Dodaj do ulubionych

jak Wam poszło na biologii?

10.05.06, 11:41
napiszcie czy bylo trudno?
Obserwuj wątek
    • ariska86 Re: jak Wam poszło na biologii? 10.05.06, 11:49
      jak ktos troche coś jarzył to napisał :) nawet nie trudne
      • Gość: DEBOŁ Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.beskid.net / 82.160.135.* 10.05.06, 13:56
        Matura z biologi była taka sobie nie była trudna ale łatwa też nie jak sie ktos
        uczył to naperwno napisał
        • Gość: szopek Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 15:00
          moim zdaniem biolca była trudniejsza niz na próbnej:/...
          • Gość: Fercik Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.net.pl / 81.210.71.* 10.05.06, 17:42
            oj była była... :/
      • Gość: XYZ Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.24.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 14:17
        poszło mi źle strasznie źle
        • pyciak_1986 Re: jak Wam poszło na biologii? 11.05.06, 07:39
          Nie przejmuj sie mi tez poszło gorzej niż żle, poprostu wiem ze nie zdałam, ale
          cóż, mówi sie trudno ,nie udało sie teraz to uda sie za rok,powodzenia trzymam
          kciuki za ciebie
      • Gość: Meduzka Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 18:23
        Jak otworzyłam arkusz to zbladłam,ale jak zaczęłam czytać pytania to okazało
        się,że tylko pozornie sa takie trudne:)Ale tak szczerze to wydaje mi się,że
        rozszerzona była łatwiejsza od podstawowej!Okaże się w lipcu;)
    • Gość: Koszko Pucio Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 12:28
      Banał. Nie rozumiem jak można nie zdać biologi. Jak jeszcze historia, matma i
      fizyka bedą tak łątwe to czuje sie już zwycięzcą!
      • Gość: paula Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 12:37
        koszko jak twierdzisz ze to bylo latwe to napewno oszukujesz tymbardziej ze nie
        chce mi sie wierzyc ze piszesz jeszcze tyle przedmiotow chyba ze jestes typowym
        lamusem
        • Gość: maturzystka Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 16:00
          biologia byla trudna-nie to ,co w tamtym roku.cke dala nam popalic
        • timer004 Re: jak Wam poszło na biologii? 10.05.06, 17:37
          hehehe.. zgadzam sie z paula;) moze podstawowa tylko pisal??
      • Gość: Ewika Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.smsnet.pl 10.05.06, 12:44
        koszko bajerujesz i tyle , zobaczymy Twoje wyniki to wtedy ppogadamy, jak się
        przyznasz jak Ci poszło
        • Gość: michalzmc Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 15:37
          podstawowa to strasznie latwa o ile sie rozumie pytania i ma sie ogolne pojecie
          przed chwila podstawowa dalem tacie ktory jest prawnikiem i spokojnie by zdal
          (tzn min30% by mial na bank).duzo wynikalo z polecenia rysunku itp. rozszerzona
          juz troche gorzej.mi strasznie duzo czasu zajelo zrobienie krzyzowki itp.zbyt
          czasochlonne krzyzowki rysunki i takie pierdoly ktore trzeba bylo zrobic.jesli
          sie uczylo w liceum i przypomnialo sobie troche przed sama matura to nie bylo
          takie trudne ale nie jestem pewny wielu odpowiedzi...zobaczymy ale ogolnie
          jestem dobrej mysli.no aa jesli sie ktos nic nie uczyl i jeszcze jest tepy to
          moze mowic ze bylo strasznie truuudne nawet podstawowy:D
          • Gość: doda Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 16:31
            Nigdy nie spotkalo mnie cos tak trudnego z biologii chociaż wiem, ze chemia
            bedzie jeszcze gorsza... koszmar, masakra, zalamka itp. Nia moge sie doczekac
            odpowiedzi!
          • Gość: kasia Re: jak Wam poszło na biologii? IP: 82.160.197.* 11.05.06, 08:43
            zgadzam sie ze zdac to nie było problemu.ale dali nam trudniejsza niz w tamtym
            roku mieli.no mi poszło w sumie dobrze, chociaz tez nie jestem pewna kilku
            pytan, bo oni dali przykładowe a rozwiazan jest kilka.z podstawowego niespadne
            ponizej90% a z rozszerzonego ponizej 80% chyba.ale sie zobaczy w lipcu. ludzie
            nie panikujcie , bedzie dobrze:D
        • Gość: Bocian Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 16:37
          Biole mam jako dodatkowy więc stwierdziłem że niczego sie nie ucze. Teraz już
          wiem że mam minimum 46% z podst. więc trudne nie było.. Raczej każdy miał
          szanse nawet ci bez wiedzy - tak jak ja :D Pzdr
      • Gość: Myszka Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 15:07
        wiesz koszko udajesz asa przestworzy i piszesz jakbys Einsteinem byl..skoro tak
        to czekamy na Twoja ksiazke...buhahahaha pozdro dla Pauli ktora tez sie
        wypowiedziala:D:D:D:D:D:D
      • Gość: gość Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.netis.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 16:40
        zdawałeś podstawowy,
        a co powiesz na rozszerzony?
        • Gość: niezbyt.kujon Jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 16:46
          OWN! Około 74% z podst. i 70% z rozsz. Współczyje tym co kuli wiele godzin
          materiał który nie był potrzebny.
          Pozdrawiam.
      • Gość: Fercik Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.net.pl / 81.210.71.* 10.05.06, 17:54
        Ty jestes facet pie*******ty...
        Jesli to bylo dla Ciebie latwe to Ty doktorat juz chyba z biologii masz...
        Jednym zdaniem: bylo trudne bo zadania wymagajace wiedzy (a nie czytania ze
        zrozumieniem) byly cholernie porozrzucane (po dzialach biologii)...

Ja sie przyznaje bez bicia ze nie uczylem sie nic (procz kilku godzin na probna
        a biologie mialem ostatni raz w zeszlym roku)... :(
        I w konsekwencji doliczam sie w NAJLEPSZYM przypadku 50-60% z pdst i 40-50% z
        rozsz... :(
        • Gość: tagitsu Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.e-wro.net.pl 11.05.06, 12:10
          A ja rozwiązałam ją wczoraj i miałam 86% i 72%. Wydaje mi się, że nie była
          trudna.
    • Gość: paula Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 12:35
      okropnie
      • Gość: Mamuśka Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.smsnet.pl 10.05.06, 12:51
        Paula nie starsz naprawde była taka trudna !?
        • Gość: Kriss Przegiecie pały z ta BIOLĄ!! jaja IP: *.man.busko.pl 10.05.06, 12:55
          niespodzianki będą..
          • Gość: Krzys Re: Przegiecie pały z ta BIOLĄ!! jaja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 13:01
            mi sie wydaje,ze bede miec ok 50% ale naprawde nie byla prosta:(
            • Gość: ascona19 Re: Przegiecie pały z ta BIOLĄ!! jaja IP: *.centertel.pl 10.05.06, 14:22
              a mi wychodzi 60%-70% Ale to trudne było!!! najgorsze,że straciłam punkty na takich głupich pytaniach nr.3,22 i na kilku gdzie była punktowane po2, to mam 1............................:/
              • Gość: kriss Re: Przegiecie pały z ta BIOLĄ!! jaja IP: *.man.busko.pl 10.05.06, 14:24
                stara posluchaj

w ub roku tez ludzie sobie liczyli po 70proc
                ale w/g oceny oke bylo to 54%
                twoja miara jest subiektywna
                • Gość: ascona19 Re: Przegiecie pały z ta BIOLĄ!! jaja IP: *.centertel.pl 10.05.06, 14:29
                  ehhhh...... normalnie przegięcie............:/ na próbnej byłam pozytywnie zaskoczona, a teraz......szkoda gadać......
                • Gość: kasia Re: Przegiecie pały z ta BIOLĄ!! jaja IP: 82.160.197.* 11.05.06, 08:47
                  racja, my mozemy sobie liczyc a oni i tak zrobia swoje i bedzie gorzej niz my
                  myslimy:/
            • Gość: Jupi Re: Przegiecie pały z ta BIOLĄ!! jaja IP: *.chello.pl 10.05.06, 15:40
              Ja pewnie z 88 procent bede mial, mam nadzieje, tak mi po wstepnym sprawdzeniu
              wychodzi... Ale nie chce zaperszac... w sumie byla trudna ale nie jakos
              tragicznie
              • Gość: MAGDA!!!! Co Wy gadacie?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 16:36
                JA UWAZAM ZE TA MATURA BYLA STRASZNIE TRUDNA!!!!PROBNA BYLA LATWA, TAKA DO
                NAPISANIA, NA POZIOMIE PODSTAWOWYM! ALE TERAZ TO PRZEGIELI! JAK Z PROBNEJ
                POSZLO MI SWIETNIE TAK TU MODLE SIE O 15 PUNKTOW! BYLO BARDZO TRUDNE! I MALO
                ZCASU! W OGOLE DO BANI....;-(!!!!!
            • Gość: melof ok.90% z podst. IP: *.multicon.pl / *.net.pl 10.05.06, 16:07
              a moze nawet i wiecej.tosz to proste bylo:)
              czekam na rozsz:D
        • Gość: anettka srol:( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 22:09
          bez sensu skupilam sie na teorii byly proste rzeczy..ale niestety rysunki
          mnie powalily..wogole glpwnie zadania mamz robione do polowy....a rozszerzenie
          to tez niezla klapa...liczylam ze ebda cykle...i mniej zwierzta..nie doczytlam
          pytania o ptakach i nie mam funkcji:(:(moja glupota:(:(ale na szczescie na
          medycyne sie nie wybieram,;p;ppozdraiwm tych ktorym nie poszlo najlepeij:):)
      • Gość: pecia Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 16:02
        ja też myśle że łatwo nie było. pozdrawiam
        rozszerzona w miare fajna, no ale zobaczymy w lipcu :)
    • Gość: paula Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 12:36
      bylo trudne.a liczylam ze bedzie na takiej samej zaadzie jak probna.pomylilam
      sie niestety.i bedzie zle...........:::::(((((((((((
      • Gość: zawiedzona Re: jak Wam poszło na biologii? IP: 80.54.117.* 10.05.06, 12:39
        Wcale nie było łatwe... niektóre zadania były okropne. W porównaniu z resztą
        matur co już były.. to naprawde ta była trudna
        • Gość: da frog Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 13:47
          niektóre zadania rzeczywiście do najłatwiejszych nie należały... ale myślę, że
          będzie dobrze :)
        • Gość: witek Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 14:54
          oj, nie przesadzajcie....wystarczyło się pouczyć i maturka podst. z bioli
          pięknie zdana:) ja jestem w pierwszej klasie, a na większość pytań znałem
          odpowiedzi:) więc chyba nie była taka trudna...
          • Gość: Myszka Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 15:04
            hehe teraz po fakcie wszyscy mądrzy;);)przyznam sie bez bicia ze zawalilam choc
            poziom byl sredni ale popieram kolezanke ktora napisala ze podstawowa sie
            popier....la z rozszerzona:D:D:D:D:D na pewno w przyszlym roku czeka mnie
            poprawka...moglam sie uczyc zmarnowalam to ale to i tak nikt nie wezmie na to
            poprawki bo co roku zdarzaja sie tacy ktorzy wszystko na ostatnia chwile:D
            pozdrawiam wszystkich
          • Gość: lelel Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 16:11
            Dziecko drogie, przeglądanie arkusza i stwierdzenie ze by sie zrobiło większość
            zadań to nie to co matura, stress na sali itd. czasem najlepiej obryty sra w
            pory za przeproszeniem.
          • Gość: Maturzystkalbn Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 16:26
            to tak się tylko wydaje że takie łatwe,ja tez na wszystklie pytania,zdaje się
            znałam odpowiedzi,a już właśnie zauważyłam czytając [przykładowe rozwiązania że
            popełniłam jeden bład a w drugim nie [przeczytałąm polecenia,i 4 punkty w
            plecy= 8% to całkiem dużo;powiem tyle nie było trudne,wymagaąło raczej
            myślenia,spostrzegawczości opanowania i koncentracji,czyli tego,czego się w
            polskiej szkole nie nauczymy,bo stawia sie na pamięciowe wkuwanie
          • Gość: ania Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 13:25
            Gościu jak jesteś w pierwszej klasie to się nie odzywaj....porozmawiamy za 2 lata;] Nie masz jeszcze wielu informacji! Jak byłam w pierwszej klasie też mnie to nie przerażało ale jak Ci dojdzie materiał z następnych lat to sam zobaczysz;] Chyba nie zdajesz sobie sprawy z tego jak bardzo nerwy pogarszają sytuację!! Życzę Ci powodzenia;]
      • ewela1987sc Re: jak Wam poszło na biologii? 10.05.06, 12:40
        ja uwazam tak jak Ty. ta maturka byla naprawde trudna, a szkoda ze nie taka jak
        probna. mam nadzieje ze bedzie dobrze, chociaz mam zle przeczucia.
        • carrrmen Re: jak Wam poszło na biologii? 11.05.06, 11:36
          podstawowa to był pikuś ale rozszerzona to mnie powaliła.....
          zrobiłam wszystko ale jak sprawdziłam odp. to mam tylko jakieś 70% a to zamało
          żeby sie dostać na AM.....
          w tamtym roku to była łatwa...
        • Gość: ... Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 19:39
          przede wszystkim uważam ze było ZA MAŁO czasu,
    • demolkaaa Re: jak Wam poszło na biologii? 10.05.06, 12:42
      a jakie mniej więcej były pytania, moja siostra pisze, jeszce została na
      rozszerzeniu i sie troche denerwuję bo nie mam zadnych wieści.Z góry dziękuję
      za odpowiedzi.
      • Gość: Kamil Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.elomza.pl 10.05.06, 12:46
        no moim zdaniem byla dosc trudna niektore pytani byly dziewnie sformolaowane ale
        zrobilem wszytko trzeba byc dobrej mysli;]!!!!
    • Gość: Ronny Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.man.busko.pl 10.05.06, 12:50
      Musze przyznac, że wkradła sie panika!!
      miny zrzdly pzred rozszerzonym. Brat ktory pisze mowil powiedzial jedno
      slowo "Kaplica"
      • Gość: tedzikooo Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.wyszkow.tnp.pl 10.05.06, 12:54
        dajcie spokój d odupy wszystko ! Pisałem jakieś sciemy z ksiezyca bo nie
        wiedziałem w ogole o co chodzi...
    • Gość: asiora Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 12:53
      heh.. balam sie bardzo przed;/ z kolezankami rozmawialysmy jeszcze, ze na pewno
      nie bedzie tak zle, ze jak wszystkie inne przedmioty jak do tej pory byly latwe
      to i biologia tez taka bedzie..
      a tu kurna takie niektore zadania byly, ze masakra;/
      byla trudniejsza o wiele niz probna, w moim odczciu przynajmniej ;/
      a jak reszta? piszcie
      pozdrawiam
    • Gość: Ola Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 13:13
      Cos malo os sie wypowiada, czyzby tak malo os pisalo matura z biologii
      zagladajacych na te forum?
      • Gość: asiora Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 13:14
        niekoniecznie ;) moze niektorzy pisza rozszerzony poziom
        • Gość: KRISS Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.man.busko.pl 10.05.06, 13:15
          może chca byc sami w tym momencie

• Gość: ;) Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 13:15
          KLUCZ<a href="http://s10.bitefight.pl/c.php?uid=16143">KLUCZ</a>
          • Gość: Ola Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 13:17
            No fakt macie racje.Za to na onecie straszne nastroje praktycznie wszyscy pisza,
            ze byla strasznie trudna.Ja pisalam wos i uwazam, ze byl latwy,ale historii to
            sie boje jak nie wiem, a to juz niedlugo:(
          • Gość: noo sam;\\ Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 13:19
            hyh;\\ to wogole nie wiem;\\.. co to było!!?? STRASZNIE!!;\\
            • Gość: sam;\\ Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 13:20
              .. juz za rok maturaa!! ;D ;D ;\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ wrrrrrrrr!!
              • bruxsa Re: jak Wam poszło na biologii? 10.05.06, 13:28
                faktycznie spodziewalismy sie łatwiejszych pytań, bardziej konkretnych, dlatego
                ciężko określić co moze by w kluczu, tym bardziej, ze przykladowe odpowiedzi
                podane przez cke to nie wszystkie podane możliwości. ja bylam przerazona,
                pierwsze pytania zaskoczyły mnie bardzo, ale z tego co wyliczylam będzie między
                60 a 70% więc nie jest tak tragicznie. najbardziej zaskoczylo mnie pytanie z
                tym parametrem wyznaczajacym zmiany w ukl. oddechowym u dzieci biegających na
                60m...glupszego zadania nie mogli wymyslec, a odpowiedz :zmierzyć oddechy przed
                i po...:| ja tam nakombinowalam odpowiedz na 5 linijek a tu taki zonk:|
              • Gość: Myszka Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 15:13
                dolaczam do grona spiewajacych...znow za rok maturaaaaaaaaaaa:)damy rade moze
                jak nasza cala klase podlicza to bedzie 100%ale z matury pisanej w
                grupie:D:D:D:Dpozdrawiam wszystkich a naj naj naj tych ktorzy sa tak samo
                zalamani jak ja
    • Gość: weronika tak sobie.... IP: *.winet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 13:24
      jak patrzylam na wyniki to ta matura byla taka srednia nie za latwa ale i nie
      za trudna!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: basia Re: tak sobie.... IP: *.asta-net.com.pl 10.05.06, 13:27
        A była trudniejsza niż ta zeszłoroczna?
        • Gość: Maturzystka Re: tak sobie.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 13:30
          a sa juz odp? lub arkusze?
          • Gość: Maturzystka Re: tak sobie.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 13:36
            www.cke.edu.pl/index.php?option=content&task=view&id=352&Itemid=2
          • Gość: jaa Re: tak sobie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 13:37
            trudniejsza??.. nie no co ty!;// tylko troszke;\\\ wogole chyba podst im sie
            jeblo z rozszerzeniem.. WTOPA!! totalna;((
            • Gość: pete Re: tak sobie.... IP: 217.153.162.* 10.05.06, 13:49
              Ja nie wiem o co wam chodzi ale moim zdaniem byla latwa! Trudniejsza niz probna
              i zeszloroczna ale cudow tam nie bylo...wiec nie przesadzajcie
            • Gość: agia Re: tak sobie.... IP: *.klaudyny.waw.pl 10.05.06, 13:50
              Wedlug mnie nie bylo tak strasznie. Ale rzeczywiscie byla znacznie truniejsza
              od probnej i od zeszlorocznej. Spodziewalam sie czegos latwiejszego. Czesc
              odpowiedzi mam inaczej niz te proponowane. Ciezko sie domyslec o, co chodzilo w
              niektorych zadaniach. ale zobaczymy...trzeba byc dobrej mysli. A ktore zadania
              wam sprawialy najwiecej trudnosci???
            • Gość: kasia Re: tak sobie.... IP: 82.160.197.* 11.05.06, 08:57
              racja, chyba im sie pomyliło podst z rozszerzonym.ja chodziłam do biologicznej
              klasy wiec poszło mi nawet niezle, ale oba poziomy były bardzo podobne.ten
              podstawowy był za trudne
    • Gość: ''''' Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 10.05.06, 13:51
      obejrzalam sobie maturke z biologii oj chyba ktos z dzialu rekrutacji na
      medycyne maczal w tym palce,wspolczuje
      • Gość: ~qwerty~ Re: jak Wam poszło na biologii? IP: 82.139.57.* 10.05.06, 13:54
        Zgadzam się, wcale nie było aż tak starsznie i nie aż takie trudne. wiec nie ma
        co rozpaczac i przesadzac. Powodzenia
        • Gość: piciu87 Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 13:56
          dla mnie proscizna spodziewalem sie trudniejszego :-))
      • Gość: zeszłoroczny Re: jak Wam poszło na biologii? IP: 194.117.241.* 10.05.06, 13:55
        Ja myslę, że trzeba poczekać na opinię specjalistów(tzn. uczniów biol-chemów),
        którzy teraz piszą rozszerzenie. Bo nie oszukujmy się- ci co najlepiej umieją
        biologie- piszą II arkusz. A dla nich- podstawa mogła byc banalna.
        • Gość: J Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.lubin.dialog.net.pl 10.05.06, 14:36
          mowili, ze podst. byla trudna, a ja, z matfizu, tkory biole mial tylko w 1
          klasie mowie, ze latwa ;-)
        • Gość: tiya ble ble ble IP: *.chello.pl 10.05.06, 16:02
          jestem po 3 latach na biol-chem i to nie bylo ani troche banalne, spodziewalam
          sie latwych arkuszy po rozmowie z dyrektorem ktory zapewnil ze w tmy roku
          matury sa latwijesze niz w zeszlym z powodu zeszlorocznych tragicznych wynikow
          profilowanych liceow zawodowych, przestraszyli sie bo w tmy roku technika po
          raz 1 pisaly i dali latwiejsze arkusze, bo bali sie ze sobie ludzie stamtad nie
          poradza, ale ejsli dla nich to byly latwiejsza arkusze to powodzenia ludziom za
          rok, pozdro ;)
      • Gość: chyba żart? Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 15:07
        Może była nie najłatwiejsza (chociaż jak obejrzałam to stwierdziłam, że
        spokojnie do napisania na 80% -z góry przepraszam tych, którym nie poszło)ale
        jesli ktoś z medycyny by w tym maczał palce to raczej nie byłaby taka łatwa
        -obejrzyj testy jakie były na kierunki medyczne przed nowa maturą -ci co wtedy
        zdawali chcialiby mieć taką maturę do napisania. :)
    • pioneerka Re: jak Wam poszło na biologii? 10.05.06, 14:01
      źleeeeee.......:(
    • Gość: J Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.lubin.dialog.net.pl 10.05.06, 14:31
      jak na fakt, ze nic sie nie uczylam to dalo rade ;D
      • Gość: funky Re: jak Wam poszło na biologii? IP: 217.153.162.* 10.05.06, 14:48
        BANAŁ 85% podst minimum :D
    • Gość: POPi Re: jak Wam poszło na biologii? IP: 80.55.63.* 10.05.06, 14:49
      Jak na razie widze w tym roku na rezie matury ze wszystkich pzedmiotow ( procz
      podstawy z WOS-u) byly trudniejsze niz rok temu. Ci, ktorzy ukladali te arkusze
      zobaczyli, ze matura w zeszlym roku calkiem dobrze poszla, to teraz zrobili
      trudniejsza mature. Poziom podstawowy jest dla masy, wiec ukladaja go tak, aby
      kazdy zdal. Tam zadnego szalenstwa nie ma, poziom rozszerzony liczy sie juz na
      studia, wiec to tutaj trzeba generalnie pokazac swoje zdolnosci. Choc np. w
      rozszerzonym WOSie to juz przesadzili. To byl pseudonaukowy arkusz.
      Jestem pewien, ze w przyszlym roku zrobia latwiejsze arkusze, bo wyniki z tej
      matury beda gorsze niz zeszloroczne
      • Gość: :) Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.chello.pl 10.05.06, 14:57
        ja nie pisalam biologi ale mi sie wydaje ze jest troche tak ze po tym jaka byla
        zeszloroczna i probna matura z bioli to wszyscy spodziewali sie ze dalej tak bedzie
        • Gość: greg Re: jak Wam poszło na biologii? IP: 217.153.162.* 10.05.06, 14:59
          A tu surprise!!! <lol>
          • Gość: xxx.xxx.xxxxx Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.man.busko.pl 10.05.06, 15:06
            ku.. ale ZONK!!!

kandydaci na medycyne polegli na podstawowej

jaja jak berety
            psorka rwie wlosy z glowy

ale jaja!!!!!!!!!
    • viktavi Tragedia!!! 10.05.06, 15:06
      Biologia była bardzo trudna! Nawet najlepsi uczniowie wychodzili załamani! Kto
      układał te pytania? Póki co, to najtrudniejszy egzamin maturalny. Jeśli ktoś
      mówi, że łatwy, to albo jest samobójcą albo głąbem, no chyba, że chorowitym
      kujonem...
      • Gość: Ascona19 Re: Tragedia!!! IP: *.centertel.pl 10.05.06, 15:08
        zgadzam się. Total masakra.....:/
        • Gość: maturzystka Re: Tragedia!!! IP: 217.153.162.* 10.05.06, 15:15
          Wiecie co??? nie chce byc zlosliwa ale skoro "Kandydaci na medycyne" nie
          potrafia sobie poradzic z tak prosta matura, ktora wymaga MYSLENIA a nie WIEDZY
          WYUCZONEJ to moze lepiej niech sobie odpuszcza ta medycyne...Ludzie zlitujcie
          sie!!!Zrozumcie w koncu istote Nowej Matury!!!
          • Gość: Monia Re: Tragedia!!! IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.06, 15:42
            ale tu nie wszystcy zdaja na medycyne "pani mądralinska" , ciekawa jestem jak ty
            bys sobie z nia poradziła .... bo jak narazie to tylko gadasz ..trzeba było
            pisac mature to bys sie przekonala jak to jest !!! dla mnie ta matura nie była
            proste lecz wrecz przeciwnie...:((( i nie wiem co to bedzie .... boje sie troche
            • Gość: maturzystka Re: Tragedia!!! IP: 217.153.162.* 10.05.06, 15:45
              Hahahaha i po co te emocjee...wyobraz sobie Monia ze pisalam i z tego co
              sprawdzilam na necie mam 86-90% wiec nie gadaj glupot ze byla taka
              trudna.Gdybyscie zobaczyli moje spr z fakultetu z biol to bym wam szczena
              opadla:/...to byl naprawde lajcik:)
              • Gość: red Re: Tragedia!!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 10.05.06, 20:14
                no i widzisz, chodziłaś na fakultety, uczyłaś się, to i napisałaś, i ja też :-)
                Inni olewali, to i olali :-)
                • Gość: maturzystka Re: Tragedia!!! IP: 217.153.162.* 11.05.06, 12:29
                  No dokadnie! Komu nie poszlo tak jak chcial temu nie poszlo,moglo sie tak
                  zdazyc,stres etc...rozumiem.Ale kto olewal sprawe to niech teraz nie
                  jeczy :/...co za filozofia zeby patrzac na ryzunek wykazac 2 roznice miedzy
                  ukladem krwionosnym a limfatycznym, czy czytajac text w ktorym wszystko jest
                  podane napisac jakie moga byc konsekwencje wprowadzenie srodka chemicznego
                  niszacego gasienice ciem.....ZENADA:/
          • Gość: tiyak Re: Tragedia!!! IP: *.chello.pl 10.05.06, 16:05
            hahahah myslenia, biologia wymaga zajebiscie duzo wiedzy, myslenie to tlyko
            czesc, poza tym nie tlyko kandydaci na emdycyne psiza biologie ;/
            • Gość: maturzystka Re: Tragedia!!! IP: 217.153.162.* 10.05.06, 18:56
              I tu byś się zdziwił Tiyak, bo aj wcale sięnie wybieram na medycyne a na
              anglistyke!!Kiedyś medycyna chodziła mi po głowie,ale zdecydowałam się na klasę
              angielska i nie żałuję swojego wyboru;)

biologia wymaga zajebiscie duzo wiedzy ???Na podstawie nie sądzę, należy się po
              prostu orientować , kojażyć jedno z drugim, wyciągać wnioski etc.

Rozszerz. wymaga już znacznie obszerniejszej wiedzy! To tyle;-)
              • Gość: gośćć Re: Tragedia!!! IP: *.karnet.lublin.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 18:20
                jak jesteś taka mądra to czego robisz błędy ortograiczne
        • Gość: tedzikooo Re: Tragedia!!! IP: *.wyszkow.tnp.pl 10.05.06, 15:15
          hahahahaha dobre naet nie wiem czy bedę miał 10 pkt. po sprawdzeniu
          odpowiedzi...jedziesz jedziesz z tym koksem buhahahahahahaaaaa
          • Gość: Yossa Re: Tragedia!!! IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 10.05.06, 15:36
            Odpowiedzi nie sprawdzam zeby sie niepotrzebnie nie denerwować, pamiętajcie ze
            to sa tylko PRZYKŁADOWE odpowiedzi, a klucz moze być obszerniejszy. A matura ,
            podstawowa trudniejsza niż zazwyczaj ale do zrobienia. Rozszerzony hmm...
            stosunkowo trudny ale wkońcu to rozszerzony, on ma być trudny :P, ale bez
            przesady i paniki :) oby nam jak najlepiej poszło , pozdrawiam all !
            • Gość: Katja Re: Heh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 15:43
              Podstwawowy był znośny, wyliczyłam około 90%( nie dlatego, żeby komus dowalić),
              ale przyznaje, że był trudniejszy niż w zeszłym roku i na próbnej. A
              rozszerzony... no cóż chodziłam na korepetycje przygotowujące trzy lata i
              szczerze jestem załamana bo liczyłam na naprawde dobry wynik, przynajmniej taki
              jak na próbnej(88%). Zauważyliście błedy orotgraficzne w arkuszu II? Cóż chyba
              centralna komisja nie miała czasu na sprawdzenie błędów, bo cały czas sie
              zastanawiała jak dowalic maturzystom...
            • Gość: Jedyna Re: Tragedia!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 19:29
              Rysowanie tych wszystkich głupot było stresujące, bo czas uciekał. Ale bez
              przesady... Nie było tragedii. Jeśli ktoś dużo czytał (niekoniecznie wkuwał) i
              trzaskał testy z biologii to będzie żył ;)
              Nie łamcie japy, będzie dobrze.
      • Gość: wiercin Re: Tragedia!!! IP: *.54.189.231.eltronik.net.pl 10.05.06, 15:40
        No bez jaj!!! Ludzie NIE PRZESADZAJCIE, przecież to była bułka z masłem!!!!!!
        No sory ale jak ktoś nie potrafi odróżnić kręgów, albo opisać procesu
        replikacji to po jakiego diabła pchał sie zdawać z biolii !!! Ja do orłów nie
        należę, a mimo to uważam, że było spoko. Wystarczyło tylko czytać ze
        zrozumieniem i kojarzyć najważniejsze procesy biologiczne. Pozdro !
        • Gość: lol Re: Tragedia!!! IP: 217.153.162.* 10.05.06, 15:43
          dokladnie tak wiercin!!
        • Gość: mmmmm Re: Tragedia!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 15:44
          Chciałbym tylko zobaczy później wyniki tych co mówią,że było tak łatwo...
        • Gość: migotka Re: Tragedia!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 13:20
          A ja jestem na siebei zla bo zawalilam calkowicie. mam okolo 70% z podstawy i
          62% z rozszerzonego czy na serio jest tak zle>
      • Gość: Kinga Re: Tragedia!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 10:14
        Pisalam mature w tamtym roku wiec obiektywne zdanie na temat wczorajszego
        egzaminu uwazam ze był on naparwde łatwy.bylo wiecej zadan niz w ubieglym
        roku..punktowane za 1 lub2 punkty gdzie u nas bylo bardzo duzo za 3 pkt. wiec
        jestem przekonana ze latwiej bedzie uzyskac na tegorocznym egzaminie punktacje
        od 80 wzwyz bo byala naparwde bardzo bardzo latwa (zarowno pdstawowy jak i
        rozszezrzony) powodzenia dla innych MEDYKÓW:)

• Gość: Asia_nmc Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.azartsat.pl / *.azartsat.pl 10.05.06, 15:44
      Wróciłam z poziomu rozszerzonego. Sprawdziłam narazie odpowiedzi z poziomu
      podstawowego - wyszło 94% ale bez zadania 4. Moje odpowiedzi są inne niż
      proponowane. Trzeba było porównać różnice w budowie układu krwionośnego i
      limfatycznego. Napisałam, że układ limfatyczny jest otwarty a krwionośny
      zamknięty i że w układzie krwionośnym są dwa obiegi, a w limfatycznym jeden.
      W schemacie odpowiedzi to zadanie jest inaczej rozwiązane, ale myślę, że moje
      odpowiedzi też są poprawne, jak myślicie?

Natomiast rozszerzony jak dla mnie był bardzo trudny, ale napiszę więcej jak
      sprawdzę klucz. Kiedy wyszłam po maturze próbnej z niemieckiego byłam załamana
      a później okazało się, że zdałam na 85 % z podstawy, także jeszcze nie załamuję
      się. Ale niektóre pytania były bardzo trudne...
      W ostatnim momencie postanowiłam zmienić swoją odpowiedź, skreśliłam poprzednią
      i w tym momencie facetka powiedziała, żeby wszystko odłożyć, czas się skończył.
      Siedziałam w pierwszej ławce, podeszła do mnie i zabrała mi arkusz, nie
      zdążyłam nic dopisać, ale zobaczyłam że osoba na końcu pisała i pisała dalej...
      To cholernie niesprawiedliwe. Wiem, że z głupiego powodu straciłam 1 punkt, ale
      to 2 % a w przypadku tej, trudnej dla mnie części rozszerzonej było to dla mnie
      dużo...
    • Gość: paulina Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 15:45
      ja jestem z klasy biol-chem. własnie wróciłam z rozszerzonego. dla mnie
      podstawowa była łatwa (bo moje wiadomo0ści z poziomu rozszerzonego pomogły) ale
      ludzie z klas o innych profilach mówili, że była trudna
      rozszerzona z kolei była trudniejsza. bardzo dużo genetyki i
      biologii "chemicznej". w sumie uważam, że biola roz powinna byćtrudniejsza, bo
      w końcu jest roz.
      • Gość: x Re: jak Wam poszło na biologii? IP: 80.51.240.* 10.05.06, 15:51
        rozszerzony byl bardzo trudny - prawie wszystko schrzanilam:(
        • Gość: 555 Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 15:56
          no fajnie, nasza była trudna, czyli osoby które się poprawiały w sesji zimowej
          mają teraz większe szanse na studia, bo ich matura była łatwa;(((
          • Gość: muka Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 13:42
            poprawiałam i w sesji zimowej i wiosennej i nie uważam,że teraz mi o wiele
            łatwiej się dostać, zresztą, zazdroscisz ludziom tego,ze sie dostaną na studia
            ZA DRUGIM razem??? zreszta to samo,co Ty moge powiedzieć, tylko że o fizyce!!
            ta która pisałam w maju '05 byla po prostu koszmarna!! w styczniu była juz do
            zniesienia, wiec pewnie teraz dadzą Wam łatwiejszą fizę na maturach!! i to tez
            bedzie niesprawiedliwosc!!
            matura w styczniu nie była "łatwa" w koncu to matura!!! był ten sam poziom co
            na kazdych egzaminach!!!
        • Gość: noolan Re: jak Wam poszło na biologii? IP: 212.160.152.* 10.05.06, 15:59
          Podstawowa byla nawet latwa,wystarczylo tylko dobrze czytac pytania i skupic
          sie.Bledy jakie mam to glownie takie glupotki.Powiedzmy ze to wynik
          stresu(pierwsza lawka w srodkowym rzedzie:P)Licze na jakies 90%.Mam nadzieje:)
          Z rozszerzona gorzej... Jeszcze nie wiem ile ale braklo mi czasu, 2 wogole nie
          zrobilam, niektore w polowie.Zobaczymy jak to bedzie...Oby chociaz jakies 60%.
    • Gość: tiya nie najlepiej IP: *.chello.pl 10.05.06, 15:55
      byla trudna uwazam z epodstawa nawet gorsza niz poziom rozszerzony ale wg mnie
      zawsze tak jest, troche pojechali, mi osobiscie poszlo slabiutko bo i z
      przygotowaniem bylo ciezko :P
      • Gość: mika oba poziomy były takie sobie b/t IP: *.toya.net.pl 10.05.06, 16:03
        g
      • Gość: meneva Re: nie najlepiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 16:04
        ku**wa co to było??????? podtawowa jeszcze w miarę, chociaż i tak jak na
        podstwową to pojechali...a rozszerzona? co ja mam napisać...jestem podłamana,
        czasu mi zabrakło, genetyki dużo i trudnej w dodatku, doświadczenie
        beznadziejne, a reszta... szkoda gadać. nie weim czy 60% bede mieć...a tyle sie
        uczyłam. poco???
      • Gość: kaha Re: nie najlepiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 16:05
        jejuu ja nie wiem, niektóre moje odpowiedzi są inne niż w kluczu, np. napisłam
        ze źródło jodu t sól jodowana,a soczewkę napisałam wklęsłą zamiast
        rozpraszającej, w gruncie rzeczy to to samo,ale ja nie wiem czy biolog bedzie t
        wiedział;((((
        • Gość: kaha Re: nie najlepiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 16:06
          co myślicie o tym:|będą zaliczać takie odpowioedzi
          • Gość: Sokół Re: nie najlepiej IP: 83.238.13.* 11.05.06, 07:55
            Myślę, że będą zaliczać, ale to względna sprawa;) Ja nie mogłem sobie
            przypomnieć źródła Jodu i napisałem płyn Lugola;) Ale to w sumie jeden z
            nielicznych błędów.. Z podstawy liczę około 90%, raczej był łatwy, ale
            rozszerzona była beznadziejna. 75% mi się udało zdobyć, ale szkoda tylu godzin
            nauki. A najwięcej czasu to straciłem na badaniu pantofelków, a w kluczu 3
            zdania napisali... mi nie starczyło linijek. Pocieszam się tylko tym, że
            generalnie wszystkim słabo poszło, więc ogólny poziom bedzie nizszy i wyjdzie na
            to samo jakby wszystkim poszło znakomicie. A ci z sesji zimowej to kilka procent...
        • Gość: tiya Re: nie najlepiej IP: *.chello.pl 10.05.06, 16:07
          to cos co publikuje gazeta wyborcxa czy oke to nie sa klucze wg ktorych sie
          sprawdza, to tlyko przykaldy odpowiediz jakie mozna duzielic, przeciez
          odpowiedzi moga byc rozne przy wielu pytaniach, takze sie az tak tmy nie
          stresujcie
          • Gość: nicia całkiem całkiem...:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 22:17
            hmm no nie powiem bo uczyłem się serio sporo ale i wyniki są /beda niezłe ponad 90 za podstawe i ponaad 80 za rozsz ;)
            btw ten klucz podany przez gazete to ściema odpowiedzi jest serio duzo...
            pozdro dla tych co jeszcze jadą matme i chemie :)
    • Gość: zzz Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 16:05
      Ja tam nie jestem zadowolona, pisałam rozszerzoną chociaż jestem w klasie
      matematycznej i biologie miałam tylko w pierwszej klasie..osobiscie uważam, że
      rozszerzony był prostszy od podstawowego!!! Niestety, zależało mi wlaśnie na
      podst i troche zawalilam, liczyłam na cos podobnego do próbnej...echhh...a
      wyniki dopiero w lipcu :/ :/ :/
      • Gość: malinka Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 16:09
        pytania na podstawowej takie sobie (rozszerzonej nie pisalam) ale najbardziej
        sie przejechalam na zle sfomułowanych pytaniach, powyzej 50% moze bedzie...
        oby:/ pozdrawiam wszystkich podlamanych:)
        • Gość: kic Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 20:16
          moim zdaniem nie byla taka trudna, chociaz podstawowy bardziej mnie zaskoczyl
          niz rozszezony. no i do tego doliczyc jakies kretynskie bledy... mam nadzieje
          ze bedzie dobrze. czy sa juz jakies klucze odpowiedzi???
    • Gość: paula Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 16:05
      podstawa trudna, ale rozszerzona byla dosc prosta
      • Gość: em Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.autocom.pl 10.05.06, 16:21
        Mam dokładnie takie samo wrażenie :) poczekam na wyniki, ale rozszerzoną jakoś
        lepiej mi się pisało. W podstawie walnęłam parę naprawdę idiotycznych błędów,
        ale w najgorszym wypadku będzie koło 84%. W najlepszym może być więcej, ale
        nastawiam się na najgorsze ;)
        Rozszerzona troche czasochłonne, ale nie taka zła. I genetyki było sporo a ją
        akurat lubię:)
        A z moją nauką biologii było tak, że w tym roku dopiero (kalendarzowym) miałam
        lekkiego speeda. Opieprzanie się przez 2 - 2,5 roku nie przekreśla jednak szans :>
      • Gość: ania Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 19:33
        Wyszlam z podstawowej bardzo niezadowolona, zdolowalam sie jeszcze pozniej jak
        sluchalam odpowiedzi znajomych, byly calkiem inne niz moje. Uwazam ze nie byla
        latwa. ale po tym co sprawdzalam sobie odpowiedzi to ponad 70% bedzie....ale
        gdzie ja sie z tym dostane? Rozszerzony zreszta tez niecale 50.....porazka i
        tyle....
    • Gość: Ktoś Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 16:13
      Była trudna! Trudniesza od matury na sesji zimowej, próbnej i z tamtego roku!
      Pisałam też rozszerzoną, czekam na odp na stronie cke. Moim zdaniem była również
      trudniejsza od wosu i geografii (też pisałam)
      • Gość: :) Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 16:19
        mi poszlo calkiem nie zle musze przyzan licze na podst okolo 84% a w
        rpzszerzonym podobnie.o ktorej maja byc arkusze z poiomu rozszerzonego?prosze o
        odp:)pozdrawiam wszystkich biologow!!!
        • Gość: pioneerka o 17...... IP: *.centertel.pl 10.05.06, 16:22
          na portalwiedzy.onet.pl/1319611,10479,info.html
          • Gość: :) Re: o 17...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 16:25
            DZIEKI:)
            • Gość: looźny straszna matura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 16:30
              Ludzie drodzy!
              Czemu tak narzekacie? Czemu sie zegnacie ze swoimi medycynami? Skoro byla
              matura az tak trudna to co?... rocznik 2006 nie bedzie mial przedstawicieli na
              medycynach i innych biologicznych kierunkach?
              Matura byla trudna dla wszystkich wiec lepiej widac kto jest naprawde dobry i
              nie ma przypadku w rekrutacji, gorzej jakby byla zbyt łatwa wtedy moze
              niektorzy dostaliby sie na owe medycyny tzw fuksem zabierając miejsca tym
              ktorzy rzeczywiscie zasluzyli na przyjęcie na te kierunki
              glowa do góry, everything gonna be allright, pozdrawiam :)
              • Gość: Maciek :) Re: straszna matura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 17:15
                Podstawowa była w miare..ale na rozszerzonej się załamałem...niektóre pytania
                były z dupy wzięte...była trudna...dlaczego zawszcze rocznik 87 jest
                poszkodowany??? tak sie zdenerwowałem...patrzac na ten klucz to mi wychodzi z
                rozsz. ok. 70 % ale liczylem na wiecej...rozumiem, ze matura rozszerzona
                powinna byc trudna, ale nie az tak. także jednym słowem przejechałem sie...oby
                wyniki nie byly gorsze o tych co sprawdzalem........

PS: Mam nadzieje ze wszyscy napisali zle...tylko to mnie podtrzymuje na duchu
                ze moze sie gdzies dostane...a progi beda troche nizsze...no bo ile bedzie tych
                wymiataczy??? HEAD UP!
              • Gość: koninianka Re: straszna matura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 17:30
                Podstawowa była prosta, bede miala okolo 90%. Z rozszerzonej na bank 75% i moze jakies dodatkowe bo moje niby dobre odpowiedzi czasami sie rozmijaja z przykladowymi.
                Ogólnie jestem zadowolona, było bardzo dużo wykresów, tabelek, i łatwej genetyki.
              • Gość: maaaała Re: straszna matura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 13:48
                też licze na to,że wszystkim poszło nia za dobrze ;)))
                i się może załapie na tą stomę "moją" wymarzoną...
                pozdro:)
        • Gość: kalamburka Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 17:53
          Hmmm, po próbnej myślałam, że będzie lepiej, a tu niestety ok.88-90% z
          podstawowej. A rozszerzona to nie wiem...oscyluje tak koło 80%, ale to też
          zależy jak będą oceniać. Ale zadowolona nie jestem :/
          • Gość: mar Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 18:19
            kalamburka:
            hmmmm... nie jestes zadowolona, powiadasz?..
            na jaki kierunek się wybierasz?..
          • Gość: violina Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.centertel.pl 10.05.06, 18:34
            no to masz się czym martwić, naprawdę kalamburko........
    • Gość: magda Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.06, 16:25
      Tacy ku.. madrzy "dla tych na medyczna to powinno byc latwe' pragne zauwazyc ze
      nie ma jeszcze arkuszy na roz wiec sie nie wypowiadac jak gowno wiecie jak to
      wygladalo, a pytania wcale nie byly na wiedze, bylo pare pytan naprawde fajnych
      na myslenie BIOLOGICZNE jak np to z gosp wodna zab, ale byly tez takie z
      kosmosu, ktore w zadnym wypadku pod biol nie podchodzily. zawsze sa tacy madrzy
      ktorzy mature pisali pare lat temu i mowia ze to banalne. CIEKAWE!!!!!! jakby
      was tak wszystkich razem posadzic mature cofnac i kazac od nowa pisac to byscie
      mniej od nas podostawali. madry polak jak nie musi.
      Ja pisalam i nie jestm zachwycona choc nie twierdze ze nie przerobilam na
      lekacjach wymaganego materialu bo bylo wszystko. problem w tym ze nie zawsze
      mozna trafic w to o co chodzi tym co ukladali ten arkusz.
      pozdrawiam towarzyszy niedoli!!!!!!!
      • Gość: gosc ile trzeba mieć pkt ? IP: *.torjon.com / *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 16:31
        żeby zdać to ile pkt. 16 czy 18 ? bo już sie pogubiłem. żeby zdać trzeba mieć
        31% ? więc wynikało by że 16pkt starczy bo to daje 32%. Czy jak wkońcu...bo już
        nie wiem sam... ?
        • Gość: gosia Re: ile trzeba mieć pkt ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 16:48
          Podstawowa nie byla taka straszliwa ,da sie przezyc,zobaczymy tylko jak oceni
          to cke.Za to rozszerzona...hehe...jak ktos tu ladnie powiedzial-kaplica.Mialam
          wrazenie ze nie pisze matury z biologii tylko bawie sie w jakies
          bezcelowe,zagmatwane,niejasne i niejednoznaczne pytania.Spodziewalam sie
          stricte biologii-tzn zoologii i botaniki a nie takiego...czegos. Jestem
          bardzo.Bardzo zla.Na cke i kogos kto ta durna mature ukladal.
      • Gość: MATURZYSTKA Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 17:07
        TRZEBA SIE UCZYC LUDZIE!BEZ PRZESADY NIE BYŁO TAK TRAGICZNIE!SPODZIEWAŁAM SIE
        CZEGOS TRUDNIEJSZEGO!PODSTAWOWY LUZ, WYSTARCZYLO TROCHE RUSZYC GŁOWKA!NAWET DLA
        LUDZI NIE IDACYCH NA MEDYCYNE NIE BYLO TRUDNE!POZDRAWIAM WAS!
    • Gość: pioneerka <a href="http://serwisy.gazeta.pl/edukacja/0,52261,2420379." targe IP: *.centertel.pl 10.05.06, 16:38
      macie 2 arkusz......
      • Gość: pioneerka jest już rozszerzony IP: *.centertel.pl 10.05.06, 16:40
        serwisy.gazeta.pl/edukacja/0,52261,2420379.html
        • Gość: gosc ILE pkt trzeba mieć żeby zdać ? IP: *.torjon.com / *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 16:55
          z podstawowej iel trzeba mieć pkt żeby zdać ? ponad 30%? więc 16pkt
          wystarczyłoby po wyjdzie 32% ? a inni mówią że 18 pkt ;/ ?
    • Gość: :/// Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.amtel.net.pl / 212.244.109.* 10.05.06, 16:56
      Uwazam ze podstawa byla normalna i dalo sie jakos zrobic ale rozsz to jakas
      pomylka nieraz myslalam ze na geografii siedze, a poza tym z tym ryzem to jest
      beznadziejna odpowiedz. Ryz jest niski to jak moze byc lepiej gdy krzewy beda
      jeszcze nizsze??A skoro beda jeszcze bardziej krzewiaste to bedzie go gorzej
      zbierac bo nie bedzie go widac:/
      • Gość: Marta Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 17:04
        czy wg Was odpowiedz do pytania nr 51 w arkuszu rozszerzonym jest wlasciwa?:/
    • Gość: Thinky Winky Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 17:01
      Nie jestem Po. Z kimś mnie pomyliliście. Jestem Thinky Winky!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka