Dodaj do ulubionych

Flacon Faux Pas

27.10.10, 01:28
www.mimifroufrou.com/scentedsalamander/flacon_faux_pas/
Trudno o większą pomyłkę :) Jak "to coś" można było wymyślić, zaakceptować i wyprodukować.
Może przynajmniej zapach jest OK ?
O gustach się wprawdzie nie dyskutuje, ale skoro możemy wybrzydzać opisując zapachy, to i o opakowaniach możemy troszkę poplotkować. W końcu uroda i elegancja opakowania perfum, jako towaru luksusowego, ma znaczenie niebagatelne.

Wklejcie swoje typy brzydactw szczególnych, troszkę się popastwimy :)
Obserwuj wątek
    • olaj.j Re: Flacon Faux Pas 27.10.10, 07:51
      O gustach sie dyskutuje, jak najbardziej: chocby po to by moc je ksztaltowac.:)
      A flakon faktycznie dosc paskudny i tandetny, ale nie wymagalabym za wiele od czegos, co powstalo jedynie na potrzeby masowej promocji filmu.
    • dixi Re: Flacon Faux Pas 27.10.10, 22:16
      bez wątpienia największe paskudniaki w mojej kolekcji to parę atomizerów z odlewkami z wymian i wspólnych zakupów wizażowych :)
      poza tym myślę, że nie mam czego typować; wiele flakonów to z jednej strony przeładowany kicz, postrzegany jako efekt próby stworzenia na siłę barokowego dzieła sztuki - ale z innej forma zabawy, żartu, próba spojrzenia z przymrużeniem oka na "towar luksusowy" który to przecież wcale tak wielkim luksusem nie jest (vide Versace Jeans Couture, Womanity, wszelkie Lolitki);
      proste, bez żadnych ozdób w porządku, lubię i mam takich wiele - elegancko, dostojnie i jednocześnie nudno trochę :)
      a nie, mam jednak swój typ w kategorii Flacon Faux Pas: Sunflowers Arden i jemu podobne ordynarne plastiki bez pomyślunku;
    • forevermore79 Re: Flacon Faux Pas 28.10.10, 09:01
      Mi niekoniecznie musza sie podobac flakony zapachow np. Britney Spears, ale dokladnie wpisuja sie one w docelowy target. Nie przepadam tez za flakonami do Rush, te jednak idealnie pasuja do interesujacej "plastikowosci" zapachu. Proste formy Chanel, Lutensa, Diora, czy tez limitowane Muglery- to juz bardziej moja bajka :-)
      • olaj.j Re: Flacon Faux Pas 28.10.10, 11:41
        forevermore79 napisał:

> Mi niekoniecznie musza sie podobac flakony zapachow np. Britney Spears, ale dok
        > ladnie wpisuja sie one w docelowy target.

Dokladnie.:) Podobnie jak zapachy Playboy (bez urazy, ale nawet nie mam ochoty przelotnie powachac).

Juz kiedys pisalam, ze flakony maja dla mnie dosyc marginalne znaczenie, jednak nie da sie ukryc, ze najbardziej cenie sobie szlachetna prostote np Lutensa. Bardzo lubie tez retro buteleczki Les Parfums de Rosine czy Goutal. Zdecydowanie jest to moja estetyka.:)

Natomiast jesli pan Lutens w swym poczuciu humoru (a sadze - chocby po tym jakie nazwy potrafi nadawac sygnowanym przez siebie kompozycjom, ze ma je spore) postanowil umiescic ktorys z moich ulubionych zapachow chociazby w takim koszmarku, jaki zalinkowala Ta - to niechybnie mialabym go w swojej szafce.;)

• olaj.j "postanowilby" mialo byc ofkors:) n/t 28.10.10, 18:11

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka