martini_very_bianco 13.06.04, 13:09 Czy jakaś dobra dusza może mnie oświecić, cóż jest cudownego w gorczycy, że ten materac działa? 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatyczne forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
radiesteta1 Re: Materac z gorczycy 13.06.04, 16:10 Ależ oczywiście:) Musiałbym dużo najpier napisać o szkodliwości promieniwania geopatycznego - to moja specjalność ale daruje sobie, żeby nie zanudzać:) Nasiona wytwarzają wokół siebie promieniowanie, które może częściowo neutralizować szkodliwe dla zdrowia promieniowanie geopatyczne. To dość dobre naturalne odpromienniki. Dobre bo nie zaszkodzą, jak wiele sztucznych. Dobre właściwości mają kasztany, tak że zaleca się je układać pod łóżko. Nasiona maja jedną wadę, a mianowicie z czasem tracą swoje właściwości. Aura nasion z czasem sie kurczy i zanika. U ksztanów zaczyna się to już w lutym - marcu. Gorczyca ma stosunkowo długą żywotność. Przez ok. 2 lata zachowuje swoje właściwości, a później stopniowo jej dobroczynna aura przygasa. Po 4 latach materac staje się bezużyteczny. Ale tak w ogóle to nowy materac jest w stanie zmniejszyć moc szkodliwego dla zdrowia promieniowanie o ok. 30 - 80% w zależności od tego jakie były warunki wyjściowe (moc i rodzaj promieniowania). To dobre doraźne rozwiązanie, chociaż lepsze jest przemeblowanie lub neutralizacja dobrym sztucznym odpromiennikiem. Chętnie bym poruszył kilka wątków radiestezyjnych i bioterapeutycznych bo widzę niedosyt w tych sprawach na forum, ale obawiam się być posądzony o autoreklamę:), czego bym nie chciał. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
alexander_82 Re: Materac z gorczycy 13.06.04, 16:18 > Chętnie bym poruszył kilka wątków radiestezyjnych i bioterapeutycznych bo > widzę > niedosyt w tych sprawach na forum, ale obawiam się być posądzony o > autoreklamę:), czego bym nie chciał. To nie moje forum, ale zachecam :) Zreszta mysle za zalozyciel forum, F.r.a.n.c., bylby bardzo rad. Odpowiedz Link
andrzej_cyf_gov Re: Materac z gorczycy 01.06.14, 12:23 Witam serdecznie Tyle się naczytalem o cudownych wlaściwościach materacy gorczycowych, że poszedłem do sklepu i kupiłem. I niestety efekty leczenia są kiepskie a wręcz przeciwne od zamierzonych. Ponieważ mam trochę słabe krążenie, więc w nocy jest mi trochę zimno. W związku z tym śpię na prześcieradle wełnianym, które wyraźnie daje ciepło. Niestety gdy zamieniłem prześcieradło wełniane na materac gorczycowy, okazało siię że jest mi jeszcze zimniej. Więc muszę pozostać przy moim prześcieradle wełnianym. Czy ktoś mógby mi wytłumaczyć, gdzie te cudowne właściwości gorczycy poprawiające krążenie? Andrzej Odpowiedz Link
andrzej_cyf_gov Re: Materac z gorczycy 01.06.14, 14:18 Witam serdecznie Tyle się naczytalem o cudownych wlaściwościach materacy gorczycowych, że poszedłem do sklepu i kupiłem. I niestety efekty leczenia są kiepskie a wręcz przeciwne od zamierzonych. Ponieważ mam trochę słabe krążenie, więc w nocy jest mi trochę zimno. W związku z tym śpię na prześcieradle wełnianym, które wyraźnie daje ciepło. Niestety gdy zamieniłem prześcieradło wełniane na materac gorczycowy, okazało siię że jest mi jeszcze zimniej. Więc muszę pozostać przy moim prześcieradle wełnianym. Czy ktoś mógby mi wytłumaczyć, gdzie te cudowne właściwości gorczycy poprawiające krążenie? Andrzej Odpowiedz Link
martini_very_bianco Re: Materac z gorczycy 13.06.04, 17:06 Ja jestem absolutnie za jako martini:). Mało wiem o tej dziedzinie i żadne bioenergo poza radiestezją jakoś mi nie przemawia do rozumku, ale chętnie się dowiem tego i owego. Czekam na wykłady i miło, że się pojawiłeś, kompetentnych dusz nigdy za mało:) Jako administracja uznaję, że dopóki nie oferujesz forumowiczom cudownego wahadełka leczącego gościec i paradontozę do kupienia za jedyne 14,99 adres firmy na skrytkę pocztową, to jesteś more than welcome:) 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatyczne forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760 Odpowiedz Link
boma1 Re: Materac z gorczycy 16.06.04, 15:56 jesli mozna bioterapeutycznego.. Wiem, że to działa. Sprawdziłam na sobie i znajomych, członkach rodzinki. Logicznie trudno to wytłumaczyć, chyba że na zasadzie usunięcia blokad energetycznych i doładowania organizmu(?). Bardzo dobrze na dzieciach i zwierzętach. Działa również na sceptyków. Pozdrawiam. BM Odpowiedz Link
very_martini Re: Materac z gorczycy 16.06.04, 16:02 Hihi, wiem, sama spałam, ale teraz mnie zaciekawiło, jak to się dzieje:) 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatyczne forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760 Odpowiedz Link
polishgirl Re: Materac z gorczycy 22.06.04, 02:47 Co to jest ta biala gorczyca? Czy to te zoltawe nasionka z ktorych robi sie musztarde??? Odpowiedz Link
radiesteta1 Re: Materac z gorczycy 22.06.04, 22:02 Tak. To te same. Ale wiem, że do produkcji musztardy dodaje się też gorczycę czarną. Właściwości radiestezyjnych tej drugiej nie znam. Pozdr. Odpowiedz Link
polishgirl Re: Materac z gorczycy 23.06.04, 04:02 Dziekuje za odpowiedz. A czy wiesz jak taki materac mozna samemu zrobic. Nie mieszkam w Polsce i raczej nie mam mozliwosci kupna. Znalazlam jedno miejsce w Stanach, gdzie je produkuja ale z przysylka do Kanady dalej jest problem bo sa to nasiona i musialabym zaplacic za ich testowanie. Zadnych roslin czy nasion nie mozna przez granice przewozic bez testow. Odpowiedz Link
polishgirl Re: Materac z gorczycy 23.06.04, 04:05 Chcialam jeszcze dodac ze wyczytalam ze taki materac reguluje hormony w organizmie, lacznie z nadczynnoscia tarczycy ktora mi strasznie dokucza. Odpowiedz Link
radiesteta1 Re: Materac z gorczycy 23.06.04, 13:22 Jak zrobić? Na szyciu sie nie znam. Ale bym to zrobił tak, że wydzielił bym dużą ilość podłużnych a moze raczej poprzecznych komór, w które nasypałbym gorczycy i zaszył. Ważne jest aby grubość takiego materaca miała ze 2-3 cm. To nie sam materac reguluje hormony tylko zmniejszenie, czyli zneutralizowanie, szkodliwych dla zdrowia promieniowań geopatycznych. Związek pomiędzy zaburzeniami i chorobami tarczycy a szkodliwym promieniowaniem geopatycznym często się potwierdza. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
frognatic Re: Materac z gorczycy 13.11.13, 08:30 Możesz poszukać ofert kupna, wydaje mi się, że możliwa byłaby wysyłka także za granicę, zobacz tutaj dbamokregoslup.pl/materace-gorczycowe,57.html Odpowiedz Link
tobiasz-leszczynski Re: Materac z gorczycy 03.04.15, 19:13 co do składu ziarenek to tutaj jest wszystko opisane dokładnie sentien.eu/pl/blog/7_sklad-gorczycy.html . Ja tutaj kupiłem matę co zawiera gorczycę i śpi się na nim cudownie a do tego zdrowo - zobaczcie i oceńcie sami sentien.eu/pl/12-maty-z-gorczyca-materace Odpowiedz Link
radiesteta1 Re: up. 30.06.05, 08:36 No to skoro odnawiamy wątek, to proponuję tym, którzy mają materace gorczycowe odnowić materace i wymienić nasionka w komorach materaca. Najlepiej z tegorocznych zbiorów. Niestety trzeba będzie poczekać do jesieni. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
magdalena41715 Re: up. 15.11.13, 23:54 ja także polecam materace dostępne na tej stronie dbamokregoslup.pl/materace-gorczycowe,57.html mojej babci bardzo pomogły w bólach reumatycznych (dodam, że zawsze byłam bardzo sprzeciwna takiego typu lecznictwie). muszę przyznać, że babcia naprawdę wygląda jakby bóle jej już nie doskwierały w takim stopniu. Tak więc polecam tego typu materace Odpowiedz Link
wika74 Re: Materac z gorczycy 13.11.13, 09:39 Jak najbardziej polecam ten materac. Jestem bardzo zadowolona. Zauważyłam, że wreszcie tak często nie choruję. Moje dolegliwości z kręgosłupem ustały.dbamokregoslup.pl/materace-gorczycowe,57.html Odpowiedz Link
tobiasz-leszczynski Re: Materac z gorczycy 26.08.15, 13:11 Ogólnie w Polsce tylko jedna firma co robi materace NIE OSZUKUJE KLIENTÓW i jak już gorczyca stosunkowo stara i często wysuszona przez wysokie temperatury to oni jedyni wstrzymują produkcję i zapisują osoby na listy jak będzie nowe świeże ziarno. Sami zobaczcie www.sentien.eu To tekst z ich strony: Zbiory gorczycy zazwyczaj są jesienią. Dlatego przy zakupie materaca gorczycowego należy brać pod uwagę czas jego zakupu. Najlepszym okresem do nabycia takiej maty są miesiące od końca września do maja. Odpowiedz Link
patryk_dbamokregoslup_pl Re: Materac z gorczycy 08.07.14, 13:38 Generalnie chodzi o to że gorczyca biała wytwarza NATURALNE BIOPOLE które jest korzystne dla ludzkiego organizmu. Wpływa na wiele procesów zachodzących wewnątrz organizmu i reguluje je. Pomaga leczyć wiele schorzeń i chorób m.in. bóle kręgosłupa, reumatyzm, miażdzyce, cukrzyce Są inne produkty z gorczycy- nie tylko materace. Materace są o tyle dobre że kładąc je na łóżko pozwalamy aby gorzyca działała na nas podczas snu a my nie musimy już nic robić. Pamiętam że na początku byłem trochę sceptyczny co do działania materacy gorczycowych ale z czasem rozmawiałem z wieloma osobami którym korzystanie z nich bardzo pomogło. Niejednokrotnie poprawa samopoczucia nastepowała już po 1 dniu/tygodniu stosowania. Dodatkowo są to produkty medyczne objęte 8 proc stawką VAT-u. Państwo od tak nie rezygnowało by z dodatkowego podatku gdyby materace naprawdę nie pomagały. _____________________ dużo zdrowia Patryk dbamokregoslup.pl/materace-gorczycowe,57.html_____________________________________________ nie jestem lekarzem, nie udzielam porad medycznych bóle kręgosłupa DA się wyleczyć Odpowiedz Link
cyzewski Re: Materac z gorczycy 05.06.16, 10:30 Naturalne biopole wytwarzają także odpromienniki bio info. pomagają w lepszym zasypianiu, które zakłóca np. żyła wodna Odpowiedz Link
piaseczniak Re: Materac z gorczycy 06.10.16, 18:23 a który odpromiennik bio info byś polecił? to prawda że po zastosowaniu przez kilka dni człowiek się źle czuje i spać nie moze, ale to ustępuje i wówczas widać poprawę? Odpowiedz Link