Dodaj do ulubionych

News- Viktor & Rolf: Spicebomb

15.11.11, 08:54
Meska odpowiedz V&R na sukces sztandarowego zapachu marki- Flowerbomb. Antidote i Eau Mega nie radza sobie zbyt dobrze, stad tez wkrotce doczekamy sie Spicebomb.
Wiecej na:
www.nstperfume.com/2011/11/14/viktor-rolf-spicebomb-new-fragrance/
Obserwuj wątek
    • forevermore79 Re: News- Viktor & Rolf: Spicebomb 15.11.11, 15:50
      Reklame prasowa tej nowosci mozna juz obejrzec na:
      www.fragrantica.com/perfume/Viktor-Rolf/Spicebomb-13857.html
      • scorrpion Re: News- Viktor & Rolf: Spicebomb 15.11.11, 18:51
        Super wiadomość!Antidote należy do mojej Top Listy męskich zapachów,więc z niecierpliwością będę czekał na premierę Spicebomb :)
    • forevermore79 Re: News- Viktor & Rolf: Spicebomb 18.11.11, 12:25
      Wiecej:
      www.fragrantica.com/news/Viktor-Rolf-Spicebomb-2689.html
    • forevermore79 Re: News- Viktor & Rolf: Spicebomb 23.12.11, 12:42
      W Anglii Spicebomb zadebiutuje jako 50, 90ml EdT i linia do ciala juz 23 stycznia na wylacznosc Harrodsa, a szersza dystrybucja jest przewidziana od 7 marca 2012.
    • forevermore79 Re: News- Viktor & Rolf: Spicebomb 11.01.12, 14:14
      Jeszcze- z cytowaniem Polge'a. Mocny, bezposredni zapach z najlepszych materialow- oby :-)
      www.moodiereport.com/document.php?c_id=29&doc_id=29665
    • forevermore79 Re: News- Viktor & Rolf: Spicebomb 04.02.12, 12:19
      Reklama TV- z wykorzystaniem piosenki ukrainskiego boysbandu Kazaky
      www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=AVllNnIw1KM
      Sam zapach juz w Harrodsie- recenzje na Basenotes calkiem obiecujace.
    • forevermore79 Re: News- Viktor & Rolf: Spicebomb 13.02.12, 11:47
      Wachalem juz i zlewalem sie im pare razy- i premiere odbieram bardzo pozytywnie.
      Nazwa jest zwodnicza. Tak jak Flowebomb nie byl kwiatowa, a raczej slodka bomba, tak w Spicebomb nie dominuja przyprawy. To za to zapach mocno slodki, jadalny, z kategorii "gourmand". Rozpoczyna sie mocnym akordem cukrzonych truskawek (tutaj przypomina echa meskiego Black XS, a nawet dawnej Miss Dior Cherie :-), potem calosc jeszcze bardziej sie osladza, wyczuwalny jest cynamon, odrobina tytoniu, duzo wanilii i nadmiar benzoinu, na mankiecie kurtki pachnie rownie mocno juz kolejna dobe :-)
      Inne, b. dalekie skojarzenia w koncowych fazach- Mechant Loup (niektorzy stawiali na nieodzalowane Tea For Two, ale dla mnie to zbyt mocne porownanie). Mi najbardziej cala kompozycja przyniosla na mysl wycofana meska Escade Magnetism, ze wzgledu na polaczenie slodkich nut z tytoniem i takze nieco meskie YSL La Nuit w wersji Le Parfum.
      Zapach na pewno zdobedzie uznanie i stanie sie hitem rozponawalnym na ulicach, czy w zagranicznych klubach- ma potencjal sukcesu "1 Million". Komercyjny, ale b. dobrze skrojony.
      Czy kupie flakon, to juz inna sprawa- ale jestem na tak :-)
      • renia.renia Re: News- Viktor & Rolf: Spicebomb 13.02.12, 16:30
        Ojoj, wyminiłeś moje ukochane męskie zapachy, z Escadą Magnetism na czele, już przebieram nogami z niecierpliwości. Ciekawe kiedy Spicebomb będzie u nas dostępny ....
        • forevermore79 Re: News- Viktor & Rolf: Spicebomb 13.02.12, 17:09
          Magnetism uzywalem od lat, moze zbyt przyskorny, ale robiacy wrazenie, brakuje mi go czasem- moze powinienem poszukac online jeszcze flakonu :-) W Spicebomb jest mniej tytoniu, niz w Escadzie, brak tez tego slynnego winogrowego akordu, projekcja jest za to wieksza. Slodycz faktycznie a la Candy, moge go tez nieco porownac do ostatniego Lanvin Avangarde. A rekaw pachnie i pachnie, moglem kupic na lotnisku 50-tke, no moze nast razem :-) Polska premiera zapewne niedlugo i jak zwykle tylko w Sephorach.
          • forevermore79 Re: News- Viktor & Rolf: Spicebomb 13.02.12, 17:16
            Polecam jeszcze recenzje- tak, jest tam rowniez akord a la Egoiste, a slodycz moze sie kojarzyc z wanilia z Dior Homme Intense. Reszta wrazen nieco inna, ale calosc wciaz pozytywna:
            www.cafleurebon.com/new-fragrance-review-viktor-rolf-spicebomb-blow-me-away-olivier/
            • renia.renia Re: News- Viktor & Rolf: Spicebomb 13.02.12, 18:33
              Robi się naprawdę gorąco, Egoiste to także mój ukochany męski zapach :)
              • pete-r73 Re: News- Viktor & Rolf: Spicebomb 23.02.12, 23:05
                Wiecie może,kiedy ma być dostępny w Polsce?
                • forevermore79 Re: News- Viktor & Rolf: Spicebomb 01.03.12, 21:50
                  Nie sadze, zeby Sephora zwlekala dlugo z wprowadzeniem Spicebomb na rynek. Mnie podoba sie coraz bardziej i znow testowalem pare razy. W Stanach to juz wielki hit, a przy okazji nast. recenzja- dla odmiany porownujaca premiere do Tobacco Vanille
                  perfumeshrine.blogspot.com/2012/02/victor-rolf-spicebomb-fragrance-review.html
    • forevermore79 Recenzja na BdJ 07.03.12, 14:38
      boisdejasmin.typepad.com/_/2012/03/viktor-rolf-spicebomb-perfume-review.html
    • furka_dusz Re: News- Viktor & Rolf: Spicebomb 09.03.12, 20:43
      Nie wiem, czy kobiety, które kochają sztandarową Flowerbomb, będą fankami tej kompozycji, ale dla mnie pewne jest, że to niewątpliwie uniseks w świetnym wydaniu.
      Nosi mi się Spicebomb fantastycznie, mimo że tytułowe 'spice' tutaj wcale mnie nie zachwycają najmocniej: z przypraw czuję głównie cynamon na słodko i jet to bardzo, bardzo ok doznanie :-) To serce słodyczy, skoligacone również z tytoniową nutą, mnie zdecydowanie przypomina Hawańskiego A*Mena. Przyjemność zaś obcowania z produkcją V&R podbija dodatkowo smuga skóry, trzymająca się mnie niezmiennie i długo, i hipnotyzująco.
      Bombowej siły rażenia, w sensie mocy i ogona ta kompozycja na mnie nie ma - przyłączam się tu faktycznie do klubu lekko zdziwionych tym faktem. Bombiaste jest natomiast doznanie niezmienności, obucha statycznej energii - mam je też za każdym razem, gdy używam Flowerbomb. Kompozycja zdecydowanie małoruchliwa, jeśli chodzi o olfaktoryczne metamorfozy. Może się mi więc nieco (nieraz?) nudzić. Na razie - symptomów znużenia brak ;-)
      I odwrotnie niż parę znamienitych nosów, których design flakonu odrzuca dosłownością - ja jestem ukontentowana tą nieoryginalnością: ordynarnym, niepoprawnym politycznie granaciskiem. Od V&R przyjęłabym nawet inkrustracje paciorkami Svarowskiego ;-)
      • forevermore79 Re: News- Viktor & Rolf: Spicebomb 14.03.12, 22:59
        Amen to that, dziekuje za recenzje:-) Mysle, ze sie jednak doczekamy, wzorem damskiej bombki, wzmocnionej wersji Spicebomb Extreme- bo premiera juz sporo miesza na zagranicznych rynkach :-)
        P.S. Opisz prosze trzy pozostale Le Gout krotko, coby zniwelowac kleske Pure Sh*ta :-)
        • furka_dusz Re: News- Viktor & Rolf: Spicebomb 15.03.12, 21:18
          Mówisz - masz! :-) Już niwelujemy.
      • aggis20 Re: News- Viktor & Rolf: Spicebomb 21.03.12, 11:27
        Furko ale mi narobiłaś smaka na Spicebomb, ten słodki cynamon mmm :) muszę przetestować!
        • cannella Re: News- Viktor & Rolf: Spicebomb 25.03.12, 21:18
          I mi też :-) Ale najbliższe testowanie możliwe dopiero w piątek. Jak ja przetrwam ten tydzień?
    • forevermore79 Re: News- Viktor & Rolf: Spicebomb 03.04.12, 23:23
      Ostatnio chyba przedawkowalem Spicebomb przez liczne testy - pachnie mi guma balonowa i nadmierna statyczna, zbyt doslowna slodycza- to na pewno bedzie komercyjny hit. Moj entuzjazm chwilowo nieco opadl, choc wciaz uwazam zapach za jedna z najciekawszych premier tego roku.
      • aggis20 Re: News- Viktor & Rolf: Spicebomb 14.04.12, 17:32
        Mnie też udało się 2 razy przetestować Spicebomb, zapach to rzeczywiście unisex, ale przypraw czy wspomnianego przez furkę słodkiego cynamonu nie wyczułam. Czuję za to wisienki, trochę dymu i wanilię. Zapach całkiem przyjemnie się nosi, ale jest trochę mdły.
        • forevermore79 Re: News- Viktor & Rolf: Spicebomb 15.04.12, 18:34
          Tak, mdly niestety- na poczatlku zachwycil, ale wiem, ze jako ewentualny wlasciciel calego flakonu cisnalbym go predzej, czy pozniej z checia tak jak na reklamie :-)
          To bardzo ekspansywna kompozycja, zuzylem z przyzwyczajenia pare firmowych probek i to dopepkowo i zapach mnie w koncu przydusil, heh. Jest tak meski, jak tancerze w szpilkach, ktorzy wykonuja piosenke ze spotu TV Spicebomb (nawiasem mowiac, zalapali sie tez do ostatniego klipu Madonny). Ale i tak jestem ciekaw, czy wyjdzie wersja Extreme.
          • olaj.j Re: News- Viktor & Rolf: Spicebomb 15.04.12, 19:09
            Aż sobie z ciekawości zerknęłam na ten teledysk, faktycznie, kwintesencja męskości.;))) I co za pieśń, omg.;)))
    • forevermore79 Spicebomb wg Octaviana 25.04.12, 11:47
      1000fragrances.blogspot.com/2012/04/spice-bomb-viktor-and-rolf-new-perfume.html
      • jarka63 Re: Spicebomb wg Octaviana 06.09.12, 13:39
        I mnie się bardzo podoba :)
    • forevermore79 Spicebomb juz w Polsce 30.08.12, 00:01
      Jak zwykle- w wybranych Sephorach. Dzieki Olesiu za informacje!
      • renia.renia Re: Spicebomb juz w Polsce 30.08.12, 17:08
        Mój typ ;), jest na mnie taki Lutensowy, nie wiem jeszcze jak z trwałością, za krótko mam go na sobie. Planuję chyba zakup na jesień :)
    • forevermore79 Spicebomb- w marcu 2013 EdT o poj. 150 ml 19.12.12, 17:50
      Jako edycja limitowana na pierwsze urodziny zapachu:
      www.leparisien.fr/laparisienne/beaute/viktor-rolf-celebre-le-premier-anniversaire-de-spicebomb-avec-un-flacon-xxl-18-12-2012-2420223.php
    • forevermore79 Spicebomb Titanium Edition 03.10.13, 18:40
      Flakon w tytanowej szarosci, zapach bez zmian. Edycja limitowana.
      www.selfridges.com/en/Beauty/Categories/NEW-IN/Spicebomb-Titanium-eau-de-toilette-90ml_132-77011643-L4401100/
      www.harrodsmagazine.com/section/beauty/oct-2013-beauty-news/
      • forevermore79 Re: Spicebomb Titanium Edition 03.10.13, 18:42
        A jakby ktos szukal Antidote- lepiej sie pospieszyc, bo zapach jest juz niestety oficjalnie wycofany przez fatalne wyniki sprzedazy.
    • forevermore79 1a zapowiedz- Spicebomb Eau Fraiche 07.03.14, 12:04
      Forumowy news, czylli wygrzebana wiadomosc- Spicebomb Eau Fraiche to nowy, lzejszy wariant klasyka dostepny od kwietnia na rynku. Wyglada to na szczescie na odpowiednik wariacji "Sport" (ta wersja Spicebomb bylaby nieco niedorzeczna), choc ja bardziej czekam na odmiane Intense/Extreme- mysle, ze to kwestia czasu, moze zima 2014?

Na razie 1-e zdjecie Eau Fraiche, wiecej wkrotce:
      www.gradmann1864.de/produktwelt/detailansicht.html?tx_gradmannproduct_pi1%5Bcid%5D=584
      • forevermore79 Oficjalnie- Spicebomb Eau Fraiche 09.03.14, 20:34
        www.nstperfume.com/2014/03/09/viktor-rolf-spicebomb-eau-fraiche-new-fragrance/
        • forevermore79 Re: Oficjalnie- Spicebomb Eau Fraiche 27.05.14, 15:09
          Testowalem lotniskowo, nie nastawialem sie na wiele i tez niewiele dostalem. Zgodnie z nazwa, to po prostu klasyk w duzo lzejszym wydaniu. Nieco mniej tytoniu, wiecej cytrusow i slonawej swiezosci. Trwalosc i ogon niestety tragiczne, jedynie pare godzin i niemal zerowa emanacja. Pierwszy Spicebomb znikal ze mnie w sumie tez za szybko, poczekamy na wersje zimowa :).
          • forevermore79 Re: Oficjalnie- Spicebomb Eau Fraiche 06.06.14, 11:06
            Edycja Eau Fraiche pojawi sie tez w polskich Sephorach (90ml- 349 zl), nowoscia jest takze podrozna wersja klasyka- 20ml za 159 zl.
    • forevermore79 Gwiazdkowe flakony Spicebomb i Flowerbomb 24.09.14, 15:35
      www.fragrantica.com/news/Viktor-Rolf-Limited-Editions-for-Holiday-Season-2014-5896.html
    • forevermore79 No i zgodnie z domyslami- Spicebomb Extreme 06.04.15, 21:03
      www.nstperfume.com/2015/03/31/viktor-rolf-spicebomb-extreme-new-fragrance/
      www.fragrantica.com/news/Viktor-Rolf-Spicebomb-Extreme-6545.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka