Dodaj do ulubionych

Łuszczyca - naturalne leki

01.02.18, 14:33
Hej. Poszukuję naturalnych preparatów do leczenia łuszczycy. Co jest skuteczne, a co nie? Czy coś z tych płynów green-a.pl/pl/12-luszczyca które są bez recepty, jest w stanie sprostać chorobie?
Obserwuj wątek
    • menago_bb Re: Łuszczyca - naturalne leki 06.02.18, 09:50
      Ostatnio wyczytałem,że łuszczyca spowodowana jest złym filtrowaniem nerek zanieczyszczeń np. z żywności. Tombak podaje sok oczyszczający nerki: marchew, seler, pietruszka w proporcjach 9: 2:4 ( pewnie w podobnych). Aha, seler naciowy, korzeniowy nie ma soku, suchy jak pieprz (przećwiczone).
      Na nerki jeszcze oczyszczająco sok z czarnej porzeczki-zrobię sobie taki warzywno-owocowy niedługo!
      • lulenia Re: Łuszczyca - naturalne leki 26.04.19, 11:32
        Znam Tombaka i stosuję wiele z jego zaleceń. Pomagają ale łuszczyca jest chorobą, której nie da się wyleczyć a jedynie zaleczyć czy złagodzić objawy. Terapię światłem stosowałam z bardzo dobrym skutkiem. Na co dzień używam dexerylu do mycia i smarowania całego ciała.
    • pomocna1234 Re: Łuszczyca - naturalne leki 06.03.18, 13:21
      moja kolezanka wyleczyla luszczyce pijac chlorofil i collagen bit.ly/2FfLDB1 bit.ly/2D2ImDi
      • aga-kosa Re: Łuszczyca - naturalne leki 27.06.18, 09:56
        Myślałam, że zapomniałam a jednak nie: Chlorofil to jest to coś co pod wpływem światła słonecznego powoduje, że rośliny są zielone. ;) aga
    • smirka Re: Łuszczyca - naturalne leki 14.02.19, 08:40
      z medycyny naturalnej polecam zabieg ozonoterapii w Corten Medic w Radomiu, który działa cuda
      • henryk.brzozka1 Re: Łuszczyca - naturalne leki 26.02.19, 14:23
        W Warszawie również wykonują podobne zabiegi
    • pepin71 Re: Łuszczyca - naturalne leki 14.02.19, 19:36
      Proszę o kontakt ataner2.71@o2.pl
    • kamil_wegetarian Re: Łuszczyca - naturalne leki 20.02.19, 14:20
      Jeśli chodzi o naturalne preparaty na łuszczycę to z całą pewnością mogę polecić maść konopną do skóry problematycznej. Doskonale leczy łuszczycę i egzemę. Maść powstaje tylko z naturalnych składników wzbogacona dodatkowo srebrem koloidalnym które ma działanie antygrzybiczne i bakteriobójcze. Działanie potwierdzone wśród osób które ją stosowały. Produkty do znalezienia w przystępnych cenach na www.zdrowe-konopie.pl
    • henryk.brzozka1 Re: Łuszczyca - naturalne leki 20.02.19, 17:24
      Słyszałem o leczeniu światłem, jest to w miarę skuteczne
      • derlla Re: Łuszczyca - naturalne leki 06.03.19, 17:21
        ale czy takie leczenie światłem czasem nie wysuszy skóry głowy albo nie popali włosów ?
        • wifi7 Re: Łuszczyca - naturalne leki 11.03.19, 11:02
          @derlla Możesz być spokojna. Nic Ci nie będzie. Urządzenie jest bezpieczne.

Swoja droga jestem ciekaw czy lampa może przyśpieszyć gojenie się otwartych ran ?
          • derlla Re: Łuszczyca - naturalne leki 12.03.19, 17:28
            @wifi7 po konsultacjach i pierwszym zabiegu śmiało mogę powiedzieć że wszystkie włosy na miejscu, żaden nie został spalony :p mam nadzieję tylko że i efekt zostanie uzskany
            @wifi7 musiałbyś wgłębić się bardziej w temat ale z tego co czytałam to taka lampa ma wiele zastosowań
            • stanislawa.rozbierska Re: Łuszczyca - naturalne leki 15.03.19, 12:57
              Mi lampa pomagała nawet przy otwartych ranach, jednak dość często trzeba ją stosować.
              • henryk.brzozka1 Re: Łuszczyca - naturalne leki 15.03.19, 14:47
                Trwa to długo i trzeba to stosować już praktycznie zawsze, ale efekty są zadowalające
                • wifi7 Re: Łuszczyca - naturalne leki 16.03.19, 13:02
                  Czyli podczas stosowania lampy trzeba być po prostu systematycznym. Czyli codziennie powinno się naświetlać dane miejsce ?
                  • lukrecja818 Re: Łuszczyca - naturalne leki 16.03.19, 21:15
                    @wifi7 jeżeli masz nawracający problem z bólem np w jakimś stawie to wydaje mi się że trzeba systematycznie.
                    @henryk.brzozka1 a jak długo trzeba naświetlać? Można przedobrzyć ?
                  • stanislawa.rozbierska Re: Łuszczyca - naturalne leki 18.03.19, 12:36
                    Na tyle ile masz możliwości, ale ważne żeby to było systematyczne
                    • lukrecja818 Re: Łuszczyca - naturalne leki 20.03.19, 15:26
                      @stanislawa.rozbierska Masz rację, nic samo nie przyjdzie, trzeba pilnować i regularnie stosować. No i wiadomo , żeby lampa była porządna a nie jakiś bubel.
                      • stanislawa.rozbierska Re: Łuszczyca - naturalne leki 21.03.19, 09:11
                        Dokładnie, czasami lepiej wydać trochę więcej, ale mieć to na dłużej. Najważniejsze, żeby o tym trochę poczytać, a znajdzie się produkt dla siebie
                        • henryk.brzozka1 Re: Łuszczyca - naturalne leki 24.04.19, 14:27
                          A z czego wy korzystacie?
    • reniaa Re: Łuszczyca - naturalne leki 31.03.21, 20:33
      U mnie nawrót choroby jest 2-3 razy w roku, używam do smarowania i mycia wyłacznie emolientów. Stosuję krem do smarowania i krem do mycia Dexeryl. Bardzo dobrze nawilżają, nie podrażniają, skóra robi się nawilżona. Smarowanie edpowiednimi kosmetykami przynosi dużą ulgę.
    • magdziaandzia Re: Łuszczyca - naturalne leki 26.10.21, 15:04
      lekarstwa nie znam, ale to chyba nikt nie zna ;) ale z naturalnych preparatów mi się fajnie sprawdza szampon prorisel. Ma w sobie oleje konopne a uwież, to jest złoto na łuszczycę skóry głowy ;)
      • monikaa93 Re: Łuszczyca - naturalne leki 28.10.21, 14:32
        czytałam właśnie o tym szamponie ostatnio. Nie obciąża on za bardzo włosów? I gdzie go kupujesz?
        • magdziaandzia Re: Łuszczyca - naturalne leki 16.11.21, 13:57
          mi nie obciąża w ogóle, nie ma silikonów ani nic takiego. A kupuje przez Internet, najczęściej allegro
    • wozny1234 Re: Łuszczyca - naturalne leki 04.12.21, 15:16
      Jest w Wrocławiu gabinet Herbasol, który specjalizuje się w diagnostyce oraz w terapiach na mikroorganizmy i chorób wywołanych przez te patogeny. Może to one nasilają u ciebie łuszczyce? Jest też tam zielarz i dietetyk, więc mają podejście profilaktyczne do ludzi, a także mikrobiolog, więc ci wszystko lepiej wytłumaczy. Ja sam tam chodziłem i mi bardzo pomogli. Na stronie internetowej mają też dużo przydatnych informacji - może ci się przyda.
      • gallia82 Re: Łuszczyca - naturalne leki 16.12.21, 22:50
        Super przy łuszczycy działa Balsam kokosowy Pahwash z mango, znakomicie nawilża skore także osób cierpiących na łuszczycę, bezpieczny i dla kobiet w ciąży. Mój nr jeden jesli chodzi o pielęgnacje ciała
    • honkabiedronka Re: Łuszczyca - naturalne leki 06.12.22, 14:45
      raczej nie leki a dermokosmetyki dostępne bez recepty - psorisel. świetnie się spisują na łuszczycę skalpu, przy lini włosów, karku, przy uszach czy ogólnie na ciele. stosuję od końca wakacji i jestem max. zadowolona z efektów.
      • kustosz72 Re: Łuszczyca - naturalne leki 20.12.22, 17:05
        Znajoma ma "malutki" problem z łuszczycą i (tak bynajmniej powiedziała), że stosowała wg. tego artykułu: herbalpantry.pl/lecznicze-olejki-na-luszczyce/ oleje i olejki i "coś" jej w tym pomogło.
      • kamila_l Re: Łuszczyca - naturalne leki 24.07.23, 23:27
        Gdzie mozna dostać ten zestaw? U mnie żadnej aptece go nie mogłam dostać ;/
      • honkabiedronka Re: Łuszczyca - naturalne leki 21.08.23, 14:14
        a żeś mnie zaskoczyła bo nie spodziewałam się takiego pytanie ale ja zamawiam z verdelove.pl/produkt/psorisel-zestaw/ i zawsze mi przychodzi bardzo szybko.
        • maciejewska89 Re: Łuszczyca - naturalne leki 20.10.23, 06:41
          wiadomo w sumie czy są jakieś badania potwierdzające działanie tego zestawu???
          • honkabiedronka Re: Łuszczyca - naturalne leki 04.11.23, 14:24
            88% osób stwierdziło, że zestaw Psorisel pomaga niwelować objawy łuszczącej się skóry głowy,
            100% badanych osób potwierdziło, że szampon dokładnie i delikatnie oczyszcza skórę głowy, a emulsja Psorisel natłuszcza przesuszoną skórę głowy,
            100% badanych potwierdziło też, że zestaw Psorisel jest wydajny,
            84% osób stwierdziło, że szampon łagodzi stany zapalne skóry głowy,
            88% badanych potwierdziło, że szampon Psorisel zmniejsza swędzenie i nadmierne łuszczenie skóry,
            92% osób przyznało, że płyn natłuszcza przesuszoną skórę głowy, przy czym 100%, że to właśnie emulsja razem z płynem Psorisel natłuszczają ich chorą skórę głowy,
            92% badanych orzekło, że płyn Psorisel natłuszcza przesuszoną skórę głowy oraz łagodzi podrażnienia, świąd i pieczenie naskórka,
            96% badanych stwierdziło, że płyn i emulsja Psorisel razem delikatnie wygładzają skórę,
            96% stwierdziło, że płyn i emulsja Psorisel regenerują skórę głowy z łuszczycą,
            82% uważa, że emulsja Psorisel łagodzi podrażnienia, świąd i pieczenie naskórka,
            92% badanych potwierdziło, że nasz zestaw spełnia ich oczekiwania, nabyłoby ten produkt i poleciłoby go swoim znajomym,
            96% ocenia nasz zestaw za lepszy lub porównywalny z innym tego typu.

*Badania aplikacyjne przeprowadzone przez niezależne laboratorium na grupie 25 osób w wieku powyżej 18 lat, ze stwierdzoną łuszczycą skóry głowy. Okres aplikacji: 4 tygodnie.

masz dosłownie wszystko podane tam na stronie, którą podawałam wyżej.
            • krystynasmolarska Re: Łuszczyca - naturalne leki 07.02.24, 23:01
              Ja posiadam w swoich zasobach szampon z psorisel i jestem zadowolona. Zapach mi nie za bardzo pasuje, bo jest mocno ziołowy, ale jednak jeżeli chodzi o ŁZS to jest ono zdecydowanie mniej męczące. Jestem ciekawa reszty zestawu, więc pewnie szarpnę się na całość jak będę miała luźniejszy miesiąc.
              • kinia.sosnowska Re: Łuszczyca - naturalne leki 15.07.24, 17:00
                a skąd o nim się dowiedziałaś?
                • monikalasek Re: Łuszczyca - naturalne leki 04.08.24, 08:16
                  Na pewno masz dużo o nim opisane tutaj: verdelove.pl/produkt/psorisel-zestaw/ Ogólnie polecam sprawdzić i poczytać bo masz tam takie rzeczy jak przytoczone składniki i wytłumaczone jak one działają, podane badania nad psorisel i jak używać etc.
                  • kinia.sosnowska Re: Łuszczyca - naturalne leki 09.09.24, 20:34
                    ok dzięki ;* kupię sobie ten zestaw i sprawdzę na sobie :))
                    • korpomysza Re: Łuszczyca - naturalne leki 14.07.25, 11:41
                      On jest spoko z tego co kojarzę?
                      • sheppa Re: Łuszczyca - naturalne leki 23.09.25, 12:39
                        Teraz juz nawet potwierdzam :P
                        • korpomysza Re: Łuszczyca - naturalne leki 25.11.25, 11:49
                          No to super :P
      • sheppa Re: Łuszczyca - naturalne leki 25.11.24, 12:36
        Co to jest wogóle?
        • izabela.deres Re: Łuszczyca - naturalne leki 09.12.24, 12:59
          przecież masz wyżej link z opisem xD
          • sheppa Re: Łuszczyca - naturalne leki 20.01.25, 09:50
            Faktycznie :P Dzięki :P
    • helio.ja12 Re: Łuszczyca - naturalne leki 08.12.23, 11:42
      Ja mam swój sposób radzenia sobie z łuszczycą, który po części przekazała mi babcia, a po części jest efektem moich poszukiwań najlepszego sposobu leczenia tej dolegliwości.

Warto dbać o oczyszczenie organizmu z toksyn, dlatego osobiście piję napar z czystka nawet do 3 szklanek dziennie w czasie, gdy mam tzw. wysyp. Olej z czarnuszki jest również bardzo pomocny - łyżka dziennie, oraz 1 kapsułka siarki organicznej 750mg od Pharmovit MSM, ponieważ jest naturalna, także polecam.

Aby wyciszyć chorobę, stosuję olej CBD 5%, u mnie się sprawdził od firmy Cannatopia ponieważ to stężenie mi wystarcza. Stosuję krople 3 razy dziennie w czasie nasilenia się objawów, a tak pozostaję przy jednej dawce 5 kropli przed snem.
      Natomiast zewnętrznie, stosuję olejek rycynowy, ale taki bez heksanu, i chyba najlepszą maść, jaką stosowałam przy łuszczycy, to maść konopną Dr. Rertter 24%, zawierająca też olejek z drzewa herbacianego. Ta maść działa przeciwzapalnie, a dzięki olejowi konopnemu w tak duzym stężeniu działa silnie regenerująco. Wszystko to ja kupiłam u nas w Poznaniu w konopnej farmacji więc jak nie znajdziecie u siebie w mieście tych produktów szukajcie u nich na stronie . Pamiętajcie koniecznie aby maść retter 24% miała hologram na opakowaniu oryginalna receptura bo nie stety kiedyś na znanej platformie sprzedażowej kupiłam bez i efekt był marny .. ale na pewno warto stosować te produkty ta maść konopna i Olej CBD bo działa przeciwzapalnie poprzez wpływ na układ endokannabinoidowy, co regulowanie stany zapalne skóry i zmniejsza nasilenia objawów łuszczycy. Za każdym razem olej CBD ratuje mi moją skórę i szybko działa Z kolei olej z czarnuszki zawiera składniki aktywne, takie jak tłuszcze nienasycone, które pomagają w łagodzeniu stanów zapalnych skóry związanych z łuszczycą. Stosując olej z czarnuszki, również zauważam poprawę stanu skóry i złagodzenie objawów
    • melon1234 Re: Łuszczyca - naturalne leki 26.09.24, 12:01
      Cześć! Muszę przyznać, że miałam świetne doświadczenia z kosmetykami konopnymi, zwłaszcza w kontekście mojej walki z AZS. Odkąd zaczęłam używać maści konopnej czeskiej firmy Cannaderm KONOPKA ( ma aż 50% oleju konopnego) , moja skóra przeszła prawdziwą metamorfozę. Była nawilżona, wyglądała zdrowo, a co najważniejsze — przestała swędzieć i się podrażniać.

Zapach był delikatny i przyjemny, co również bardzo mi odpowiadało. Słyszałam, że konopie mają wiele właściwości odżywczych, i zdecydowanie czułam ich działanie na mojej skórze. Również wielu moich znajomych polecało mi te kosmetyki, więc postanowiłam spróbować.

Odwiedziłam stronę konopiafarmacja.pl/47-masci-i-kremy-konopne i zauważyłam ogromny wybór kosmetyków konopnych. Warto tam zajrzeć, bo każdy znajdzie coś dla siebie jest tam największy wybór czeskich maści konopnych... Jeśli masz problemy z suchą skórą lub podrażnieniami, naprawdę polecam spróbować tych produktów. Dla mnie to był strzał w dziesiątkę, a jestem pewna, że i Ty będziesz zadowolona!
    • ika_lewandowska Re: Łuszczyca - naturalne leki 15.03.25, 11:12
      Porada na lecznie łuszczycy!!!!

Piszę tą wiadomość aby pomóc osobom choprym na łuszczycę. Dwie osoby z mojej rodziny zmagały się z tą chorobą, którą stwierdził lekarz. Dermatolog zalecił leczenie ]Nizoralem.
      Wystarczy po kąpieli posmarować miejsca pokryte łuszczyca Nizoralem ( uzywane były te w saszetkach). Trzymać na skórze dwie godziny około. Po tym czasie zmyć i niczym nie smarować. Tak przez około tydzień codziennie. W zależności od stanu choroby. Po tym czasie łuszczyca znika. W przypadku nawrotu powtórzyć lezczenie za kilka miesięcy. Po dwóch trzech kuracjach łuszczyca znika zupełnie!!!!
      Jest to drogocenna rada dla ludzi chorych na tą chorobę. Nie biorę jednak odpowiedzialności za skutki tego leczenie chociaż tak jak wspomniałem dwie bliskie mi osoby zostały uleczone.
      Życzę chorującym powrotu do zdrowia.
      Kamil
    • sheppa Re: Łuszczyca - naturalne leki 12.10.25, 10:34
      Masz nawet całe zestawy kosmetyków na łuszczyce do kupienia, wystarczy pogooglować ;p
    • annpolia Re: Łuszczyca - naturalne leki 23.05.26, 18:40
      Zapraszam do dyskusji dzielenia się wiedzą o Naturoterapii, a także znalezieniu wiedzy, której szukacie.

forum.gazeta.pl/forum/f,278281,NATUROTERAPIA.html

Na tym Forum znajdziesz życzliwe i przychylne porzyjecie Twoich opinii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka