06.09.10, 17:53
Jak sobie z nią radzić? Szczękościsk, gotowanie się wewnątrz?
Przyczyn niestety, póki co, nie da się wyeliminować..

Henia
Obserwuj wątek
    • dany22 Re: Nerwica 07.09.10, 17:46
      Witam. Jestem pewien, że gdzieś już o tym pisałem, a może nie. Z nerwicą trudno sobie poradzić bez zażywania leków przynoszących ukojenie skołatanym nerwom. Zamiast truć się psychotropami lepiej wykorzystać specyfiki z Apteki Natury. Polecam następującą mieszankę ziołową:

Szyszki chmielu (Lupulus Strobiles) 30g
      Korzeń kozłka lekarskiego (Radix Valerianae) 30g
      Ziele serdecznika (Herba Leonuri) 20g
      Ziele przywrotnika (Herba Alchemillae) 20g
      Liść melisy (Folium Melissae) 20g

Zioła zmieszać i wziąć 2 łyżeczki mieszanki na szklankę wrzątku. Odstawić do naciągnięcia na ok. 3min. Pić ciepły napar rano i wieczorem przed snem.
      Zamiennie można wypróbować gotową mieszankę ziołową - Nerwosan lub preparat - Nerwogran.
      Mogę też polecić płyn Neospazmina lub Pasipazmina.
      To wszystko ode mnie. Pozdrawiam

dany
      • henryka_t Re: Nerwica 07.09.10, 20:25
        Bardzo dziękuję.
        Kupie i będę stosowała. Niestety, z tego co sie orientuję, juz od dłuższego czasu nie ma w sprzedaży Nerwogranu oraz Gastrogranu, a szkoda - wygodne w stosowaniu.

Henia
    • haszek3 Re: Nerwica 08.09.10, 20:32
      Ziola,owszem,pomagaja.Ale tego czegos z Twojego srodka nie usuna...Znajdz w okolicy bardzo dobrego klasycznego homeopate .Powinien Ci pomoc.Nie od razu ,bo to raczej niemozliwe w stanach przewleklych,ale jesli jest dobryw swoim fachu,bedzie Ci sie poprawialo zauwazalnie.Ale musi to byc prawdziwy ,hahnemannowski homeopata.Klasyczny do bolu...Zasiegnij opinii o nim najpierw,bo i wsrod homeopatow nie brakuje durniow...Pozdrawiam...
    • hipnoza11 Re: Nerwica 16.09.10, 09:00
      Może by tak Hipnoza ?
    • bluegirl1177 Re: Nerwica 24.09.10, 21:33
      polecam esencje kwiatowe dr. Bacha szczególnie rescue remedy
    • tursyta Re: Nerwica 29.09.10, 10:12
      Proponowane tutaj zioła, to nic innego jak leczenie objawowe. Zresztą mało skuteczne, bo działanie przeciwlękowe ziół jest słabe. W stanach lekkiego niepokoju mogą pomóc, w przypadku silnych ataków lęku, na pewno nie pomogą.
      • bluegirl1177 Re: Nerwica 03.10.10, 09:33
        dlatego piszę o esencjach dr. Bacha. Rescue Remedy pomaga w ostrych stanach lękowych i napadach złości. Wiem bo sama tego doświadczyłam. Jeżeli chodzi o zioła to zgadzam się są zbyt słabe i nie leczą przyczyny choroby.
        • tursyta Re: Nerwica 06.10.10, 12:12
          O ile zioła nie leczą przyczyny, to placebo niczego nie leczy. Choć faktem jest, że na krótką metę może skutkować.
        • haszek3 Re: Nerwica 08.10.10, 10:28
          raz jeszcze powiem...Wszystkie metody fajne...Ale stany lekowe i depresje,jesli nie sa zwiazane ze zmianami fizycznymi w ukladzie przewodzenia lub w nieodwracalnych zaburzeniach neurochormonalnych,sa zaburzeniami osobowosciowymi.I wierzcie mi ,ze aby siegnac do centrum zaburzenia i pomoc naszej sile zycioej uporac sie z problemem,jedyna skuteczna metoda jest homeopatia klasyczna.Wiem ,bo moje dziecko pieknie poradzilo sobie z depresja lekowa wlasnie dzieki homeopatii.Tylko warunek jest jeden...doswiadczony homeopata,leczacy wedlug paradygmatu hahnemanna.Powodzenia zycze...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka