Dodaj do ulubionych

IRYDOLOG U OŚMIOLATKA

04.12.06, 01:12
Witam!
Skorzystałam z usług irydologa, który u mojej ośmioletniej córki zdiagnozował migrenę. Jej bóle głowy do tej pory wiązano z zatokami więc trochę się zdziwiłam. Polecił jej preparat ziołowy tylko że ja nie mam odwagi go jej podać. Nie podał mi składu, stwierdził lakonicznie że to mieszanka 27 ziół i to wszystko. Wiem że są zioła szkodliwe dla dzieci. Czy ktoś w podobnej sytuacji korzystał z porad irydologa u dziecka? Czy mam powody do obaw? Bardzo proszę o odpowiedź!
Obserwuj wątek
    • aniuta68 Re: IRYDOLOG U OŚMIOLATKA 05.12.06, 14:26
      co to za zioła?? Jak jest ich nazwa ??
    • 5_monika Re: IRYDOLOG U OŚMIOLATKA 05.12.06, 15:03
      a w jakim mieście byłaś ?
      • isiak33 Re: IRYDOLOG U OŚMIOLATKA 05.12.06, 23:26
        Byłam na takich targach medycyny naturalnej w Olsztynie, irydolog był z Łodzi a z pochodzenia jakiś Azjata. Pracuje w Centrum Medycyny Naturalnej EDA. A zioła to takie kulki numer 131. I jak to wygląda????
        • grycan1 Re: IRYDOLOG U OŚMIOLATKA 05.12.06, 23:59
          isiak33 napisała:

> Byłam na takich targach medycyny naturalnej w Olsztynie, irydolog był z Łodzi a
          > z pochodzenia jakiś Azjata. Pracuje w Centrum Medycyny Naturalnej EDA. A zioła
          > to takie kulki numer 131. I jak to wygląda????

Żle wygląda. Irydolog musiał się pomylić. Na migrenę stosuje się kuliki 181, a
          131 są na bolesne miesiączki. Może źle przeczytałaś numer?
    • omamamia1 Re: IRYDOLOG U OŚMIOLATKA 07.12.06, 17:00
      na migrenę z homeo www.scholz.pl/index.php?menu=apteczka1&idx=6
      • isiak33 Re: IRYDOLOG U OŚMIOLATKA 07.12.06, 19:38
        Nie polecają podawać tego preparatu u dzieci poniżej 12 roku życia:(
        • 5_monika Re: IRYDOLOG U OŚMIOLATKA 08.12.06, 13:04
          nie polecają bo jest tam alkohol, inaczej wiele osób nie mogłoby stosować
          wyciągów z ziół lub takich kompleksów homeopatycznych.Bez zalecenia homeopaty
          nie podałabym takiego leku, po prostu trzeba się na tym znać.Odesłsłabym Cię na
          forum Homaopatia ale chyba nie ma w Olsztynie takiego lekarza.
          pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka