Gość: ala IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.02, 20:35 Jeżeli póję na ślub taty (to jego drugie małżeństwo, moi rodzice są po rozwodzie) zrobię przykrość mamie,jeżeli nie pójdę to tato będzie niezadowolony, co byście zrobili? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yak-ona Re: Tata się żeni 04.02.02, 20:43 Ja bym poszla! Jezeli rodzice sa po rozwodzie - mimo ze mogl byc nieprzyjemny dla nich- kazde z nich ma prawo ulozyc sobie zycie na nowo! Towja mama powinna to zrozumiec i nie wymagac od Ciebie , zebys nie uczestniczyla w tak waznych wydarzeniach w zyciu swojego ojca!!! Ja zdecydowanie bym poszla!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: Tata się żeni IP: 209.226.65.* 04.02.02, 20:54 a ile masz lat? jezeli mniej niz 18, to sluchaj mamy, bo pewnie z nia mieszkasz i jestes od niej bezposrednio zalezna, co tata powinien dobrze rozumiec jako, ze kiedys byl jej mezem. jezeli ponad 18 - idz na slub, bo jestes juz dorosla i twoje wybory w pelni naleza do ciebie - konsekwencje tych wyborow zreszta tez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Tata się żeni IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.02, 21:10 Mam 17 lat, mama nic mi nie sugeruje, to ja muszę sama podjąć decyzję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pom Re: Tata się żeni IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.02, 21:14 Porozmawiaj szczerze z Mamą. Że chciałabyś, choć wiesz że to dla niej trudne. Nie chcesz Tacie zrobić przykrości... I ze jak ona będzie wychodzić za mąż to będziesz też na jej slubie i bedziesz sypać ryżem.:) Na pewno się uśmiechnie!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: Tata się żeni IP: 209.226.65.* 04.02.02, 21:14 to idz, bo bedziesz zalowac, ze nie poszlas. zawsze lepiej zalowac, ze sie cos zrobilo niz , ze sie zrobilo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: Tata się żeni IP: 209.226.65.* 04.02.02, 21:15 Gość portalu: dodo napisał(a): > to idz, bo bedziesz zalowac, ze nie poszlas. zawsze lepiej zalowac, ze sie cos > zrobilo niz , ze sie nie zrobilo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Tata się żeni 05.02.02, 11:28 lepiej zgrzeszyc i zalowac, niz zalowac, ze sie nie zgrzeszylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qocur Re: Tata się żeni IP: *.*.*.* 06.02.02, 17:10 Gość portalu: Ala napisał(a): > Mam 17 lat, mama nic mi nie sugeruje, to ja muszę sama podjąć decyzję Jeśli mama niczego nie sugeruje, to skąd wiesz, że zrobisz jej przykrość? W końcu obecność na ślubie bliskiej, bądź co bądź, osoby, jest czymś naturalnym. Zrozumiałe, że ona sama może nie mieć ochoty iść na ten ślub, ale dlaczego miałaby tego Tobie zabraniać??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lusia Re: Tata się żeni IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.02.02, 02:14 Zgadzam sie z przedmowca,moze to jest tylko twoja idea, ze bedzie jej przykro, bo ja kochasz. Jej moze byc przykro, ze ojciec sie zeni, nie ze ty tam pojdziesz. Powinnas pojsc, co potem powiesz ojcu: mama mi nie pozwolila, a mama powie nic podobnego i co wtedy? Poza tym bedziesz chyba chciala utrzymywac dalsze stosunki z ojcem, a wiec bedziesz widywac macoche. Mysle, ze lepiej bedzie jak sie z nia zaprzyjaznisz. Odpowiedz Link Zgłoś