Dodaj do ulubionych

PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA

14.07.05, 12:58
Jakie mieliście wyniki? ile komu zabrakło? Bo jestem ciekawa jak układa się
lista rezerwowych, ile jest przede mną, mi brakuje 0,7pkt. do minimalnej oceny
kwalifikującej na studia.
Pozdrawiam!! Piszcie!
Obserwuj wątek
    • Gość: lara Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA IP: *.msk.pl / 80.51.191.* 14.07.05, 13:12
      Hej. Ja jescze nie wiem, bo dopiero jutro sie wybieram pod WPiA. A Ty ile
      miałaś pkt z matury?
      • natiee Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA 14.07.05, 14:51
        matura 79pkt, a ich test 27. Miałam ogólnie 66.62, a przyjmowali od 67,32! :(
        • Gość: aga Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 15:24
          przyjmowali od 77,32:) mnie braklo 1,42. slyszalam, ze w zeszlym roku z
          odwolania dostali sie ci co mieli do 2 punktow ponizej progu
          • Gość: ilo Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA IP: 82.160.28.* 14.07.05, 15:25
            a jak oni to przeliczali bo ja nie kapuje:/
            • Gość: aga Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 15:32
              juz ci wyjasniam: otoz punkty z testu, ktore uzyskales mnozyli przez 30, a
              potem dzielili przez 38 (test to 30% w postepowaniu rekrutacyjnym, a s8 max
              mozna bylo punktow uzyskac). natomiast punkty z matury mnozyli przez 0,7. potem
              dodali i wynik gotowy:)
    • Gość: aga Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 17:46
      up
      • natiee Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA 14.07.05, 18:40
        ojj dzieki za info jak to przeliczali :) po obliczeniu widze ze nie wazne z
        czego bym miala o 1 punkt wiec to bym sie dostala.. ;/ ajj...

Mam nadzieje ze to forum bedzie miało dość większą poczytność! :)))
        • Gość: catherine Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA IP: *.msk.pl / 80.51.191.* 14.07.05, 19:07
          a mi brakuje 9 pkt....wiec pewnie lepiej sie nie wygłupiac ze skladaniem
          odwołania...nie? chociaz na kartce mialam napisane ze jestem na rezerwowcu...no
          hcyab ze kazdemu tak pisali....hmm co myslicie???
          • Gość: aga Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 19:51
            pisz,choc szczerze mowiac szanse sa znikome. ale moze sie myle:P
            • natiee Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA 14.07.05, 20:22
              Jak się pytałam tego gościa na UŚ co wydawał dokumenty to on mi powiedział, że
              jeżeli jestem na liście rezerwowej to nie pisze się odwołania, aby próbować się
              dostać, na rezerwie jestem z urzędu to jest decyzja administracyjna i muszę
              czekać. Odwołanie się pisze jeżeli nie zgadzasz się z punktacją, że policzyli Ci
              źle punkty itp. więc jeżeli napisali Ci że jesteś na liście rezerwowej to
              poprostu zostaje Ci czekanie do 2 wrześńia czy siędostałaś.. przyślą Ci tą
              decyzjęlistownie by poczta polska :P :) (powtarzam to ci mi powiedzieli na uczelni)
              • Gość: catherine Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA IP: *.msk.pl / 80.51.191.* 14.07.05, 20:52
                hmm kurcze wielkie dzieki :) tylko ja glupia jak tylko sie dowiedzialam ze sie
                nei dostalam to polecialam po teczke i juz wyciagnelam papiery...a tym
                przypadku to chyba musza meic te papiery przy sobie..no nie?a zorientowalam sie
                dopiero o tym ze jestem na rezerwowcu jak bylam w drodze do
                domu ...yhhh...czyli jeszcze raz do kato musze nie ? :)
                • natiee Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA 14.07.05, 20:56
                  nie, oni wszystkim oddawali papiery, ja też mam swoje śiadectwo, oni mają twój
                  wynik u siebie i na jego podstawie będą wiedzieć czy Cię przyjąć czy nie, więc
                  poprostu sobie czekasz..na decyzję czy jesteś przyjęta czy nie :) nigdzie nie
                  jedź :P tak jak pisałam wcześńiej czy chcesz czy nie jesteś na liście
                  rezerwowej, i tyle...
                  • Gość: tez_zdawalem Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 22:25
                    Jezeli moglbym cos zasugerowac albo podpowiedziec tym ktorzy staraja sie o mijesce z tzw "odwołania". Byle dzis sie zapaisac na studia ( na szczescie sie dostalem) i dowiedzialem sie ze srednio w kazym roku przyjmuja ok 10% osob z tej listy rezerwowej badz zodwolania!! Takze mysle ze ok 25-30 osob ma szanse chociaz w tym roku moze byc tych osob wiecej bo jak wiemy bardzo duzo ludzi skladalo na wiele kierunkow i na pewno wszedzie studiowac nie beda !! Osob ktorym brakuje ok 1 punkta do tego nieszczesnego progu jest okolo 50 !! Takze jezeli ma ktos 1 punkt straty to naprawde jest szansa no i pozostaje tylko czekac do wrzesnia na decyzje!!
                    Pozdrowionka i zycze wszystkim powodzenia no i cierpliwosci ktora chyba powinna byc glowna cecha "nowomaturzysty" ;)
                    • natiee Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA 14.07.05, 22:53
                      ojjj jakbym była szczęśliwa gdyby faktycznie się udało! jeżeli mówisz że jest
                      szansa to na pewno będę cierpliwie czekała... bo jak sam napisałeś jestem
                      "nowomaturzystkom: więc cierpliwośc to moja domena! :P :)))
                      • Gość: tez_zdawalem Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 22:57
                        Ta cierpliowsc na pewno sie przyda!! Wiem co przezywasz bo mi na Uj zabraklo 1 punktu !! Pozdrowionka i glowa do gory ! nie zalamywac sie ludzie :)(:
                        • natiee Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA 14.07.05, 23:32
                          no wiem grunt to dobre nastawienie... ale w takiej chwili, która tak wiele
                          znaczy dla twojej przyszłości trudno o dobre samopoczucie! :) postaram się..
                          może akurat sięuda.. :P
                          • Gość: catherine Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA IP: *.msk.pl / 80.51.191.* 15.07.05, 07:28
                            hmm...a wiec fajnie, wiec nie jade do Kato, bede sobie czekac az do wrzesnia
                            ale tak wiem ze to nic nie da bo jak tu moiw kolega 'tez zdawalem' jest moze z
                            50 osob ktorym braklo punkta wiec mi do takiej grupy daaaleeeko hoohooo :p ale
                            to nic, juz sie pogodzilam z tym ze nie bede z Wami studiowac
                            prawa..szkoda,teraz mam tylko nadzieje ze mnie wezma gdzie indziej :) moze
                            nawet do Poznania-a slyszlam ze to pikne miasto :) pozdrowka dla wszystkich :)
                            • natiee Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA 15.07.05, 10:28
                              a mnie cieszy ze ciagle mam jakąś szanse z Wami studiować! :)
                              • Gość: NIE LICZCIE NA TO Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 10:56
                                Z ODWOLANIA NIE ZNACZY, ZE SIE DOSTANIECIE. PODOBNO NA ODWOLANIU BEDA PATRZEC
                                NA WYNIKI MATURY A NIE TEST, BO WSZYSCY SIE Z NIEGO NA WPIA SMIEJA, WIEC JAK
                                MACIE MALO Z MATURY TO BYE BYE. STUDENT 3 ROKU
                                • natiee Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA 15.07.05, 13:54
                                  Śmiają?? Sami to wymyślali... więc śmiać się ze swojego "dzieła"? A mało z
                                  matury to pojęcie względne...
                                  • Gość: STUDENT Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 13:57
                                    pracownicy WPIA tego nie wymyslaja tylko psychologowie. malo tzn ponizej 80 z
                                    podstawy. WSTYD zeby miec >80 i ubiegac sie o miejsce naprawde ludzie wiecej
                                    samokrytyki. od razu wam mowie, ze was nie przyjmia, bo wszyscy zaluja, ze w
                                    kryteriach zamiast testu nie uwzglednili matury roz. wtedy takich cyrkow z
                                    odwolaniami by nie bylo
                                    • natiee Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA 15.07.05, 14:19
                                      acha, może więc lepiej się obudzić.. obyś nie miał racji... ale jak tak to
                                      trudno.. a wstyd mi nie jest... i myślę że nikomu nie powinno być, mówisz w taki
                                      sposób, bo już zapomniałeś co Ty przechodziłeś kiedy chciałeś się dostać... no
                                      chyba że jesteś "alfa&omega"??

Ja też nie wierzę w ta listę rezerwowych, ale to nie tylko z powodu mojej oceny,
                                      ale też z innych, pewnych materialnych względów.. które się teraz na pewno
                                      pokażą!!! :( A jak ktoś ma nadzieję to nie wolno mu jej odbierać!

• Gość: student Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 14:23
                                        ja ci nie karze nie wierzyc w liste rezerwowych, bo mnostwo moich znajomych 3
                                        lata temu sie z niej dostalo. tylko widzisz w tym roku jest maly problem: bo
                                        przy odwolaniu ludzie, ktorzy maja naprawde dobre wyniki z matury, a nie
                                        powiodlo sie im na tescie powoluja sie na zle sformulowane pytania, chorobe,
                                        ktora uniemozliwila im dobre napisanie testu, a dod maja zaswiadczenie od
                                        lekarza. ich atutem jest natomiast b. dobrze napisana matura.
                                        • natiee Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA 15.07.05, 15:44
                                          Masz pewne informacje na ten temat, czy to sa domysły? Myslisz że z wynikiem
                                          79pkt z matury juz się nie dostanę? tzn. ja w to ogólnie średnio wierzę, ale na
                                          wydziale powiedzieli mi że są jeszcze szanse, więc już sama nie wiem, i tak mi
                                          nie pozostaje nic innego jak czekać. Ja nie będę pisała odwołania, bo zgadzam
                                          się wynikiem, jestem na liście rezerwowej, więc i tak i tak czekam... :)
                                          • Gość: student Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 16:08
                                            mam pewne informacje, to nie sa domysly. jest 40 osob z wynikiem pomiedzy 75,9
                                            a 77,32 i sadze, ze jesli masz 79 z matury to sa szanse. a odwolanie radzilbym
                                            pisac, choc jesli dobrze nap test, a tak wynika z tw wypowiedzi i z rezultatu
                                            matury to za bardzo nie masz na co narzekac:) powodzenia i nie poddawaj sie
                                      • Gość: a Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 14:31
                                        moje dokumenty zaginely:/ mialam 82 z matury i 32 pkty z testu,czyli normalnie
                                        bym sie lapała na próg. ja pisze odwolanie,w dziekanacie powiedzieli ze mnie
                                        przyjma bo to wina poczty...
                                        • Gość: dziq Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA IP: *.nowiny.net 15.07.05, 16:26
                                          hm jest gdzies umieszczona ta lista rezerwowa?
                                          • natiee Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA 15.07.05, 16:39
                                            raczej nie... tzn ja jje nigdzie nie widziałam.. ani na necie, ani na wydziale. ;/
                                            • Gość: student Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 17:14
                                              nie ma tej listy do publicznego wgladu, jest w komputerze Komisji
                                              Rekrutacyjnej. ja pracuje przy tej rekrutacji, tzn zbieralem papiery, teraz
                                              oddaje ludziom swiadectwa, iwec troche wiem na ten temat
                                              • Gość: catherine Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA IP: *.msk.pl / 80.51.191.* 15.07.05, 17:23
                                                hmm a wiec to Ty jestes tym miłym i z poczuciem humoru studentem.... :D
                                                kurcze tak na Was lukałam jak odbieralam papiery , byl tam jeszcze Towj kolega
                                                i koleznka chyba i az mi sie smutno zrobilo ze nie bede mogla studiowac tam tak
                                                jak Wy :( brakuje mi 9 pkt wiec raczej nie wskocze z listy rezerwoej....a
                                                szkoda :(
                                                • natiee Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA 15.07.05, 19:21
                                                  nie ma co się załamaywać, ja też podejrzewam że się w tym roku nie dostanę, ale
                                                  trzeba walczyć dalej i się nie poddawać! :) poprostu czeka poprawka z maturki..
                                                  :( ojj a to najgorsze jest!! :P >>horror<<
                                                  • Gość: dziq Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA IP: *.nowiny.net 15.07.05, 19:51
                                                    student to moze orientujesz sie czy z moim wynikiem 76,26 (83 z hist, 24 z
                                                    testu) znajduje sie na owej liscie ?:) I czy jakos zostane poinformowany jesli
                                                    udaloby mi sie "wskoczyc" do grona przyjetych ?
                                                  • cailte Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA 15.07.05, 21:34
                                                    jak mnie denerwują takie posty, że jak ktoś miał mniej niż 80% z matury to
                                                    śmiech na kółkach i w ogóle. kochany...miałam mniej i...do zobaczenia w
                                                    październiku.:>
                                                  • natiee Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA 15.07.05, 21:55
                                                    no to dobrze, chociaż jeden taki post, :) tzn. że matura nie poszła mi aż tak
                                                    fatalnie.. tzn ja się bynajmniej nie wstydzę ;)
                                                  • Gość: student Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 22:02
                                                    dostalas sie to sie ciesz, ale sa osoby z odwolania, ktore maja po 70 z matury,
                                                    a z banalnego testu przygotowanego przez psychologow, ktorzy nie maja pojecia
                                                    czym jest studiowanie prawa dostaly 28 punktow i ubiegaja sie o miejsce!!!
                                                    litosci!!! na prawie trzeba miec JAKIES pojecie o historii.
                                                  • natiee Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA 15.07.05, 22:12
                                                    Zgadzam się z Tobą w zupełności, ale ja miałam 79pkt, i wydaje mi się że dobrze
                                                    orientuje się w historii, te błedy które popełniłam to były gafy.. spowodowane
                                                    raczej stresem niż niewiedzą, faktycznie jednego zadania nie potrafiłam w
                                                    ogóle.. ale dotyczyło okresu który mnie nie interesuje, ale ogólnie raczej się
                                                    orientuje w historii, a mam "7" na początku wyniku... :( a zabrakło mi 0,7 pkt
                                                    żeby się dostać więc to niewiele.. chyba mnie to już całkiem nie
                                                    dyskwalifikuje... :))
                                                    Pozdrawiam! :)
                                                  • cailte Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA 15.07.05, 22:15
                                                    to ja już nic nie poradzę, że UŚ otworzył furtkę dla takich ludzi. i tylko
                                                    świadczy sam o sobie. :>
                                                  • cailte Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA 15.07.05, 22:20
                                                    dokładnie, natiee, już nie wspominając o tym, że sama nie wiem co ma pokazać ta
                                                    nowa matura. ludzie, którzy ledwo ledwo wyrabiali na dop. w szkole, teraz mają
                                                    lepsze wyniki niż ci z celującym na koniec roku, którzy byli zawsze przygotowani
                                                    na każdy sprawdzian. a to jest potem przykre.
                                                  • natiee Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA 15.07.05, 23:00
                                                    No niestety... ta matura promuje przeciętniaków... ;/
                                                  • Gość: Loram Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA IP: *.sa.brewet.pl 16.07.05, 01:36
                                                    Ja sie jakos przecietnym nie czuje. Czy fakt, ze sie ma ponad 80 z matury mowi
                                                    o tym, ze ktos jest od razu przecietny?? Ja mysle, ze to nie owa przecietnosc
                                                    lecz ciezka praca pozawalaly osiagac dobre wyniki. Od teraz pewnie kazdy z
                                                    wysokim wynikiem bedzie przecietniakiem (co tam ze rok nad ksiazkami siedzial),
                                                    a kazdy z niskim wynikiem bedzie ofiara CKE...
                                                  • natiee Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA 16.07.05, 09:20
                                                    Masz rację, nie mówię że nie, oczywiście że jest wielu dobrych, i Ty taki jesteś
                                                    na pewno, ale jednak też jest wiele osób, które nic nie potrafią.. a mieli
                                                    fuksa... wiem o tymmm ale zwracam honor jeżeli poczułeś się urażony :)))
                                                  • Gość: Loram Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA IP: *.sa.brewet.pl 16.07.05, 10:26
                                                    Nie no dobra moze rzeczywiscie troche przesadzilem, sorry... Po prostu jestem
                                                    lekko przewrazliwiony na tym punkcie ostatnio:) Troche osob rzeczywiscie mialo
                                                    fusa, ale np. ja sie juz od wrzesnia na prawo uczylem jeszcze do starego testu
                                                    nawet...
                                                    Ale nie to jest najwazniejsze. Powodzenia w naborze na studia:)
                                                  • natiee Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA 16.07.05, 10:35
                                                    oki :) to sztama! :P:P:P

>>pożyjemy zobaczymy<<<
                                                  • Gość: catherine Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA IP: *.msk.pl / 80.51.191.* 16.07.05, 11:24
                                                    a ja sie na prawo uczylam nie od wrzesnia...tylko juz od polowy lipca!
                                                    siedzialam w ksiazkach przez pol wakacji! zmarnowalam sobie rok zycia...bo i
                                                    tak matura poszla mi zle, a to nie daltego ze jestem PRZYGŁUPEM, czy cus tylko
                                                    te zadania były tak porąbane ze...no po prostu sama nie wiem jak to sie stalo !
                                                    tak czy owak ! STUDENCIE nie wyzywaj ludzi ze na prawo trzeba bylo miec
                                                    conajmn. 80 zeby to pokazalo ze sie zna histe! bo na serio znam wielu ludzi
                                                    ktorzy sa obcykani w hiscie i tez mieli po 65-70 pkt jak ja ! i nadal uwazam ze
                                                    nikt ni epotrafil b mnie zgiac z hiscie -w której sie 'rozmiłowałam' przez rok!
                                                    ale CO MI Z TEGO ?!jak i tak nie jestem studnetka prawa :((
                                                  • Gość: dziq Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA IP: *.nowiny.net 16.07.05, 12:37
                                                    hm jesli Twoj tekst odnosilby sie do matury rozszerzonej to moglbym sie
                                                    zgodzic...natomiast jesli mowimy o maturze podst to, ktore pytania byly wg
                                                    Ciebie glupie ?(uargumentuj to jakos rozsadnie :), i dlaczego uwazasz ze jest
                                                    to rok zmarnowany ? odnosze wrazenie ze masz jeszcze zbyt niedojrzale podejscie
                                                    do nauki skoro tak twierdzisz...
                                                  • Gość: catherine Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA IP: *.msk.pl / 80.51.191.* 16.07.05, 19:47
                                                    nie, moje stwierdzenie odnosi sie do podst. histy, hmm jesli chodzi o
                                                    uzasadnienie to jak juz napisalam sama nie wiem dlaczEgo mi tak zle poszło-
                                                    wydawało mi sie ze mam wystarczajacaa wiedze histor. zeby przebrnac dobrze
                                                    przez poziom podst. a tu sie okazalo ze zdobylam nawet mniej pkt na prawdziwej
                                                    maturze niz na probnej...wiec dlateo sie denerwuje ze znaczenie
                                                    wiecej ..dłużej ...siedzialam nad hista i tak mi zle poszlo...!i ciagle nie
                                                    wiem z czym twki przyczyna...moze panika, stres...nie wiem!?

hmm a rok zmarnowany - poniewaz juz dwa kierunki na ktore skladalam
                                                    odpadaja....nie wzieli mnie:( i jeszcze zostala mi tylko jedna opcja i
                                                    moze 'takie podejscie' wynika ze strachu ze mnie nigdzie nie przyjmia....trzeba
                                                    bedzie powt. mature -zeby sobie poprawic wynik...

wiem ze to czego sie nauczyłam to moje i nikt mi tego nie odbierze i takie tam
                                                    ble ble, ale jednak żal mi 'serce' ściska ze tyle sie uczylam ... a nigdze sie
                                                    nie dostane...

wiec mam nadzieje ze chociaz troszke Ci wyjaśniłam co mialam na mysli...
      • natiee Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA 18.07.05, 10:18
        Czy wie ktoś na 100% jak to jest z tą rezerwą? bo wszyscy mieszają... i nie wiem
        czy pisać odwołanie czy nie??
        • Gość: dziq Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA IP: *.nowiny.net 18.07.05, 14:42
          pisz odwolanie :) btw dostaliscie juz moze list z UŚ ?
          • cailte Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA 18.07.05, 16:09
            no jasne, że pisz, a nie pytaj. list pewnie jeszcze nie wysłany. ;)
            • natiee Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA 18.07.05, 23:05
              tzn. ja byłam osobiście na wynikach, i tam się szło po dokumenty i przy okazji
              dostałam decyzję...
    • natiee Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA 25.07.05, 21:47
      jednak złożyłam odwołanie, w sumie na wszelki wypadek, ale wolałam.. :) teraz
      pozostaje tylko czekanie... :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka