Dodaj do ulubionych

Perfumowe wyprzedaże

10.01.10, 11:49
witm,
upolowaliście juz coś ciekawego tej zimy?ja,jak do tej pory,jedynie
jedna sztukę:Paul Smith Extreme 30 ml za 36 zł w Tk
Maxx.Niestety,oprócz tego na nic ciekawego jeszcze nie trafiłem...
W Sephorze jedynie maluteńka część przeceniona ok. 50%(w letniej
wyprzedaży było do -70%).O Douglasie nie wspomnę-
wyprzedażowo "bieda"okropna.
Znowu zostanie chyba wypad styczniowy do Niemiec,by coś upolować:):)
Tak jeszcze off-topicowo:podobna posucha w Peek@Cloppenburg,czy,z
małymi wyjątkami,w Van Graafie....
pozdrawiam:):)
Obserwuj wątek
    • jarka63 Re: Perfumowe wyprzedaże 10.01.10, 14:48
      Anglomanię tam gdzie Ty Paula Smitha ;-) Kupiłam w ciemno, ale już
      się pozbyłam, bo ta środkowa faza jednak bardzo mnie męczyła.
    • forevermore79 Re: Perfumowe wyprzedaże 10.01.10, 15:00
      Ja od paru lat staram sie juz opierac takim wyprzedazom, aby nie
      skonczyc z zapachami, ktore finalnie mi sie nie podobaja, a zreszta
      pieniadz, to wciaz pieniadz :-).
      Wyjatek stanowia zele pod prysznic, czy inne drobiazgi, te chetnie
      nadal kupuje. Zwykle ciezko sie tez oprzec zagranicznym promocjom
      np. w Harrods, czy Liberty- nawet jak nie dla siebie, to na prezenty-
      chocby zeszlosezonowe Diptyque za mniej, niz polowe pierwotnej ceny
      itd.
      A powiedzcie w ogole, coz ciekawego z zapachow i kosmetykow oferuja
      na ogol polskie TK Maxx- duzy wybor, czy tylko ulamek oferty sklepu?
      Pozdrawiam.
      • jarka63 Re: Perfumowe wyprzedaże 10.01.10, 20:20
        Wybór dość ograniczony i raczej wybiórczy (chyba,że trafisz do
        sklepu tuż po dostawie) - coś z tej linii, coś z innej,no i testerów
        brak. Z zapachów damskich niedostępnych w sephorodouglasach
        widziałam m.in.Anglomanię, Paula Smitha, Annę Sui.A ceny na ogół
        naprawdę śmiesznie niskie.
        • forevermore79 Re: Perfumowe wyprzedaże 10.01.10, 21:27
          Dziekuje bardzo! Zdarzalo mi sie zerkac do angielskich TK Maxx, tam
          tez dosc okrojona i ciagle zmieniajaca sie oferta, ale i mozna bylo
          znalezc zapachy z roznych segmentow- od Kylie Minogue, poprzez
          Burberry, popularne Bossy, az do niszowych swiec i nawet raz
          zapachow z serii Lancome La Collection. W amerykanskich TJ Maxx za
          to bywaly za bezcen Armani Prive i tez Goutal, no ale coz, w Europie
          nie ma tak dobrze :-)
          • annawoj Re: Perfumowe wyprzedaże 10.01.10, 22:21
            ja w amerykanskiej perfumerii internetowej doszukalam sie ciekawych
            cen soir du lune i sensuous EL. Przypadkiem ma mi kto je dostarczyc,
            wiec pierwszy raz w zyciu zdarza mi sie taka fajna okazja:)
            • maxx73 Re: Perfumowe wyprzedaże 11.01.10, 12:25
              Zgadzam się z Jarką,wybór bardzo ograniczony jeśli chodzi o
              zapachy,przynajmniej u mnie we Wrocławiu.Trochę zestawów,niewiele
              pojedynczych opakowań.Uważam,że po otwarciu w październiku był
              większy wybór...Więcej niż zapachów jest mleczek do ciała,żeli pod
              prysznic,After Shave-marki przeróże, niektóre rzeczywiście rzadko
              spotykane w Douglasach czy Sephorach,min.Oscar de la Renta,Paul
              Smith.
              Ja do tej pory upolowałem, oprócz Smitha,Very Valentino 50 ml
              za 74,99 i zestaw Ferragamo Incanto (50 ml+Shower gel)za 64.99
              Jadę w przyszłym tygodniu do Niemiec-zobaczę min jak tam wyglądają
              Tk Maxxy.
              • madzikusdwa Re: Perfumowe wyprzedaże 11.01.10, 18:57
                fakt, wszystko już przebrane i dużego wyboru dziś nie było ale kupiłam sobie
                MyQueen za 60 zł - 50 ml

i zestaw AoD w Sephorze :)
      • jop Re: Perfumowe wyprzedaże 01.01.11, 17:31
        Nie mam dużego doświadczenia z TK Maxx, bo znam tylko ten w Czeladzi, ale moim zdaniem to kompletna katastrofa - z kosmetyków walały się jakieś nędzne resztki nic niemówiących mi marek. Kupiłam tylko zapas mydełek Pecksniff's - bardzo przyjemne, ale wyszłam z poczuciem niedosytu.

• forevermore79 Re: Perfumowe wyprzedaże 29.12.10, 21:27
      Dobrze, dla mojego portfela, ze nie jestem po swietach w Londynie- znajomi donosza mi co jakis czas, jakie upolowali okazje- pisalem juz o nich w watkach o promocjach, ale wybor w sklepach jest jeszcze wiekszy. Chocby gift set Bang z trzema produktami za 21 funtow, czy tez przecena Six Scents vol. 2 w Liberty - z 70 funtow na... 17,5. :-)- cena prawie TK-Maxxowa.

A w Bootsach wiekszosc zestawow ciachnieta na pol.
      www.boots.com/en/Fragrance/Fragrance-Offers/Fragrance-Gift-Set-Savings/?cm_re=c1030_image1-_-offer-_-fragrance_gift_sets&cm_sp=homepage-_-c1030-_-c1030_image1
      Ja zreszta pamietam tez rzadsze, typowo arabskie attary Amouage oferowane 3 lata temu po 20 funtow, wtedy mnie jednak jeszcze tak nie interesowaly. Za to w Polsce pewnie niedlugo coroczna wyprzedaz w Sephorach, Marionnaud i Douglasach.
      • maxx73 Re: Perfumowe wyprzedaże 29.12.10, 22:36
        ..jesli byłbys Forever w stanie "wykombinować" takowy gift set Jacobsa Bang za 21 funtów,biorę go od Ciebie w ciemno i mówię całkiem poważnie:):):)
        Mnie do tej pory nie rzuciło się nic godnego "cenowo" uwagi w oko.Może rzeczywiscie przyniosą coś ciekawego wspomniane przez Ciebie douglasowo-sephorowe wyprzedaże.W Tk--Maxxie również zadnych rewelacji,przynajmniej narazie.Poprzeceniano ciut damskich zapachów (mam tam upatrzony zestaw min. zestaw Ed Hardy-Love@Luck Women,ale poczekam,jak jeszce ciut zjadą z ceną:):) )
        pozdrawiam
        • forevermore79 Re: Perfumowe wyprzedaże 29.12.10, 22:41
          Dobrze, popytam i sie jeszcze niedlugo rozejrze, choc te niezliczone tlumy pewnie juz wszystko przetrzebily. Wtedy wziablym i dwa- jeden i dla siebie, a wyszloby z tego www.youtube.com/watch?v=YZoQ_E8GHsk :-))
          Pozdrawiam, udanych lowow rowniez!
          • maxx73 Re: Perfumowe wyprzedaże 29.12.10, 22:51
            cena 21 funtów rzeczywiście jest bardzo interesująca,więć gdybys miał mozliwość bliższego zapoznania się z tym tematem,byłbym wdzięczny:):)+
            pozdrawiam
          • forevermore79 Re: Perfumowe wyprzedaże 29.12.10, 22:54
            A coby nie byc goloslownym i utwierdzic w cenie, rzeczony zestaw po 21 funtow jest (jeszcze) online na:
            www.selfridges.com/en/Beauty/?freeText=marc+jacobs&template=3
            • maxx73 Re: Perfumowe wyprzedaże 29.12.10, 22:57
              Jeżeli Ty osobiście nie wybierasz sie w najblizszym czasie do Londynu,może ktoś z Twoich znajomych bytujących tam byłby tak wspaniałomyslny i coś poradził zakupowo w tym temacie?:):)
              pozdrawiam
            • forevermore79 Re: Perfumowe wyprzedaże 29.12.10, 22:57
              Rownie fajnie wyglada zestaw Naughty Alice Westwood: 50-tka i w prezencie pelnowymiarowy balsam do ciala- po przecenie 25 funtow, czyli tyle co zwykle... cena balsamu :-)
              www.selfridges.com/en/Beauty/Categories/SALE/Naughty-Alice-50ml-gift-set_390-81034717-52000015000
    • forevermore79 Re: Perfumowe wyprzedaże 03.01.11, 13:14
      Sa juz pierwsze zapowiedzi przecen w polskich sieciowkach- w Marionnaud od 30 do 50% rabatu na wybrane produkty.
      A tu rabaty Sephory- dobra cena np. na Sex Pistols:
      www.sephora.pl/pl/cid15091/31.html
      www.sephora.pl/pl/cid15081/do.html
      • maxx73 Re: Perfumowe wyprzedaże 03.01.11, 19:45
        Niestety moje dzisiejsze odwiedziny w Sephorze pozostawiły podobne wrażenia,jakie miałem w zeszyłym roku o tej samej porze-ogólnie rzecz biorąc,zupełnie nic ciekawego-zapachów poprzecenianych było nawet dużo,ale o góra 20-parę procent,więc nawet i teraz są duzo za drogie(porównując np ze wpomnianymi przez Forever'a wyprzedażami poświatecznymi w UK)
        pozdrawiam
    • forevermore79 Re: Perfumowe wyprzedaże 20.01.11, 17:46
      W ang. TK Maxx za to chwilowo poswiatecznie wymiotlo wszystkie zapachy.
      Duzo promocji jest nadal w Super-Drug, czy Bootsach (glownie zestawy za pol ceny, czy np. zestaw 5 meskich miniatur Aramis/Boss/Givenchy/2 x Ted Baker przeceniony o 75%). Banga juz niet.
      W domach towarowych sporo nadal przecen- wyprzedawany jest np. Gucci Pour Homme II, bo jedynki juz od dawna nie ma w sklepach. caly Beauty Hall Harrodsa to do konca tyg. wciaz sales, glownie na zestawy, przecenione na pol letnie edycje damskich Muglerow, Insolence Blooming, nieustajeca wyprzedaz serii do ciala Fleur du Male, w Debenhams tansze do 70% linie kapielowe Lolita Lempicka L, 60% obnizki na ostatni Midnight Fragrance itd.
      O dziwo takze sporo niszy taniej w Harrods- ale o tym juz w "blogu perfumeryjnym". Pozdrawiam!
    • forevermore79 Re: Perfumowe wyprzedaże 16.05.11, 17:54
      Odnosnie TK Maxx- moj Przyjaciel doniosl mi, ze zakupil w stolicy jedyny i ostatni flakon... Costes. Nieco dziwi bytnosc tej kompozycji w TK Maxx, w koncu dystrybucja jest tak ograniczona do paru punktow na swiecie. Procz tego sklep mial wybrane Penhaligon's Anthology za 160 zl.
      Nie pierwszy raz slyszalem o niszy w outletach- sam natykalem sie nieraz na zapachy Miller Harris (w Polsce byly tez perfumy w kremie), czy tez pojedyncze Creedy.
      • notting_hill Re: Perfumowe wyprzedaże 19.05.11, 16:58
        W okolicy świąt BN widziałam w TK Maxxie Les Nereides (za jakieś 40 i trochę pln) oraz kuferek Miller Harris (płyny do kąpieli), były też Carony za 79 pln :) Więc czasem się coś trafi. Ostatnio nie ma NIC (przynajmniej w POZ).

Za to w Superpharmie Madame de Rochas i Femme przecenione na 39pln za 30ml
        • olesiam Re: Perfumowe wyprzedaże 23.05.11, 21:11
          W Warszawskim TK Maxx-L.T.Piver Eau Fraiche za 39 zl.
          • forevermore79 Re: Perfumowe wyprzedaże 24.05.11, 09:40
            Dziekuje za informacje! Zapach nie do konca moj, ale faktycznie dobry na lato i b. tani, migal mi w niemieckich TK-Maxxach za podobna cene, czyli 9,99 euro. Co do wspomnianego Costes, w Warszawie byl za 190 zl/100ml, Anthology zas po 160 zl/100ml. Pozdrawiam!
            • jarka63 Re: Perfumowe wyprzedaże 24.05.11, 11:16
              Kilka zapachów Il Profumo i The Different Company w niezłej cenie:
              sklep.regeneracja-spa.pl/category/zapachy
    • forevermore79 Znow wyprzedaz u L'Artisan 05.01.12, 12:31
      W tym Tea For Two, ktora ma podobniez zniknac z oferty. Inne przecenione zapachy beda potem oferowane tylko w 1 poj.
      www.artisanparfumeur.com/sale/sale/
      • margot452 Re: Znow wyprzedaz u L'Artisan 05.01.12, 12:52
        forevermore79 napisał:

> W tym Tea For Two, ktora ma podobniez zniknac z oferty. Inne przecenione zapach
        > y beda potem oferowane tylko w 1 poj.
        > www.artisanparfumeur.com/sale/sale/

Ostatnim razem obniżone ceny dotyczyły tylko dostaw do UK, do pozostałych krajów europejskich cena automatycznie zmieniała się na euro i nie była już wcale okazyjna. Czy tym razem jest tak samo?
        • forevermore79 Re: Znow wyprzedaz u L'Artisan 05.01.12, 13:06
          Szczerze mowiac, nie wiem. Fakt, to wyprzedaz organizowana przez ang. filie, ale sklep zawsze wysylal i zagranice.
          Co do Tea For Two, cos naprawde musi byc na rzeczy- setka jest na wyprzedazy na podanej stronie, a z kolei 50tke za pol ceny wyprzedawal i Harrods.
          • margot452 Re: Znow wyprzedaz u L'Artisan 05.01.12, 13:18
            Ale ja nie twierdzę, ze nie wysyła, tylko że przy wysyłce do UK obowiazują promocyjne , "wyprzedażowe" ceny, a przy zamówieniu z pozostałych krajów już nie.
            • forevermore79 Re: Znow wyprzedaz u L'Artisan 05.01.12, 13:20
              Tak, zrozumialem od poczatku, moze niedokladnie sie wyrazilem :-) Dziwna sytuacja- sprobowalem przewalutowac na euro, ale strona odmowila posluszenstwa, zapewne sporo odwiedzin. Pozdrawiam!
              • rocambolesca Oriens 05.01.12, 21:21
                Upolowałam w polskiej Sephorze kofret Oriens Van Cleef & Arpels EDP 50 ml z balsamem do ciała w pięknym pudle przecena z 299 na 149 zł
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka