armide 24.05.05, 16:37 czy gramatyki szwedzkiego jest trodna czy szwedzki jest trodniejszy od angileksiego i czy warto sie go uczyc samemu ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aka10 Re: czy gramatyka jest trodna 24.05.05, 16:58 Gramatyka jest latwa,latwiejsza od angielskiej.Uczyc sie samemu warto,ale jesli ma sie dostep do plyt czy kaset z poprawna wymowa.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
armide Re: czy gramatyka jest trodna 25.05.05, 13:58 czy szwedzkim bede sie mogla porozumiec w innych panstwach skandynawskich niz szwecja a co wogule myslicie o tym kraju czy warto tam pojechac w poszukiwaniu pracy bo na to najbardziej licze a i jeszcze jedno czy szwedzki jest trodniejszy od angielskiego i czy dlyzej trzeba sie go uczyc Odpowiedz Link
aka10 Re: czy gramatyka jest trodna 25.05.05, 16:12 W Danii i Norwegii przyda Ci sie szwedzki,dogadasz sie tez w Finlandii,bo tam szwedzki w szkolach maja.Z praca,to zalezy,w jakim zawodzie. Szwedzki jest latwiejszy od angielskiego,ale wymowe trzeba pocwiczyc.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
armide Re: czy gramatyka jest trodna 25.05.05, 19:58 a mogla bys mi polecic jakas polska lub ostatecznie angielska stronke gdzie bedzie cso o tym jezyki gramatyka slowka itd ? czy szwedzki jest podobny do niemieckiego trodniejszy czy latwiejszy przepraszam ze zawracam glowe i dziekuje za wczesniejsze odpowiedzi Odpowiedz Link
aka10 Re: czy gramatyka jest trodna 25.05.05, 23:09 Wg. mnie szwedzki jest latwiejszy od niemieckiego,ale wazne jest znac porzadnie wymowe,szczegolnie wyrazow z u,o,ö,ä,å.Znalazlam jedna strone,ktora moze Ci sie przyda www.kreativpedagogik.se/ Pozdrawiam. Odpowiedz Link
gulaga7 Re: czy gramatyka jest trodna 20.07.05, 15:46 armide napisała: > czy gramatyki szwedzkiego jest trodna czy szwedzki jest trodniejszy od > angileksiego i czy warto sie go uczyc samemu ? szanowny?a armine-skoro jezyk polski sprawia Ci takie ogromne ortograficzne trudnosci-to nie mam dla Ciebie dobrych wiesci.Szwedzki moze sie okazac dla Ciebie za trudny. Odpowiedz Link