Dodaj do ulubionych

czy WSZYSTKIE oryginalne perfumy mają nr serii????

29.11.06, 16:20
Witajcie, mam pytanko do znawców perfum: czy to prawda że wszystkie
oryginalne perfumy mają nr serii (czy kod) wybity i na opakowaniu, i na
butelce? Znajoma ma do sprzedania Miss Dior Cherie (rzekomo oryginał z
bezcłówki) niby wszystko oki, jednak na butelce brak jakiegokolwiek numeru...
wydaje mi się to trochę podejrzane, ale znawczynią nie jestem, więc bardzo
proszę osoby bardziej kompetentne o wypowiedzenie się w tej kwestii...
Pozdrawiam serdecznie Aga
Obserwuj wątek
    • jop Re: czy WSZYSTKIE oryginalne perfumy mają nr seri 29.11.06, 16:35
      Nie.
      • agnes253 Re: czy WSZYSTKIE oryginalne perfumy mają nr seri 29.11.06, 16:52
        krótko i rzeczowo :)) Bardzo dziękuję za ekspresową odpowiedź :)) No teraz to
        mi wstyd ze z założenia taka podejrzliwa jestem....
        • jop Re: czy WSZYSTKIE oryginalne perfumy mają nr seri 29.11.06, 16:59
          Rozwijając - to oczywiście zależy od konkretnej marki/producenta/produktu. Ale
          nie jest tak, że każdy, absolutnie każdy produkt perfumeryjny z definicji ma
          walnięty jakiś numerek.
          • benita5 Re: czy WSZYSTKIE oryginalne perfumy mają nr seri 29.11.06, 17:06
            MDC ma 4 cyfrowy numer wybity na tylnej sciance flakonika.
    • voluptas Re: czy WSZYSTKIE oryginalne perfumy mają nr seri 29.11.06, 16:59
      Przeważnie mają, ale wszystko zależy od producenta.
      A co do MDC - idź do najlbiższej perfumerii i zobacz po prostu jak oznakowany
      jest tester - jeśli ma wybity nr serii to i produkt powinien mieć. Niestety, ja
      nie mam MDC, więc nie podpowiem, ale może ma ktos inny?
      • juella Re: moje MDC mają 29.11.06, 20:13
        musisz bardzo uważnie obejrzeć
        flakon, bo numer jest mało widoczny.
        U mnie na kartoniku od spodu wytłoczony
        jest -5003,
        a na flakonie z tyłu flakonu,
        w dolnym lewym narożniku rżnięty w szkle,
        przez to nie jest widoczny na pierwszy rzut
        oka
        widoczny czcionka
        • agnes253 Re: moje MDC mają - DO JUELLI 29.11.06, 20:25
          Hej, dzięki za cenną uwagę, wbrew temu co napisałam przed momentem (nie
          widziałam jeszcze Twojego postu)dam jeszcze perfumkom jutro ostatnią szansę;)i
          obejrzę dokładnie ten lewy narożnik, niewykluczone, że oglądając je "na szybko"
          przeoczyłam ten numerek, skoro jak piszesz nie rzuca się w oczy...
      • agnes253 Re: czy WSZYSTKIE oryginalne perfumy mają nr seri 29.11.06, 20:13
        Hmmm... Dzięki wszystkim za pomoc, chyba jednak nie kupię tych perfum od
        wspomnianej znajomej - na strawberry są niewiele droższe, a po Waszych uwagach
        (Benita dzięki wielkie) moje wątpliwości pozostały, bo rozumiem że owszem nie
        na wszystkich perfumach każdego producenta obowiązkowo jest wybity numer, ale
        chyba w obrębie jednego "modelu" jednej marki (tu Miss Dior Cherie) - jak
        sądzę - albo na każdym egzemplarzu jest numer, albo na żadnym.. W każdym razie
        tak byłoby logicznie moim zdaniem.. Zatem skoro MDC Benity ma nr, a te "moje"
        nie, to coś tu nie gra.... A 200 zł piechotą nie chodzi.. ;)) Pozdrawiam Was i
        Wasze Nosy ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka