amatorka 10.05.06, 11:41 napiszcie czy bylo trudno? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ariska86 Re: jak Wam poszło na biologii? 10.05.06, 11:49 jak ktos troche coś jarzył to napisał :) nawet nie trudne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DEBOŁ Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.beskid.net / 82.160.135.* 10.05.06, 13:56 Matura z biologi była taka sobie nie była trudna ale łatwa też nie jak sie ktos uczył to naperwno napisał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szopek Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 15:00 moim zdaniem biolca była trudniejsza niz na próbnej:/... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fercik Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.net.pl / 81.210.71.* 10.05.06, 17:42 oj była była... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.24.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 14:17 poszło mi źle strasznie źle Odpowiedz Link Zgłoś
pyciak_1986 Re: jak Wam poszło na biologii? 11.05.06, 07:39 Nie przejmuj sie mi tez poszło gorzej niż żle, poprostu wiem ze nie zdałam, ale cóż, mówi sie trudno ,nie udało sie teraz to uda sie za rok,powodzenia trzymam kciuki za ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meduzka Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 18:23 Jak otworzyłam arkusz to zbladłam,ale jak zaczęłam czytać pytania to okazało się,że tylko pozornie sa takie trudne:)Ale tak szczerze to wydaje mi się,że rozszerzona była łatwiejsza od podstawowej!Okaże się w lipcu;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koszko Pucio Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 12:28 Banał. Nie rozumiem jak można nie zdać biologi. Jak jeszcze historia, matma i fizyka bedą tak łątwe to czuje sie już zwycięzcą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 12:37 koszko jak twierdzisz ze to bylo latwe to napewno oszukujesz tymbardziej ze nie chce mi sie wierzyc ze piszesz jeszcze tyle przedmiotow chyba ze jestes typowym lamusem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maturzystka Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 16:00 biologia byla trudna-nie to ,co w tamtym roku.cke dala nam popalic Odpowiedz Link Zgłoś
timer004 Re: jak Wam poszło na biologii? 10.05.06, 17:37 hehehe.. zgadzam sie z paula;) moze podstawowa tylko pisal?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewika Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.smsnet.pl 10.05.06, 12:44 koszko bajerujesz i tyle , zobaczymy Twoje wyniki to wtedy ppogadamy, jak się przyznasz jak Ci poszło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michalzmc Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 15:37 podstawowa to strasznie latwa o ile sie rozumie pytania i ma sie ogolne pojecie przed chwila podstawowa dalem tacie ktory jest prawnikiem i spokojnie by zdal (tzn min30% by mial na bank).duzo wynikalo z polecenia rysunku itp. rozszerzona juz troche gorzej.mi strasznie duzo czasu zajelo zrobienie krzyzowki itp.zbyt czasochlonne krzyzowki rysunki i takie pierdoly ktore trzeba bylo zrobic.jesli sie uczylo w liceum i przypomnialo sobie troche przed sama matura to nie bylo takie trudne ale nie jestem pewny wielu odpowiedzi...zobaczymy ale ogolnie jestem dobrej mysli.no aa jesli sie ktos nic nie uczyl i jeszcze jest tepy to moze mowic ze bylo strasznie truuudne nawet podstawowy:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doda Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 16:31 Nigdy nie spotkalo mnie cos tak trudnego z biologii chociaż wiem, ze chemia bedzie jeszcze gorsza... koszmar, masakra, zalamka itp. Nia moge sie doczekac odpowiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: jak Wam poszło na biologii? IP: 82.160.197.* 11.05.06, 08:43 zgadzam sie ze zdac to nie było problemu.ale dali nam trudniejsza niz w tamtym roku mieli.no mi poszło w sumie dobrze, chociaz tez nie jestem pewna kilku pytan, bo oni dali przykładowe a rozwiazan jest kilka.z podstawowego niespadne ponizej90% a z rozszerzonego ponizej 80% chyba.ale sie zobaczy w lipcu. ludzie nie panikujcie , bedzie dobrze:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bocian Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 16:37 Biole mam jako dodatkowy więc stwierdziłem że niczego sie nie ucze. Teraz już wiem że mam minimum 46% z podst. więc trudne nie było.. Raczej każdy miał szanse nawet ci bez wiedzy - tak jak ja :D Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszka Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 15:07 wiesz koszko udajesz asa przestworzy i piszesz jakbys Einsteinem byl..skoro tak to czekamy na Twoja ksiazke...buhahahaha pozdro dla Pauli ktora tez sie wypowiedziala:D:D:D:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.netis.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 16:40 zdawałeś podstawowy, a co powiesz na rozszerzony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezbyt.kujon Jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 16:46 OWN! Około 74% z podst. i 70% z rozsz. Współczyje tym co kuli wiele godzin materiał który nie był potrzebny. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fercik Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.net.pl / 81.210.71.* 10.05.06, 17:54 Ty jestes facet pie*******ty... Jesli to bylo dla Ciebie latwe to Ty doktorat juz chyba z biologii masz... Jednym zdaniem: bylo trudne bo zadania wymagajace wiedzy (a nie czytania ze zrozumieniem) byly cholernie porozrzucane (po dzialach biologii)... Ja sie przyznaje bez bicia ze nie uczylem sie nic (procz kilku godzin na probna a biologie mialem ostatni raz w zeszlym roku)... :( I w konsekwencji doliczam sie w NAJLEPSZYM przypadku 50-60% z pdst i 40-50% z rozsz... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tagitsu Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.e-wro.net.pl 11.05.06, 12:10 A ja rozwiązałam ją wczoraj i miałam 86% i 72%. Wydaje mi się, że nie była trudna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 12:35 okropnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamuśka Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.smsnet.pl 10.05.06, 12:51 Paula nie starsz naprawde była taka trudna !? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kriss Przegiecie pały z ta BIOLĄ!! jaja IP: *.man.busko.pl 10.05.06, 12:55 niespodzianki będą.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys Re: Przegiecie pały z ta BIOLĄ!! jaja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 13:01 mi sie wydaje,ze bede miec ok 50% ale naprawde nie byla prosta:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ascona19 Re: Przegiecie pały z ta BIOLĄ!! jaja IP: *.centertel.pl 10.05.06, 14:22 a mi wychodzi 60%-70% Ale to trudne było!!! najgorsze,że straciłam punkty na takich głupich pytaniach nr.3,22 i na kilku gdzie była punktowane po2, to mam 1............................:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kriss Re: Przegiecie pały z ta BIOLĄ!! jaja IP: *.man.busko.pl 10.05.06, 14:24 stara posluchaj w ub roku tez ludzie sobie liczyli po 70proc ale w/g oceny oke bylo to 54% twoja miara jest subiektywna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ascona19 Re: Przegiecie pały z ta BIOLĄ!! jaja IP: *.centertel.pl 10.05.06, 14:29 ehhhh...... normalnie przegięcie............:/ na próbnej byłam pozytywnie zaskoczona, a teraz......szkoda gadać...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Przegiecie pały z ta BIOLĄ!! jaja IP: 82.160.197.* 11.05.06, 08:47 racja, my mozemy sobie liczyc a oni i tak zrobia swoje i bedzie gorzej niz my myslimy:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jupi Re: Przegiecie pały z ta BIOLĄ!! jaja IP: *.chello.pl 10.05.06, 15:40 Ja pewnie z 88 procent bede mial, mam nadzieje, tak mi po wstepnym sprawdzeniu wychodzi... Ale nie chce zaperszac... w sumie byla trudna ale nie jakos tragicznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAGDA!!!! Co Wy gadacie?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 16:36 JA UWAZAM ZE TA MATURA BYLA STRASZNIE TRUDNA!!!!PROBNA BYLA LATWA, TAKA DO NAPISANIA, NA POZIOMIE PODSTAWOWYM! ALE TERAZ TO PRZEGIELI! JAK Z PROBNEJ POSZLO MI SWIETNIE TAK TU MODLE SIE O 15 PUNKTOW! BYLO BARDZO TRUDNE! I MALO ZCASU! W OGOLE DO BANI....;-(!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melof ok.90% z podst. IP: *.multicon.pl / *.net.pl 10.05.06, 16:07 a moze nawet i wiecej.tosz to proste bylo:) czekam na rozsz:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anettka srol:( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 22:09 bez sensu skupilam sie na teorii byly proste rzeczy..ale niestety rysunki mnie powalily..wogole glpwnie zadania mamz robione do polowy....a rozszerzenie to tez niezla klapa...liczylam ze ebda cykle...i mniej zwierzta..nie doczytlam pytania o ptakach i nie mam funkcji:(:(moja glupota:(:(ale na szczescie na medycyne sie nie wybieram,;p;ppozdraiwm tych ktorym nie poszlo najlepeij:):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pecia Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 16:02 ja też myśle że łatwo nie było. pozdrawiam rozszerzona w miare fajna, no ale zobaczymy w lipcu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 12:36 bylo trudne.a liczylam ze bedzie na takiej samej zaadzie jak probna.pomylilam sie niestety.i bedzie zle...........:::::((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedzona Re: jak Wam poszło na biologii? IP: 80.54.117.* 10.05.06, 12:39 Wcale nie było łatwe... niektóre zadania były okropne. W porównaniu z resztą matur co już były.. to naprawde ta była trudna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: da frog Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 13:47 niektóre zadania rzeczywiście do najłatwiejszych nie należały... ale myślę, że będzie dobrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 14:54 oj, nie przesadzajcie....wystarczyło się pouczyć i maturka podst. z bioli pięknie zdana:) ja jestem w pierwszej klasie, a na większość pytań znałem odpowiedzi:) więc chyba nie była taka trudna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszka Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 15:04 hehe teraz po fakcie wszyscy mądrzy;);)przyznam sie bez bicia ze zawalilam choc poziom byl sredni ale popieram kolezanke ktora napisala ze podstawowa sie popier....la z rozszerzona:D:D:D:D:D na pewno w przyszlym roku czeka mnie poprawka...moglam sie uczyc zmarnowalam to ale to i tak nikt nie wezmie na to poprawki bo co roku zdarzaja sie tacy ktorzy wszystko na ostatnia chwile:D pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lelel Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 16:11 Dziecko drogie, przeglądanie arkusza i stwierdzenie ze by sie zrobiło większość zadań to nie to co matura, stress na sali itd. czasem najlepiej obryty sra w pory za przeproszeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maturzystkalbn Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 16:26 to tak się tylko wydaje że takie łatwe,ja tez na wszystklie pytania,zdaje się znałam odpowiedzi,a już właśnie zauważyłam czytając [przykładowe rozwiązania że popełniłam jeden bład a w drugim nie [przeczytałąm polecenia,i 4 punkty w plecy= 8% to całkiem dużo;powiem tyle nie było trudne,wymagaąło raczej myślenia,spostrzegawczości opanowania i koncentracji,czyli tego,czego się w polskiej szkole nie nauczymy,bo stawia sie na pamięciowe wkuwanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 13:25 Gościu jak jesteś w pierwszej klasie to się nie odzywaj....porozmawiamy za 2 lata;] Nie masz jeszcze wielu informacji! Jak byłam w pierwszej klasie też mnie to nie przerażało ale jak Ci dojdzie materiał z następnych lat to sam zobaczysz;] Chyba nie zdajesz sobie sprawy z tego jak bardzo nerwy pogarszają sytuację!! Życzę Ci powodzenia;] Odpowiedz Link Zgłoś
ewela1987sc Re: jak Wam poszło na biologii? 10.05.06, 12:40 ja uwazam tak jak Ty. ta maturka byla naprawde trudna, a szkoda ze nie taka jak probna. mam nadzieje ze bedzie dobrze, chociaz mam zle przeczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
carrrmen Re: jak Wam poszło na biologii? 11.05.06, 11:36 podstawowa to był pikuś ale rozszerzona to mnie powaliła..... zrobiłam wszystko ale jak sprawdziłam odp. to mam tylko jakieś 70% a to zamało żeby sie dostać na AM..... w tamtym roku to była łatwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 19:39 przede wszystkim uważam ze było ZA MAŁO czasu, Odpowiedz Link Zgłoś
demolkaaa Re: jak Wam poszło na biologii? 10.05.06, 12:42 a jakie mniej więcej były pytania, moja siostra pisze, jeszce została na rozszerzeniu i sie troche denerwuję bo nie mam zadnych wieści.Z góry dziękuję za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.elomza.pl 10.05.06, 12:46 no moim zdaniem byla dosc trudna niektore pytani byly dziewnie sformolaowane ale zrobilem wszytko trzeba byc dobrej mysli;]!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronny Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.man.busko.pl 10.05.06, 12:50 Musze przyznac, że wkradła sie panika!! miny zrzdly pzred rozszerzonym. Brat ktory pisze mowil powiedzial jedno slowo "Kaplica" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tedzikooo Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.wyszkow.tnp.pl 10.05.06, 12:54 dajcie spokój d odupy wszystko ! Pisałem jakieś sciemy z ksiezyca bo nie wiedziałem w ogole o co chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiora Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 12:53 heh.. balam sie bardzo przed;/ z kolezankami rozmawialysmy jeszcze, ze na pewno nie bedzie tak zle, ze jak wszystkie inne przedmioty jak do tej pory byly latwe to i biologia tez taka bedzie.. a tu kurna takie niektore zadania byly, ze masakra;/ byla trudniejsza o wiele niz probna, w moim odczciu przynajmniej ;/ a jak reszta? piszcie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 13:13 Cos malo os sie wypowiada, czyzby tak malo os pisalo matura z biologii zagladajacych na te forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiora Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 13:14 niekoniecznie ;) moze niektorzy pisza rozszerzony poziom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRISS Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.man.busko.pl 10.05.06, 13:15 może chca byc sami w tym momencie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 13:15 KLUCZ<a href="http://s10.bitefight.pl/c.php?uid=16143">KLUCZ</a> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 13:17 No fakt macie racje.Za to na onecie straszne nastroje praktycznie wszyscy pisza, ze byla strasznie trudna.Ja pisalam wos i uwazam, ze byl latwy,ale historii to sie boje jak nie wiem, a to juz niedlugo:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noo sam;\\ Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 13:19 hyh;\\ to wogole nie wiem;\\.. co to było!!?? STRASZNIE!!;\\ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam;\\ Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 13:20 .. juz za rok maturaa!! ;D ;D ;\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ wrrrrrrrr!! Odpowiedz Link Zgłoś
bruxsa Re: jak Wam poszło na biologii? 10.05.06, 13:28 faktycznie spodziewalismy sie łatwiejszych pytań, bardziej konkretnych, dlatego ciężko określić co moze by w kluczu, tym bardziej, ze przykladowe odpowiedzi podane przez cke to nie wszystkie podane możliwości. ja bylam przerazona, pierwsze pytania zaskoczyły mnie bardzo, ale z tego co wyliczylam będzie między 60 a 70% więc nie jest tak tragicznie. najbardziej zaskoczylo mnie pytanie z tym parametrem wyznaczajacym zmiany w ukl. oddechowym u dzieci biegających na 60m...glupszego zadania nie mogli wymyslec, a odpowiedz :zmierzyć oddechy przed i po...:| ja tam nakombinowalam odpowiedz na 5 linijek a tu taki zonk:| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszka Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 15:13 dolaczam do grona spiewajacych...znow za rok maturaaaaaaaaaaa:)damy rade moze jak nasza cala klase podlicza to bedzie 100%ale z matury pisanej w grupie:D:D:D:Dpozdrawiam wszystkich a naj naj naj tych ktorzy sa tak samo zalamani jak ja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weronika tak sobie.... IP: *.winet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 13:24 jak patrzylam na wyniki to ta matura byla taka srednia nie za latwa ale i nie za trudna!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: tak sobie.... IP: *.asta-net.com.pl 10.05.06, 13:27 A była trudniejsza niż ta zeszłoroczna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maturzystka Re: tak sobie.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 13:30 a sa juz odp? lub arkusze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maturzystka Re: tak sobie.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 13:36 www.cke.edu.pl/index.php?option=content&task=view&id=352&Itemid=2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa Re: tak sobie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 13:37 trudniejsza??.. nie no co ty!;// tylko troszke;\\\ wogole chyba podst im sie jeblo z rozszerzeniem.. WTOPA!! totalna;(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pete Re: tak sobie.... IP: 217.153.162.* 10.05.06, 13:49 Ja nie wiem o co wam chodzi ale moim zdaniem byla latwa! Trudniejsza niz probna i zeszloroczna ale cudow tam nie bylo...wiec nie przesadzajcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agia Re: tak sobie.... IP: *.klaudyny.waw.pl 10.05.06, 13:50 Wedlug mnie nie bylo tak strasznie. Ale rzeczywiscie byla znacznie truniejsza od probnej i od zeszlorocznej. Spodziewalam sie czegos latwiejszego. Czesc odpowiedzi mam inaczej niz te proponowane. Ciezko sie domyslec o, co chodzilo w niektorych zadaniach. ale zobaczymy...trzeba byc dobrej mysli. A ktore zadania wam sprawialy najwiecej trudnosci??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: tak sobie.... IP: 82.160.197.* 11.05.06, 08:57 racja, chyba im sie pomyliło podst z rozszerzonym.ja chodziłam do biologicznej klasy wiec poszło mi nawet niezle, ale oba poziomy były bardzo podobne.ten podstawowy był za trudne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ''''' Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 10.05.06, 13:51 obejrzalam sobie maturke z biologii oj chyba ktos z dzialu rekrutacji na medycyne maczal w tym palce,wspolczuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~qwerty~ Re: jak Wam poszło na biologii? IP: 82.139.57.* 10.05.06, 13:54 Zgadzam się, wcale nie było aż tak starsznie i nie aż takie trudne. wiec nie ma co rozpaczac i przesadzac. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piciu87 Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 13:56 dla mnie proscizna spodziewalem sie trudniejszego :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeszłoroczny Re: jak Wam poszło na biologii? IP: 194.117.241.* 10.05.06, 13:55 Ja myslę, że trzeba poczekać na opinię specjalistów(tzn. uczniów biol-chemów), którzy teraz piszą rozszerzenie. Bo nie oszukujmy się- ci co najlepiej umieją biologie- piszą II arkusz. A dla nich- podstawa mogła byc banalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.lubin.dialog.net.pl 10.05.06, 14:36 mowili, ze podst. byla trudna, a ja, z matfizu, tkory biole mial tylko w 1 klasie mowie, ze latwa ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiya ble ble ble IP: *.chello.pl 10.05.06, 16:02 jestem po 3 latach na biol-chem i to nie bylo ani troche banalne, spodziewalam sie latwych arkuszy po rozmowie z dyrektorem ktory zapewnil ze w tmy roku matury sa latwijesze niz w zeszlym z powodu zeszlorocznych tragicznych wynikow profilowanych liceow zawodowych, przestraszyli sie bo w tmy roku technika po raz 1 pisaly i dali latwiejsze arkusze, bo bali sie ze sobie ludzie stamtad nie poradza, ale ejsli dla nich to byly latwiejsza arkusze to powodzenia ludziom za rok, pozdro ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chyba żart? Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 15:07 Może była nie najłatwiejsza (chociaż jak obejrzałam to stwierdziłam, że spokojnie do napisania na 80% -z góry przepraszam tych, którym nie poszło)ale jesli ktoś z medycyny by w tym maczał palce to raczej nie byłaby taka łatwa -obejrzyj testy jakie były na kierunki medyczne przed nowa maturą -ci co wtedy zdawali chcialiby mieć taką maturę do napisania. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.lubin.dialog.net.pl 10.05.06, 14:31 jak na fakt, ze nic sie nie uczylam to dalo rade ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: funky Re: jak Wam poszło na biologii? IP: 217.153.162.* 10.05.06, 14:48 BANAŁ 85% podst minimum :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POPi Re: jak Wam poszło na biologii? IP: 80.55.63.* 10.05.06, 14:49 Jak na razie widze w tym roku na rezie matury ze wszystkich pzedmiotow ( procz podstawy z WOS-u) byly trudniejsze niz rok temu. Ci, ktorzy ukladali te arkusze zobaczyli, ze matura w zeszlym roku calkiem dobrze poszla, to teraz zrobili trudniejsza mature. Poziom podstawowy jest dla masy, wiec ukladaja go tak, aby kazdy zdal. Tam zadnego szalenstwa nie ma, poziom rozszerzony liczy sie juz na studia, wiec to tutaj trzeba generalnie pokazac swoje zdolnosci. Choc np. w rozszerzonym WOSie to juz przesadzili. To byl pseudonaukowy arkusz. Jestem pewien, ze w przyszlym roku zrobia latwiejsze arkusze, bo wyniki z tej matury beda gorsze niz zeszloroczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.chello.pl 10.05.06, 14:57 ja nie pisalam biologi ale mi sie wydaje ze jest troche tak ze po tym jaka byla zeszloroczna i probna matura z bioli to wszyscy spodziewali sie ze dalej tak bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: jak Wam poszło na biologii? IP: 217.153.162.* 10.05.06, 14:59 A tu surprise!!! <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx.xxx.xxxxx Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.man.busko.pl 10.05.06, 15:06 ku.. ale ZONK!!! kandydaci na medycyne polegli na podstawowej jaja jak berety psorka rwie wlosy z glowy ale jaja!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
viktavi Tragedia!!! 10.05.06, 15:06 Biologia była bardzo trudna! Nawet najlepsi uczniowie wychodzili załamani! Kto układał te pytania? Póki co, to najtrudniejszy egzamin maturalny. Jeśli ktoś mówi, że łatwy, to albo jest samobójcą albo głąbem, no chyba, że chorowitym kujonem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ascona19 Re: Tragedia!!! IP: *.centertel.pl 10.05.06, 15:08 zgadzam się. Total masakra.....:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maturzystka Re: Tragedia!!! IP: 217.153.162.* 10.05.06, 15:15 Wiecie co??? nie chce byc zlosliwa ale skoro "Kandydaci na medycyne" nie potrafia sobie poradzic z tak prosta matura, ktora wymaga MYSLENIA a nie WIEDZY WYUCZONEJ to moze lepiej niech sobie odpuszcza ta medycyne...Ludzie zlitujcie sie!!!Zrozumcie w koncu istote Nowej Matury!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: Tragedia!!! IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.06, 15:42 ale tu nie wszystcy zdaja na medycyne "pani mądralinska" , ciekawa jestem jak ty bys sobie z nia poradziła .... bo jak narazie to tylko gadasz ..trzeba było pisac mature to bys sie przekonala jak to jest !!! dla mnie ta matura nie była proste lecz wrecz przeciwnie...:((( i nie wiem co to bedzie .... boje sie troche Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maturzystka Re: Tragedia!!! IP: 217.153.162.* 10.05.06, 15:45 Hahahaha i po co te emocjee...wyobraz sobie Monia ze pisalam i z tego co sprawdzilam na necie mam 86-90% wiec nie gadaj glupot ze byla taka trudna.Gdybyscie zobaczyli moje spr z fakultetu z biol to bym wam szczena opadla:/...to byl naprawde lajcik:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red Re: Tragedia!!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 10.05.06, 20:14 no i widzisz, chodziłaś na fakultety, uczyłaś się, to i napisałaś, i ja też :-) Inni olewali, to i olali :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maturzystka Re: Tragedia!!! IP: 217.153.162.* 11.05.06, 12:29 No dokadnie! Komu nie poszlo tak jak chcial temu nie poszlo,moglo sie tak zdazyc,stres etc...rozumiem.Ale kto olewal sprawe to niech teraz nie jeczy :/...co za filozofia zeby patrzac na ryzunek wykazac 2 roznice miedzy ukladem krwionosnym a limfatycznym, czy czytajac text w ktorym wszystko jest podane napisac jakie moga byc konsekwencje wprowadzenie srodka chemicznego niszacego gasienice ciem.....ZENADA:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiyak Re: Tragedia!!! IP: *.chello.pl 10.05.06, 16:05 hahahah myslenia, biologia wymaga zajebiscie duzo wiedzy, myslenie to tlyko czesc, poza tym nie tlyko kandydaci na emdycyne psiza biologie ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maturzystka Re: Tragedia!!! IP: 217.153.162.* 10.05.06, 18:56 I tu byś się zdziwił Tiyak, bo aj wcale sięnie wybieram na medycyne a na anglistyke!!Kiedyś medycyna chodziła mi po głowie,ale zdecydowałam się na klasę angielska i nie żałuję swojego wyboru;) biologia wymaga zajebiscie duzo wiedzy ???Na podstawie nie sądzę, należy się po prostu orientować , kojażyć jedno z drugim, wyciągać wnioski etc. Rozszerz. wymaga już znacznie obszerniejszej wiedzy! To tyle;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośćć Re: Tragedia!!! IP: *.karnet.lublin.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 18:20 jak jesteś taka mądra to czego robisz błędy ortograiczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tedzikooo Re: Tragedia!!! IP: *.wyszkow.tnp.pl 10.05.06, 15:15 hahahahaha dobre naet nie wiem czy bedę miał 10 pkt. po sprawdzeniu odpowiedzi...jedziesz jedziesz z tym koksem buhahahahahahaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yossa Re: Tragedia!!! IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 10.05.06, 15:36 Odpowiedzi nie sprawdzam zeby sie niepotrzebnie nie denerwować, pamiętajcie ze to sa tylko PRZYKŁADOWE odpowiedzi, a klucz moze być obszerniejszy. A matura , podstawowa trudniejsza niż zazwyczaj ale do zrobienia. Rozszerzony hmm... stosunkowo trudny ale wkońcu to rozszerzony, on ma być trudny :P, ale bez przesady i paniki :) oby nam jak najlepiej poszło , pozdrawiam all ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katja Re: Heh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 15:43 Podstwawowy był znośny, wyliczyłam około 90%( nie dlatego, żeby komus dowalić), ale przyznaje, że był trudniejszy niż w zeszłym roku i na próbnej. A rozszerzony... no cóż chodziłam na korepetycje przygotowujące trzy lata i szczerze jestem załamana bo liczyłam na naprawde dobry wynik, przynajmniej taki jak na próbnej(88%). Zauważyliście błedy orotgraficzne w arkuszu II? Cóż chyba centralna komisja nie miała czasu na sprawdzenie błędów, bo cały czas sie zastanawiała jak dowalic maturzystom... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jedyna Re: Tragedia!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 19:29 Rysowanie tych wszystkich głupot było stresujące, bo czas uciekał. Ale bez przesady... Nie było tragedii. Jeśli ktoś dużo czytał (niekoniecznie wkuwał) i trzaskał testy z biologii to będzie żył ;) Nie łamcie japy, będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiercin Re: Tragedia!!! IP: *.54.189.231.eltronik.net.pl 10.05.06, 15:40 No bez jaj!!! Ludzie NIE PRZESADZAJCIE, przecież to była bułka z masłem!!!!!! No sory ale jak ktoś nie potrafi odróżnić kręgów, albo opisać procesu replikacji to po jakiego diabła pchał sie zdawać z biolii !!! Ja do orłów nie należę, a mimo to uważam, że było spoko. Wystarczyło tylko czytać ze zrozumieniem i kojarzyć najważniejsze procesy biologiczne. Pozdro ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Tragedia!!! IP: 217.153.162.* 10.05.06, 15:43 dokladnie tak wiercin!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmmm Re: Tragedia!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 15:44 Chciałbym tylko zobaczy później wyniki tych co mówią,że było tak łatwo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: migotka Re: Tragedia!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 13:20 A ja jestem na siebei zla bo zawalilam calkowicie. mam okolo 70% z podstawy i 62% z rozszerzonego czy na serio jest tak zle> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: Tragedia!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 10:14 Pisalam mature w tamtym roku wiec obiektywne zdanie na temat wczorajszego egzaminu uwazam ze był on naparwde łatwy.bylo wiecej zadan niz w ubieglym roku..punktowane za 1 lub2 punkty gdzie u nas bylo bardzo duzo za 3 pkt. wiec jestem przekonana ze latwiej bedzie uzyskac na tegorocznym egzaminie punktacje od 80 wzwyz bo byala naparwde bardzo bardzo latwa (zarowno pdstawowy jak i rozszezrzony) powodzenia dla innych MEDYKÓW:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia_nmc Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.azartsat.pl / *.azartsat.pl 10.05.06, 15:44 Wróciłam z poziomu rozszerzonego. Sprawdziłam narazie odpowiedzi z poziomu podstawowego - wyszło 94% ale bez zadania 4. Moje odpowiedzi są inne niż proponowane. Trzeba było porównać różnice w budowie układu krwionośnego i limfatycznego. Napisałam, że układ limfatyczny jest otwarty a krwionośny zamknięty i że w układzie krwionośnym są dwa obiegi, a w limfatycznym jeden. W schemacie odpowiedzi to zadanie jest inaczej rozwiązane, ale myślę, że moje odpowiedzi też są poprawne, jak myślicie? Natomiast rozszerzony jak dla mnie był bardzo trudny, ale napiszę więcej jak sprawdzę klucz. Kiedy wyszłam po maturze próbnej z niemieckiego byłam załamana a później okazało się, że zdałam na 85 % z podstawy, także jeszcze nie załamuję się. Ale niektóre pytania były bardzo trudne... W ostatnim momencie postanowiłam zmienić swoją odpowiedź, skreśliłam poprzednią i w tym momencie facetka powiedziała, żeby wszystko odłożyć, czas się skończył. Siedziałam w pierwszej ławce, podeszła do mnie i zabrała mi arkusz, nie zdążyłam nic dopisać, ale zobaczyłam że osoba na końcu pisała i pisała dalej... To cholernie niesprawiedliwe. Wiem, że z głupiego powodu straciłam 1 punkt, ale to 2 % a w przypadku tej, trudnej dla mnie części rozszerzonej było to dla mnie dużo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulina Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 15:45 ja jestem z klasy biol-chem. własnie wróciłam z rozszerzonego. dla mnie podstawowa była łatwa (bo moje wiadomo0ści z poziomu rozszerzonego pomogły) ale ludzie z klas o innych profilach mówili, że była trudna rozszerzona z kolei była trudniejsza. bardzo dużo genetyki i biologii "chemicznej". w sumie uważam, że biola roz powinna byćtrudniejsza, bo w końcu jest roz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: jak Wam poszło na biologii? IP: 80.51.240.* 10.05.06, 15:51 rozszerzony byl bardzo trudny - prawie wszystko schrzanilam:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 555 Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 15:56 no fajnie, nasza była trudna, czyli osoby które się poprawiały w sesji zimowej mają teraz większe szanse na studia, bo ich matura była łatwa;((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muka Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 13:42 poprawiałam i w sesji zimowej i wiosennej i nie uważam,że teraz mi o wiele łatwiej się dostać, zresztą, zazdroscisz ludziom tego,ze sie dostaną na studia ZA DRUGIM razem??? zreszta to samo,co Ty moge powiedzieć, tylko że o fizyce!! ta która pisałam w maju '05 byla po prostu koszmarna!! w styczniu była juz do zniesienia, wiec pewnie teraz dadzą Wam łatwiejszą fizę na maturach!! i to tez bedzie niesprawiedliwosc!! matura w styczniu nie była "łatwa" w koncu to matura!!! był ten sam poziom co na kazdych egzaminach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noolan Re: jak Wam poszło na biologii? IP: 212.160.152.* 10.05.06, 15:59 Podstawowa byla nawet latwa,wystarczylo tylko dobrze czytac pytania i skupic sie.Bledy jakie mam to glownie takie glupotki.Powiedzmy ze to wynik stresu(pierwsza lawka w srodkowym rzedzie:P)Licze na jakies 90%.Mam nadzieje:) Z rozszerzona gorzej... Jeszcze nie wiem ile ale braklo mi czasu, 2 wogole nie zrobilam, niektore w polowie.Zobaczymy jak to bedzie...Oby chociaz jakies 60%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiya nie najlepiej IP: *.chello.pl 10.05.06, 15:55 byla trudna uwazam z epodstawa nawet gorsza niz poziom rozszerzony ale wg mnie zawsze tak jest, troche pojechali, mi osobiscie poszlo slabiutko bo i z przygotowaniem bylo ciezko :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meneva Re: nie najlepiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 16:04 ku**wa co to było??????? podtawowa jeszcze w miarę, chociaż i tak jak na podstwową to pojechali...a rozszerzona? co ja mam napisać...jestem podłamana, czasu mi zabrakło, genetyki dużo i trudnej w dodatku, doświadczenie beznadziejne, a reszta... szkoda gadać. nie weim czy 60% bede mieć...a tyle sie uczyłam. poco??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaha Re: nie najlepiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 16:05 jejuu ja nie wiem, niektóre moje odpowiedzi są inne niż w kluczu, np. napisłam ze źródło jodu t sól jodowana,a soczewkę napisałam wklęsłą zamiast rozpraszającej, w gruncie rzeczy to to samo,ale ja nie wiem czy biolog bedzie t wiedział;(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaha Re: nie najlepiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 16:06 co myślicie o tym:|będą zaliczać takie odpowioedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sokół Re: nie najlepiej IP: 83.238.13.* 11.05.06, 07:55 Myślę, że będą zaliczać, ale to względna sprawa;) Ja nie mogłem sobie przypomnieć źródła Jodu i napisałem płyn Lugola;) Ale to w sumie jeden z nielicznych błędów.. Z podstawy liczę około 90%, raczej był łatwy, ale rozszerzona była beznadziejna. 75% mi się udało zdobyć, ale szkoda tylu godzin nauki. A najwięcej czasu to straciłem na badaniu pantofelków, a w kluczu 3 zdania napisali... mi nie starczyło linijek. Pocieszam się tylko tym, że generalnie wszystkim słabo poszło, więc ogólny poziom bedzie nizszy i wyjdzie na to samo jakby wszystkim poszło znakomicie. A ci z sesji zimowej to kilka procent... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiya Re: nie najlepiej IP: *.chello.pl 10.05.06, 16:07 to cos co publikuje gazeta wyborcxa czy oke to nie sa klucze wg ktorych sie sprawdza, to tlyko przykaldy odpowiediz jakie mozna duzielic, przeciez odpowiedzi moga byc rozne przy wielu pytaniach, takze sie az tak tmy nie stresujcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicia całkiem całkiem...:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 22:17 hmm no nie powiem bo uczyłem się serio sporo ale i wyniki są /beda niezłe ponad 90 za podstawe i ponaad 80 za rozsz ;) btw ten klucz podany przez gazete to ściema odpowiedzi jest serio duzo... pozdro dla tych co jeszcze jadą matme i chemie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 16:05 Ja tam nie jestem zadowolona, pisałam rozszerzoną chociaż jestem w klasie matematycznej i biologie miałam tylko w pierwszej klasie..osobiscie uważam, że rozszerzony był prostszy od podstawowego!!! Niestety, zależało mi wlaśnie na podst i troche zawalilam, liczyłam na cos podobnego do próbnej...echhh...a wyniki dopiero w lipcu :/ :/ :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malinka Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 16:09 pytania na podstawowej takie sobie (rozszerzonej nie pisalam) ale najbardziej sie przejechalam na zle sfomułowanych pytaniach, powyzej 50% moze bedzie... oby:/ pozdrawiam wszystkich podlamanych:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kic Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 20:16 moim zdaniem nie byla taka trudna, chociaz podstawowy bardziej mnie zaskoczyl niz rozszezony. no i do tego doliczyc jakies kretynskie bledy... mam nadzieje ze bedzie dobrze. czy sa juz jakies klucze odpowiedzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 16:05 podstawa trudna, ale rozszerzona byla dosc prosta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.autocom.pl 10.05.06, 16:21 Mam dokładnie takie samo wrażenie :) poczekam na wyniki, ale rozszerzoną jakoś lepiej mi się pisało. W podstawie walnęłam parę naprawdę idiotycznych błędów, ale w najgorszym wypadku będzie koło 84%. W najlepszym może być więcej, ale nastawiam się na najgorsze ;) Rozszerzona troche czasochłonne, ale nie taka zła. I genetyki było sporo a ją akurat lubię:) A z moją nauką biologii było tak, że w tym roku dopiero (kalendarzowym) miałam lekkiego speeda. Opieprzanie się przez 2 - 2,5 roku nie przekreśla jednak szans :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 19:33 Wyszlam z podstawowej bardzo niezadowolona, zdolowalam sie jeszcze pozniej jak sluchalam odpowiedzi znajomych, byly calkiem inne niz moje. Uwazam ze nie byla latwa. ale po tym co sprawdzalam sobie odpowiedzi to ponad 70% bedzie....ale gdzie ja sie z tym dostane? Rozszerzony zreszta tez niecale 50.....porazka i tyle.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 16:13 Była trudna! Trudniesza od matury na sesji zimowej, próbnej i z tamtego roku! Pisałam też rozszerzoną, czekam na odp na stronie cke. Moim zdaniem była również trudniejsza od wosu i geografii (też pisałam) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 16:19 mi poszlo calkiem nie zle musze przyzan licze na podst okolo 84% a w rpzszerzonym podobnie.o ktorej maja byc arkusze z poiomu rozszerzonego?prosze o odp:)pozdrawiam wszystkich biologow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioneerka o 17...... IP: *.centertel.pl 10.05.06, 16:22 na portalwiedzy.onet.pl/1319611,10479,info.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: looźny straszna matura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 16:30 Ludzie drodzy! Czemu tak narzekacie? Czemu sie zegnacie ze swoimi medycynami? Skoro byla matura az tak trudna to co?... rocznik 2006 nie bedzie mial przedstawicieli na medycynach i innych biologicznych kierunkach? Matura byla trudna dla wszystkich wiec lepiej widac kto jest naprawde dobry i nie ma przypadku w rekrutacji, gorzej jakby byla zbyt łatwa wtedy moze niektorzy dostaliby sie na owe medycyny tzw fuksem zabierając miejsca tym ktorzy rzeczywiscie zasluzyli na przyjęcie na te kierunki glowa do góry, everything gonna be allright, pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek :) Re: straszna matura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 17:15 Podstawowa była w miare..ale na rozszerzonej się załamałem...niektóre pytania były z dupy wzięte...była trudna...dlaczego zawszcze rocznik 87 jest poszkodowany??? tak sie zdenerwowałem...patrzac na ten klucz to mi wychodzi z rozsz. ok. 70 % ale liczylem na wiecej...rozumiem, ze matura rozszerzona powinna byc trudna, ale nie az tak. także jednym słowem przejechałem sie...oby wyniki nie byly gorsze o tych co sprawdzalem........ PS: Mam nadzieje ze wszyscy napisali zle...tylko to mnie podtrzymuje na duchu ze moze sie gdzies dostane...a progi beda troche nizsze...no bo ile bedzie tych wymiataczy??? HEAD UP! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koninianka Re: straszna matura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 17:30 Podstawowa była prosta, bede miala okolo 90%. Z rozszerzonej na bank 75% i moze jakies dodatkowe bo moje niby dobre odpowiedzi czasami sie rozmijaja z przykladowymi. Ogólnie jestem zadowolona, było bardzo dużo wykresów, tabelek, i łatwej genetyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maaaała Re: straszna matura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 13:48 też licze na to,że wszystkim poszło nia za dobrze ;))) i się może załapie na tą stomę "moją" wymarzoną... pozdro:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalamburka Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 17:53 Hmmm, po próbnej myślałam, że będzie lepiej, a tu niestety ok.88-90% z podstawowej. A rozszerzona to nie wiem...oscyluje tak koło 80%, ale to też zależy jak będą oceniać. Ale zadowolona nie jestem :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 18:19 kalamburka: hmmmm... nie jestes zadowolona, powiadasz?.. na jaki kierunek się wybierasz?.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: violina Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.centertel.pl 10.05.06, 18:34 no to masz się czym martwić, naprawdę kalamburko........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.06, 16:25 Tacy ku.. madrzy "dla tych na medyczna to powinno byc latwe' pragne zauwazyc ze nie ma jeszcze arkuszy na roz wiec sie nie wypowiadac jak gowno wiecie jak to wygladalo, a pytania wcale nie byly na wiedze, bylo pare pytan naprawde fajnych na myslenie BIOLOGICZNE jak np to z gosp wodna zab, ale byly tez takie z kosmosu, ktore w zadnym wypadku pod biol nie podchodzily. zawsze sa tacy madrzy ktorzy mature pisali pare lat temu i mowia ze to banalne. CIEKAWE!!!!!! jakby was tak wszystkich razem posadzic mature cofnac i kazac od nowa pisac to byscie mniej od nas podostawali. madry polak jak nie musi. Ja pisalam i nie jestm zachwycona choc nie twierdze ze nie przerobilam na lekacjach wymaganego materialu bo bylo wszystko. problem w tym ze nie zawsze mozna trafic w to o co chodzi tym co ukladali ten arkusz. pozdrawiam towarzyszy niedoli!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc ile trzeba mieć pkt ? IP: *.torjon.com / *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 16:31 żeby zdać to ile pkt. 16 czy 18 ? bo już sie pogubiłem. żeby zdać trzeba mieć 31% ? więc wynikało by że 16pkt starczy bo to daje 32%. Czy jak wkońcu...bo już nie wiem sam... ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: ile trzeba mieć pkt ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 16:48 Podstawowa nie byla taka straszliwa ,da sie przezyc,zobaczymy tylko jak oceni to cke.Za to rozszerzona...hehe...jak ktos tu ladnie powiedzial-kaplica.Mialam wrazenie ze nie pisze matury z biologii tylko bawie sie w jakies bezcelowe,zagmatwane,niejasne i niejednoznaczne pytania.Spodziewalam sie stricte biologii-tzn zoologii i botaniki a nie takiego...czegos. Jestem bardzo.Bardzo zla.Na cke i kogos kto ta durna mature ukladal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MATURZYSTKA Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 17:07 TRZEBA SIE UCZYC LUDZIE!BEZ PRZESADY NIE BYŁO TAK TRAGICZNIE!SPODZIEWAŁAM SIE CZEGOS TRUDNIEJSZEGO!PODSTAWOWY LUZ, WYSTARCZYLO TROCHE RUSZYC GŁOWKA!NAWET DLA LUDZI NIE IDACYCH NA MEDYCYNE NIE BYLO TRUDNE!POZDRAWIAM WAS! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioneerka <a href="http://serwisy.gazeta.pl/edukacja/0,52261,2420379." targe IP: *.centertel.pl 10.05.06, 16:38 macie 2 arkusz...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioneerka jest już rozszerzony IP: *.centertel.pl 10.05.06, 16:40 serwisy.gazeta.pl/edukacja/0,52261,2420379.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc ILE pkt trzeba mieć żeby zdać ? IP: *.torjon.com / *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 16:55 z podstawowej iel trzeba mieć pkt żeby zdać ? ponad 30%? więc 16pkt wystarczyłoby po wyjdzie 32% ? a inni mówią że 18 pkt ;/ ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :/// Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.amtel.net.pl / 212.244.109.* 10.05.06, 16:56 Uwazam ze podstawa byla normalna i dalo sie jakos zrobic ale rozsz to jakas pomylka nieraz myslalam ze na geografii siedze, a poza tym z tym ryzem to jest beznadziejna odpowiedz. Ryz jest niski to jak moze byc lepiej gdy krzewy beda jeszcze nizsze??A skoro beda jeszcze bardziej krzewiaste to bedzie go gorzej zbierac bo nie bedzie go widac:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 17:04 czy wg Was odpowiedz do pytania nr 51 w arkuszu rozszerzonym jest wlasciwa?:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thinky Winky Re: jak Wam poszło na biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 17:01 Nie jestem Po. Z kimś mnie pomyliliście. Jestem Thinky Winky! Odpowiedz Link Zgłoś