Dodaj do ulubionych

SIEDEM ŻYCZEN - serial! Pomocy!

10.02.04, 10:27
Kochani pomocy!!! Wybaczcie temat, który może nie do końca pasuje na to
forum, ale co mi tam... ;-)

Czy pamiętacie serial w tv "Siedem życzeń" z muzyką kultowego zespołu ;-)
Wanda i Banda? Oczywiście, że pamiętacie. Ja też pamiętam, ale mam jeden
bardzo ważny szczegół do ustalenia. W jakim mieszkaniu mieszkała sobie
filmowa rodzinka z kotem - na pewno typowy blok na Ursynowie..pytanie brzmi -
CZY TO BYŁO MIESZKANIE DWUPOZIOMOWE??? Założyłam sie z chłopakiem i musimy
ustalić jak było w rzeczywistości. Będę wdzięczna za Wasze informacje!!!

Jak wygram zakład będę baaaardzo zadowoloną osobą, więc liczę na Waszą pomoc
i dobrą pamięć!!! DZIĘKI!
Obserwuj wątek
    • kini Re: SIEDEM ŻYCZEN - serial! Pomocy! 10.02.04, 10:29
      Tak, to było mieszkanie dwupoziomowe.
      • uri_ja Re: SIEDEM ŻYCZEN - serial! Pomocy! 10.02.04, 10:31
        ...też tak pamiętam.
        • cynamon_wanilia Re: SIEDEM ŻYCZEN - serial! Pomocy! 10.02.04, 10:50
          ..wlasnie pojawila sie nowa teoria, ze to mogla byc antresola..no bo w koncu
          dwa poziomy na warszawskim ursynowei???

..ach dobilyscie mnie..chyba przegram zaklad ...;-)

ale dzieki wielkie na info!
          • uri_ja Re: SIEDEM ŻYCZEN - serial! Pomocy! 10.02.04, 10:52
            to nie była antresola. a mieszkania dwupoziomowe na ursynowie istniały w
            serialach oczywiście...
    • Gość: filka Re: SIEDEM ŻYCZEN - serial! Pomocy! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 10.02.04, 13:09
      Z tego co ja pamietam co mieszkanie było rzeczywiście dwu poziomowe. I choc
      podworko i blok w ktorym mieszkali znajduje sie na Gocławiu to na pewno to
      mieszkanie musialo byc gdzie indziej, bo tu nie ma dwu poziomowych mieszkan.
    • Gość: Kot Behemot Re: taaak!!! IP: 212.160.138.* 10.02.04, 13:50
      Tak to było mieszkanie dwupoziomowe.
      • cynamon_wanilia Re: taaak!!! 10.02.04, 14:35
        no, to teraz juz wszystko jasne - mieszkanko nie bylo dwupoziomowe tylko z
        antresolka, na ktorej miala swoja pracownie mama Darka!!!
        moj honor zostal czesciowo ocalony....;-)
        • reniatoja Re: taaak!!! 10.02.04, 16:34
          cynamon_wanilia napisała:

> no, to teraz juz wszystko jasne - mieszkanko nie bylo dwupoziomowe tylko z
          > antresolka, na ktorej miala swoja pracownie mama Darka!!!
          > moj honor zostal czesciowo ocalony....;-)

A ja lubie takie zaklady, podroze w czasie, powroty do dziecinstwa, ech :)
          Fajny watek. I byl tam taki czarny gadajacy kot jesli sie nie myle?
          • Gość: to tu Re: taaak!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.04, 16:40

reniatoja napisała:

> cynamon_wanilia napisała:
            >
            > > no, to teraz juz wszystko jasne - mieszkanko nie bylo dwupoziomowe tylko z
            >
            > > antresolka, na ktorej miala swoja pracownie mama Darka!!!
            > > moj honor zostal czesciowo ocalony....;-)
            >
            > A ja lubie takie zaklady, podroze w czasie, powroty do dziecinstwa, ech :)
            > Fajny watek. I byl tam taki czarny gadajacy kot jesli sie nie myle?
            >
            mieszkanie napewno ze schodami w górę....,kot nazywał się chyba Rademenes..
            • reniatoja Re: taaak!!! 10.02.04, 16:42
              A czy pamietacie film ESD? Eksperymentalny sygnal dobra :)))
              • Gość: Klara Re: taaak!!! IP: *.wmid.amu.edu.pl 10.02.04, 16:45
                Czy on nie był na podstawie książki Musierowicz?? Jakiejś początkowej części Jeżycjady??
                • kwik Re: taaak!!! 10.02.04, 16:53
                  watki np. z "kwiatu kalafiora" .
          • kwik Re: taaak!!! 10.02.04, 16:41
            rademenes :)
    • Gość: Klara ŁOoooooooo..... IP: *.wmid.amu.edu.pl 10.02.04, 16:44
      ,..."Siedem życzeń"...ale był fajowy ten serial!!!
      Ja najbardziej pamiętam odcinek, jak główny bohater przeniósł się do Egiptu i tamtejszej szkoły...byłam pod wraeniem i zastanaiwałam sie czy oni naprawdę kręcili to w Egipcie, bo wszytsko wydawało mi sie takie prawdziwe...heh...ale jak sie było młodszym to wiele rzeczy widzi się inaczej...
      • meduza7 A pamiętacie taki serial... 10.02.04, 16:52
        Gdzie na początku występował taki rysunkowy stworek, nazywał się bodajże
        Kotomysz? To było coś o małym chlopcu, pamiętam wątek, że był na koloniach i
        stamtąd uciekł...
      • Gość: waranek Re: ŁOoooooooo..... IP: *.arcor-ip.net 10.02.04, 16:53
        piekny serial - czekalam chyba bardziej na kazdy nastepny odcinek niz moja
        corcia.
      • Gość: oko_na_maroko Re: ŁOoooooooo..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.04, 16:53
        i kot mówił: "DARIUSZU!!!!!!!!" a potem "Hator, Hator, Hator". A pamiętacie
        super - wypasioną torbę Darka w kształcie trampka, która wieszał notrorycznie
        na klamce i jak papa wchodził do pokoju, to spadła? mama chyba była artystką i
        miała chyba pracownię na górze...
        • cardamomo Re: ŁOoooooooo..... 10.02.04, 20:06
          Boski był ten film:-) A kot Rademenes mówił głosem Macieja Zembatego:-)
          A pamiętacie taki serial "Dom na głowie"? Trochę później. No i
          jeszcze "Arabella" z Rumburakiem i Blekotą... Kurczę, czy teraz już nie robią
          takich fajnych filmów, czy my jesteśmy za stare i żyjemy w świecie dziecięcych
          fantazji??
          • Gość: Mrufka. Re: ŁOoooooooo..... IP: *.w80-15.abo.wanadoo.fr 10.02.04, 20:19
            Super byla ''Arabella''! (Czy to nie byl przypadkiem czeski serial ?)
            A w ''Siedmiu zyczeniach'' raz Dariuszowi sie wymknelo, ze chcialby byc jak
            jego tato i zyczenie sie spelnilo- Darek przybral postac ojca, tylko glos
            pozostal mu ten sam. Fajnie bylo jak sie zobaczyl w lustrze :)
            • oko_na_maroko Re: ŁOoooooooo..... 11.02.04, 09:23
              a w pierwszym odcinku instrumenty zespołu BANDA I WANDA :))) znalazły się u
              Dariusza w domu.
              A w szkole mieli ciecia, który miał ksywkę CEBULA :)
              • soczewica Re: ŁOoooooooo..... 11.02.04, 10:10
                oko_na_maroko napisała:

> A w szkole mieli ciecia, który miał ksywkę CEBULA :)

jakiego ciecia?! to nie był przypadkiem pan dyrektor z zegarkiem-cebulą?
                • oko_na_maroko Re: ŁOoooooooo..... 11.02.04, 14:04
                  sorewicz, zwracam honor, to był dyrektor :)))) pamięć zawodzi. Była jeszcze
                  pani szatniarka, która przyszyła Dariuszowi wieszak do kurtki. Był taki
                  odcinek, że Dariusz rzucał czar wzrokiem i wszyscy byli jego sługami...Swoją
                  drogą ciekawa jestem co dziś robi Dariusz Tarkowski i ile ma lat :)))))
                  DARIUSZU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                  • Gość: t Re: ŁOoooooooo..... IP: *.kalisz.dialup.inetia.pl 12.02.04, 01:43
                    oko_na_maroko napisała:
                    >Swoją drogą ciekawa jestem co dziś robi Dariusz Tarkowski
                    >i ile ma lat :)))))

Dariusz Tarkowski jest najpewniej fotografem.
                    Byl z dwa lata temu w radiowej trojce i opowiadal o swojej tworczosci.
                    Gdybym pamietal jak sie nazywa moznaby znalezc cos w wyszukiwarce.
                    No , ale niestety nie pamietam.
                    • Gość: tomek Re: ŁOoooooooo..... IP: *.kalisz.dialup.inetia.pl 12.02.04, 01:57

znalazlem, nazywa sie daniel kozakiewicz
                      i jak juz napisalem jest fotografem
                      A co do serialu: REWELACJA. To byla prawie kopia mojej szkoly. Pamieta ktos ze
                      w ostatnim odcinku Dariusz sie zakochal. Zreszta panna byla bardzo sympatyczna.
                      Ciekawe czy w czyms jeszcze zagrala?

• oko_na_maroko Re: ŁOoooooooo..... 12.02.04, 11:21
                    ...a cieciu nazywał sie pan Rosolak :))))
    • Gość: NapewnoDwaPoziomy Re: SIEDEM ŻYCZEN - serial! Pomocy! IP: *.ists.pl / *.ists.pl 10.02.04, 22:38
      napewno dwupoziomowe!!!!!!!!
    • kini :) 11.02.04, 10:14
      Przez was wszystkich wczoraj przez cały wieczór chodziła mi po głowie piosenka
      z tego serialu! Nie mogłam się uwolnić! :)
      • cynamon_wanilia Re: :) 11.02.04, 10:34
        jakze cieszy me oczy widok tak ozywionej dyskusji na temat serialu Siedem
        zyczen..;-)
        A piosenka Bandy i Wandy to dla mnie utwor kultowy.....;-)
    • r.richelieu antresola? 12.02.04, 02:18
      jeśli na ursynowie są zwykłe 2,5 metrowe piętra, jeśli, bo tego nie wiem, to
      nie można w pokoju 2,5 metrowym zrobić antresoli. Nawet antresola z samym
      łóżkiem nie zmieściłaby się, a co dopiero pokój do pracy gdzie trzeba wstać, a
      nie wczołgać się.

serial jeden z moich ulubionych, czyżby za arabellą marzenie o pstryk i już
      życzenie spełnione? podobnie zaczarowany ołówek

nick Twój, cynamon_wanilia, piękny, no, cudowny, rozpływający suę w ustach
      • cynamon_wanilia Re: antresola? 12.02.04, 10:15
        To ponoc nie bylo krecone na Ursynowie, tylko Goclawiu (?), zreszta w polskim
        filmie z lat 80-tych WSZYSTKO jest mozliwe...;-)

> nick Twój, cynamon_wanilia, piękny, no, cudowny, rozpływający suę w ustach

Smacznego...;-)))

• Gość: tomek Re: SIEDEM ŻYCZEN - serial! Pomocy! IP: *.kalisz.dialup.inetia.pl 12.02.04, 02:26
      Darek Tarkowski czyli Daniel Kozakiewicz
      (syn marszalka Senatu Mikolaja Kozakiewicza)
      wiecej przeczytacie tutaj:
      www.filmpolski.pl/fp/film1.dll/spisfilmow?osoba=32244&baza=1

• oko_na_maroko Re: SIEDEM ŻYCZEN - serial! Pomocy! 12.02.04, 09:49
        alez zadałeś sobie trud, zeby odgrzebac dane o Dariuszu Tarkowskim :)))
        Film był spoko i szkoda że tak rzadko go powtarzają.
        • Gość: mewa Re: SIEDEM ŻYCZEN - serial! Pomocy! IP: 193.111.166.* 12.02.04, 10:14
          Chętnie obejrzałabym ten serial znowu, chociaż stara baba ze mnie. Super była
          matka Darka, taka roztrzepana artystka, pamiętam taki odcinek, kiedy Darek miał
          życzenie, żeby była szczęśliwa, babka przez cały dzień cieszyła się z byle
          czego, np. z zachwytem i fascynacją oglądała program TV o hodowli świń....
          A w ostatnim odcinku, kiedy odwiedził ich Rademenes (już jako człowiek) chciała
          przygotować jakieś egzotyczne arabskie danie, ale brakowało jej składników,
          wcale się nie przejęła - "Co tam, zamiast baraniny - wołowina, zamiast ryżu -
          kluski śląskie z mrożonki..." Do dziś u nas w domu stosujemy to powiedzonko.
        • Gość: tom Re: SIEDEM ŻYCZEN - serial! Pomocy! IP: *.kalisz.dialup.inetia.pl 13.02.04, 00:10
          jaki trud?
          wystarczy wpisac do wyszukiwarki
          • oko_na_maroko Re: SIEDEM ŻYCZEN - serial! Pomocy! 13.02.04, 11:35
            nie wszystkim tu obecnym i biorącym udział w dyskusji CHCIAŁO się wklepac do
            wyszukiwarki Dariusza Tarkowskiego :))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka