natiee 14.07.05, 12:58 Jakie mieliście wyniki? ile komu zabrakło? Bo jestem ciekawa jak układa się lista rezerwowych, ile jest przede mną, mi brakuje 0,7pkt. do minimalnej oceny kwalifikującej na studia. Pozdrawiam!! Piszcie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lara Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA IP: *.msk.pl / 80.51.191.* 14.07.05, 13:12 Hej. Ja jescze nie wiem, bo dopiero jutro sie wybieram pod WPiA. A Ty ile miałaś pkt z matury? Odpowiedz Link Zgłoś
natiee Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA 14.07.05, 14:51 matura 79pkt, a ich test 27. Miałam ogólnie 66.62, a przyjmowali od 67,32! :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 15:24 przyjmowali od 77,32:) mnie braklo 1,42. slyszalam, ze w zeszlym roku z odwolania dostali sie ci co mieli do 2 punktow ponizej progu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilo Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA IP: 82.160.28.* 14.07.05, 15:25 a jak oni to przeliczali bo ja nie kapuje:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 15:32 juz ci wyjasniam: otoz punkty z testu, ktore uzyskales mnozyli przez 30, a potem dzielili przez 38 (test to 30% w postepowaniu rekrutacyjnym, a s8 max mozna bylo punktow uzyskac). natomiast punkty z matury mnozyli przez 0,7. potem dodali i wynik gotowy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 17:46 up Odpowiedz Link Zgłoś
natiee Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA 14.07.05, 18:40 ojj dzieki za info jak to przeliczali :) po obliczeniu widze ze nie wazne z czego bym miala o 1 punkt wiec to bym sie dostala.. ;/ ajj... Mam nadzieje ze to forum bedzie miało dość większą poczytność! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: catherine Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA IP: *.msk.pl / 80.51.191.* 14.07.05, 19:07 a mi brakuje 9 pkt....wiec pewnie lepiej sie nie wygłupiac ze skladaniem odwołania...nie? chociaz na kartce mialam napisane ze jestem na rezerwowcu...no hcyab ze kazdemu tak pisali....hmm co myslicie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 19:51 pisz,choc szczerze mowiac szanse sa znikome. ale moze sie myle:P Odpowiedz Link Zgłoś
natiee Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA 14.07.05, 20:22 Jak się pytałam tego gościa na UŚ co wydawał dokumenty to on mi powiedział, że jeżeli jestem na liście rezerwowej to nie pisze się odwołania, aby próbować się dostać, na rezerwie jestem z urzędu to jest decyzja administracyjna i muszę czekać. Odwołanie się pisze jeżeli nie zgadzasz się z punktacją, że policzyli Ci źle punkty itp. więc jeżeli napisali Ci że jesteś na liście rezerwowej to poprostu zostaje Ci czekanie do 2 wrześńia czy siędostałaś.. przyślą Ci tą decyzjęlistownie by poczta polska :P :) (powtarzam to ci mi powiedzieli na uczelni) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: catherine Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA IP: *.msk.pl / 80.51.191.* 14.07.05, 20:52 hmm kurcze wielkie dzieki :) tylko ja glupia jak tylko sie dowiedzialam ze sie nei dostalam to polecialam po teczke i juz wyciagnelam papiery...a tym przypadku to chyba musza meic te papiery przy sobie..no nie?a zorientowalam sie dopiero o tym ze jestem na rezerwowcu jak bylam w drodze do domu ...yhhh...czyli jeszcze raz do kato musze nie ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
natiee Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA 14.07.05, 20:56 nie, oni wszystkim oddawali papiery, ja też mam swoje śiadectwo, oni mają twój wynik u siebie i na jego podstawie będą wiedzieć czy Cię przyjąć czy nie, więc poprostu sobie czekasz..na decyzję czy jesteś przyjęta czy nie :) nigdzie nie jedź :P tak jak pisałam wcześńiej czy chcesz czy nie jesteś na liście rezerwowej, i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez_zdawalem Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 22:25 Jezeli moglbym cos zasugerowac albo podpowiedziec tym ktorzy staraja sie o mijesce z tzw "odwołania". Byle dzis sie zapaisac na studia ( na szczescie sie dostalem) i dowiedzialem sie ze srednio w kazym roku przyjmuja ok 10% osob z tej listy rezerwowej badz zodwolania!! Takze mysle ze ok 25-30 osob ma szanse chociaz w tym roku moze byc tych osob wiecej bo jak wiemy bardzo duzo ludzi skladalo na wiele kierunkow i na pewno wszedzie studiowac nie beda !! Osob ktorym brakuje ok 1 punkta do tego nieszczesnego progu jest okolo 50 !! Takze jezeli ma ktos 1 punkt straty to naprawde jest szansa no i pozostaje tylko czekac do wrzesnia na decyzje!! Pozdrowionka i zycze wszystkim powodzenia no i cierpliwosci ktora chyba powinna byc glowna cecha "nowomaturzysty" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
natiee Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA 14.07.05, 22:53 ojjj jakbym była szczęśliwa gdyby faktycznie się udało! jeżeli mówisz że jest szansa to na pewno będę cierpliwie czekała... bo jak sam napisałeś jestem "nowomaturzystkom: więc cierpliwośc to moja domena! :P :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez_zdawalem Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 22:57 Ta cierpliowsc na pewno sie przyda!! Wiem co przezywasz bo mi na Uj zabraklo 1 punktu !! Pozdrowionka i glowa do gory ! nie zalamywac sie ludzie :)(: Odpowiedz Link Zgłoś
natiee Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA 14.07.05, 23:32 no wiem grunt to dobre nastawienie... ale w takiej chwili, która tak wiele znaczy dla twojej przyszłości trudno o dobre samopoczucie! :) postaram się.. może akurat sięuda.. :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: catherine Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA IP: *.msk.pl / 80.51.191.* 15.07.05, 07:28 hmm...a wiec fajnie, wiec nie jade do Kato, bede sobie czekac az do wrzesnia ale tak wiem ze to nic nie da bo jak tu moiw kolega 'tez zdawalem' jest moze z 50 osob ktorym braklo punkta wiec mi do takiej grupy daaaleeeko hoohooo :p ale to nic, juz sie pogodzilam z tym ze nie bede z Wami studiowac prawa..szkoda,teraz mam tylko nadzieje ze mnie wezma gdzie indziej :) moze nawet do Poznania-a slyszlam ze to pikne miasto :) pozdrowka dla wszystkich :) Odpowiedz Link Zgłoś
natiee Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA 15.07.05, 10:28 a mnie cieszy ze ciagle mam jakąś szanse z Wami studiować! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIE LICZCIE NA TO Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 10:56 Z ODWOLANIA NIE ZNACZY, ZE SIE DOSTANIECIE. PODOBNO NA ODWOLANIU BEDA PATRZEC NA WYNIKI MATURY A NIE TEST, BO WSZYSCY SIE Z NIEGO NA WPIA SMIEJA, WIEC JAK MACIE MALO Z MATURY TO BYE BYE. STUDENT 3 ROKU Odpowiedz Link Zgłoś
natiee Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA 15.07.05, 13:54 Śmiają?? Sami to wymyślali... więc śmiać się ze swojego "dzieła"? A mało z matury to pojęcie względne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDENT Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 13:57 pracownicy WPIA tego nie wymyslaja tylko psychologowie. malo tzn ponizej 80 z podstawy. WSTYD zeby miec >80 i ubiegac sie o miejsce naprawde ludzie wiecej samokrytyki. od razu wam mowie, ze was nie przyjmia, bo wszyscy zaluja, ze w kryteriach zamiast testu nie uwzglednili matury roz. wtedy takich cyrkow z odwolaniami by nie bylo Odpowiedz Link Zgłoś
natiee Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA 15.07.05, 14:19 acha, może więc lepiej się obudzić.. obyś nie miał racji... ale jak tak to trudno.. a wstyd mi nie jest... i myślę że nikomu nie powinno być, mówisz w taki sposób, bo już zapomniałeś co Ty przechodziłeś kiedy chciałeś się dostać... no chyba że jesteś "alfa&omega"?? Ja też nie wierzę w ta listę rezerwowych, ale to nie tylko z powodu mojej oceny, ale też z innych, pewnych materialnych względów.. które się teraz na pewno pokażą!!! :( A jak ktoś ma nadzieję to nie wolno mu jej odbierać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 14:23 ja ci nie karze nie wierzyc w liste rezerwowych, bo mnostwo moich znajomych 3 lata temu sie z niej dostalo. tylko widzisz w tym roku jest maly problem: bo przy odwolaniu ludzie, ktorzy maja naprawde dobre wyniki z matury, a nie powiodlo sie im na tescie powoluja sie na zle sformulowane pytania, chorobe, ktora uniemozliwila im dobre napisanie testu, a dod maja zaswiadczenie od lekarza. ich atutem jest natomiast b. dobrze napisana matura. Odpowiedz Link Zgłoś
natiee Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA 15.07.05, 15:44 Masz pewne informacje na ten temat, czy to sa domysły? Myslisz że z wynikiem 79pkt z matury juz się nie dostanę? tzn. ja w to ogólnie średnio wierzę, ale na wydziale powiedzieli mi że są jeszcze szanse, więc już sama nie wiem, i tak mi nie pozostaje nic innego jak czekać. Ja nie będę pisała odwołania, bo zgadzam się wynikiem, jestem na liście rezerwowej, więc i tak i tak czekam... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 16:08 mam pewne informacje, to nie sa domysly. jest 40 osob z wynikiem pomiedzy 75,9 a 77,32 i sadze, ze jesli masz 79 z matury to sa szanse. a odwolanie radzilbym pisac, choc jesli dobrze nap test, a tak wynika z tw wypowiedzi i z rezultatu matury to za bardzo nie masz na co narzekac:) powodzenia i nie poddawaj sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 14:31 moje dokumenty zaginely:/ mialam 82 z matury i 32 pkty z testu,czyli normalnie bym sie lapała na próg. ja pisze odwolanie,w dziekanacie powiedzieli ze mnie przyjma bo to wina poczty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziq Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA IP: *.nowiny.net 15.07.05, 16:26 hm jest gdzies umieszczona ta lista rezerwowa? Odpowiedz Link Zgłoś
natiee Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA 15.07.05, 16:39 raczej nie... tzn ja jje nigdzie nie widziałam.. ani na necie, ani na wydziale. ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 17:14 nie ma tej listy do publicznego wgladu, jest w komputerze Komisji Rekrutacyjnej. ja pracuje przy tej rekrutacji, tzn zbieralem papiery, teraz oddaje ludziom swiadectwa, iwec troche wiem na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: catherine Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA IP: *.msk.pl / 80.51.191.* 15.07.05, 17:23 hmm a wiec to Ty jestes tym miłym i z poczuciem humoru studentem.... :D kurcze tak na Was lukałam jak odbieralam papiery , byl tam jeszcze Towj kolega i koleznka chyba i az mi sie smutno zrobilo ze nie bede mogla studiowac tam tak jak Wy :( brakuje mi 9 pkt wiec raczej nie wskocze z listy rezerwoej....a szkoda :( Odpowiedz Link Zgłoś
natiee Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA 15.07.05, 19:21 nie ma co się załamaywać, ja też podejrzewam że się w tym roku nie dostanę, ale trzeba walczyć dalej i się nie poddawać! :) poprostu czeka poprawka z maturki.. :( ojj a to najgorsze jest!! :P >>horror<< Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziq Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA IP: *.nowiny.net 15.07.05, 19:51 student to moze orientujesz sie czy z moim wynikiem 76,26 (83 z hist, 24 z testu) znajduje sie na owej liscie ?:) I czy jakos zostane poinformowany jesli udaloby mi sie "wskoczyc" do grona przyjetych ? Odpowiedz Link Zgłoś
cailte Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA 15.07.05, 21:34 jak mnie denerwują takie posty, że jak ktoś miał mniej niż 80% z matury to śmiech na kółkach i w ogóle. kochany...miałam mniej i...do zobaczenia w październiku.:> Odpowiedz Link Zgłoś
natiee Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA 15.07.05, 21:55 no to dobrze, chociaż jeden taki post, :) tzn. że matura nie poszła mi aż tak fatalnie.. tzn ja się bynajmniej nie wstydzę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 22:02 dostalas sie to sie ciesz, ale sa osoby z odwolania, ktore maja po 70 z matury, a z banalnego testu przygotowanego przez psychologow, ktorzy nie maja pojecia czym jest studiowanie prawa dostaly 28 punktow i ubiegaja sie o miejsce!!! litosci!!! na prawie trzeba miec JAKIES pojecie o historii. Odpowiedz Link Zgłoś
natiee Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA 15.07.05, 22:12 Zgadzam się z Tobą w zupełności, ale ja miałam 79pkt, i wydaje mi się że dobrze orientuje się w historii, te błedy które popełniłam to były gafy.. spowodowane raczej stresem niż niewiedzą, faktycznie jednego zadania nie potrafiłam w ogóle.. ale dotyczyło okresu który mnie nie interesuje, ale ogólnie raczej się orientuje w historii, a mam "7" na początku wyniku... :( a zabrakło mi 0,7 pkt żeby się dostać więc to niewiele.. chyba mnie to już całkiem nie dyskwalifikuje... :)) Pozdrawiam! :) Odpowiedz Link Zgłoś
cailte Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA 15.07.05, 22:15 to ja już nic nie poradzę, że UŚ otworzył furtkę dla takich ludzi. i tylko świadczy sam o sobie. :> Odpowiedz Link Zgłoś
cailte Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA 15.07.05, 22:20 dokładnie, natiee, już nie wspominając o tym, że sama nie wiem co ma pokazać ta nowa matura. ludzie, którzy ledwo ledwo wyrabiali na dop. w szkole, teraz mają lepsze wyniki niż ci z celującym na koniec roku, którzy byli zawsze przygotowani na każdy sprawdzian. a to jest potem przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
natiee Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA 15.07.05, 23:00 No niestety... ta matura promuje przeciętniaków... ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loram Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA IP: *.sa.brewet.pl 16.07.05, 01:36 Ja sie jakos przecietnym nie czuje. Czy fakt, ze sie ma ponad 80 z matury mowi o tym, ze ktos jest od razu przecietny?? Ja mysle, ze to nie owa przecietnosc lecz ciezka praca pozawalaly osiagac dobre wyniki. Od teraz pewnie kazdy z wysokim wynikiem bedzie przecietniakiem (co tam ze rok nad ksiazkami siedzial), a kazdy z niskim wynikiem bedzie ofiara CKE... Odpowiedz Link Zgłoś
natiee Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA 16.07.05, 09:20 Masz rację, nie mówię że nie, oczywiście że jest wielu dobrych, i Ty taki jesteś na pewno, ale jednak też jest wiele osób, które nic nie potrafią.. a mieli fuksa... wiem o tymmm ale zwracam honor jeżeli poczułeś się urażony :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loram Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA IP: *.sa.brewet.pl 16.07.05, 10:26 Nie no dobra moze rzeczywiscie troche przesadzilem, sorry... Po prostu jestem lekko przewrazliwiony na tym punkcie ostatnio:) Troche osob rzeczywiscie mialo fusa, ale np. ja sie juz od wrzesnia na prawo uczylem jeszcze do starego testu nawet... Ale nie to jest najwazniejsze. Powodzenia w naborze na studia:) Odpowiedz Link Zgłoś
natiee Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA 16.07.05, 10:35 oki :) to sztama! :P:P:P >>pożyjemy zobaczymy<<< Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: catherine Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA IP: *.msk.pl / 80.51.191.* 16.07.05, 11:24 a ja sie na prawo uczylam nie od wrzesnia...tylko juz od polowy lipca! siedzialam w ksiazkach przez pol wakacji! zmarnowalam sobie rok zycia...bo i tak matura poszla mi zle, a to nie daltego ze jestem PRZYGŁUPEM, czy cus tylko te zadania były tak porąbane ze...no po prostu sama nie wiem jak to sie stalo ! tak czy owak ! STUDENCIE nie wyzywaj ludzi ze na prawo trzeba bylo miec conajmn. 80 zeby to pokazalo ze sie zna histe! bo na serio znam wielu ludzi ktorzy sa obcykani w hiscie i tez mieli po 65-70 pkt jak ja ! i nadal uwazam ze nikt ni epotrafil b mnie zgiac z hiscie -w której sie 'rozmiłowałam' przez rok! ale CO MI Z TEGO ?!jak i tak nie jestem studnetka prawa :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziq Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA IP: *.nowiny.net 16.07.05, 12:37 hm jesli Twoj tekst odnosilby sie do matury rozszerzonej to moglbym sie zgodzic...natomiast jesli mowimy o maturze podst to, ktore pytania byly wg Ciebie glupie ?(uargumentuj to jakos rozsadnie :), i dlaczego uwazasz ze jest to rok zmarnowany ? odnosze wrazenie ze masz jeszcze zbyt niedojrzale podejscie do nauki skoro tak twierdzisz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: catherine Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA IP: *.msk.pl / 80.51.191.* 16.07.05, 19:47 nie, moje stwierdzenie odnosi sie do podst. histy, hmm jesli chodzi o uzasadnienie to jak juz napisalam sama nie wiem dlaczEgo mi tak zle poszło- wydawało mi sie ze mam wystarczajacaa wiedze histor. zeby przebrnac dobrze przez poziom podst. a tu sie okazalo ze zdobylam nawet mniej pkt na prawdziwej maturze niz na probnej...wiec dlateo sie denerwuje ze znaczenie wiecej ..dłużej ...siedzialam nad hista i tak mi zle poszlo...!i ciagle nie wiem z czym twki przyczyna...moze panika, stres...nie wiem!? hmm a rok zmarnowany - poniewaz juz dwa kierunki na ktore skladalam odpadaja....nie wzieli mnie:( i jeszcze zostala mi tylko jedna opcja i moze 'takie podejscie' wynika ze strachu ze mnie nigdzie nie przyjmia....trzeba bedzie powt. mature -zeby sobie poprawic wynik... wiem ze to czego sie nauczyłam to moje i nikt mi tego nie odbierze i takie tam ble ble, ale jednak żal mi 'serce' ściska ze tyle sie uczylam ... a nigdze sie nie dostane... wiec mam nadzieje ze chociaz troszke Ci wyjaśniłam co mialam na mysli... Odpowiedz Link Zgłoś
natiee Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA 18.07.05, 10:18 Czy wie ktoś na 100% jak to jest z tą rezerwą? bo wszyscy mieszają... i nie wiem czy pisać odwołanie czy nie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziq Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA IP: *.nowiny.net 18.07.05, 14:42 pisz odwolanie :) btw dostaliscie juz moze list z UŚ ? Odpowiedz Link Zgłoś
cailte Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA 18.07.05, 16:09 no jasne, że pisz, a nie pytaj. list pewnie jeszcze nie wysłany. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
natiee Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA 18.07.05, 23:05 tzn. ja byłam osobiście na wynikach, i tam się szło po dokumenty i przy okazji dostałam decyzję... Odpowiedz Link Zgłoś
natiee Re: PRAWO_UŚ_WYNIKI_REZERWA 25.07.05, 21:47 jednak złożyłam odwołanie, w sumie na wszelki wypadek, ale wolałam.. :) teraz pozostaje tylko czekanie... :) Odpowiedz Link Zgłoś