Dodaj do ulubionych

Firmowy Signature Scent

17.06.11, 00:03
Niedługo otwieram własną firmę, branża medyczna:-). Wszystko jest wychuchane, wymyślone...ale brakuje subtelnego wykończenia- zapachu, który będzie nieodłączną częścią wizerunku, po prostu muszę postawić tu olfaktoryczną "kropkę nad i".
Przeszukałam forum, przeszukałam ofertę sklepów z "profesjonalnymi odświeżaczami"- i...nic.
Moje preferencje to drewno, przyprawy; czasem doprawione intensywne kwiaty- ale nie jednonutowe i raczej nie solo; chciałabym uniknąć "świeżuchów" i nadmiernych słodkości ( efekt sklepów sieci Kazar- panoszący się tam mdlący aromat przyprawia mnie o chęć szybkiego opuszczenia tego przybytku- może to i lepiej :-)). Myślałam np. o jakimś połączeniu delikatnej wanilii z cytrusami; chcę uciec od ozonowo-seledynowej stylistyki, morskiej bryzy, itp.- jednocześnie obawiam się, czy moje wymarzone klimaty nie będą zbyt nachalne i osaczające. Pomożecie?
Obserwuj wątek
    • ele_gancki Re: Firmowy Signature Scent 17.06.11, 00:15
      Napisz co to dokładnie będzie. Branża medyczna to pojęcie szerokie, bo np. w gabinecie masażu to żadnych zapachów nie stosuje się globalnie. W tej branży wybrałbym zapach w stylu ZEN (nie chodzi mi o perfumy marki Shiseido) czyli transparentny czysty uduchowiony. Na kwiaty bym na pewno nie stawiał. Drewno przyprawy to może być dobra droga...
      • aguniella Re: Firmowy Signature Scent 17.06.11, 00:23
        Rzeczywiście, pojęcie dość szerokie; zatem uściślam- stomatologia- oczywiście mam na myśli poczekalnię, toaletę...Zapachom z nutą eugenolu dziękujemy;-)).
        • ele_gancki Re: Firmowy Signature Scent 17.06.11, 15:10
          No to teraz wiadomo o co chodzi. Cytrusy to może być dobra droga, cytryna kojarzy się ze zdrowymi lsniącymi białymi zębami :D
          A wszedłem dziś do Kazaru by się przekonać o zapachu tam panującym, okropność, dla mnie przeslodzona, sztuczna wanilia, czasem czuję to na ludziach. Ble.
        • furka_dusz Re: Firmowy Signature Scent 17.06.11, 20:41
          Aguniello - powodzenia w rozwijaniu własnego biznesu! Podoba mi się pomysł aromaterapii, troska o komfort pacjenta - nadal zaskakująco rzadkie doświadczenie. Go girl! :)
    • olesiam Re: Firmowy Signature Scent 17.06.11, 10:31
      Moja przyjaciołka z wlasna firma (badania rynku) od zawsze kupuje produkty ESTEBAN z linii Pivonia imperiale, pachnie szalenie elegancko. Ciagle sie odgraza, ze przestanie kupowac , gdyz przyslowiowe pol dnia spedza na opowiadaniu "co tak ładnie pachnie i gdzie to mozna kupic?"
      www.fafarafa.pl/pl/c/Pivoine-Imperiale/109/1/phot
    • aguniella Re: Firmowy Signature Scent 17.06.11, 23:31
      Cieszę się, że mój pomysł "poczekalnianej aromaterapii" nie wydaje sie Wam pretensjonalny. Dzięki za miłe słowa; piwonia już w drodze:-)). Jakby jeszcze pojawiły się jakieś sugestie- chętnie przetestuję zapachy na znajomych- w domowych pieleszach przed "firmowym" użyciem.
      • notting_hill Re: Firmowy Signature Scent 18.06.11, 18:50
        Ja wielbię zapach Almi Decor, ale nie wiem czy akurat byłby odpowiedni do poczekalni gabinetu dentystycznego.... Przy okazji- nie wie ktoś co to za zapach, ewentualnie do jakich "ludzkich" perfum jest podobny?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka