Dodaj do ulubionych

Technologia chemiczna

24.05.06, 16:49
Jak myslicie trudno sie na to dostac???
Obserwuj wątek
    • Gość: abc Re: Technologia chemiczna IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 24.05.06, 16:57
      Nie.
      • Gość: ;] Re: Technologia chemiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 17:16
        Nie, ale fajny kierunek po ktorym jest dobra praca. Wybieram sie na to jesli
        nie dostane sie na EIT.
        • Gość: Jzio Re: Technologia chemiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 17:32
          a gdzie sie wyboerasz na ta technologie chemiczna( i tylko 1 przedmiot biora??)
    • Gość: kotlesiówa Re: Technologia chemiczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.06, 17:37
      ja się swego czasu zastanawiałam nad technologią chem.,ale ostatecznie bede
      startować na biotechnologie.na pg w zeszłym roku na technologie było chyba cos
      ok.1,2 chętnych na 1 miejsce(ale to mozesz sprawdzic dokładnie na stronie)
      • Gość: ^^ Re: Technologia chemiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 18:25
        NA AGH sie wybieram
        • Gość: maturzysta Re: Technologia chemiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 12:15
          No tez o tym myslałem, ale jestem raczej noga z fizy, mature pisałem z matmy,
          myslisz, że jest sens próbowac na to na agh??,
    • Gość: k Re: Technologia chemiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 22:38
      rok temu na PWr przyjmowali wszystkich chętnych
    • Gość: Chemiczny Misza Re: Technologia chemiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 22:53
      no niestety nie i płakać mi się chce z powodu takiego niedoceniania nauk
      ścisłych w Polsce a co za tym idzie małego ich zainteresownia:(((
      • Gość: meneva Re: Technologia chemiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 23:52
        myślicie, ze ktoś, kto nie zdawał matury z matematyki i fizyki, i miał te
        przedmioty tylko na poziomie podst poradzi sobie na tym kierunku? bo ja się
        obawiam, ze nie...
        • Gość: maturzysta Re: Technologia chemiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 12:22

do meneva:
          Ja miałem niby matme rozszerzona i zdawałem ja na maturze, ale nie zdawałem
          fizyki i raczej nie jestem dobry z fizy no i właśnie sie zastanawiam czy sobie
          dam rade na tym, bo dostać to by sie człowiek może dostał, bo wszyscy sie boja
          tego co ścisłe, tylko czy przypadkiem nie odpadne po pierwszej sesji...?
        • Gość: sakh Re: Technologia chemiczna IP: *.chello.pl 25.05.06, 12:29
          Gość portalu: meneva napisał(a):

> myślicie, ze ktoś, kto nie zdawał matury z matematyki i fizyki, i miał te
          > przedmioty tylko na poziomie podst poradzi sobie na tym kierunku? bo ja się
          > obawiam, ze nie...

sadze ze by sobie jakas czesc poradzila,wiadomo ze nie wszyscy bo nie wszystkim zalezy by sie utrzymac,ale tym co zalezy napewno sie uda :) zreszta bylam na mat-fizie na studiach kierunek fizyka i przychodzili w wiekszosci humanisci ;P i jakos wszyscy zdawalismy ;P
          • Gość: meneva Re: Technologia chemiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 17:24
            ja zastanawiam sie nad tym, czy nie złożyć na to, tak awaryjnie, gdybym już
            nigdzie indziej się nie dostała :( bo jeśli na 1 miejsce jest 1,3 kandydata to
            chyba przyjmują wszystkich? jednak ja zawsze byłam bardzo słaba z matmy, w
            liceum miałam 3 w kl. hum a o fizie już nie wspomnę :/ i obawiam sie, ze bym
            wyleciała ekspresowo, więc czy jest w ogóle sens tam składac?

maturztsto, myślę, że Ty nie masz większych powodów, do obaw, jeak ktoś ma
            umysł ścisły i czai matmę, to z fizyką też sobie poradzi :)

Inną sprawą jest to, że kierunki na które się wybieram (biologia i
            biotechnologia) też są obfite wbrew pozorom, w matmę i fizykę :/ Wiec i tak
            nie ominie mnie to.
            • Gość: maturzysta Re: Technologia chemiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 23:07
              do meneva:
              Hmhmm, no masz troszeczke ciężką sytuację, chociaz jak się człowiek przyłozy,
              to może akurat da rade?, a wiesz to mnie w sumie pocieszyłaś troszke tym, że
              myslałaś o tym kierunku bez matmy, no a tak w ogóle to co zdawałaś na
              maturze??, pozdro
              • Gość: meneva Re: Technologia chemiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 01:20
                zdawałam biologię i chemię. chyba sie po ustnym niemcu zacznę uczyć matmy ;)
                • Gość: maturzysta Re: Technologia chemiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 10:57
                  No jak zdawałaś chemie to nie jest tak źle, wczoraj patrzyłem na
                  Politechnikę Krakowską na technologie chemiczną i żeby się tam dostać trzeba
                  zdawać matmę albo własnie chemię, a co więcej w programie studiów jest tam
                  chyba z 9 przedmiotów chemicznych i tylko 3 metamatyczne, no to jak byśmy się
                  mieli gdzieś spotkać na tym kierunku to nie tyle Ty za matmę, co ja za chemię
                  musiałbym się wziąć!!!! W sumie to chemię lubię ale już nic nie pamiętam, w
                  liceum miałem ją na podstawie i skończyła mi sie już w drugiej kasie...
                  (Jak sie pisze "dru/ógiej, wie ktos na tym forum???)pozdro...
                  • Gość: meneva Re: Technologia chemiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 12:51
                    hehehe :) no, ale chemia na studiach, to prawie sama matematyka :( ja byłam w
                    humie, też mi się chemia skończyła w 2 klasie, nigdy sie jej nie uczyłam, wręcz
                    nie miałam o niej pojęcia, bo w szkole mieliśmy testy i wszyscy te testy znali,
                    więc wystarczyło sie nauczyć samych odp :) i na początku 3 kl tak mnie olśniło,
                    ze moze by tu chemię zdawać, bo z samą biolą, to nie mam za bardzo gdzie iść :)
                    pomysł poroniony, ale zdecydowałam się. do lutego sie obijałam, uczyć sie
                    zaczełam gdzies od połowy lutego... to nie są puste słowa, naprawde tak było.
                    bardzo polubiłam chemię, to jest prosty pzredmiot wbrew pozorom. A to, co
                    najlepiej umiałam, to właśnie zadania, ze wszystkich działow - co jest dziwne,
                    biorąc pod uwagę, że z matmą i fizą zawsze byłam na bakier ;) Ale były też
                    rzeczy, których nie znoszę - ORGANICZNA bleeee, no i właśnie - jej nie zdązyłam
                    dokładnie przerobić... i szok na maturze, kurcze miałam pecha, 3 zadania na
                    cała mature roz :/ elektrochemii, którą umiałam super za 2 punkty... i najeb***
                    organicznej! Tak to jest jak sie ma w życiu pecha. Ale i tak jestem z siebie
                    dumna, bo w sumie, jak by nie patzreć pzrerobiłam w 3 msc to co inni robią w 3
                    lata. Wyników nie będe miała za dobrych, no ale czego sie można spodziewac po
                    tak dłuuuuugim okresie nauki ;) za rok poprawiam maturkę, jakby coś nie tak
                    poszło. pozdro

A, mógłbyś mi podać linka na spis tych pzredmiotów?plisss
                    • Gość: maturzysta Re: Technologia chemiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 14:06
                      Ten link to jest: www.pk.edu.pl/rekrutacja/chemia.html, klikasz sobie tam
                      opisy kierunków, oczywiście na studiach dziennych i tam masz wszystko, tylko
                      pojawił sie jeden problem otóż: nie umiem zinterpretować słów "lub chemii",
                      które znajdują się w zasadach przyjęć na studia stacjonarne jednolite
                      magisterskie I stopnia, (w tej samej tabelce, wyżej sobie klikasz) tam właśnie
                      pisze, że kto chce się dostać na ten wydział to biorą punkty z matematyki i
                      właśnie: "(lub chemii dla kandydatów na WIiTCh)", wcześniej Ci napisałem, że
                      biorą tam matme, LUB chemie, a ja zdawałem matme, ale w gazecie przedchwilą
                      wyczytałem że na ten wydział MUSI SIĘ zdawać chemię na maturze. No i teraz w
                      końcu nie wiem co to znaczy "lub chemię", to żeby się tam dostać musiałem ją
                      zdawać na maturze, czy mogłem matme? hmhmhm...
                      • Gość: meneva Re: Technologia chemiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 19:25
                        ja mysle, ze mozesz matme, tak jest przynajmniej na innych uczelniach: matma
                        lub chemia lub fiza
    • Gość: meneva Re: Technologia chemiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 19:30
      ok, już sprawdziłam. na pewno mozesz zdawać matmę, tam jest napisane lub chemia
      na tym wydziale, ponieważ na ten wydział oprócz matmy biorą pod uwage równiez
      chemie. wiec sie nie przejmuj. ciekawe ile jest os na msc
      • Gość: maturzysta Re: Technologia chemiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 22:30
        No dzięki gorące, a w tamtym roku na ten kierunek na Politechnice chciało
        się dostać 1,7 ludzia na miejsce. Może i tam spróbuje, tak sie troche uczepiłem
        Politechniki w Krakowie bo nasza matematyczka ją poleca gorąco, tam chyba jej
        bracia wykładają matme, ejejej tacy ludzie to muszą mieć mózgi. No a tak poza
        tym to myślałem o inżynierii środowiska, no na AE w krakowie tez złożę, ale
        wątpie żebym sie tam dostał... Aha, sorki ale narazie to nawet nieodróżniam
        chemii organicznej od nieroganicznej, aczkolwiek współczuje pecha na maturze,
        jeszcze raz dzięki za information, pozdro
        • Gość: meneva Re: Technologia chemiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 13:57
          na inżynierię środowiska jest mniej chętnych. zresztą i tak wydaje mi się, ze
          to jeden pies, bo nawet jak jest 1,7 kandydata, to i tak przymuja wszystkich,
          nie?
          • Gość: maturzysta Re: Technologia chemiczna IP: 192.168.4.* / *.ds4.agh.edu.pl 27.05.06, 15:05
            No pieron wie czy to jest jeden pieron, w ogóle to szlak mnie trafia z tym
            wyborem kierunku, co bedzie to bedzie, myslałem swego czasu o geofizyce na agh
            ale już nie mysle, a inzynierie srodowiska to studiuje pół wsi mojej więc nie
            wiem co bedxie ze mna w końcu, pozdro (no może nie pół)...
          • Gość: maturzysta Re: Technologia chemiczna IP: 192.168.4.* / *.ds4.agh.edu.pl 27.05.06, 15:06
            No jak jest 1,7 na miejsce to zdfaje sie że wszystkich prawie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka