26.11.05, 10:45
mam pytanie o kolejnosc spozywania okreslonych produktow.
Dokładnie mana mysli obiad,ktory składa sie z :
*zupa z makaronem razowym
*pieczone warzywa

Co powinno sie zjesc najpierw:sałatke czy pokarm płynny(zupa)?
Obserwuj wątek
    • emml Re: kolejnosc 26.11.05, 13:05
      zawsze kończymy płynnm
      • hesjja Re: kolejnosc 28.11.05, 14:57
        Wybacz głupie pytanie: dlaczego płynnym? jak się to tłumaczy?
        • emml Re: kolejnosc 28.11.05, 15:40
          to tak jak z piciem wczsie jedzenia. Plyny rozrzedzają enzymy i jest mniej
          efektowne trawienie. Ponadto z medycyny chińsjkiej zupy odbudowują soki i
          najlepiej jest zmknąć posiłek taką zupką. troszkę znów inaczej bo my mamy
          wpojone że pierwsze danie to zupa a drugie to pokarmy stałe.
          • rojew84 Re: kolejnosc 28.11.05, 21:55
            To rzeczywiscie odwrotnie niz w poskiej tradycji,ale juz chyba nie mamy złudzen
            ze nasz narodowy jadłospis nie jest najtrafniejszy.

Ale ja mam tez takie głupie uczucie,ze jak zjem ta zupe na koniec,to jakos
            herbatka po obiedzie juz mi nie pasuje....
    • 7777777s Re: kolejnosc 28.11.05, 22:08
      są różne teorie na ten temat, mojemu organizmowi najbardziej odpowiada-najpierw
      płyny
      • iskial Re: kolejnosc 29.11.05, 13:09
        Płyny powinno sie spożywac obojętnie czy zupy cz\y soki albo 1/2 godz przed
        posiłkiem albo min godz po chyba ze chcecie miec wzdecia. Najlepiej przeczytac
        ksiązkę Michała Tombaka "Uleczyc nieuleczalne"tam opisuje żywienie w naszych
        warunkach energie pieciu smaków i wiele innych pożytecznych uwag na temat
        żywienia kolejnośći zjadania pokarmów ,oczyszczania organizmu i jedna tam jest
        madra uwaga ze człowiek powinien jeść to co wyrosło w jego regionie to jest dla
        niego najbardziej naturalne,Ja kiedys stosowałam diete makrobiotyczna i
        rozchorowałam sie po niej na serce i tarczyce nie wiem może ona tylko je
        ujawniła wczesniej pozdrowienia iskial
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka