierunku tez bedzie ciekawa. a co do zainteresowania tym kierunkiem-hm zawsze wiedzialam ze chce byc inzynieriem, ale nie moge pwiedziec, bym miala jakies szczegolne pragnienie siasc samej w domu i uczyc sie przedmiotow ktore beda wykladane z wyprzedzeniem ;P z drugiej strony kiedy np na zpt w gimnazjum mielismy narysowac projest wymarzonego domu, to mi sie to jakos podobalo i umialam sobie siebie wyobrazic na placu budowy (szczegoplnie krzyczaca na budowniczychg :P) itp. lubie tez np patrzyc na jakies projekty i probowac sobie to wyobrazic w przestrzeni, choc zazwyczaj wiele z tych rysunkow nie rozumiem :P, a teraz np z przyjemnoscia zaczelam ise uczyc rysowac w autocadzie, choc idziemi to bardzo opornie. ale ja odnosze takie wrazenie, ze ludzie, ktorzy ida po liceum na politechnike, maja tylkmo bardzo ogolne pojecie o tym, co beda robic i czego sie uczyc (przynajmniej ja takie mam i znajomi :P) w moim wyborze studiow nie kierowalam sie jakas szczegolna pasja, ale wlasnie tym czy bede miala przyjkemnosc z wykonywania tego zawodu (moze wlasnie dlatego dlugo nie umialam sie zdecydowac czy isc na pewno na budownictwo) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.bts.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.05, 15:18 Kami, ja mam podobnie z tą różnicą, że wątpie czy będę mieć przyjemność z wykonywania tego zawodu..mam zupełnie inne zainteresowania i to raczej humanistyczne. ;-) mam jeszcze jedno pytanie: masz jakieś zdolności plastyczne? potrafisz rysować? bo ja tak średnio. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kami Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.warynski.net / *.warynski.net 02.07.05, 16:04 ja nie dosc ze nie potrafie rysowac, to mam jeszcze bardzo kiepska wyobraznia przestrzenna :P i dlatego sie troche boje,ze nie dam sobie rady. ale coz, w zyciu podobno trzeba ryzykowac :) Odpowiedz Link Zgłoś
sinnain7 Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 02.07.05, 23:13 Matma 80 i 76%. Wybieram sie na inzynierie srodowiska lub informatyke. Jak myslicie, jakie szanse? Jak inni kandydaci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: infa moze być problem IP: *.bts.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.05, 00:04 też uważam, że na imformatykę to trochę za mało...to jest najbardziej oblegany kierunek i tam się rzucą najlepsi. Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: infa moze być problem 03.07.05, 00:08 hehhe, tam sklada mój kumpel, który ma 60 i 30 wiec się aż tak bardzo nie przejmujcie liczbą chetnych ;) Mam tylko nadzieję,ze przyjma mojego chłopaka (100 i 76) Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: infa moze być problem 03.07.05, 18:56 hehe:) fajnie mi sie was czyta dziewczyny bo widze ze macie podobne podejscie do mnie co do pokuitechniki:) ja juz sie coraz mniej boje i dzis stwierdzilam ze raz kozie smierc.. skladam na transport nie sprobuje, nie zobacze... a nmoze akurat mi sie uda najbardziej przeraza mnie rysowanie jakis suwnic czy czegos innego, trybiki jakies sprzegla.. mam dosc male pojecie o rysunku tech ale lubie rysowac wiec nie wiem jak to bedzie tak sie zastanawiam. ... idac na kierunki z 'rysowaniem' macie jakies pojecie o rysunku technicznym?:) pozdrawiam ps: jutro ide skladac dokumenty do katowic i zabrza:) hmm a wlasnie, wiecie moze jak dokladnie dojechac-czym z bytomia do zabrza- <zabrze-wydzial organizacji-roosvelta> pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: infa moze być problem IP: *.localdomain / 195.116.246.* 03.07.05, 19:02 z bytomia to ja nie wiem, nie wiem czy jakikolwiek bezposredni bus tam jest... wiem jak z rudy sl- nowy bytom:P Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: infa moze być problem 03.07.05, 19:29 juz znalazlam polaczenie do zabrza-dzieki:) Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: infa moze być problem 03.07.05, 22:14 hm co do drukow zaplaty.. mozna przelac kase w banku czy na poczcie trzeba?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: infa moze być problem IP: *.opticom.pl 04.07.05, 01:05 ja przelalem przez net :) Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: infa moze być problem 04.07.05, 16:20 dzis zlozylam wszystkie dokumenty uff:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: infa moze być problem IP: *.opticom.pl 04.07.05, 16:26 ja jade jutro, dzis odwiedzilem US :) Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: infa moze być problem 04.07.05, 16:29 tez bylam na usiu:) zlozylam na ochrone srod.. co za kolejki-dobrze ze chociaz na polibudzie sysko szybko idzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: infa moze być problem IP: *.opticom.pl 04.07.05, 16:53 na US tam gdzie poszlem nikogo nie bylo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesuav Re: infa moze być problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 16:01 niech zgadnę: wydział mat-fiz-chem ?? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: infa moze być problem IP: *.opticom.pl 05.07.05, 16:15 1-0 dla Ciebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.opticom.pl 05.07.05, 14:54 to juz poskladane teraz tylko mozna czekac na wyrok :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.bts.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 18:57 marchef, ja nie mam zielonego pojęcia o rysunku technicznym. w 6 klasie szkoły podstawowej miałam technikę, ale nic kompletnie z niej nie pamiętam. także moja wiedza jest ZEROWA. Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 05.07.05, 22:14 heh:) to ja tez wlasnie takie mam pojecie o rysunku tech dostalam od brata ksiazek-rysunek tech.. jaka taka przerazajaca:p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kami problem IP: *.warynski.net / *.warynski.net 06.07.05, 12:15 a ja mam problem z oplata rekrutacyjna-momo ze wplacilam ponad tydzien temu to ciagle po zalogowaniu sie w systemie rekrutacji pokazuje, mi ze suma moich wplat wynosi 0 zl. a np. na tym druku przelewu jest napisane, ze twoja wplata zostanie zarejstrowana nastepnego dnia roboczego po jej dokonaniu. zastanawiam sie teraz co mam zrobic? ile taki przelew moze trwac dni? wam po ilu dniach pojawilo sie ze zaplaciliscie? wyjasniac tam gdzie placilam isc nie moge, bo nie mam kwitka ze zaplacilam, bo przeciez zlozylam go na uczelnie. zastanawiam sie, czy to moze miec jakis wplyw podczas rekrutacji, jesli im ta wplata nie wplynie przez najblizsze dni-czy moze oni np. pomysla ze nie wplacilam tak naprawde i nie zrobia mi takiego numeru, ze mnie odrzuca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: problem IP: *.ssnet.pl 06.07.05, 12:48 Ja wpłacilam w poniedziałek, a suma moich wpłat ciagle wynosi 0 zl, tak, że ja nie wiem jak oni to robia, ale przecież dałam im potwierdzenie przelewu, więc chyba mi wierza, że wpłaciłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: problem IP: *.bts.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 22:23 Nie chcę Was straszyć, ale u mnie pisze "Suma Twoich wpłat: 80 zł"...wpłaciłam w środę 29 czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: problem IP: *.opticom.pl 06.07.05, 22:37 ja wplacilem w ubiegly piatek, a w poniedzialek pojawil sie ten sam napis...moze lepiej tam przedzwonic...zycze powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 22:38 Ja wpłaciłem kiedyś w środe, zaksiegowano dopiero w Poniedziałek. Nie martw się nikt nie możę cię wykluczyć z rekrutacji, jeżeli zapłaciłeś za rekrutację, a masz kwitek z poczty ( czy ktoś to kontroluje, parę tyś. kandydatów...? ) . Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: problem 06.07.05, 22:48 ja wplacilam w poniedzialek-zrobilam rano przelew w banku i dzis mam juz -oplata 80 zl zadzwoncie do dziekanatu, ew wyslijscie maila.. chyba ze wiecej osob jest w takiej sytuacji, to moze jakies opoznienia sa.. hm powodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: problem IP: *.opticom.pl 06.07.05, 23:09 maila nie polecam, wyslalem ze 3 i na zadnego nie bylo odpowiedzi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Do Kami IP: *.ssnet.pl 08.07.05, 12:51 wiesz, dzis znowu sprawdzilam swoje konto i już mam napisane, że suma wpłat wynosi 80 zł, czyli zrobili to chyba wczoraj po południu albo dziś rano, a wplacalam w poniedziałek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kami Re: Do Kami IP: *.warynski.net / *.warynski.net 08.07.05, 14:46 a ja nadal mam sliczne okragle 0 zl. sprawdzilam w miejscu gdzie placilam, i takie wplaty ida maksymalnie 7 dni (najczesciej 2) i ta wplata od nich wyszla. wiec zadzwonilam na wydzial. i na inzynierii srodowiska mi powiedzieli ze nie bedzie z tym problemu, a na budnownictwie najpierw objechali, po co dzwonie, a potem powiedzieli, ze z tego moze byc problem i beda sie ze mna jeszcze kontaktowac w tej sprawie i mam czekac na telefon. ja to zawsze mam pecha :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: Do Kami IP: *.ssnet.pl 08.07.05, 14:59 heh, no to to jest rzeczywiście dziwne, ale mam nadzieję, że wszystko się w końcu wyjasni, w mkońcu dałas im potwierdzenie zapłaty w tych dokumentach. A masz w ogóle napisane, ze złożyłas już dokumenty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kami Re: Do Kami IP: *.warynski.net / *.warynski.net 08.07.05, 15:26 si, mam napisane ze zlozylam dokumenty i nie mam mozliwosci edycji danych. teraz pozostaje mi tylko czekac...... Odpowiedz Link Zgłoś
sinnain7 Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 07.07.05, 19:08 Wiem z oficjalnego zrodla, ze na Informatyke przyjma troche więcej niz 150 osob. Na razie jest 400 i przy ich danych 75-80 pkt wystarcza bez problemu zeby sie dostac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 07.07.05, 20:23 75-80? jakos przeliczja te punkty na slaskiej bo nic o tym nie slyszalam?:> hym:p chyba ze przegapilam chyba ze jest to polowa poziomu podst + polowa rozszerz. ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.ssnet.pl 07.07.05, 20:45 To jest taki wzór 0,4p+0.6r W tym wzorze pod p podstawia się ilośc punktów z pozimu podstawowego a pod r z poziomu rozszerzonego. Czyli 75 - 80 na infę wystarczy? To dobrze, bardzo dobrze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marchef Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.zvid.net 07.07.05, 20:52 pocieszajacy wzor... ile wam wychodzi punktow wg niego ludki?:) Odpowiedz Link Zgłoś
sinnain7 Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 07.07.05, 22:17 Ja mam 77,6. BTW czy Polibuda wprowadzila jakąs pulę dla staro-maturzystów? Bo to nie fair w stosunku do nich i do nas, egzamin wstepny jest rozbiezny z maturą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.bts.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.05, 11:57 ja mam 73,6 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.opticom.pl 08.07.05, 12:01 ja mam o 10 mniej ;-) dokladnie o 10 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.ssnet.pl 08.07.05, 12:28 Ja mam 150,8 ale mi licza 2 przedmioty historię i angielski (zdaję na socjologię). Tomoze trzeba to podzielic przez 2. Jak tak, to mi wychodzi 75,4 :) Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 09.07.05, 19:30 podbijam zeby watek nie zniknal:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 20:09 Ktoś coś wie jak trudno dostać się na transport? Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 09.07.05, 20:16 w ogóle ktos cos wie po ilu jest kandydatow na jedno miejsce na rózne kierunki? tzn ja wiem, że niby jest czas do poniedzialku, ale chyba większośc już wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 09.07.05, 21:08 do studenta: tez chcialabym wiedziec ciekawe ile w tym roku bedzie osob na jedno miejsce:) Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 09.07.05, 21:09 do kaja: jak narazie nie wiemy;/ cos malo kadydatow na politechnike przewija sie przez to forum;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.ssnet.pl 09.07.05, 21:12 No zauważyłam, wciąz jedna i te same osoby, ale chyba jednak jakies zainteresowanie jest, paru moich kumpli tam zlożyło, ale ja bym chciała wiedziec tak w szerszej skali ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 21:33 Widać małe zainteresowanie polibudą. Może będzie się łatwiej dostać:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marchef Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.zvid.net 09.07.05, 21:39 tez na to licze student ;) Odpowiedz Link Zgłoś
apocalypsewoman Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 09.07.05, 22:10 eh ja tu nowa z przymusu :/ ... wlasnie przeczytalam ze mnie na uj olali i jestem na rezerwie, gorzej bedzie jak cos takiego powiedza mi na politechnice krakowskiej dlatego musze w poniedzialek wyjatkowo predko jechac do gliwic i skladac papiery :/ . skladam na ktorys z kierunkow chemicznych najprawdopodobniej technologia chemiczna a moj wynik z chemi to podst 92 roz 85. jestem w tym momecie zalamana bo najnizszy wynik na ujocie byl 1226... a z przedmiotow ktore zdawalam moim maxem bylo 1200 <rozpacz> dlaczego fizyka poszla w tym roku tak kiepsko i wiekszosc medykow ryje sie gdzie moze :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.opticom.pl 10.07.05, 15:31 widz ten sam wydzial ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.opticom.pl 11.07.05, 15:43 to skonczylo sie skladanie dokumentow :) ciekawe co z tego wyniknie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 11.07.05, 15:46 tez jestem ciekawa :) szkoda, że na tej ich stronie nie ma jakiejś informacji ile własciwie jest tych kandydatów. Na stronie uniwersytetu jest tak wszystko fajnie opisane. Tzn liczby są przerazające, ale przynajmniej wiadomo ile osób trzeba by zabić, żeby się dostac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.opticom.pl 11.07.05, 15:48 ja musialbym na UŚ wyeliminowac 4 osoby ;-) a przydaloby sie to rzeczywiscie, choc watpie by cos takiego zrobili...pozostaje tylko czekac ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 11.07.05, 15:53 ja na UŚ składalam na 3 kierunki to mialabym do wyeliminowania bardzo duzo osób, bo nier wiedziałabym z którego powinnam najpierw eliminować :P Ja tez wątpię, żeby coś takiego zrobili, poza tym jeszcze możemy miec nadzieję, ze jest np jeden kandydat na jedno miejsce i wszyscy zostaniemy studentami ;)A jeszcze tyle czasu do tych wynikow, głupio żyć w takiej niewiedzy, na temat tego, co się bedzie robiło przez najbliżesz parę lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.opticom.pl 11.07.05, 16:08 widze ogolnie skladalas duzo papierow jak widze, skoro na UŚ trzy i na politechnike rowniez ;-) a mozesz eliminowac tylko na tym kierunku, na ktorym najbardziej zalezy :) u mnie moglby byc niedobor, tez by mnie satysfakcjonowalo dostanie sie w takim stylu :) jeszcze te 8 dni wytrzymam, a pozniej juz wakacje na serio :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 11.07.05, 16:11 Na tym na którym najbardziej mi zalezy to już nie, tzn jeszcze nie ma wyników, ale ja już wiem, że się nie dostanę. Razem składałam na 4, bo na politechnice tylko na jeden no i jeszcze niby jeden alternatywny. Heh, mnie by satysfakcjonowało nawet jakbym byla jedyną kandydatka, tylko niech mnie gdzies przyjmą :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.opticom.pl 11.07.05, 16:14 wiec teraz jak juz sie gdzies nie udalo, nadal jest ktorys na ktorym najbardziej zalezy, tyle , ze aktualnie inny ;-) widze chcialabys nauczanie indyidualne, niezle ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 11.07.05, 16:17 teraz to mi już wszystko jedno, moge przez ten rok studiowac cokolwiek, tylko musze się jeszcze raz nauczyć do egzaminu na tamten kierunek :)Ja bym nie chciała nauczania indywidualnego, ale byłabym spokojna tylko w przypadku, jakby w ogole nie było żadnych innych kandydatów ;P Bo z moimi wynikami to praktycznie kazdy moze mi zagrozić ;)A ja chce byc studentką :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.opticom.pl 11.07.05, 16:21 ide o zaklad, ze mam gorsze wyniki i teraz pytanie kto tu sie powinien obawiac, bo mi sie wydaje , ze ja :) a ja nie moge sobie pozwolic, by mnie armia mogla zaciagnac w swe szeregi :) a studentem tez chcialbym byc przeciez :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 11.07.05, 16:30 Myślę, że nasze wyniki trudno porównac, bo mi tu liczą historię i angielski i z tego wychodzi mi cos ok 75 punktów. Jak Ty zdajesz na chemiczny to Ci pewnie chemię liczą, a chemia pewnie była trudniejsza niż taki angielski ;) No ja się armii nie obawiam, ale i tak chcę byc przyjęta :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.opticom.pl 11.07.05, 16:32 ja zdawalem matme wiec najtrudniejsza z mozliwych opcji, ale i tak duzo nie mam ;-) 63.6 ;-) tyle dokladnie...choc angielski na tym kierunku przyda mi sie jak sie dostalbym :) "No ja się armii nie obawiam, ale i tak chcę byc przyjęta" - do armii ? :):) Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 11.07.05, 16:34 heheh, nie do armii nie, choc teraz jestem w takim stanie, że chce byc przyjęta gdziekolwiek. Ehhhh, ja już swiruję od tego czekania na wyniki, idę się przejśc pozdrawiam i zycze powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.opticom.pl 11.07.05, 16:40 dziekuje za pozdrowienia, za zyczenia oczywiscie nie dziekuje :) milego spaceru :) ja sobie moze zafunduje obiad, a moze pozniej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.opticom.pl 11.07.05, 17:28 mam pytanie z ciekawosci, ktokolwiek wybiera sie lub ma jako alternatywny makrokierunek ( chem. ) ? Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 11.07.05, 22:28 hey:) no tak, dzis zakonczylo sie skladanie papierow;) mogliby jednak podac jakies oreintacyjne listy z il osob a tak to bedziemy czekaac na 19 :D pozdrawiam zdajacych na polibude:) 3majcie ssie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.opticom.pl 12.07.05, 00:34 wzajemnie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.ssnet.pl 12.07.05, 12:53 Ja sobie dziś przeczytalam w Dzienniku Zachodnim, że najbardziej obleganym kierunkiem na PŚ jest architektura. Na 90 miejsc jest 456 kandydatów. To według moich obliczen daje troche ponad 5 kandydatów na jedno miejsce. Dalej pisze, że na informatykę jest ok 4 kandydatów na jedno miejsce, a o indeks na biotechnologi walczy ponad 150 kandydatów. Miejsc jest 50, co daje ponad 3 kandydatów na jedno miejsce. Niestety nic więcej tu nie pisze, pisze tylko, że te kirunki sa najbardziej popularne, z tego by wychodziło, że na inne powinno byc mniej kandydatów, ale to już tylko moje przxypuszczenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.opticom.pl 12.07.05, 13:08 aaa to takiego Dziennika to ja nie widzialem , ale wierze :) a co do Architektury, to przechodzilem obok tamtego wydzialu w dzien egzaminu na wlasnie ten kierunek....rzeczywiscie ludzi bylo jak w pichu na Saharze ;-) obliczenia widze dobre :) i przypuszczenie mam nadzieje sluszne :) zreszta za tydzien bedzie wiadomo ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 12.07.05, 13:20 heh, no tak pomyslalam, że może niektórzy nie widzieli i wrzuciłam tutaj te dane ;)Jezeli na najbardziej obleganym kierunku jest 5 kandydatow na jedno miejsce to jeszcze nie ma tak źle ;) Na US 5 kandydatow to jest na tych średnio obleganych kierunkach :) Z tym, że na PŚ nie ma takiego sztucznego tłoku jak na UŚ, bo na politechnice ludzie składali tylko na jeden kierunek na danym wydziale, a na UŚ na kazdy kierunek jest sie zarejestrowanym jako osobny kandydat. Zobaczymy jeszcze jak to bedzie. wyniki beda 19 lipca i pisze tu jeszcze, że ostateczna lista pojawi sie 26 lipca, wtedy jak poprzenosza na te alternatywner kierunki i jeszcze pojawi sie tego dnia informacja o dodatkowej rekrutacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.opticom.pl 12.07.05, 13:37 jak milo z Twojej strony :) a co do UŚ to wlasnie na moj kierunek tam jest dokladnie 4 rywali czyli 5 osob na miejsce ;-) co do sztucznego tloku to rzeczywiscie:) swoja droga nie slyszalem o tej ostatecznej liscie wtedy...ale jak cos 19go rozumiem listy w Gliwcach choc prowizoryczne maja sie pojawic :) bo sie zamierzam przejechac :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 12.07.05, 13:42 No, o tej ostatecznej pisze własnioe w tym Dzienniku, ze ma być 26, ale pierwsza na pewno będzie 19, tak zresztą pisze na stronie, ze chyba po 15 czy po 16 bedzie i ja tez zamierzam sie pojawic tego dnia w Zabrzu. (WOiZ) A tak nawiasem mówiac, jeżeli oni przekazują jakiejś gazecie choc częsciowe informacje ilu jest tych kandydatów, to mogliby się ruszyć i wrzucic to na własna stronę :P W ogole listy przyjetych tez mogliby wrzucic do netu, bo do tego Zabrza to ja mam trochę daleko ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.opticom.pl 12.07.05, 13:58 bylbym zdolny sie zalozyc, ze nie umieszcza takiej informacji na stronie...sam termin uruchomienia systemu elektronicznego przesuwali ze 3x ;-) widocznie widzisz nie chce im sie ruszyc ;-) a co do Gliwic, to ja tez blisko nie mam, autobusami jakies 1h30min - nie liczac czekania na nie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 12.07.05, 14:05 heh, no ja widze własnie, że nie chce im sie ruszyc, z tym , ze to jest głupie, taka skomplikowana elektroniczna rejestracja ztymi hasłami i z tym wszystkim, a listy i tak beda tylko na tych drzwiach w Gliwicach. Ale rzeczywiście Ty do Gliwic masz dalej niż ja do Zabrza, w sumie ja jade tylko jednym autobusem, z tym, że on trochę rzadko jeździ i potem musze jeszcze iśc na pieszo przez pól miasta, bo przystanek jest trochę daleko. Ale wydział nawet mi sie podoba, tak, że jest spoko ;)W sumie nawet dobrze, że on jest w Zabrzu, bo do Gliwic to mam jeszcze dalej :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.opticom.pl 12.07.05, 14:12 nom to nei byloby trudne do wykonania....ilosc zweryfikowanych zgloszen / liczba miejsc :) bo jak znam zycie tego systemu, gdzie pisze 'strona w budowie' nie zbuduja do 19go...choc znajac mnie, pewnie sie myle :) mozliwe, ze jedziesz jakims 840 albo 870 ;-) i jakie poswiecenie, przez pol miasta...kurde ped do wiedzy nie zna granic :) nom jest dalej, zakladajac, ze mieszka sie na prawo od Zabrza :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 12.07.05, 14:16 No własnie ja jade 840, więc najpierw jest Zabrze, a potem Gliwice. a co do tego chodzenia przez pol miasta to tak troszke przesadziłam, nawet nie jest to tak daleko, a poza tym ruch to zdrowie ;)Ja tez myślę, że do 19 tego nie zbuduja, może dopiero potem, jak wszyscy i tak już beda znali wyniki i jak już bedzie po wszystkim czyli tak w sierpniu napisza nam na tych konatach czy się dostaliśmy czy nie :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.opticom.pl 12.07.05, 14:19 aaaa 840..no pewnie, przeciez Cie widywalem ;-):):) a tak powaznie to jechalem juz kilkanascie razy tym autobusem :) w Zabrzu jak dobrze pamietam staje na Dworcu auobusowym , Geoethego sie chyba nazywala to ulica...pamietam, bo romantyzm lubie ;-) w sierpniu to sobie sami moga te konta ogladac :) jak bede wiedzial to juz pewnie tam nie zajrze predko :) a mowisz, ze ruch to zdrowie...to moze zrezygnuj w ogole z autobusu :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 12.07.05, 14:24 hehe, no ja tym autobusem jechalam może kilka razy w tamta stronę :P Tak jedzie sie do Goethego i tam jest dworzec, a potem trzeba troche przejśc ;)I mi to trochę wystarczy :P heh, ja romantyzmu tak za bardzo nie lubię, na maturze pisałam o Kordiania i to był mój ostatni kontakt z romantyzmem ;) Jak ja się dostanę to już nie zamierzam się więcej logowac na to ich konto, bo za kazdym razem musze szukac tej kartki na której zapisałam swoje hasło i jest to zawsze denerwujące ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.opticom.pl 12.07.05, 14:32 dziwne te autobusy jezdza... ;) za kazdym razem to zauwazalem :) jak widze sport to zdrowie, ale w minimalnych ilosciach, byle sie tylko nie zmeczyc :) ja tam mam nadzieje, ze cos z tego romantyzmu zostalo we mnie i nie mam na mysli wiedzy :) ja sam nie wiem, gdzie te kartke teraz mam, pewnie bede jej szukal jak znow bede musial wejsc na to konto, ktore jak zwykle bedzie sie ladowalo tyle, ze mozna herbate zaparzyc :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 12.07.05, 14:38 hehe, no te konta sa bardzo frustrujące, głupio, że do tych wyników trzeba tyle czekać, ale dopiero 15 będa egzaminy dla starych maturzystów, wiec to dlatego. A co do sportu, to ja się lubię czasem przejśc trochę byle nie za daleko ;P albo coś tam poćwiczyć. Gdzies słyszałam, że jak studiuje się na tym wydziale w Zabrzu to na w-f trzeba jeździc do Gliwic, mam nadzieję, ze to nieprawda ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.opticom.pl 12.07.05, 14:43 to nie musisz chodzic, zawsze mozna rowerem sie przejechac :) mi kiedys rzeczywiscie odbilo na rowerze i az wstyd przyznac sie, gdzie pojechalem najzwyklejszym dwukolowym pojazdem :) a bardzo prawdopodobne, ze sie wlasnie na WF jezdzi do Gliwic, ale 840 to tylko 2 przystanki dalej :) czyli jakies 12 min ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 12.07.05, 14:44 aha, to nawet nie tak źle, tzn tyle to moge przeżyć, z tym, ze wolałabym już miec wszystko na miejscu :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.opticom.pl 12.07.05, 14:50 na pewno, moze jeszcze cwiczyc we wlasnym pokoju :) PS. znam te piosenke z sygnaturki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 12.07.05, 14:56 heheh, nie no az tak wygodna nie jestem :P W sumie jak mnie przyjma to moga jeździć gdziekolwiek ;) Co do piosenki to ona fajna jest, zresztą jak większośc piosenek Nirvany :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.opticom.pl 12.07.05, 15:02 niew iem czy to nie Lithium ale moge sie mylic ;-) gdziekolwiek...zloz na Pomorze :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 12.07.05, 15:12 Tak, to Lithium :) Gdziekolwiek, ale wolalabym na Śląsku, tak się jakos przwyczaiłam, no chyba, że mnie nie przyjmie żadna śląska uczelnia, to będą musiała poszukac miejsca, gdzie mnie zachca :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.opticom.pl 12.07.05, 15:17 szczerze mowiac fajnie byloby miec widok na morze....a co do UŚ...nie zostalem przyjety... Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 12.07.05, 15:21 Głupio, ale nie martw się, politechnika i lepsza ;) a tak w ogóle to pewnie i tak sporo z tych osób zrezygnuje, te 5 kandydatów najedno miejsce to byl własnie ten sztucznytłok, a tak w ogole to mogliby podawać po ile oni maja punktów. Ja czekam, czy dadza moje kierunki dzisija, ale chyba dopiero w piątek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.opticom.pl 12.07.05, 15:22 nie no spoko staram sie jak moge :) a co do Politechniki to na pewno lepsza :) a mieli podawac po ile punktow ;-) echhh to zycze powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 12.07.05, 15:24 dzięki :) mam nadzieję, że bedzie dobrze, ale męczy mnie już to czekanie...mam dośc, na razie idę na spacer, pewnie bede wieczorem obadac liste jeszcze raz ;) Trzymaj się i wierzmy, że bedzie dobrze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.opticom.pl 12.07.05, 15:31 jak mawial Ernesto Che Guevara.... Hasta la victoria siempre ! zawsze naprzod do zwyciestwa :) przynajmniej nie bede mial dylematu, ze sie dostalem an 2 kierunki ;-) milego spaceru i wyniku zycze :) pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.localdomain / 195.116.246.* 12.07.05, 14:42 Kaja, a na jaki kierunek sie wybierasz do zabrza? Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 12.07.05, 14:45 Na socjologię, a jezli moje 75,4 punkta nie starczy to alternatywnie na administrację :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotLeonardaDaVinci Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.elsat.net.pl 13.07.05, 20:12 ach, najgorsze jest to czekanie...ale ci na AE mają się jeszcze gorzej, gdzie tam do 22... Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Ja chyba rezygnuje :) :) 13.07.05, 00:09 Tzn jeszcze nie wiem czy mnie przyjeli, ale jesli mnie przyjma, to zrezygnuje bo UŚ mnie chce :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: Ja chyba rezygnuje :) :) IP: *.opticom.pl 13.07.05, 00:52 WOW a jaki kierunek to zabiega o Ciebie ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: Ja chyba rezygnuje :) :) 13.07.05, 01:00 Jak na razie historia i pedagogika :) Ja wybieram to drugie ;) No i jeszcze czekam na wyniki z socjologii, z tym ze tam na 99% się nie dostałam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: Ja chyba rezygnuje :) :) IP: *.opticom.pl 13.07.05, 01:16 nie no gratuluje :) to jest duzy sukces , zwlaszcza pedagogika :) coz jednak Komus sie moze udac ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: Ja chyba rezygnuje :) :) IP: *.ssnet.pl 13.07.05, 01:25 No te 15 osób na jedno miejsce ;) No ale już jest dobrze. Mam nadzieję, że Ty i w ogole wszyscy z tego forum sie dostaniecie na polibudę, bo chyba bardziej o tym marzycie niż ja ;) I że w przyszłym tygodniu wszyscy będa się cieszyć i wogole ;) pozdrawiam ciepło a teraz ide spac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: Ja chyba rezygnuje :) :) IP: *.opticom.pl 13.07.05, 01:28 nie no nie dziekuje :) ale jaka empatia bije :) by wszyscy sie dostali ;-) az sie milo zrobilo :):) ja sobie nie wyobrazam jak mozna pokonac 15 osob...a swoja droga to bylo ponad 18, bo jedna osoba skladala 5 dni przed koncem zanoszenia dokumentow i poinformowano, ze ma numer ponad 1800....mam nadzieje, ze sie to spelni, ze sie wszyscy beda cieszyc ;-) oby nie wszyscy z pominieciem mnie :) rowniez pozdrawiam cieplo i spac , by wypadalo :) dobranoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajka Zwalniam miejsce!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 06:26 Ludziska nie martwcie się, od wczoraj jestem na AGH, zwalniam miejsce na Politechnice!!!!!!!! Była rezerwowa! (na budownictwie)!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: Zwalniam miejsce!!! 13.07.05, 09:15 hey ludki jeszcze troche poczekamy na wyniki, ja w piatek zajrze na uś a we wtorej na polibude:) tez musze dojechac do zabrza, w wlasnie -kaja, jak dojedziesz do dworca to potem wskocz w 32 i bedziesz szybciutko pod politechnika i nie bedziesz musiala isc tyle:p co do tych infirmacji z DZ, tez je czytalam, byly w gieldzie pracy:) pozdrawiam, kaju-tobie gratuluje dostania sie na pedagogike i historie! a reszte kandydatow na polibude goraco pozdrawiam:):)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: Zwalniam miejsce!!! IP: *.ssnet.pl 13.07.05, 14:17 32? ok ;)Dzięki za gratulacje, jestem normalnie zadoewolona z życia :)Fajnie tak dostac się na studia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: Zwalniam miejsce!!! IP: *.opticom.pl 13.07.05, 17:24 odwoluje , co powiedzialem a mianowicie system ruszyl :) pisze na nim - nabor w toku :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: Zwalniam miejsce!!! 13.07.05, 17:32 hehe, jak to miło z ich strony ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: Zwalniam miejsce!!! IP: *.opticom.pl 13.07.05, 17:34 wiesz co, nie wiem chyba zaprzestane tam zagladac , mimo wszystko wole to zobaczyc na wlasne oczy ( mysle oczywiscie o pozytywnym wariancie :) ) Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: Zwalniam miejsce!!! 13.07.05, 17:37 heh, no takie listy najlepije zobaczyć na żywo :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirrorka Kichać Polibudę jestem na AGH!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 18:20 Kraków uwaga nadchdzę!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mruk czy są szanse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 17:37 mam 71,5 pkt czy mam szanse na infę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mruk Re: czy są szanse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 19:18 czy milczenie znaczy ze nie...?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorka Re: czy są szanse IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.05, 20:42 zawsze sa szanse:D ja mam 82,4 pkt i wybieram sie na telekomunikacje. mam nadzieje ze to starczy na politechnike, bo na agh mnie nie przyjeli:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: czy są szanse IP: *.bts.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.05, 01:26 mruk, moim skromnym zdaniem niestety nie... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moni Re: czy są szanse IP: *.devs.futuro.pl 16.07.05, 09:59 a czy ktos bedzie rezygnowal z administracji na polibudzie w zabrzu?? Odpowiedz Link Zgłoś
kasieczek86 Budownictwo!!!??? 16.07.05, 12:15 Czy sa juz jakies pogloski na temat progu na budownictwie? 59,2 wyliczone wedlug ich sr. wazonej wystarczy??? Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: Budownictwo!!!??? 16.07.05, 12:19 No własnie jak to bedzie z tymi progami? Ma ktos może jakies przecieki? ;) Mnie osobiście to już nie dotyczy za bardzo ;)ale nadal jestem zainteresowana w ogole jak się czujecie przed ogłoszeniem wynikow? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st prog na politechnikę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 12:24 W tamtym roku wystarczyło mieć 50 pkt i każdy kierunek stał dla ciebie otworem. Na ifnormatyke na US wystarczyło 43 pkt. Odpowiedz Link Zgłoś
kasieczek86 Re: prog na politechnikę 16.07.05, 12:26 .... tylko 50pkt nie zawsze = 50 pkt... wszystko zalezy, jak sie liczy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: prog na politechnikę 16.07.05, 12:38 no wtedy byly egzaminy a one podobno jakies trudne były :) trudniejsz niż matura z maty. teraz na pewno nie bedzie progu 43 na informatykę :)Tylko wiecej, ale chyba 85 powino wystarczyć, jak myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st Re: prog na politechnikę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 12:47 Chodziło mi o informatykę na Uniwersytecie Śląskim. Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: prog na politechnikę 16.07.05, 12:53 w sumie to na jedno wychodzi, bo wszędzie się zasady pozmieniały i nie ma co porownywac z poprednim rokiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ae Re: prog na politechnikę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 13:05 Pomyśleć, że w tamtym roku kto uzykał 25/50 pkt był wszędzie przyjęty. A teraz to z takim wynikiem to będzie cięzko na najgorszy kierunek. Odpowiedz Link Zgłoś
sinnain7 Re: prog na politechnikę 16.07.05, 13:37 Serio? Ale to chyba na jakies gornictwo. Bo zeby sie dostac na informatykę trzeba bylo miec min. 95/100.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st Wynik postępowania rekrutacyjnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 13:08 Wszyscy co pisali egzamin wstępny, mogą sprawdzić wynik na stronie internetowej ( należy się zalogować tam gdzie wypełnialiśmy dokumenty ). Szybcy są sprawdzili wszystkie egzaminy w ciągu jednego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
kasieczek86 Za dużo ludzi chce mieć papierek... 16.07.05, 13:22 Kiedys studia, ba, nawet licea były tylko dla wybranych, a teraz dzieciaczki na sile wciska sie do szkol ponadpodstawowych, kazdy wie, ze bez wyksztalcenia ani rusz, bitwa o miejsca, rozmnazanie sie prywatnych uczelni z cyklu 'plac a masz papierek' (nie twierdze ze wszystkie niepanstwowe sa beznadziejne) i robi sie jakas paranoja. Bo niby magistrem moze byc kazdy, ale to zalezy czy bedzie magistrem od wycierania podlogi czy inzynierem od projektow budowlanych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Za dużo ludzi chce mieć papierek... IP: *.bts.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.05, 13:42 ja też zdaję na budownictwo. mam 73,6 i myślę że 50 pkt powinno wystarczyć. ale to się okaże dopiero w poniedziałek...już na jedną uczelnię się nie dostałam, mam nadzieję że chociaż tu mnie przyjmą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 15:07 Wiecie, czy można się przenieś na inny wydział? Oczywiście przy minmalnej ilości wymaganych punktów. Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 18.07.05, 01:26 juz niedlugo wyniki:] Odpowiedz Link Zgłoś
kasieczek86 Budownictwo po angielsku 18.07.05, 10:11 hm, Leute, a zdawal ktos moze na budownictwo w jez. angielskim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: Budownictwo po angielsku IP: *.opticom.pl / *.opticom.pl 18.07.05, 11:19 z tego, co wiem i podaje strona Politechniki to tam sa 2 Makrokierunki: - MAKROKIERUNEK: AUTOMATYKA I ROBOTYKA, ELEKTRONIKA I TELEKOMUNIKACJA, INFORMATYKA (w języku angielskim) - MAKROKIERUNEK: TECHNOLOGIA I INŻYNIERIA CHEMICZNA (w języku angielskim) a, co do skladania, to zlozylem na ten drugi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kasieczek86 Re: Budownictwo po angielsku 18.07.05, 11:51 www.polsl.pl/rb/rekrutacja.html ==>sczekdisałtuj to (potwierdzenia ze nie mam urojen :D) Budownictwo w jezyku angielskim to kierunek nowy, wlasciwie to dowiedzialam sie, ze rudza przez czysty pzypadek... Oby ruszyl :) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: Budownictwo po angielsku IP: *.opticom.pl / *.opticom.pl 18.07.05, 11:58 ha! nom racje masz jakis tajemny kierunek chyba taki jest, ale ja sie nie zagłębiałem w tak mroczne obszary tej witryny :) nie no rozumiem, że się wybierasz to oby w takim razie ruszył ;-) Pozdrawiam Ms. Engineer ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marchef Re: Budownictwo po angielsku IP: *.zvid.net 18.07.05, 12:38 juz chcialabym byc po, zaczynam sie coraz bardziej denerwowac.. jak myslicie,,, o ktorej moga byc wyniki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Budownictwo po angielsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 12:40 Mi powiedzieli że jutro około 16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: Budownictwo po angielsku IP: *.opticom.pl / *.opticom.pl 18.07.05, 13:02 mnie nosi juz :) sprawdzilem sobie pociag, bo chce to zobaczyc na wlasne oczy, ale dalej mysle.... Odpowiedz Link Zgłoś
kasieczek86 Re: Budownictwo po angielsku 18.07.05, 13:22 Hehe ;) "a nie mowilam" :) No wlasnie mam nadzieje, ze ruszy, bo jest objety jakas dziwna aura tajemnicy :) A tak swoja droga, to myslicie ze wyniki na necie beda dostepne od tej samej godziny co normalnie na polibudzie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: Budownictwo po angielsku IP: *.opticom.pl / *.opticom.pl 18.07.05, 13:25 w sumie mozliwe to jest, w koncu ponoc te egzaminy sprawdzili od razu, wiec na dobra sprawe te wyniki mogliby juz podac, choc nie chce nawet tam zagladac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: Budownictwo po angielsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 08:20 wyniki dziś koło 15? Czy może jest jakaś nowa godzina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niiki Re: wydzial organizacj i zarzadzania IP: *.devs.futuro.pl 19.07.05, 08:25 na stronce są juz podane punkty uzyskane na egzaminie z historii i z jezyka ile macie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: wydzial organizacj i zarzadzania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 08:35 Niestety nie zdawałem ani tego ani tego. na kontach osobistych są już punkty rekrutacyjne ale " nabór w toku" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: wydzial organizacj i zarzadzania IP: *.opticom.pl / *.opticom.pl 19.07.05, 08:47 to ja mialem noc nie przespana a teraz to juz w ogole sie nie poloze....pozostaje mi czekac ;-) powodzenia Wam zycze Politechnikowcy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: wydzial organizacj i zarzadzania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 09:12 A jest wogóle ktoś kto idzie na Chemiczny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: wydzial organizacj i zarzadzania IP: *.opticom.pl / *.opticom.pl 19.07.05, 09:25 oprocz mnie ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: wydzial organizacj i zarzadzania 19.07.05, 09:28 dzwonilam do dziekanu powiedziano mi ze o 13 rektor podpisuje jakies listy a okolo 15 wyniki powinny sie pojawic na odpowiednich wydzialach aaaaaaa jak ja sie boje spac nie moge;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: wydzial organizacj i zarzadzania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 09:31 A nie wiesz czy będą od razu w internecie??? Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: wydzial organizacj i zarzadzania 19.07.05, 09:35 mi powiedziali ze musimy im dac czas na to aby wrzucili to na konta wiec napewno nie beda tak od razu ;/ ajjj ja juz chce byc po tym wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: wydzial organizacj i zarzadzania IP: *.opticom.pl / *.opticom.pl 19.07.05, 09:43 mam wielka nadzieje, ze moje nazwisko wlasnie ocieka tuszem :) Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: wydzial organizacj i zarzadzania 19.07.05, 10:01 ja tez:) bardzo bardzo a tak sie boje ze zaraz chyba zaczne sprzatac w domu:p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: wydzial organizacj i zarzadzania IP: *.opticom.pl / *.opticom.pl 19.07.05, 10:07 tak zdesperowany, by az sprzatac to ja nie jestem :) jak na razie ogladam sobie teledyski :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasieczek86 LEUTE!!! Pozor 19.07.05, 10:10 sa juz wyniki na osobistych kontach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: LEUTE!!! Pozor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 10:14 Dziwne bo ja właśnie byłem i nic nie ma, chyba że to tylko u mnie Odpowiedz Link Zgłoś
kasieczek86 Re: LEUTE!!! Pozor 19.07.05, 10:15 No to dziwna sprawa, u mnie na zakladce "wyniki rekrutacji" jest napisane to magiczne slowo: PRZYJETY... ale i tak zaraz jade do Gliwic to sprawdzic namacalnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: LEUTE!!! Pozor IP: *.opticom.pl / *.opticom.pl 19.07.05, 10:14 dzieki, ale nie zagladam, wytrzymam, wytrzymam, wytrzymam....:) Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: LEUTE!!! Pozor 19.07.05, 10:16 sa tylko liczby punktow ci co zdawali nowa mature nie maja jeszcze wynikow co straszysz ludzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: LEUTE!!! Pozor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 10:18 Moze rzeczywiście tylko ludzie ze starą maturą maja wyniki bo ja nie mam, a punkty rekrutacyjne to mam już dawno Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: LEUTE!!! Pozor 19.07.05, 10:19 ja na zaadnym z kont nie mam wynikow mam tylko lb punktow ludzie, tez tak macie?? Odpowiedz Link Zgłoś
kasieczek86 Re: LEUTE!!! Pozor 19.07.05, 10:23 Chyba to zalezy od wydzialu... w kazdym razie - budownictwo ma juz wyniki na necie... Sorry... ja pisalam nowa mature i tez do wczoraj nie mialam wynikow :) Sorry jezeli kogos z innego wydzialu przyprawilam o zawal ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marchef Re: LEUTE!!! Pozor IP: *.zvid.net 19.07.05, 10:26 nie szkodzi Kasiu gartuluje dostania sie na budownictwo ile mialas punktow w rekrutacji? juz mi przeszedl zawal:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: LEUTE!!! Pozor IP: *.opticom.pl / *.opticom.pl 19.07.05, 10:27 chyba tez powinienem sobie tu na wszelki wypadek persen polozyc :) oby nie prozac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marchef Re: LEUTE!!! Pozor IP: *.zvid.net 19.07.05, 10:28 ja chyba pojade na wydzialy z jakimis ziolkami padne przed tymi listami;] Odpowiedz Link Zgłoś
kasieczek86 Re: LEUTE!!! Pozor 19.07.05, 10:31 Dziekuje serdecznie i jeszcze raz przepraszam :) Mam nadzieje, ze te wyniki na necie sa prawdziwe... Bosz, przeciexz ja musze tam czym predzej jechac i to sprawdzic :D :D :D Papatki i powodzenia zycze :* Tylko wiecie... ostroznie z ziolem :P Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: LEUTE!!! Pozor 19.07.05, 10:33 kasia, ale ile mialas punktow? Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: LEUTE!!! Pozor 19.07.05, 11:42 ja nadal nie mam wynikow na koncie pewnie i tak szybciej sprawdze na wydziale:] a u was cos sie pojawilo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: LEUTE!!! Pozor IP: *.bts.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 11:47 Kasiu, też się dostałam na budownictwo! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: LEUTE!!! Pozor 19.07.05, 11:58 gartuluje Gosia! no to mamy juz dwie studentki budownictwa, pieknie:) ja wciaz czekam na wyniki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: LEUTE!!! Pozor IP: *.bts.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 12:00 dzięki wielkie :) powodzenia Wam życzę, na pewno też się dostaniecie! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: LEUTE!!! Pozor IP: *.moedling.xdsl-line.inode.at 19.07.05, 12:02 Ludzie! ja zawalu dostaje!!! Z AEI jeszcze nie ma! Siedze tu i wrzodow sie narabiam ;) Pozdrawiam, Marcin. Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: LEUTE!!! Pozor 19.07.05, 12:08 Marcin, tak jak i my wszyscy oprocz stuntow budownictwa;) dalej w niepewnosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: LEUTE!!! Pozor IP: *.moedling.xdsl-line.inode.at 19.07.05, 12:14 Trzymam za wszystkich kciuki! Ja skladalem na Makrokierunek na wydziale AEI!!Ktos jeszcze moze? Jak tak to pisac;) moze w przyszlosci bedziemy razem robili te slynne imprezki studenckie ;) Pozdrawiam, Marcin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: LEUTE!!! Pozor IP: *.opticom.pl / *.opticom.pl 19.07.05, 12:22 ja jedynie na ten drugi kierunek :) a non stop mam zmiany nastroju od - uda sie i wrecz przeciwnie ;-) a imprezki trzeba robic, fajnie jak we wspolnym gronie ;-) Pozdrawiam rowniez ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: LEUTE!!! Pozor IP: *.moedling.xdsl-line.inode.at 19.07.05, 12:26 a ja powoli wrzody dostaje! ;) Kurcze dzis to forum denerwuje strasznie ;) wole odswiezac sobie to forum niz strone z wynikami rekrutacji ;) Podzrawiam, Marcin. Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: LEUTE!!! Pozor 19.07.05, 12:27 hehe mam tak samo dokladnie;) forum odswiezam a na konta wchodze srednio raz na godzine;p aj aj zeby juz bylo po :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: LEUTE!!! Pozor IP: *.opticom.pl / *.opticom.pl 19.07.05, 12:29 zeby sobie nie szarpac nerwow umowilem sie z kilkoma osobami, ze nie wchodze na strone Politechniki az do srody :) przejade sie dzis zobaczyc tam jak sie sprawy maja :) Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: LEUTE!!! Pozor 19.07.05, 12:30 ja tez jade ale na 15 :) wole odczytac osobiscie , lubie nie odczytac... ech ale ten czas sie dluzy wam tez?:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: LEUTE!!! Pozor IP: *.opticom.pl / *.opticom.pl 19.07.05, 12:53 niesamowicie sie dluzy :) za skundke wychodze i dom--> przystanek --> tramwaj--> pociag--> politechnika....i mam nadzieje tu nastepuje swietowanie :) zycze wszystkim powodzenia i gratuluje tym, ktorzy sie dostali :) Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: LEUTE!!! Pozor 19.07.05, 13:04 ja sie zbieram, ostatnie przygotowania i mnie nie ma powodzenia i 3majcie sie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KajaHej :) Re: LEUTE!!! Pozor IP: *.ssnet.pl 19.07.05, 13:37 Hej ;) gratulacje sla pań, które sa już studentkami budownictwa :P Brawo ;) Trzymam kciuki za wszystkich pozostałych, w tym za mojego chłopaka, ktory też chce się dostać na polibude;)Ja niby tez czekam na wyniki, ale już wiem, że tam nie pójdę, czyli zwolnie mijsce ;) Ktos tutaj pytal ile mamy ounktow zjęzyka i historii. Mi wychodzi po przeliczeniu 75,4 punkta . Pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: LEUTE!!! Pozor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 14:12 Jest jeszcze ktoś w domu kto nie poszedł sprawdzać list...?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sa Re: LEUTE!!! Pozor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 14:33 ja jestem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: LEUTE!!! Pozor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 14:47 nie wiesz kiedy będą wyniki w necie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karo Re: LEUTE!!! Pozor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 15:17 juz są w necie, przynajmniej z chemicznego, juz sa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dymas Re: LEUTE!!! Pozor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 15:20 na AEI nie ma jeszcze. mogliby już dać bo sie denerwuje co raz bardziej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: LEUTE!!! Pozor IP: *.moedling.xdsl-line.inode.at 19.07.05, 15:31 ja tez sie juz denerwuje.tez skladalem na aei na makrokierunek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czupyt Re: LEUTE!!! Pozor IP: *.netcorp.pl 19.07.05, 15:45 już sa wyniki:] dostalem sie na informe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: LEUTE!!! Pozor IP: *.moedling.xdsl-line.inode.at 19.07.05, 15:49 ja nie mam jeszcze!boze co sie dzieje!na pewno sie zastanawiaja czy wziasc takiego czubka czy nie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dymas Re: LEUTE!!! Pozor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 15:50 tez nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: LEUTE!!! Pozor IP: *.foxnet.com.pl 19.07.05, 15:51 gratuyluje ;) a mozna wiedziec ile miales rekrutacyjnych punktów?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: LEUTE!!! Pozor IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.05, 15:52 Ja jestem na chemicznym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karo Re: LEUTE!!! Pozor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 15:53 ja też, a mozna wiedzieć na co ty an ty chemicznym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: LEUTE!!! Pozor IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.05, 15:56 na technologii chemicznej a ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karo Re: LEUTE!!! Pozor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 16:02 ja na biotechnologii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: LEUTE!!! Pozor IP: *.foxnet.com.pl 19.07.05, 16:02 czy ktos dostal sie na makro inf. - jakie mieliscie wynik rekrutacyjny?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dymas Re: LEUTE!!! Pozor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 16:06 Dostałem się na automatyke i robotyke!!! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: LEUTE!!! Pozor IP: *.ssnet.pl 19.07.05, 16:24 Dostałam się na socjologię ;) a mój chłopak na infe ;) Jestesmy wery happy :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek oswiadczenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 21:09 do kiedy mozna przynoscic te oswiadczenia ze sie chce studiowac? mam na mysli transport w katowicach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIKI Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.mikolow.net 19.07.05, 16:31 na jakiej stronie znaajdują sie listy perzyjętych na studia? Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 19.07.05, 16:33 Na osobistym koncie kazdego jest napisane czy jest przyjęty czy nie. listy chyba tylko wisza na wydziałach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mruk Gosiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 17:29 a jednak te 71,5 wystarczylo na infe :D a jak Tobie poszlo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ae Minimalna ilość punktów na wydziałach wpisujcie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 17:34 Transport 42 pkt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorka Re: Minimalna ilość punktów na wydziałach wpisujc IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.05, 17:45 dostalam sie na telekomunikacje:D mialam 82,4 pkt :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ae Re: Minimalna ilość punktów na wydziałach wpisujc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 17:53 A ile trzabyło mieć, aby się dostać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k :) IP: *.opticom.pl / *.opticom.pl 19.07.05, 21:20 Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie i gratuluje dostania sie na Politechnike - od pazdziernika student makrokierunku chemicznego!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: :) IP: *.bts.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 21:22 ja też wszystkim gratuluję. ps: wiecie może gdzie był najniższy próg lub gdzie są jeszcze wolne miejsca?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: :) IP: *.opticom.pl / *.opticom.pl 19.07.05, 21:34 najnizszy pewnie na moim - 20 politechnikowych punktow...coz ale niech to nie umniejsza mojego osobistego sukcesu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: :) IP: *.bts.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 22:08 naprawdę 20?! bo wiesz, ktoś mi bardzo bliski się nie dostał ze mną na budownictwo, a bardzo nam zależy żeby studiować w jednym mieście. myślisz że na tym Twoim kierunku są jeszcze wolne miejsca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: :) IP: *.opticom.pl / *.opticom.pl 19.07.05, 22:15 zobacz w necie , bo sam jestem ciekaw jaki byl limit miejsc na moim kierunku, kiedys slyszalem, ze 60 ale nie wiem na ile to prawdziwe informacje, gdybys zobaczyla byloby pewniejsze :) a na moj dostalo sie 48 z nowej matury i 3 ze starej co daje razem 51 osob, zycze powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: :) 19.07.05, 23:18 dostalam sie na transport:) i na zip do zabrza tez:) gratuluje wszystkim przyszlym studentom:) i do zobaczenia w pazdzierniku Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: :) 19.07.05, 23:28 minimalna ilosc punktow na wydzialach ktore ja widzialam *transport-42p *zip-zabrze-26p *socjologia-57p *ochrona srod-30p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st Re: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 23:31 Ja też się dostałem na transport 86 pkt. Jestem chyba jedyną dziewczyną, która się tam dostała:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: :) IP: *.bts.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 23:37 na budownictwo był próg (podobno) 55 pkt. a wiecie gdzie był największy próg? na informatykę pewnie, ale tak tylko pytam... Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: :) 19.07.05, 23:55 do st oprocz mnie jest jeszcze jedna dziewczyna a o reszcie to nie wiem ile jeszcze niewiast moze tam byc?:) pozdrawiam-ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st Re: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 23:57 Zdawałaś do Katowic? Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: :) 20.07.05, 00:22 do zobaczenia w pazdzierniku na rozpoczeciu roku :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st Re: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 00:28 Jeszcze nie wiem czy będe chodził na transport, ale jest to bardzo prawdopodobne. Pisałaś egzamin wstępny dla starych maturzystów? Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: :) 20.07.05, 00:33 nie dostalam sie na podstawie nowej matury ja tez sie jeszcze waham hmm druga opcja to zip w zbarzu, i nie wiem co wybrac.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st Re: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 00:36 Wybierz transport, przynajmniej jak będziemy razem w grupie to bedę miał na co popatrzyć:p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 00:38 I ja sie dostalem na transporcik do katowic ;]. Z zip'u w katowicach rezygnuje wiec jedno miesce sie robi. Nie wiecie do kiedy mozna zanosic te potwierdzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st Re: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 00:41 Dzisiaj nie chciało mi się czekać przed sekretariatem, bo banda ludzi stała po wyniki ( chyba nie mogli odczytać siebie na listach przyjeć? ), ale wydaje mi się, że tak do końca lipca to napewno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 00:44 bo tam cosik pisalo ze wydawanie dokumentow i zaswiadczen do jutra do 13, wiec nie wiem czy o to chodzi, skocze sie moze zobaczyc na wszelki wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorka Re: :) IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.05, 00:47 wydaje mi sie ze przynajmniej tydzien od momentu kiedy dostaniesz list. ale dokladnie nei wiem. ja jade dzisiaj bo wyjezdzam na wakacje:D Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: :) 20.07.05, 00:52 waham sie bo nie wiem jak sobie poradze na tym kierunku a poza tym, dlaczego tak malo dziewczyn idzie na ten kierunek?:> a wlasnie, co z tymi dokumantamu, do kiedy mamy potwierdzic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 00:55 No wlasnie czemu tak malo kobitek? ;] ja tam sie wszystkiego jutro dowiem co z tym potwierdzeniem zadzwonie albo skocze sie tam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st Re: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 01:00 No ale nie boisz się być praktycznie sama, a wookoło ciebie sami faceci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 01:02 nie bojcie sie, przybywajcie ;] Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: :) 20.07.05, 01:03 hehe st ja sie nadal waham, nie wiem co wybiore... a czego mialabym sie obawiac? :> poza tym napewno nie bede jedyna dziewczyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st Re: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 01:07 na transporcie przypada jedna dziewczyna na 75 facetów, nieźle. :P Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: :) 20.07.05, 01:10 boshhe a skad masz takie statystyki?:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 01:10 macie w czym wybierac :p wiec nie ma co sie wahac tylko potwierdzac transporcik ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st Re: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 01:11 Na transport przyjętych zostało około 150 osob, w tym gratis dwie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st Re: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 01:12 oczywiście gratis dwie dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: :) 20.07.05, 01:14 to sa dane oficjalne, tylko dwie dziewczyny? to ja juz wiem kim jest ta druga dziewczyna <zastanawiam-sie nad wyborem> :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st Re: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 01:16 możesz podać wymiary tej drugiej? Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: :) 20.07.05, 01:17 do st- > moze sam zobaczysz jak tam przyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 01:21 ja mykam spac ps. marchefko mam nadzieje ze wybierzesz transport :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 09:10 no i jak, dowiedzial sie juz ktos cos? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 09:33 ja jak wczoraj dzwoniłem to powiedzieli że potwierdzenie dopiero po otrzymaniu listu. A termin do 15 sierpnia ale tak mi powiedzieli na chemicznym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 09:53 No na transporcie tez tak mowila, ze po otrzymaniu listu najprawdopodobniej do 15 sierpnia. Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: :) 20.07.05, 10:12 kiedy mamy spodziewac sie tych listow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 10:14 o to nie pytalem :], zadzwon najwyzej Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: :) 20.07.05, 10:20 zadzwonie i pomecze to mila pania w dziekanacie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st dodatkowy nabór! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 10:55 rekrutacja.polsl.pl/komunikaty.aspx Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: dodatkowy nabór! 20.07.05, 11:52 Dokumenty Kandydatów są przyjmowane w dziekanatach odpowiednich Wydziałów od dnia 20 lipca do 25 lipca br. w godzinach 9:00 - 14:00 Listy Kandydatów przyjętych na studia zostaną ogłoszone na Wydziałach w dniu 26 lipca br. (po godz. 13:00) hm dzwonilam dzis do dziekanatu i powiedzieli mi ze mam czekac na zawiadomienie i dokumenty mozna przyniesc do 12.08 wiec czegos tu nie rozumiem co to za termin ten 26.07 ?:> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: dodatkowy nabór! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 12:15 no to jest ten dodatkowy nabor i wyniki sa 26 Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: dodatkowy nabór! 20.07.05, 12:19 aha tak edek dzieki : ] Odpowiedz Link Zgłoś
sinnain7 Re: :) 20.07.05, 14:14 Najwyższy prog był chyba na informatykę - 70.5 pkt. Mam nadzieje, ze bedzie tam wiecej dziewczyn niz na transporcie ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorka Re: :) IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.05, 18:56 ja bylam dzisiaj potweirdzic na telekomunikacje:) dziwne tylko ze nie kazali mi zlozyc zadnych dokumentow:> np oryginal swiadectwa:> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 20:00 Słyszeliście coś o kierunku informatyka i ekonometria na wydziale Organizacji i Zarządzania, bo chciałbym przenieś tam papiery z Transportu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ae Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 20:52 up Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 20.07.05, 22:20 do st_> tto jest specjalnosc na zarzadzaniu i inzynierii produkcji: informatyka i ekonometria nie slyszalam zeby byl taki kierunek:> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ae Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 22:48 Kierunek ZARZĄDZANIE I INŻYNIERIA PRODUKCJI, specjalność informatyka ekonomiczna i ekonometria. Jak masz jakieś informację to możesz się podzielić. Odpowiedz Link Zgłoś
natiee Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 20.07.05, 22:51 Mó kuzyn!!! :))))))))) I jestem z niego dumna!! :) się wybiera na polibudę! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.bts.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 23:14 a czy jest tu ktoś z budownictwa? z I-wszej grupy, tak dla ścisłości heh. wątpie, ale zawsze warto spytać...w sumie żałuję, że nie złożyłam na informatykę, bo bym się dostała. :/ no ale pozdrawiam wszystkich i jeszcze raz gratuluję dostania się! :) Ps: marchef, sama wśród tylu facetów.. :) hoho co się tam będzie działo :) Odpowiedz Link Zgłoś
apocalypsewoman Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 21.07.05, 08:57 buahaha... mialam 2 wynik na kierunku i zmiescilam sie w pierwszej 5 na wydziale chemii... kto tam sie wybiera :| ja rezygnuje :] (wiec sie meijsce zwolni jesli ktos bylby chetny ...) pozdrawiam szczesliwych studentow Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 21.07.05, 10:11 Gosia, ja tez przez chwile zalowalam ze nie zlozylam na wiele innych kierunkow, tzn na 2;) na ktore zapewne bym sie dostala a wtedy myslalam ze nie dostane sie.. ale coz ;) tak wyszlo dostaliscie juuz zawiadomienie z uczelni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 11:26 ile miałaś punktów, na chemicznym że sięzmieściłaś w pierwszej piątce? Jęsli można wiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.opticom.pl / *.opticom.pl 21.07.05, 11:31 dzwonilem na poli- na chemiczny, potwierdzam do 15go sierpnia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 11:34 NIe wiesz ile mieli najwięcej na chemicznym punktów? Tak z ciekawości pytam bo sam się nie pofatygowałem na wyniki tylko sprawdziłem w necie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.opticom.pl / *.opticom.pl 21.07.05, 11:35 hmmm na moim kierunku widzialem kogos z ponad 86 chyba i dziwilo mnie czemu pisze 'nieprzyjety'.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 11:42 Dobra,dobra.... bez jaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 11:44 A w drugim naborze są progi po 20pkt... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.opticom.pl / *.opticom.pl 21.07.05, 11:46 powaznie mowie , moze nie byla wplacona oplata albo cos, a prog u mnie juz przy I naborze byl 20... Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 21.07.05, 11:52 hm ja sie bardzo zdziwilam w tym roku, ze na wiele kierunkow byly az tak niskie progi.. na wiele kierunkow mozna sie bylo dostac bez problemu, nawet tych ambitniejszych , progi typu 20, 30, 42 .. ja sie spodziewalam progow okolo 60, 70 a wlasnie, jak byl prog na informatyke i architekture? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 12:02 A tak serio to jaki największy wynik widziałeś, bo ja jestem przyjęty ale tak pytam? Prosze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.opticom.pl / *.opticom.pl 21.07.05, 12:19 ja widzialem taki i mowie powaznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.opticom.pl / *.opticom.pl 21.07.05, 12:25 dodam, ze jak nie wierzysz to przed tym budynkiem, gdzie skladales papiery stoja gabloty, jest to na liscie w lewej gablocie na srodku choc troche w lewo i nazwisko zaczyna sie na ktoras z lietr alfabetu F-L ( bo tak w rejonach mojego sie znajdowalo ) co moge jeszcze dodac ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 13:25 ale to był największy wynik??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.opticom.pl / *.opticom.pl 21.07.05, 13:27 powiem Ci szczerze nie interesowalo mnie jaki jest najwiekszy wynik, ten mi sie rzucil w oczy, wtedy zajalem sie swietowaniem :) ale nie znam celu nawet by szukac tego ekstremum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 13:29 Pytałem tylko z ciekawości czy np. miał ktoś w okolicach 100... jak na innych wydziałach bywało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.opticom.pl / *.opticom.pl 21.07.05, 13:30 bede tam jak przyjdzie list to moge wtedy zobaczyc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 13:32 ale po twojej wypowdzi chyba tam zadzwonie bo jak wcześniej wspomnałem nie byłem na wynikach. a miałem nazwisko w tym przedziale literowym. Ale na koncie mam "przyjety"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.opticom.pl / *.opticom.pl 21.07.05, 13:35 ale to na moim kierunku byla ta osoba :) nie masz sie co obawiac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 13:38 To dzięki bo juz myślałem, że zadziałało moje szczęście... Ale z potwierdzeniem to pojade... tylko ciekawe kiedy przyjdzie ten list? Odpowiedz Link Zgłoś
apocalypsewoman Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 21.07.05, 13:37 najwyzszy na chemii byl chyba 91 lub 92 ja mialam 89 Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 21.07.05, 13:43 dostal juz moze ktos zawiadomienie czy dopiero zaczna rozsylac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 14:36 Marchew w butonierce. Już jesteś sama na Transporcie. Dzisiaj byłem w sekretariacie i już jakaś Ania odbierałą papiery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakrecona Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 14:42 ja juz dostalam z zipu z katowic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 15:35 Ktoś jeszcze przenosi dokumenty na inny wydział?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onda Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 15:52 tam ktos pisal, ze najwyzszy prog byl na infie, bo 70,ileś. O dziwo to nie byl najwyższy prórg, bo najwyzszy (prawdopodobnie) był na biotechnologii na chemicznym 76,5 czy jakos tak:] (nie wiem jak na innych, bo nie znam wszystkich progów, architektura tez mogla miec wysoki) Odpowiedz Link Zgłoś
sinnain7 Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki 21.07.05, 23:37 To ja pisałam ;) Niemozliwe, bo na Biotechnologie jest niedobor, zobacz sobie na stronie PolSl ;) A prog na infe byl 70.5, na Architekture nie licze bo tam byl dodatkowo egzamin to nie jest kierunek da zwyklych śmiertelnikow ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.bts.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 15:46 mik, ja dziś widziałam listy wydziału chemicznego i na technologii chemicznej ktoś miał chyba 93 pkt! szok! był też ktoś kto miał bardzo dużo punktów, chyba 79 i pisało "nieprzyjęty". może rzeczywiście nie zapłacił albo nie złożył jakiegoś dukumentu... marchef, ja też nie dostałam jeszcze żadnego zawiadomienia, ale w sumie nie wiem po co mi one. ;) byłam wczoraj, wszystko załatwiłam, jestem w pierwszej grupie. :P i jeszcze mi powiedzieli, że to zaświadczenie z tego naszego konta, na którym trzeba było zaznaczyć że chce się studiować, to jest w ogóle niepotrzebne i mi to kazali wyrzucić...tak było na budownictwie, nie wiem jak jest na innych wydziałach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorka Re: politechnika slaska-kto sie wybiera+wyniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 15:54 a musiales jeszcze cos zlozyc?? bo ja bylam wczoraj potwierdzic telekomunikacje i tylko to oswiadczenie mi kazali zostawic. a co z oryginalami swiadectw??:> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st marchew już nie na Transporcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 17:14 Dzisiaj widziałem jak jakaś Ania odbierała dokumenty. Czy to nie jesteś przypadkiem ty? Imię się zgadza, 80 % szans, że to ty!? Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: marchew już nie na Transporcie 21.07.05, 22:54 haaa, to nie bylam ja :D moje papiery nadal tam sa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sokoola Re: marchew już nie na Transporcie IP: *.bytom.compnet.com.pl 21.07.05, 23:17 Moje też:D marchewa proobowalabys je wyjać!!!?? <nonono> Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: marchew już nie na Transporcie 21.07.05, 23:22 nieee, zostajemy tam i juz :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: marchew już nie na Transporcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 09:22 Ale na Biotechnologie jest drugi nabór na wydziale ochrony środowiska, a nie na chemicznym. Miałem składać na chemiczny na biotechnologie ale zrezygnowałem bo to są tylko inżynierskie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ni Re: marchew już nie na Transporcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 16:53 wszystkie biotechnologie sa na politechnice inzynierskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola pytanie IP: *.localdomain / 195.116.246.* 22.07.05, 09:27 do kiedy trzeba potwierdzić chec studiowania? do 15 sierpnia? chce zrezygnowac z ZiIpu w zabrzu... potrzebne jest coś poza tym oświadczeniem z konta?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 09:43 musisz mieć przede wszystkim list z uczelni bo podobno to ośwadczenie nie jest do niczego potrzzebne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: pytanie IP: *.localdomain / 195.116.246.* 22.07.05, 09:50 w poniedzialek na tydzien wyjezdzam a pewnie wtedy list przyjdzie... mam nadzieje ze poźniej tez bede mogla to zaniesc... eh a dodzwonic sie nie umie:| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 11:28 ma ktoś już ten list Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 14:46 Już nikt nie interesuje się politechniką śląska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: pytanie IP: *.bts.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 16:16 ja nie dostałam żadnego listu i wcale nie był potrzebny do "wyrażenia chęci studiowania". na budownictwie pytali tylko o imię i nazwisko i wpisywali na listę. a na innych wydziałach potrzebny jest jakiś list? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 16:43 ja dostalem liscik z wydzialu inz. mat. i metal. , w srodku jest kartka z tym ze sie dostalo/niedostalo, druga kartka z oswiadczeniem ze sie che studiowac, ktore trzeba zaniesc/wyslac do 12 sierpnia (jesli sie nie dostarzcy to znaczy ze sie rezygnuje), i 3 kartka z reklama jakiegos obozu adaptacyjnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edith Re: pytanie IP: *.elsat.net.pl 22.07.05, 19:17 no właśnie, ja aż się przestraszyłam że coś nie tak; miła pani poprosiła mnie o dowód i zapisała do grupy. na list wciąż czekam...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ni do sinnain7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 16:44 Biotechnologia jest prowadzona na 3 wydziałach, nabór byl osobno na każdy jako, ze są inne specjalizacje po iluś tam semestrach. Na biotechnologię na wydziale chemicznym był istotnie prog 76,5 pkt, natomiast na wydziale inżynierii srodowiska byl niedobór na ten kierunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorka list IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 17:41 ja nie dostalam zadnego listu a pomimo tego moglam potwierdzic:) mialam zostawic tylko to oswiadczenie :) (wydzial automatyki, elektr. i informat.) a swoja droga to mam nadzieje ze w pon przyjdzie ten list, bo wieczorkiem wyjezdzam na 4 tygodnie na wakacje:D i moglabym sama sprawdzic co tam przyslali i czy cos trzeba jeszcze dowiezc :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni Re: do sinnain7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 22:25 heh, no masz racje, biotechnologia na chemicznym sie zrobila prestizowym kierunkiem;) Łatwiej sie na informatyke juz dostac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ehhh Re: do sinnain7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 23:33 TO bardzo ciekawe zważywszy na to że tam nie liczyły się punkty z matmy mówię o tym wydziale z tak wysokim progiem L:/ NIe porównujcie 2 przedmiotów skoro była taka różnica w ich poziomie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni Re: do sinnain7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 23:42 liczyly się, mogłeś zdawać mate, fize lub chemie, i wierz mi duzo osob zdawalo mate i szlo na ten kierunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kami Re: do Gosi IP: *.warynski.net / *.warynski.net 23.07.05, 10:24 ja tez jestem w I grupie na budownictwie :) bardzo sie ciesze ze tez tam trafilas. a mam pytanko-nie wiesz ile jest w tej grupie dziewczyn a ile chlopców? znasz jeszcze kogos z tej grupy? (a tak wogole to postanowilam spelnic swoje spoleczne ambicje i chcialabym byc starosta :P :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: csylk poziomy zenujaco niskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 12:26 progi na poszczegolne kierunki na polibudzie sa zenujaco niskie!! to wstyd, ale nasza politechnika zchodzi na psy!!powinni na kazdy wydzial rozwazac kandydatury tych, ktorzy mieli conajmniej 50 pkt!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arnika Re: poziomy zenujaco niskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 12:51 zgadzam się, może nie powyzej 50, ale tak ja obstawiam na 45;) Na niektore kieruneki jzu teraz przyjmuja ludzi od 15(!)czy 20 punktów !!! Ale przypuszczam, że te osoby wyleca w pierwszej sesji,a uczelnia wiadomo, ze chce zapelnic wszystkie miejsca. Co mnie zdziwiło widziałam na liscie osobę z 4 punktami, niektorzy to maja zero samokrytyki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia do kami IP: *.bts.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 13:44 o jak miło, a już się bałam że będę jedyną dziewczyną w tej grupie :) niestety nie wiem czy jesteśmy tylko dwie czy jest nas więcej. ale obstawiam że będzie nas 5-6. a Ty jesteś z Gliwic? bo coś chyba pisałaś wcześniej że tak...ja niestety jestem dojezdna i składam podanie o akademik. ps: masz gg? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: do kami IP: *.bts.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 13:46 acha i nie znam tam nikogo, prócz jak na razie Ciebie. a Ty masz kogoś znajomego w tej grupie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kami Re: do Gosi IP: *.warynski.net / *.warynski.net 23.07.05, 15:01 tak, jestem z gliwic.a co do grupy, to rozmawialam dzis ze znajomymi i okazalo sie, ze 2 znajomych tez ta grupa wybralo (w tym jeden za mna ciagnie sie juz od przedszkola-ciagle ta sama klasa ;) )i jeszcze jeden sie chce tam przepisac. a moje gg to 1129178, ale napisz mi tez swoj nr gg bo jesli Cie nie dodam do kontaktow to nie dojdzie Twoja wiadomosc (nie umiem tego obejsc w gg). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: do Gosi IP: *.bts.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 16:21 moje gg to 6107594 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przechodzeń Re: poziomy zenujaco niskie IP: *.elsat.net.pl 23.07.05, 15:58 zgadzam się, poniżej 50 to wstyd przyjmować Odpowiedz Link Zgłoś