alinka61 12.01.06, 19:36 czy medycyny naturalna moze choc w malenkim stopniu pomoc? Czy zna ktos moze jakies skutecznie sposoby na pozbycie sie tej przypadlosci?Albo przynajmniej na zlagodzenie ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izzunia1 Re: szumy w uszach 13.01.06, 14:58 Warto byloby najpierw sprawdzic czym te szumy sa powodowane. Jesli to sprawy krazeniowe to mozna sprobowac milorzebem - 80mg 3 razy dziennie przez conajmniej miesiac. Odpowiedz Link
magdala555 Re: szumy w uszach 14.01.06, 11:46 szumy w uszach mogą mieć rózne przyczyny.Są różne metody leczenia szumów ale skutecznie można z tym walczyć znajac przyczynę choroby.Pomaga świecowanie, akupresura, zioła, wysypianie się, odstresowanie itp.ale tylko pozbycie się przyczyny da efekty.pozdrawiam! Odpowiedz Link
alinka61 Re: szumy w uszach 14.01.06, 17:17 problem w tym ze lekarze nie ustalili przyczyny, tomografia, przeswietlenia - nic nie pomoglo, swiecowanie rowmiez nie, a spac nie moge bo szumi i kolo sie zamyka Odpowiedz Link
no1teresa Re: szumy w uszach 14.01.06, 18:05 skoro diagnostyka nic nie wykazala, to generalnie chodzi o watrobe i nerki: oczyszczanie, ziola, no i jakas nieobciazajaca dieta wzmocnilyby je i poprawily ich funkcjonowanie, nerki np. nie lubia cukru, miesa- w ogole nadmiaru bialka zwierzecego, nadmiaru soli, zimnego jedzenia, chemii, zlego oddychania, stresu, watrobie nie sluzy tez duza ilosc miesa, tluszczu, nabialu, alkohol moglabys tez masowac sobie odpowiednie receptory na stopach, najlepiej wszystkie bolesne miejsca, np. dreptac boso po specjalnej macie, a latem po naturalnym nierownym podlozu Odpowiedz Link
magdala555 Re: szumy w uszach 16.01.06, 20:07 W takim przypadku chyba porady na forum nie wystarczą.Zawodowo zajmuję się pomocą w trudnych do zdiagnozowania chorobach ale niestety nie da się tego robić na forum.W takim przypadku potrzebny jest kontakt osobisty. Jeżeli tomografia nie wykazała zmian -należy się cieszyć.{prawdopodobnie sytuacja jest do uratowania} Zyczę powrotu do zdrowia. Odpowiedz Link
emml Re: szumy w uszach 18.01.06, 16:22 jestem jak najbardziej za wizytą u lekarza. nie można szukać przyczyny na forum, przecież tu sa tylko wskazówki ale trzeba by fachowiec zbadał fizykalnie i porozmawiał dkładnie z daną osobą. tego nic nie zastąpi..... Odpowiedz Link
alinka61 Re: szumy w uszach 19.01.06, 19:46 chodzi o to, ze lekarze nie wiedza - biore aktualnie kroplowki i tez nie pomaga. Nic nie pomaga , jak szumialo tak szumi. Odpowiedz Link
ab661 Re: szumy w uszach 31.01.06, 12:01 Czy robiłaś badania w kierunku alergi.Ja mam szumy jednym z objawów szumów moze być alergia. Odpowiedz Link
mama.mimi Re: szumy w uszach 31.01.06, 18:50 Też chciałabym dodać, że przyczyną szumów może być alergia, ja tak mam. Poobserwuj. pozdrawiam Odpowiedz Link
alinka61 Re: szumy w uszach 12.02.06, 00:34 Nie mam alergii, nic mi nie dolega, tylko w uchu lewym mi szumi - i laze od lekarza do lekarza i niekt nic nie wie. Odpowiedz Link
asiabed Re: szumy w uszach 12.02.06, 15:31 Przerost grzyba w organizmie tez powoduje taki objaw (szumy). ale nie jest to jedyna dolegliwosc. Przeczytaj artykul na stronie www.zdrowie.klips.org/cichy_zabojca_nowy.htm . moze cos Ci naswietli. pozdrawiam, Odpowiedz Link