mangos 31.03.06, 17:29 No własnie, jakie perfumy i jakiej marce? Moje typy: Amarige. Aż dziw mnie bierze ,że Givenchy to również Organza Indecence, Eau d'Amour, Hot Couture... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bajlandia1 Re: Zepsuły opinię 31.03.06, 17:36 Promesse popsuły opinię Cacharelowi. Chociaż wcześniejsza Gloria też już nie zachwyciła. Odpowiedz Link
benita5 Re: Zepsuły opinię 31.03.06, 17:42 Kenzo za Summer :(( YSL za Rive GAuche :(( Dior za Remember Me :(( co prawda marudzilam strasznie tuz po premierze Pure Poison ale nieoczekiwanie od nienawisci do milosci...;P CAcharel za Amorka :( Givenchy za Organze First Light, VI Sensual:( Guerlain /bede nudna/ za: Nerolie,Aromoparfum Exaltant,AA Orange Magnifica, L' Instant!! Sonia Rykiel- za Woman :( CArtier za MustII :( Boucheron Femme :( Chopard za Casmir :( ... ... ... ... ... na razie spasuje;O Odpowiedz Link
benita5 Przypomnialam sobie jeszcze gniota o nazwie 31.03.06, 17:50 Attraction - nieudacznik Lancome. Odpowiedz Link
kalia_t Re: Przypomnialam sobie jeszcze gniota o nazwie 31.03.06, 18:11 benita5 napisała: > Attraction - nieudacznik Lancome. Obiema łapakami sie podpisuję, koszmarek.:((( Odpowiedz Link
bajlandia1 Re: Zepsuły opinię 31.03.06, 17:50 benita5 napisała: > > CAcharel za Amorka :( > Faktycznie, o Amorku zapomniałam Odpowiedz Link
siliana1 Re: Zepsuły opinię 02.04.06, 23:15 >Dior za Remember Me :(( rany kobito - BLUZNISZ:) Odpowiedz Link
bajlandia1 Re: Zepsuły opinię 31.03.06, 17:56 Muszla - Lacroix. Tak skuteczne, że na kilka ładnych lat odechciało się projekrtantowi wypuszczenia kolejnego zapachu. Odpowiedz Link
benita5 Re: Zepsuły opinię 31.03.06, 18:05 Armani - nowa Mania z bialym korkiem, zloty Armani. Odpowiedz Link
siliana1 Re: Zepsuły opinię 02.04.06, 23:16 >zloty Armani haaa - moj ukochany zapach:) ale mamy rozne gusta:) Odpowiedz Link
benita5 Re: Zepsuły opinię 31.03.06, 18:06 bajlandia1 napisała: > Muszla - Lacroix. Tak skuteczne, że na kilka ładnych lat odechciało się > projekrtantowi wypuszczenia kolejnego zapachu. Mysle, ze Tumulte wynagrodzilo czas oczekiwania, bo moim zdaniem to bardzo udana kompozycja. A muszla, fakt baaardzo specyficzna... Odpowiedz Link
szczekuszka Re: Zepsuły opinię 04.04.06, 15:03 benita5 napisała: > bajlandia1 napisała: > > > Muszla - Lacroix. Tak skuteczne, że na kilka ładnych lat odechciało się > > projekrtantowi wypuszczenia kolejnego zapachu. > > Mysle, ze Tumulte wynagrodzilo czas oczekiwania, bo moim zdaniem to bardzo udan > a > kompozycja. A muszla, fakt baaardzo specyficzna... Przed Tumulte, a po muszli, byl Bazar femme i bazar homme, doczekal sie nawet limitowanej serii na lato. Zapach na lato byl cudowny i dotad sie pluje, ze go nie kupilam. Mam muszle lacroix- zapach trudny, ale piekny, tylko trzeba sie do niego przekonac, co nie jest znowu takie proste. :))) Odpowiedz Link
benita5 Re: Zepsuły opinię 05.04.06, 21:02 szczekuszka napisała: > Przed Tumulte, a po muszli, byl Bazar femme i bazar homme, doczekal sie nawet > limitowanej serii na lato. Zapach na lato byl cudowny i dotad sie pluje, ze go > nie kupilam. Pamietam BAzar, a jakze! Flakon bardzo mnie urzekl, z reszta muszla tez wygladala dosc intrygujaco ... Odpowiedz Link
kalia_t Re: Zepsuły opinię 31.03.06, 18:20 Escape w 100% zniechęciły do CK. Wish początkowo do Choparda(teraz mam inne zdanie). Chanel no.5 do całości- na szczęście powoli mija. Dune do Diora:D Mahora do Guerlaina. Black Cashmere do DK. Asja do Fendi. Preferencje nosa na pstrym koniu jeżdżą:d Odpowiedz Link
benita5 Re: Zepsuły opinię 31.03.06, 18:25 kalia_t napisała: > Preferencje nosa na pstrym koniu jeżdżą:d jestem za, a nawet przeciw :o) Odpowiedz Link
nitulina Re: BC 31.03.06, 22:14 Kurczę a moim zdaniem poprawiły na chwilę...by ze zdwojoną siłą skundlić markę jabłkami... Odpowiedz Link
kalia_t Re: BC 31.03.06, 22:25 Lubię te jabłka:-))) i oczywiście Chaos, Cashmere Mist, ale czarny to dla mnie za wiele... Odpowiedz Link
nitulina Re: BC 31.03.06, 23:12 Ja najbardziej lubię tę pierwszą DK, skórzana ale inaczej niż Daim Blond...potem CM, te dwa zapachy to moja Donna Karan, Chaos jest fajny ale wolę BC... Odpowiedz Link
goldioo Re: Zepsuły opinię 01.04.06, 08:26 OT, chociaż może nie do końca. Znajomy Japończyk stwierdził, że Kenzo zepsuł opinię W OGÓLE japońskich perfum ("wszyscy" myślą, że to japońskie zapachy:)- na widok Kenzo Flower - skrzywienie i krótkie dosadne określenie "gówno":))))"NIKT tego nie używa":). Z ogólno dostępnych toleruje M.Matsushima, no a Shiseido to "taka cienka, średnia półka":)) Odpowiedz Link
nitulina Re: Shiseido... 01.04.06, 12:04 Chciałabym, żeby dla każdej średniej półki Serge Lutens skomponował zapach... Shiseido w Japoni ma bardzo tanią linię drogeryjną i linię z tz średniej półki. Linia selektywna kosmetyczna i perfumiarska to zupełnie inna sprawa i targetowo absolutnie nie nastawiona na Japonię. Odpowiedz Link
goldioo Re: Shiseido... 02.04.06, 08:10 Mówił tylko o japońskim rynku... Nie wypowiadam się na temat SL bo nie znoszę:) Odpowiedz Link
goldioo Re: Zepsuły opinię 03.04.06, 10:48 Raczej ideałem jest "bezzapachowość":)lub delikatne wonie:) Odpowiedz Link
balbina_alexandra Re: Zepsuły opinię 01.04.06, 17:48 Zdecydowanie Guerlain za Florę Nerolię, za całą linię Aroma Allegoria, za wszystkie miłosne limitowanki z "Love" w nazwie oraz za niewybaczalną decyzję o wycofaniu Mahory. Odpowiedz Link
charade Re: Zepsuły opinię 02.04.06, 11:10 Dior, Guerlain i Givenchy za kwaśno-słodko-kwiatowe limitowane koszmarki. Odpowiedz Link
luloo1 Re: Zepsuły opinię 02.04.06, 22:51 Rive Gauche YSL Miss Cherie Dior Hot Couture i Into the blue Lancome - męskie Miracle Odpowiedz Link
siliana1 najnowsze limitowanki escady 02.04.06, 23:18 takie slodkie, zbyt cukrowo-owocowe, jakby byly adresowane dla dzieci. a kiedys robili cudne, az sie nie moglam lata doczekac, np. tender light... Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Zepsuły opinię 03.04.06, 10:05 Sporo by wymieniac, ale chociazby: Armani- nowa Mania, meski City Glam CK- duet Obsession Night Guerlain- damski L'Instant, niektore AA Lancome- Attraction, Hypnose Mugler- B*Men Givenchy- O. First Light, Amarige d'Amour, My Couture- znikaja po 2 latach od premiery, ekspresowe tempo :-) Escada- wszystkie premiery od kilku lat (wyjatek- meski Magnetism) - wszystkie limitowanki na bezclowki/walentynki, procz przyzwoitego DiorStar i SoGivenchy Odpowiedz Link
venus22 Re: Zepsuły opinię 03.04.06, 10:40 a mnie sie Amarige podoba ... po prostu wyszlo z mody. to bylo przebojem z 10 lat temu.. Venus Odpowiedz Link
elve Re: Zepsuły opinię 03.04.06, 11:09 ale Forever nie pisał o klasyku a o Amarige d'Amour, które premiere miały w 2003 roku. Odpowiedz Link
venus22 Re: Zepsuły opinię 03.04.06, 22:38 zgadza sie tylko ze ja nawiazywalam do wypowiedzi Mango. Venus Odpowiedz Link
coralin Re: Zepsuły opinię 03.04.06, 23:41 Mnóstwo tego."Ekskluzywne" firmy bazują na swej ekskluzywnosci by skusić klienta. Biznes is biznes. Tylko to są w wiekszości zapachy, które jeszcze 10 lat temu byłyby na półce w drogerii. Pachną niejednokrotnie miło, przyjemnie, moga sie podobać, ale to nie sa wielkie perfumy. Np. miło mi się nosi Lacoste pour femme, ale to nie jest wielki zapach. Ale akurat do Lacoste nie mam pretensji, bo jak na firme produkującą koszulki to zapach niezły;) Większe pretensje można by mieć do Givenchy, Lancome, Guerlaina. Nie mam żalu do Armaniego. Skoro moda uciekła od minimalizmu i surowości to pachnidełka, które teraz wypuszca idealnie wpisują sie w modę i styl. Jeszcze kilka lat temu perfumy tych "wielkich " dawały gwarancję jakości, niepowtarzalnosci, ale coś jest chyba nie tak skoro testujac zapach za 300 zł mam wrażenie, że podobny wachałam w osiedlowej drogerii. Odpowiedz Link
martyna101 Re: Zepsuły opinię 05.04.06, 21:10 Promesse zdecydowanie popsuly mi opinie o marce Cacharel no i Hypnose-lancome Odpowiedz Link