margareth007 08.07.05, 20:12 Kto złożył papiery na AE? Do dzisiaj chyba był termin składania podań. Ja miałam 61 punktów, wybrałam gospodarkę przestzenną. A Wy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Basia Re: AE Kraków - ile macie punktów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 21:31 Ja mialam 53 i tez zlozylam na gospodarke. Odpowiedz Link Zgłoś
margareth007 Re: AE Kraków - ile macie punktów? 10.07.05, 11:21 To może się poznamy:) jak już będziesz wiedzieć czy się dostałaś to daj znać. W ogóle to wybiera się ktoś na ten obóz dla "pierwszaków" www.nzs.ae.krakow.pl/ - na tej stronie o nim piszą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: AE Kraków - ile macie punktów? IP: 213.77.17.* 08.07.05, 23:57 68 - IiE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klimek Re: AE Kraków - ile macie punktów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 12:09 56 i ekonomia Odpowiedz Link Zgłoś
margareth007 Re: AE Kraków - ile macie punktów? 09.07.05, 18:44 Kto jeszcze złożył podanie na AE? Odpowiedz Link Zgłoś
7u8 67 ale nie składałam 09.07.05, 19:32 bo nie będę opuszczać mojego kochanego Śląska. Pozdrawiam serdecznie. AE KATOWICE da best! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa Re: 67 ale nie składałam IP: *.olsztyn.mm.pl 09.07.05, 19:35 ja mam 68 ale nie dostałabym sie na sm wiec sobie ae odpusciłam Odpowiedz Link Zgłoś
mr.marm Re: 67 ale nie składałam 09.07.05, 19:43 Gość portalu: jaa napisał(a): > ja mam 68 ale nie dostałabym sie na sm wiec sobie ae odpusciłam Ty chyba żartujesz!!!! Z 67 pkt masz bardzo duże szanse - większość zdecydowana ludzi nie przekracza 70, trzeba było chociaż spróbować!! A zresztą są jeszcze przynajmniej 2 długie tematy o AE w Krakowie - poszukajcie sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
7u8 Re: 67 ale nie składałam 09.07.05, 19:57 ale ja nie składałam dlatego, że uważam, że nie mam szans - jestem pewna, że bym się dostała. Chodzi o to, że kocham mój Śląsk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kz Re: AE Kraków - ile macie punktów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 19:43 Jak się na AE liczy pkt? I na ilę. Proszę jakąś miła osobę o wyjaśnienie. Sprawdzę czy miałbym szanse :-> Odpowiedz Link Zgłoś
7u8 wejdź sobie na stronkę 09.07.05, 19:55 www.ae.krakow.pl tam jest wszystko ładniutko wyjaśnione Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kz Re: wejdź sobie na stronkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 22:30 Byłem. Nadal nie rozumiem tych zasad;] Odpowiedz Link Zgłoś
7u8 rzuć tu wyniki, powiedz który wybierasz 09.07.05, 22:32 przedmiot jako preferowany a ja ci wyliczę :P Odpowiedz Link Zgłoś
margareth007 Re: AE Kraków - ile macie punktów? 10.07.05, 11:41 Przczytałam, że prosisz miłą osobę, więc poczułam, że to do mnie;) A tak poważnie to punkty wylicza się w ten sposób: najpierw musisz srawdzić czy zdawałeś (-aś) (kurcze nie wiem czy jesteś chłopcem czy dziewczynkę) maturę z matematyki i języka obcego; jeśli tak to sprawdzasz ile procent uzyskałeś (-aś) z poziomu podstawowego z jednego z tych przedmiotów - to są Twoje punkty (np. 70% = 70 punktów); później sprawdzasz ile uzyskałeś (-aś) z poziomu rozszerzonego z tego samego przedmiotu i mnożysz to razy 1,6. Wybierasz z tego większą liczbę i dzielisz na cztery:) To samo robisz z drugim przedmiotem. i sprawdzasz z którego przedmiotu uzyskałeś (-aś) większ liczbę punktów, wybierasz ten przedmiot jako preferowany, co oznacza, że liczbę punktów z tego przedmiotu mnożysz jeszcze razy 1,25. Dodajesz punkty końcowe z jednego i drugiego przedmiotu i to jest Twój wynik. Mogę Ci jeszcze pokazać to na swoim przykładzie: angielski pp - 91%; pr - 80% za poziom podstawowy mam 91 punktów (na razie), a za rozszerzony 80 x 1,6 = 128; czyli przez cztery dzielę liczbę 128. I wychodzi mi 32. matematyka pp - 82%, pr - 46% za poziom podstawowy 82, za rozszerzony 73,6; zatem okazało się, że więcej punktów uzyskałam za poziom podstawowy i tę liczbę dzielę na 4; z prostego rachunku, który wykonałam na kalkulatorze wychodzi mi 20,5. Porównuję liczbę 32 za angielski oraz liczbę 20,5 za matematykę i okazuje się, że nie pozostaje mi nic innego jak wybrać angielski jako przedmiot preferowany. 32 mnożę razy 1,25 i wychodzi mi 40. Dodaję do 40 20 i pół i wychodzi mi 60 i pół. Rejestruję się elektronicznie i okazuje się, że mam 61 (zaokrąglili w górę). Miłego liczenia. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: AE Kraków - ile macie punktów? IP: *.taunet.biz / 62.29.142.* 09.07.05, 20:04 ja skladam, 68 punktow finanse i bankowosc Odpowiedz Link Zgłoś
aaagus Re: AE Kraków - ile macie punktów? 09.07.05, 23:09 75 i stosunki międzynarodowe. ale jeszcze nie wiem, czy nie wole mojej turystyki na awfie (tam przynajmniej sie już dostalam :) ) Odpowiedz Link Zgłoś
aaagus Re: AE Kraków - ile macie punktów? 18.07.05, 22:26 no to macie o jedną konkurentkę mniej- jutro ide próbować odebrać papiery na ae, zeby je złożyć na uj- zarządzanie i marketing w turystyce. chyba że jeszcze zmienie zdanie... eh skołowana jestem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stann Re: AE Kraków - ile macie punktów? IP: *.class147.petrotel.pl 09.07.05, 23:09 hmm ja mialam 58pkt.. i sie rzucilam na stosunki miedzynarodowe.. a z tego co widze ze z takim wynikiem szanse zerowe. jako drugi kierunek wybralam gospodarke przestrzenna.. moze sie chociaz tu uda.. kappa :\ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qbs Re: AE Kraków - ile macie punktów? IP: *.77.classcom.pl 10.07.05, 09:35 63, złożyłem na inf. i ekonometrie Odpowiedz Link Zgłoś
kuk_34 Re: AE Kraków - ile macie punktów? 10.07.05, 11:21 72pkt - finanse i bankowosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: AE Kraków - ile macie punktów? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.05, 15:01 a ja mam 59 i licze ze dostane sie na informatyke i ekonometrie :) Odpowiedz Link Zgłoś
86madziarka Re: AE Kraków - ile macie punktów? 10.07.05, 19:43 59 towaroznawstwo Odpowiedz Link Zgłoś
falqs Re: AE Kraków - ile macie punktów? 10.07.05, 19:49 75, stosunki miedzynarodowe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nightdream Re: AE Kraków - ile macie punktów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 21:17 62 - ekonomia ale faktycznie troche tych tematów o AE już tu jest.. trzeba poczytać..;) ale tutaj jakieś takie bardziej normalne wyniki sa..;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klimek Re: AE Kraków - ile macie punktów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 21:23 56 ekonomia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus_ka Re: AE Kraków - ile macie punktów? IP: *.compower.pl 10.07.05, 23:09 66 - zarzadzanie ... Odpowiedz Link Zgłoś
margareth007 Re: AE Kraków - ile macie punktów? 11.07.05, 10:45 No właśnie o to mi chodziło, żeby były tu właściwie same wyniki; faktycznie więcej jest wątków o AE, ale są one starsze, pochodzą z czasów, kiedy ludzie nie znali jeszcze swoich wyników;) Mam nadzieję, że spotkamy sie kiedyś wszyscy na uczelni;) Składaliście jeszcze gdzieś papiery? Bo ja jako "koło ratunkowe" złożyłam na filologię polską z komunikacją medialną i edytorstwem na AP, a później sprawdziłam, że w zeszłym roku było tam 13 osób na jedno miejsce; ale i tak chyba wolę AE Odpowiedz Link Zgłoś
missaqua Re: AE Kraków - ile macie punktów? 13.07.05, 13:11 pozazdroscic :P ja mam 66 i tez tam chce:P Odpowiedz Link Zgłoś
motylek_86 Re: AE Kraków - ile macie punktów? 11.07.05, 10:48 73, stosunki międzynarodowe albo informatyka i ekonometria Odpowiedz Link Zgłoś
dajing Re: AE Kraków - ile macie punktów? 11.07.05, 10:55 72 punkty, stosunki miedzynarodowe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia 19 Re: AE Kraków - ile macie punktów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 12:24 ryzykuje na stosunki miedzynarodowe z 59 pkt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: AE Kraków - ile macie punktów? IP: *.crowley.pl 11.07.05, 15:24 hmmm... 64 stosunki módlcie się żebym się dostała na uj na dziennikarstwo to zwolnie miejsce...jesli wogóle z tym wynikiem jakieś zajme Odpowiedz Link Zgłoś
gabriellka86 Re: AE Kraków - ile macie punktów? 11.07.05, 15:40 56 ekonomia, informatyka i ekonometria, towaroznastwo ale ja już siędostałam na budownictwo na PK:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hajdy AE vs.UW IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.05, 10:42 JAkbyscie radzili...Niepewne zarzadzanie na AE w KRaku.(taa...moze dostane sie na stosunki m. ..marzenie).CZy pewne zarzadzanie na UW??. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nightdream Re: AE vs.UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 11:54 a masz mozliwość potwierdzenia warszawy i zrezygnowania z niej w momencie kiedy dostajesz się do krakowa? chyba ze masz odpis i oryginal gdzies zlozony juz.... ja bym wolała kraków, ale z drugiej strony... ryzykujesz ze sie nie dostaniesz i zostaniesz na lodzie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: up Re: AE Kraków - ile macie punktów? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 18:42 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nightdream Re: AE Kraków - ile macie punktów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 23:09 wiecie co jest niezbyt ciekawe? że jesli sie zostanie przyjetym na AE w krakowie to nie trzeba tego potwierdzac oryginalem swiadectwa... moze byc ten odpis wydany przez cke w tym momencie, jesli komus odpis nie jest potrzebny, bo dostal sie gdzies gdzie zlozyl oryginal, to wcale nie musi od razu dokumentow z ae odbierac przez co bedzie blokowal miejsce na uczelni mimo ze wcale tam studiowac nie zamierza zamieszalam ale mam nadzieje ze wiecie o co chodzi..?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: AE Kraków - ile macie punktów? IP: 212.160.111.* 11.07.05, 23:28 73-finanse i bankowosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maturzystka :( Re: AE Kraków - ile macie punktów? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 17:23 niestety marne 49 ekonomia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: AE Kraków - ile macie punktów? IP: *.taunet.biz / 62.29.142.* 12.07.05, 17:41 ale cos mi sie wydaje, ze wladze uczelni nie pomyslaly w tym roku...bo zamiast zrobic starym maturzystom egz wstepny, to im oceny z matury na punkty przeliczaja:/ a chyba to jest jasne,ze beda miec wiecej punktow skoro ich matura byla wewnetrzna...to juz sie moge pozegnac z FiB (68p), ale trudno sie mowi:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lina Re: AE Kraków - ile macie punktów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 19:49 ja sie zaczynam bac ze w ogole bede musiala sie pozegnac ze studiami na ae w krakowie - coraz wiecej osob jest z punktami powyzej 70... i co ja z moimi biednymi 59 poczne? eh... zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: AE Kraków - ile macie punktów? IP: *.taunet.biz / 62.29.142.* 12.07.05, 20:12 nie jest duzo osob z punktami powyzej 70, tzn staromaturzystow jest sporo, nowomaturzysci tez maja powyzej 70, ale nie tak znow czesto:) zawsze warto probowac, slyszalam,ze najwiecej osob ma kolo 55-60 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nightdream Re: AE Kraków - ile macie punktów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 20:16 to samo uslyszalam od pana w krakowie - takie wyniki powtarzaja sie podobno najczesciej.... oj, bedzie dobrze.... jakos nie moge uwierzyc ze sie nie odstane, chocby na gospodarke przestrzenna....;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: AE Kraków - ile macie punktów? IP: *.taunet.biz / 62.29.142.* 12.07.05, 20:24 co chcesz od gospodarki przestrzennej:P:P ja tam tez zlozylam...bede biurowcem zarzadzac hehe, albo stanem technicznym windy:D przynajmniej z tym mi sie kojarzy ten kierunek:] nie pisze swoich punktow bo za duzo razy sie na forum wypowiadalam, tak wiec chyba kazdy je zna:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nightdream Re: AE Kraków - ile macie punktów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 20:27 ja Broń Boże nic nie cchę..;) fajny kierunek..:) co prawda co innego miałam w planach ale plany przecież można zmienic..;) mam nadzieję że na gp nie ma dużo chętnych.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: AE Kraków - ile macie punktów? IP: *.taunet.biz / 62.29.142.* 12.07.05, 20:42 tez mam taka nadzieje, a co wiecej licze ze staromaturzysci nie maja ochoty tam isc:D w koncu ja wole juz to od ekonomii:] zaczynam sie sklaniac do mysli 'studiowac, nie wazne co, byle tylko studiowac' to juz porazka mojego sumienia i moralnosci...;) a one jeszcze nie umarly:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nightdream Re: AE Kraków - ile macie punktów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 20:50 mam dokladnie to samo.... "byle tylko sie gdzies dostac...a najlepiej na cokolwiek w krakowie;)" w obecnej sytuacji to chyba poprawne podejscie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziokes Re: AE Kraków - ile macie punktów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 21:14 Ludzie! nie bojcie sie ludzi ze stara matura - maturzysci z zeszlych lat majacy same 5 - na pewno studia zaczeli wczesniej ( w swoim roku maturalnym) - zostaly same niedobitki - wiec staromaturzysci nie sa zadnymzagrozeniem !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nightdream Re: AE Kraków - ile macie punktów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 21:17 moze masz i racje... z reszta... teraz to juz tylko czekanie zostalo, nie ma co kombinowac.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga II :P Re: AE Kraków - ile macie punktów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 21:20 68 - jestem przekonana że się dostaniesz :) ja mam 71, też FiB, dostanę się tam czy na inny - zwalniam miejsce :) przepraszam, musiałam się pochwalić, dostałam się na AGH, cieszę się :):):):) powodzenia!!! wiem co to znaczy czekać tyle czasu..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nightdream Re: AE Kraków - ile macie punktów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 21:32 no to gratuluje...;) tylko mam nadzieje ze szybko papiery z krakowa zabierzasz to oficjalnie to miejsce sie zwolni...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkn@vp.pl Re: AE Kraków - ile macie punktów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 23:46 Witam serdecznie Postanowilem, ze w koncu zabiore glos na tym forum i podziele sie moimi odczuciami co do tegorocznej rekrutacji na AE Krakow. (nawet powaznie mi to wyszlo :)) w tym roku zdawalem stara mature, poniewaz z przyczyn losowych nie moglem 2 lata temu i zdalem na 4 z maty z mat-fizu i 5 z angielskiego, wg przelicznika AE daje mi to 64 pkt. i tak sie wlasnie zarejestrowalem na SM/ekonomia/ZiM ale teraz akcje z tym zwiazane... fakt faktem ze jest to troche na reke staro maturzystom ze moga przepisac oceny z matury i nie musza przystepowac do egzaminu, ale np. mnie tez to troche irytuje ze ktos kto zdawal mate prosciutka ogolna bedzie mial lepszy wynik rekrutacyjny z lepszej oceny z latwej matury, a dodatkowo gdzies to chyba nawet na tym forum jest, ze nie mozna do konca dzielic maturzystow na tych ktorzy musza zdawac wstepne i nie musza( bo podobno to niesprawiedliwe, wrecz niemoralne - kocham to slowo :)) ... w ogole to jak zdalem mature to czekalem na wasze wyniki(czyt. nowych), nie skladalem od razu teczki bo tez mialem lekki dylemat czy przystepowac do wstepnych, ogolnie to bylo duzo jeczenia ze ta matura z maty ze tragicznie poszla ale gdy sie pojawily wyniki to same konkretne - chyba ze wybitne jenostki sie jedynie na forum wybijaja ze swoimi super wynikami, i w koncu po 3 dniach konkretnej rokzminki co robic, postanowilem sprobowac bez wstepnych, dlaczego? bo osobiscie uwazam ze progi pojda w dol skoro w zeszlym roku progi byly fib72, sm70, a ekonomia chyba ok. 55, to jezeli prawda jest ze wyniki nowych matur nie sa rewelacyjne, a rewelacyjnych starych maturzystow tez nie ma wielu( ja ogolnie zdawalem z samymi spadkowiczami w lo) to wlasnie dlatego pojda w dol dlatego wlasnie nie ciscie tak na te zasady rekrutacji, bo ja-stary maturzysta- rowniez do 25 bede mial ciezki okres, bo tak naprawde sami nie wiecie jakie sa wyniki matur, a internetowym forum nie nalezy sie kierowac Pozdrawiam wszystkich serdecznie Widzimy sie w pazdzierniku przy bronku na krakowskim rynku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: AE Kraków - ile macie punktów? IP: 212.160.111.* 13.07.05, 01:42 no no no...nic dodac, nic ujac...a bro bardzo chetnie Odpowiedz Link Zgłoś
margareth007 Re: AE Kraków - ile macie punktów? 13.07.05, 18:03 Mam tylko takie małe pytanko, bo nie jestem dokładnie zorientowana. Czy 5 z angielskiego otrzymałeś z matury ustnej czy pisemnej? Moim skromnym zdaniem to w takim roku jak ten, czyli roku dwóch matur;) zawsze ktoś będzie pokrzywdzony. Wyniki jednej i drugiej matury na pewno nie są porównywalne. Ale przecież ani staro-, ani nowomaturzyści nie są temu winni. Nie ma się co spierać, ani wypominać sobie nawzajem komu jest w tym roku lepiej. No to do zobaczenia w październiku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: AE Kraków - ile macie punktów? IP: *.taunet.biz / 62.29.142.* 13.07.05, 12:07 no to gratuluje!! tego ze sie dostalas na AGH :D zobaczytmy czy ja sie dostane zobaczymy...:) do 25 zyje na przemian nadzieja i beznadzieja:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stann Re: AE Kraków - ile macie punktów? IP: *.netpark.pl / *.netpark.pl 13.07.05, 01:48 a czy ktos sie wybiera moze na UJ na ekonomie badz zarzadzanie i marketing? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j0hny Re: AE Kraków - ile macie punktów? IP: *.zetosa.com.pl 13.07.05, 11:21 67 pkt., informatyka i ekonometria Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skyraider Re: AE Kraków - ile macie punktów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 12:11 gospodarka przestrzenna 58 punktów zwalniam miejsce, bo dostałem sie na agh:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubulek_86 uj_ekonomia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 14:09 ja skladałem papiery ale raczej bez większych szans na dostanie się bo zdawałem historię:/...ale ponoć w tym roku były 3 osoby na miejsce...nie wiem czy kobieta się w sekretariacie nie pomyliła, w tamtym roku było 13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klimek Re: AE Kraków - ile macie punktów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 16:10 ludzie mam pytanko . Kto ma pierwszeństwo przy rekrutacji na wybrany kierunek , ten kandytat który wybrał go jako preferowany czy ten który wybrał go jako drugi bądz trzeci ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuk_34 Re: AE Kraków - ile macie punktów? IP: *.ztpnet.pl 13.07.05, 17:09 Tak naprawde kolejnosc sie nie liczy. Na dany kierunek dostaje sie ten, kto ma najwiecej punktow i wpisal go jako jeden z trzech. Pozdrawiam, kuk_34 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: AE Kraków - ile macie punktów? IP: *.magma-net.pl 13.07.05, 17:21 ale jesli na koncu listy sa dwie osoby ktore maja tyle samo pkt a jedna miala ten kierunek jako preferowany to ona sie dostanie. (przynajmiej tak zrozumialam tlumaczenia pani z uczelni.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banditierka Re: AE Kraków - ile macie punktów? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 19:04 tak właśnie jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chmurka Re: AE Kraków - ile macie punktów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 23:41 Mam 72 ptk i zlozylam stosunki/zarzadzanie/ekonomia Zobaczymy jak to bedzie... Troche sie boje "starych" maturzystow, zwlaszcza z tego roku z technikow ekonomicznych, mam nadzieje ze nie bedzie ich tak strasznie duzo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
e_ee wolne miejsce ;) 14.07.05, 01:02 na gospodarce przestrzennej macie jedno wolne miejsce... bo zabralam dzis papiery... ;) powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg wracając do starej matury... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 10:11 Ktoś napisał, że staromaturzystów w tym roku jest pewnie niewielu; oby tak było, ale z tego co słyszę to sporo osób, które studiują na AE zaocznie na pierwszym roku chce przenieść się na studia dzienne. W tym roku faktycznie mają niepowtarzalną okazję. Odkurzą świadectwo i po sprawie; nawet examu nie trzeba pisać... Podejrzewam, że spora częśc takich osób zdawała na AE w zeszłym roku i się nie dostała, więc poszli na zaoczne, a w tym roku mają dużo punktów więcej niż przeciętny nowy maturzysta. Smutno mi się robi jak o tym myślę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: wracając do starej matury... IP: *.taunet.biz / 62.29.142.* 16.07.05, 11:32 wlasnie mi tez:( jejku uczelnia niby matematyczna, a nie przewidziala czegos takiego... Odpowiedz Link Zgłoś
tomeks85 kto zdaje angielski w poniedziałek i w jakiej sali 16.07.05, 11:59 Sory ze nie w temacie, ale nie moge powiedziec ile mam punktów bo dowiem sie dopiero 25 lipca, ale składałem papiery i wpisałem ze zdaje na egzaminie angielski a kolezanka która zdaje niemiecki pisze w tej samej sali (nr 1 w paw. sportowym) wiec nie wiem czy tak może być, czy moze jakas pomyłka zaszła. Prosze o pomoc...:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banditierka Re: kto zdaje angielski w poniedziałek i w jakiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.05, 12:59 pomyłki nie ma wszystko o.k. ile macie czasu na angielski? orientujesz się? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
tomeks85 Re: kto zdaje angielski w poniedziałek i w jakiej 16.07.05, 13:14 na angielski mamy 60 minut, przyszła mi informacja pocztą (nie mylić z elektroniczną)ze egzamin z jezyka trwa 60 minut ale nie napisali mi nawet z jakiego jezyka zdaje. Ja wybrałem angielski ale jak sie zalogowałem to mi napisali ze mam w sali nr 1 w pawilonie sportowym a kolezanka, która nie zdaje angielskiego, tylko niemiecki ma równiez w sali numer 1 wiec zastanawia mnie to... jak to możliwe, jak oni to zorganizują, ja mam na 9:00 ona TEZ na 9:00, w TEJ SAMEJ sali a zdajemy CO INNEGO. Zawsze wydawało mi sie ze to jakos dzielą ze anglik w jednej sali a niemiecki w innej... Skąd wiesz, że pomyłki nie ma? Miałas moze podobną sytuacją? Bardzo proszę o odpowiedz... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student_ae Re: kto zdaje angielski w poniedziałek i w jakiej IP: *.is.net.pl / 217.144.192.* 16.07.05, 14:03 no to normalne przecież, że koło ciebie bedzie siedział ktos kto pisze niemiecki zebys nie mógł zżynać od niego, co oczywiście nie wyklucza faktu ze i tak mogłeś sie pomyliś, ale mało prawdopodobne, wiec sie nie przejmuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student_ae Re: kto zdaje angielski w poniedziałek i w jakiej IP: *.is.net.pl / 217.144.192.* 16.07.05, 14:05 aha poza tym te sale w pawilonie sportowym są takie że bez problemu możesz zobaczyć co pisze osoba siedząca przed tobą, więc pewnie dlatego tak sie asekurują przed ściąganiem Odpowiedz Link Zgłoś
tomeks85 Re: kto zdaje angielski w poniedziałek i w jakiej 16.07.05, 17:55 uff.. kamień spadł mi z serca:D powaznie sprawdzałem 2 razy czy dobrze wypełniłem ale jak zdawałem na prawo na UJ w sali nr 7 w tymże pawilonie (na AE) to mogłem zrzynać od kolesia po prawej (ale nie wiedzialem ze on sie dostanie wiec pisałem sam no i lipa wyszła a on sie dostał, trudno sie mówi :/) ale wracajac do tematu to sie po prostu zdziwiłem, bo to troche kłopotliwe dla nich moze byc ze w jednej sali inne jezyki ale zobaczymy. Dzieki za odpowiedz i powodzenia na egzaminie życze...(sobie oczywiście też ale zobaczymy jak bedzie...)a zresztą konkurencja duża bedzie wiec kto uwierzy w to ze to szczere życzenia.. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student_ae Re: kto zdaje angielski w poniedziałek i w jakiej IP: *.is.net.pl / 217.144.192.* 16.07.05, 19:25 mi nie musisz życzyć, bo już tam studiuję :) więc za ciebie moge trzymac kciuki bo mi nie zagrażasz w niczym Odpowiedz Link Zgłoś
tomeks85 Re: kto zdaje angielski w poniedziałek i w jakiej 16.07.05, 23:17 no zauważyłem po nicku:D ale to było do tych co zdają, choć nie wiem czy tak do końca szczere... kurcze ciezko bedzie pojutrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banditierka ktoś zdaje matmę/oba? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.05, 23:29 nie wiem, czego się spodziewać za dużo czasu dali hmmm do tych co zdają matmę: co trzeba ze sobą wziąć? ten cienkopis czarny, tak? coś jeszcze? kalkulatory nie są dozwolone? jeśli oba testy, to piszemy to łącznie czy z przerwą? juro z rana wybywam do Krakowa, jak się nie dostanę, to przynajmniej z kumpelą trochę pobroję w naszej byłej stolicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student_ae Re: ktoś zdaje matmę/oba? IP: *.is.net.pl / 217.144.192.* 17.07.05, 10:41 w zeszłym roku nie mozna było mieć kalkulatorów, a obie części testu to jest matme i język dostawało sie jednocześnie i samemu sie decydowało co robisz najpierw i ile czasu na ktory przedmiot przeznaczasz Odpowiedz Link Zgłoś
86natalia Re: AE Kraków - ile macie punktów? 17.07.05, 12:01 57 ekonomia :/ ale mam nadzieję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: up Re: AE Kraków - ile macie punktów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 21:38 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mwg no to ile punktów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 11:34 No to jak z tymi punktami na AE. Ile macie? I piszcie też kierunek, a najlepiej wszystkie trzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chmurka Re: no to ile punktów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 16:50 Chyba zwolnie Wam miejsce jesli sie dostane z 72 ptk Jak juz pisalam zlozylam na stosunki/zarzadzanie/ekonomie Dostalam sie na psychologie na UJ i chyba jednak tam bede studiowac Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś