Dodaj do ulubionych

Głupia jak Polka

28.02.11, 15:13
jak się czyta takie rzeczy, to aż ręce opadają :(

Zaczęło się od zawiązanej na Facebooku znajomości. Po uszy zakochała się w znanym jej tylko z listów Murchym, Nigeryjczyku. W kwietniu zeszłego roku umówiła się z nim na spotkanie w Turcji, dokąd poleciała na 10-dniową wycieczkę.

https://bi.gazeta.pl/im/6/9177/z9177236X.jpg
Obserwuj wątek
    • krwawa_orlica Re: Głupia jak Polka 28.02.11, 15:17
      No co laska dostanie nauczkę życia. :P
    • mariuszg2 Re: Głupia jak Polka 28.02.11, 15:17
      wicehrabia.julian napisał:

Coś kojarze motyw z Turkami...a pamiętasz motyw kolesia z Afryki co to Polki (z dobrych domów i wykształcone) hivem częstował pod bandera walki o równośc rasową?
    • miss.yossarian Re: Głupia jak Polka 28.02.11, 15:21
      kombi! taś taś taś
      • wicehrabia.julian Re: Głupia jak Polka 28.02.11, 15:22
        miss.yossarian napisała:

> kombi! taś taś taś

gorzej ci?
        • chersona Re: Głupia jak Polka 28.02.11, 15:25
          nic gorzej. przecież to woda na kombikowy młyn
          • miss.yossarian Re: Głupia jak Polka 28.02.11, 15:25
            chersona napisała:

> nic gorzej. przecież to woda na kombikowy młyn

no właśnie. julian, orientuj się zamiast nogawki podgryzać
        • miss.yossarian Re: Głupia jak Polka 28.02.11, 15:25
          cicho, bo go spłoszysz
          • wicehrabia.julian Re: Głupia jak Polka 28.02.11, 15:26
            miss.yossarian napisała:

> cicho, bo go spłoszysz

ostatnio nie bywam tu za często, więc zupełnie nie kumam co knujecie
            • wersja_robocza Re: Głupia jak Polka 28.02.11, 17:22
              wicehrabia.julian napisał:

> miss.yossarian napisała:
              >
              > > cicho, bo go spłoszysz
              >
              > ostatnio nie bywam tu za często, więc zupełnie nie kumam co knujecie
              >

Boś głupi jak Polak?
    • berta-live Re: Głupia jak Polka 28.02.11, 16:37
      Turcja to tak skorumpowany kraj, że aż dziw bierze, że jeszcze rodzina nie dała w łapę komu trzeba za uwolnienie dziewczyny. Przecież to strasznie grubymi nićmi szyta sprawa. Skoro wzięli ją na kontrolę, znaczy mieli cynk, że coś przemyca. Jak tak to i ten Nigeryjczyk i jego znajomi są całej ekipie antynarkotykowej dobrze znani, podobnie jak i znane są ich metody działania. A skoro sprawa się tak wlecze, nikt z osób organizujących te przemyty nie został zatrzymany, to chyba jasne, że to jakiś przekręt jest.
      • eastern-strix niekoniecznie 28.02.11, 17:52
        Zazwyczaj psy wąchają turystów podchodzących to odprawy, szczególnie w krajach 'pomostowych' pomiędzy Europą a Azją/Ameryką Południową. Turcja do takich należy. A pies z odległości wyczuje.

A może po porstu głupi traf. Border Security nie oglądasz? ;)
    • princess_yo_yo Re: Głupia jak Polka 28.02.11, 17:34
      wnioskowanie troche bez sensu, glupia rzeczywiscie ale malo to takich idiotow i idiotek jak ona siedzi w wiezeniach na dalekim wschodzie albo w ameryce pd?
    • martka_5 Re: Głupia jak Polka 28.02.11, 17:40
      to ty jestes glupi, dajac taki tytul tematu.
    • ursyda Re: Głupia jak Polka 28.02.11, 17:44
      Tak hrabio, bo oczywiście historia zna tylko Polki, które zostały wkręcone.
      • wicehrabia.julian Re: Głupia jak Polka 28.02.11, 18:24
        ursyda napisała:

> Tak hrabio, bo oczywiście historia zna tylko Polki, które zostały wkręcone.

pal sześć tę torbę, ale Nigeryjczyk z facebooka to już przesada
        • ursyda Re: Głupia jak Polka 28.02.11, 21:22
          Pewna Amerykanka, idąc do motelu na byzykanko z kochankiem (pal sześć narodowość, chodz być może był to Nigeryjczyk) zostawiła dwoje dzieci w zamkniętym aucie na 40 stopniowym upale. Gdy wróciła zastała dzieci martwe. Porównując te dwa przypadki, powiedziałam raczej głupia jak Amerykanka, więc bardzo cię proszę zastanów się drugim razem nad tytułem bo kontrowersyjność też musi być logiczna i nienachalna. Rozumiem twoją chęć błyśnięcia ale, niestety (tu już mi brakuje cierpliwości i dyplomacji)- czasami po prostu pieprznij się w łeb. Obrazasz też swoją matkę, która być może taka głupia nie jest.
          • aneta-skarpeta Re: Głupia jak Polka 01.03.11, 15:16
            w usa to dopiero ludzie głupie.
    • izabellaz1 Re: Głupia jak Polka 28.02.11, 18:23
      Ładny koń.
    • six_a Re: Głupia jak Polka 28.02.11, 18:56
      ja zawsze myślę głupi jak polak, kiedy czytam o facetach, którzy przyczepili saneczki do samochodu, a na saneczkach posadzili swoje dzieci, które potem wyrżnęły na zakręcie w inny samochód. i pacz pan, daję radę nie zakładać wątków na ten temat.

a ty to chyba do kina nie chodzisz czy coś? jest cała masa filmów o amerykanach w tajlandzkich więzieniach, a ten se akurat taką sprawę z polką skojarzył.
    • zawsze-soffie Re: Głupia jak Polka 28.02.11, 19:01
      czemu głupia jak polka? po prostu głupia, naiwna. po co ta polka?
      • zawsze-soffie Re: Głupia jak Polka 28.02.11, 19:02
        a i zapomniałabym - pozdrowienia dla cudownego moderatora.
      • afffffff4 Re: Głupia jak Polka 28.02.11, 19:48
        Trochę to typowe... weźmy sytuację, gdy facet powoduje wypadek samochodowy, jakoś nikt nie podkreśla wówczas płci kierowcy, gdy w tej sytuacji mamy kobietę kierowcę zgadnijcie jakie będą komentarze? :) niektórzy po prostu lubią podkreślać jakie te baby (w przeciwieństwie do mężczyzn ma się rozumieć) są "gupie".
      • wikary.bis [...] 01.03.11, 13:09
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • berenika.5 Re: Głupia jak Polka 01.03.11, 13:27
          podaj jakieś dowody - statystyki ( cokolwiek) na słowo mamy ci wierzyć?
        • berta-live Re: Głupia jak Polka 01.03.11, 13:32
          Jak te statystyki są prawdziwe, to tylko dlatego, że Polacy albo nie mają pieniędzy na haracze albo nie maja pojęcia jak takie rzeczy załatwiać. Jak ktoś od razu biegnie do MSZ, dziennikarzy, czy w jakikolwiek sposób rozdmuchuje całą sprawę, albo naiwnie liczy, że sąd stanie po jego stronie, to tym samym pali za sobą mosty. Podejrzewam, że w każdej tego typu sprawie, zanim jeszcze dobrze kogoś nie zaaresztują, to pojawia się ktoś z propozycją nie do odrzucenia. I w przypadku tej dziewczyny zapewne też się pojawił i to zapewne w osobie adwokatki, która w momencie rozdmuchania sprawy stała się nieuchwytna i nikt z jej otoczenia nie chce rozmawiać.
          • wikary.bis Re: Głupia jak Polka 01.03.11, 14:16
            Z jednej strony albo bezgraniczna naiwnosc (jak w tym wypadku prawdopodobnie) naiwnosc czy chec szybkiej kasy nie znajac realiow panstwa , a z drugiej strony indolencja pracownikow polskich pracownikow ambasad czy konsulatow.
            To wlasnie MSZ obojetnie jakiego panstwa jest tym urzedem , ktorego zadaniem jest dbanie o obywatelaw panstwie gdy wpadnie sie sie w tarapaty.
            Najczesciej w polskich przedstawicielstwach siedza totalne glaby , pocioty pociotow , "zasluzone" solidaruchy, postkomuchy czy partyjne nieudaczniki parti aktualnie u wladzy ,grzejacych tam tylko swe d... i uchylajacy sie od pomocy obywatelowi czyli od tego do czego sie ich tam ich wlasnie wysyla.
    • aiwlysji Re: Głupia jak Polka 28.02.11, 19:27
      jestes obrzydliwy kolego, ale, ale ty jestes madry i ciebie nikt nie wykiwa...jak wykiwa to sie posmiejemy na forum...moze ci sie trafi 15 latek w wiezieniu, ale bedzie smiechu:(
      • zeberdee24 Re: Głupia jak Polka 28.02.11, 19:34
        To nie było wykiwanie - to była akcja w takim stylu że cyganka wywróży ci przyszłość, ale musisz jej dać 100 zł do potrzymania, odwrócić się i policzyć do 20. Tak kiedyś jakąś studentkę w Krk przerobili:D
        • berta-live Re: Głupia jak Polka 28.02.11, 19:58
          Jednak wykiwanie, zakładając, że było tak jak dziewczyna opowiada. Nikomu nic nie dawała, żadnych przesyłek nie przewoziła, żadnych przysług nikomu nie robiła. Nic podejrzanego się nie wydarzyło.
          Skorzystała z uprzejmości znajomego, który pożyczył jej swoją walizkę, bo w jej walizce zepsuł się zamek. Tego, że sam z siebie się nie zepsuł, nie zauważyła. Zamki się psują. Jego wspaniałomyślność też nie wzbudziła żadnych podejrzeń, w końcu zaprzyjaźnili się. Co prawda mogła skoczyć do hotelowego sklepu kupić walizkę, ale albo to wszystko działo się w pośpiechu, albo o porze, kiedy sklepy są nieczynne, albo nie miała dość pieniędzy, albo w ogóle nie pomyślała, żeby tak zrobić, skoro od razu usłyszała ofertę pomocy.

No i konia z rzędem temu, kto nigdy nie zachował się lekkomyślnie, nie podpisał jakiś dokumentów przed ich przeczytaniem, nie spotkał się z nieznajomym poznanym w sieci, nie wykazał się zbytnią szczerością na czacie rozmawiając z obcą osobą, nie przechadzał się w jakiś pustych i ciemnych miejscach, nie pomógł nieznajomej przenieść gdzieś ciężkiego bagażu, nie wsiadł do taksówki, która była jakoś nietypowo oznaczona, itp? Generalnie mądry polak po szkodzie.
          • zeberdee24 Re: Głupia jak Polka 28.02.11, 20:15
            > No i konia z rzędem temu, kto nigdy nie zachował się lekkomyślnie, nie podpisał
            > jakiś dokumentów przed ich przeczytaniem, nie spotkał się z nieznajomym poznan
            > ym w sieci, nie wykazał się zbytnią szczerością na czacie rozmawiając z obcą os
            > obą, nie przechadzał się w jakiś pustych i ciemnych miejscach, nie pomógł niezn
            > ajomej przenieść gdzieś ciężkiego bagażu, nie wsiadł do taksówki, która była ja
            > koś nietypowo oznaczona, itp? Generalnie mądry polak po szkodzie.

No to chyba mam u ciebie mi konia z rzędem:D - ja zawsze czytam to co mam podpisać, zwykle w domu na spokojnie, bo np. w banku proszę o tekst umowy dotyczącej usługi żebym mógł się z nim zapoznać. Panicznie pilnuję tego co mówię o sobie w internecie, i bardzo pilnuję żeby nie było w tym za dużo prawdy, po taksówki dzwonię - nigdy w życiu nie wziąłem taksówki z postoju. I nie łażę tam gdzie nie mam interesu - zwłaszcza po nocy. Minimum rozumu i słuchania rad pozwala uniknąć wielu problemów.
            • berta-live Re: Głupia jak Polka 28.02.11, 20:28
              To był tylko przykład. Zrób sobie szczegółowy rachunek sumienia i sam zobaczysz ile twój anioł stróż miał roboty. ;)

Człowiek do pewnego momentu jest ostrożny i raczej mało kto robi jakieś ewidentnie nierozsądne rzeczy w stylu wsiadanie do obcego samochodu czy podpisywanie z kimś umowy bez czytania. Natomiast powyżej tego momentu wyłącza mu się kontrolka, bo by popadł w paranoję i zwariował. A co najmniej ostro zdezorganizował sobie życie, albo w ogóle by się okazało, że tak się żyć nie da. Jednak pewna doza wzajemnego zaufania jest niezbędna, żeby w miarę sprawnie funkcjonować na tym świecie.
              W końcu oszuści na wielką skalę, zboczeńcy, bandyci, gwałciciele i tym podobni, to jakiś niewielki margines społeczeństwa i prawdopodobieństwo, że w ciągu całego swojego życia spotka się kogoś takiego na swojej drodze jest zbyt małe, żeby brać to pod uwagę.
              • zeberdee24 Re: Głupia jak Polka 28.02.11, 20:34
                Oszuści, zboczeńcy i naciągacze to nie jest mały margines społeczeństwa tylko z reguły dobrze zorganizowany proceder działający na szeroką skalę - wszystkie Zbyszki Nowaki co leczą ręcami, mango telezakupy, te kmiotki od garnków, poduszek, perfum na ulicy, produktów finansowych, telegry, a i nawet Twoi dobrzy znajomi mogą zechcieć cię naciągnąć na żyrowanie kredytu. Nie ma czegoś takiego jak zaufanie w XXI wieku - już Lech Wałęsa o tym mówił -'ja nie ufam, ja zawsze sprawdzam'.
                • berta-live Re: Głupia jak Polka 28.02.11, 21:07
                  Owszem są, ale nie na każdym kroku. Przed robieniem rzeczy ewidentnie głupich, które mogą się skończyć źle i wszędzie na każdym kroku wszyscy i tym trąbią, ostrzega człowieka instynkt samozachowawczy a i tak czasem można dostać zaćmienia umysłu. Np jazda autostopem, pójście do mieszkania osoby poznanej na dyskotece, wracanie ciemną nocą przez jakieś zarośla czy osiedle cieszące się złą sławą, pożyczanie komuś dużej sumy pieniędzy, żyrowanie, świadczenie nieprawdy, itp. Mało kto zrobiłby coś takiego bez uprzedniego zastanowienia się. I na dobrą sprawę, żaden rasowy oszust na takie rzeczy nikogo nie naciąga, bo ciężko by mu było znaleźć ofiary.

Natomiast takie rzeczy jak przyjmowanie pomocy od nieznajomego, podpisywanie umowy z operatorem komórkowym bez dokładnego jej przeczytania, czy spotkanie z osobami poznanymi w sieci, w ludnym miejscu, nie wzbudza jakiś podejrzeń.

A w przypadku tej dziewczyny, to podejrzewam, że cała jej czujność była skierowana na to czy facet jej nie zgwałci, nie okradnie, nie zamorduje albo czy nie uprowadzi do jakiegoś burdelu.
                  • aneta-skarpeta Re: Głupia jak Polka 01.03.11, 15:26
                    zgadzam sie w pełni z bertą

ja teraz jestem rozsądna i ostrozna- choc wiadomo, czasem czlowieka najdzie zacmienie umyslu, ale jak sobie pomysle, ze kiedys zupelnie samam szlam w srodku nocy przez las- musialam, auto sie zepsulo, nie mial mi kto pomoc

jak kiedys zlapalam gume o 1 w nocy- tez wracalam- w sniezycze i pomoglo mi dwoch ochroniarzy na przelotówce- bog jeden wie co mogli mi zrobic- na szczescie pomogli

kiedys z rostargnienia- 1 raz w zyciu- poszlam do sklepu na duze zakupy i zostawilam kluczyki w stacyjce:> po czym przez 2 min w panice wywalalam wszystko z torebki- bo mi klucze ukradli!:D

moja siostra rozmawiala kiedys z jakims facetem nowopoznanym przez komorke, kilkakrotnie i potem ciagali ją po komisariatach bo w tym czasie owy pan zrobil napad i musiala udowadniac, ze nie byla z tym powiązana

nie przewidzimy wszystkiego

btw nie pojechalabym tak jak ta dziewczyna, ale o narkotyki to bym sie bala w tajlandii, a nie w turcji, nie jestem przekonana czy bym pomyslala ze w podarowanej torbie sa narkotyki, ze mnie chca wrobic- mimo ze ja podejrzliwa jestem
                    • aneta-skarpeta Re: Głupia jak Polka 01.03.11, 15:26
                      20 min
                    • skara wcale nie głupia 01.03.11, 16:54
                      Uważam, że dziewczyna wcale nie jest głupia. Może zachowała się naiwnie = niepodejrzliwie. Nie wiem co ma do tego ten Nigeryjczyk. Generalnie skoro poznała miłych ludzi i zaproponowali jej pomoc w małym kłopocie to nie widziała powodu do podejrzeń. Zwłaszcza, że nie robiła przysług tylko wzięła (a może i odkupiła) od kogoś walizkę.
                      To i jak muszę być bezdennie głupia bo zjeździłam tysiące kilometrów stopem, korzystałam z gościnności ludzkiej przez portale typu CouchSurfing, Hospitality Club, Servas i inne, przyjmowałam ludzi z tych portali u siebie w domu. Chodziłam też sama wieczorem do domu i brałam taksówki z postoju. Powiem więcej, nadal to robię (oprócz stopa bo mam samochód).
                      Dziewczyna miała po prostu pecha. Nie da się podejrzewać wszystkich i wszystkiego bo tym sposobem to i do knajpy pójść nie wolno bo może kucharz psychopata dosypał arszeniku do żarcia a lekarz na pogotowiu to morderca sadysta usypiający chloroformem i wycinający organy. No ludzie, tak się nie da żyć.
            • simply_z Re: Głupia jak Polka 28.02.11, 20:45
              > usługi żebym mógł się z nim zapoznać. Panicznie pilnuję tego co mówię o sobie
              > w internecie, i bardzo pilnuję żeby nie było w tym za dużo prawdy, po taksówki

tak sie pilnujesz ,że swoje zdjęcie zamieszczasz ;)
              • zeberdee24 Re: Głupia jak Polka 28.02.11, 20:49
                No tak, zamieszczam:) Bez imienia, bez nazwiska, bez miasta zamieszkania, bez niczego.
                • lacido Re: Głupia jak Polka 28.02.11, 22:01
                  oj Zebi ;)
    • hotally Re: Głupia jak Polka 28.02.11, 19:35
      ma kare za bratanie się z murzynami!
      • izabellaz1 Re: Głupia jak Polka 28.02.11, 19:37
        Ale ona nie chciała mieć w nim brata. Chciała, żeby ją przeleciał.
        • zeberdee24 Re: Głupia jak Polka 28.02.11, 19:38
          No i widzisz jak się to skończyło. Murzyn to na plantację.
          • hotally Re: Głupia jak Polka 28.02.11, 19:53
            jednej kretynki w kraju mniej :)))
            • aiwlysji Re: Głupia jak Polka 28.02.11, 20:03
              hotally napisała:

> jednej kretynki w kraju mniej :)))

rany jaka z ciebie prostacka baba. jestem pewna, ze mocna w gebie to ty jestes tylko na forum...bo anonimowo ( tak ci sie przynajmniej blacharo wydaje)
              • hotally Re: Głupia jak Polka 28.02.11, 20:07
                buehehehehhee
          • izabellaz1 Re: Głupia jak Polka 28.02.11, 19:53
            Kurde, takiej dobrej czarnej kawy z ekoplantacji bym się napiła...
            • zeberdee24 Re: Głupia jak Polka 28.02.11, 19:58
              mi smakuje tylko rozpuszczalna, jestem homo industrialis - żywię się wyłącznie jedzeniem przetworzonym przemysłowo.
              • izabellaz1 Re: Głupia jak Polka 28.02.11, 20:08
                O! Z przetworzonych to homo serki lubię.
                • zeberdee24 Re: Głupia jak Polka 28.02.11, 20:16
                  Ja nie - mdłe są.
                  • izabellaz1 Re: Głupia jak Polka 28.02.11, 20:18
                    1. Zależy które
                    2. Sympatycznie się je spożywa.
                    • zeberdee24 Re: Głupia jak Polka 28.02.11, 20:25
                      Może i tak, ale w sumie cóż mnie to obchodzi:) To nie jest, nie był i nie będzie nigdy mój problem:)
                      • izabellaz1 Re: Głupia jak Polka 28.02.11, 20:40
                        Mój tym bardziej :)
            • hotally Re: Głupia jak Polka 28.02.11, 20:02
              Ja piję rumianek- też z ekoplantacji :)
              • izabellaz1 Re: Głupia jak Polka 28.02.11, 20:09
                Rumianku nie lubię a na kawę za późno. Poczekam do jutra.
        • hotally Re: Głupia jak Polka 28.02.11, 19:50
          pewnie ją przeleciał :D
    • kiira_korpi Re: Głupia jak Polka 28.02.11, 19:54
      Żal mi strasznie dziewczyny, bo musi przeżywać teraz piekło. I jestem zaskoczona, że przez tyle miesięcy MSZ nic nie zrobiło. Dziwi też trochę bezradność matki. Powinna faktycznie poruszyć niebo i ziemię, chociażby zebrać pieniądze po rodzinie i faktycznie dać w łapę komu trzeba, szukać jakichś dojść, żeby dziewczynie pomóc.

Natomiast jednego tylko nie pojmuję.
      Jakim to trzeba być zarozumiałym bucem i aroganckim dupkiem, żeby w takiej sytuacji cieszyć się z czyjegoś nieszczęścia;/
      • wicehrabia.julian Re: Głupia jak Polka 28.02.11, 20:03
        kiira_korpi napisała:

> Jakim to trzeba być zarozumiałym bucem i aroganckim dupkiem, żeby w takiej sytu
        > acji cieszyć się z czyjegoś nieszczęścia;/

jesteś mistrzynią w czytaniu bez zrozumienia, ta wiadomość mnie zasmuciła - zanim znowu rzucisz się do klawiatury klepać wyzwiska trzy razy przeczytaj, co ktoś napisał
        • afffffff4 Re: Głupia jak Polka 28.02.11, 20:13
          zasmuciła i skłoniła do głębokiej refleksji. Współczucie i zatroskanie wprost bije z tytułu tego wątku.
          • e-no-kolego Re: Głupia jak Polka 28.02.11, 20:33
            No żal oczywiście dziewczynki, ale niestety jej przypadek nie jest wynikiem niesłychanej przenikliwości, bystrości i dalekosiężnego przewidywania...;)
            • six_a Re: Głupia jak Polka 28.02.11, 20:43
              ale przecież na dobrą sprawę, każdego wycieczkowicza zagranicznego mógł taki wkręt spotkać. co za znaczenie ma fakt, że znajomy był nigeryjczykiem na wakacjach w turcji albo że to była polka, albo że poznali się na fejsbuku.

takich historii jest masa, część ludzi zgadza się przewieźć coś tam, innym, jak tej dziewczynie wciskają, nawet nie wprowadzając w temat.
              • e-no-kolego Re: Głupia jak Polka 28.02.11, 21:14
                Ale z kolei co się na głupich Polaczkach poużywamy sobie - to nasze... ;))
                • six_a Re: Głupia jak Polka 28.02.11, 21:35
                  juljan jezd z kazachstanu i nosi taki śmieszny kostium jednoczęściowy.
                  to się może z nas pośmiać.
    • sid-the-sloth Re: Głupia jak Polka 28.02.11, 21:31
      Polka po lewej, Nigeryjczyk po prawej?
      • marina.sy Re: Głupia jak Polka 28.02.11, 22:02
        To chyba jednak był Arab :)
        • sid-the-sloth Re: Głupia jak Polka 28.02.11, 22:09
          :D
    • beata.1968 Re: Głupia jak Polka 28.02.11, 22:06
      szkoda dziewczyny ale naiwna strasznie.tyle osób dało się nabrać Nigeryjczykom na fałszywe przelewy bankowe i jeszcze ta...tego typu historie były setki razy opisywane , w tym w popularnych "Pamiętnikach Bridget Jones" Dobry przykład podał ktoś z Cyganką czy z Simonem Molem który pozarażał dziewczyny Aids. młode, naiwne ,romantyczne ,wierzą w każdą bajkę.
    • dfk_dfc Szkoda dziewczyny 28.02.11, 22:14
      W gruncie rzeczy naprawdę szkoda. Postąpiła bardzo nierozsądnie i dała się wpuścić straszliwie. Z drugiej strony wrobili ją przestępcy pewnie już wytrenowani w te klocki. Tak mi się wydaje. I tytuł wątku wicehrabia też puścił dość prowokacyjny, a jak sądzę rodakom z chromosomami XY też się zdarza rozmaite głupoty robić. Mam naprawdę nadzieję, ze dziewczyna jakoś z tego wybrnie, bez uszczerbku na zdrowiu psychicznym i fizycznym.
      BTW i sorry za off topic, jak ktoś chce z ciekawości zobaczyć prawdziwy -nazwijmy to łagodnie -brak rozsądku, to polecam lekturę tutejszego gazetowego forum pt. "Faceci z Egiptu" . Wątki z tegoż często były na głównej, teraz coś przycichły-jak sądzę ze względów oczywistych. Tam to dopiero jest jazda. Ktoś z literackim talentem i chęcią mógłby z tego książkę stworzyć :-) Dla jednych ku przestrodze, dla innych-co tu ukrywać-ku pośmianiu się wielkim śmiechem.
      Polecam lekturę, nawet nie wątki o rozmaitych Mohamedach czy innych Ahmedach od ręczników przy basenie, co to kochali a potem wyciągali kasę . Ale są (czy były) wątki zakładane ewidentnie przez jajcarzy, z postami z puszczaniem oka, a traktowane były ze śmiertelną powagą przez tamtejsze forumowiczki, co daje efekt komiczny. Uwaga, pisząc o tym nie stawiam tezy jak w tytule tego wątku, tylko raczej "niektórym kobietom naprawdę brak piątej klepki" :-)
      • lonely.stoner Re: Szkoda dziewczyny 28.02.11, 23:40
        hm, no moze to i glupie ale ja mialam podobna sytuacje- moj kolega chcial zebym mu przewiozla cos z kraju w ktorym ja mieszkam(dokladnie byla to taka dosc droga zabawka, kamera), mialo to byc przy okazji wizyty u niego w kraju (w Europie zeby bylo scislej). I jak przyszlam z tym do mieszkania, to moje flatamte (jedna z USA, druga z UK) od razu mi poradzily zebym nie przewozila tej kamery bo nie wiadomo co w tym jest i zebym sprawdzila lepiej czy tam nie ma narkotykow. Mnie samej by to raczej do glowy nie przyszlo, bo tego kolege znam pare lat, ale w sumie te ich rady jakos mi nawkrecaly niezlego schiza.
      • miss.yossarian Re: Szkoda dziewczyny 01.03.11, 00:11
        dfk_dfc napisała:

> BTW i sorry za off topic, jak ktoś chce z ciekawości zobaczyć prawdziwy -nazwij
        > my to łagodnie -brak rozsądku, to polecam lekturę tutejszego gazetowego forum p
        > t. "Faceci z Egiptu" . Wątki z tegoż często były na głównej, teraz coś przycich
        > ły-jak sądzę ze względów oczywistych. Tam to dopiero jest jazda. Ktoś z literac
        > kim talentem i chęcią mógłby z tego książkę stworzyć :-) Dla jednych ku przestr
        > odze, dla innych-co tu ukrywać-ku pośmianiu się wielkim śmiechem.
        > Polecam lekturę, nawet nie wątki o rozmaitych Mohamedach czy innych Ahmedach od
        > ręczników przy basenie, co to kochali a potem wyciągali kasę . Ale są (czy był
        > y) wątki zakładane ewidentnie przez jajcarzy, z postami z puszczaniem oka, a tr
        > aktowane były ze śmiertelną powagą przez tamtejsze forumowiczki, co daje efekt
        > komiczny. Uwaga, pisząc o tym nie stawiam tezy jak w tytule tego wątku, tylko r
        > aczej "niektórym kobietom naprawdę brak piątej klepki" :-)
        >

heh, dobre są te wątki "czy ktoś zna Ahmeda z Sharm?" wygląda mi to na szukanie ojca opalonego dziecka :)
    • magnusg dlaczego nikt nie bierze pod uwage,ze 01.03.11, 16:17
      zrobila to z premedytacja swietnie wiedzac co przemyca??skad mamy wiedziec jak bylo naprawde?
      Mi jej nie zal.Tak czy tak byla albo skrajnie glupia albo kryminalistka.Zachcialo jej sie egzotyki, to teraz ma.Pewnie jedna z tych co pisala jacy to Polacy sa denni.To ja jej Murzynek w....... na cacy.Przyjedzie za 10 lat do Polski to na granicy bedzie ziemie calowala.
      • detour Re: dlaczego nikt nie bierze pod uwage,ze 01.03.11, 16:59
        O! Już myślałam, że nikt tego nie pisze. Trochę naiwna ta historia ... może po prostu myślała, że łatwo sobie zarobi pieniądze, ktoś ją przekonał, że na lotnisku wcale porządnie nie sprawdzają i tyle. A potem się okazało, że była kozłem ofiarnym i posłużyła do odwrócenia uwagi od czegoś większego.

Nie mówię, że tak było, ale taką ewentualność też można brać pod uwagę.
      • wersja_robocza Re: dlaczego nikt nie bierze pod uwage,ze 01.03.11, 17:24
        A dobrze jej, prawda magnus? Niech ma na co zasłużyła albo jeszcze gorzej. Należy się za zdradę białej rasy głupiej, interesownej zdzirze.
        • ursyda Re: dlaczego nikt nie bierze pod uwage,ze 01.03.11, 17:29
          no właśnie nie bardzo rozumiem, z czego oni mają taką satysfakcję:/
          • wersja_robocza Re: dlaczego nikt nie bierze pod uwage,ze 01.03.11, 17:38
            To jakaś ślepa wiara wykrzywiony obraz sprawiedliwości. Dziewczyna zadała się z kolorowym, od razu podejrzanym z miejsca, napytała sobie biedy, więc de facto zasłużyła na to, co ją spotkało i nie zasługuje na współczucie ni pomoc. Sprawiedliwości dzieje się zadość.
            Podobnie się rzecz ma ze zgwałconymi kobietami. Za krótkie bluzki i spódniczki i przecież... same się proszą. Zupełnie jak ta z artykułu. Przecież ona też się prosiła.
            • zeberdee24 Re: dlaczego nikt nie bierze pod uwage,ze 01.03.11, 17:45
              Dobrze już dobrze - po pierwsze nie znamy tej sprawy dokładnie więc nie wiemy czy panna nie chciała sobie dorobić skuszona przez obietnicę łatwego zysku, po drugie człowiek z bidnego kraju zagadujący na facebooku to nie jest osoba której się ufa, jakby to był Stefan z Przemyśla którego przerobiła blond Oksana z Kijowa, albo inna Szakira z Buenos Aires to też można by się ponabijać z głupoty:) Nie dorabiaj ideologii.
              • wersja_robocza Re: dlaczego nikt nie bierze pod uwage,ze 01.03.11, 17:47
                Nie dorabiam ideologii. Za dobrze znam głoszone tu mądrości.;)
                • zeberdee24 Re: dlaczego nikt nie bierze pod uwage,ze 01.03.11, 17:51
                  wersja_robocza napisała:

> Nie dorabiam ideologii. Za dobrze znam głoszone tu mądrości.;)

Takie że biali uważają się za lepszych od czarnych ? To jest akurat powszechne zjawisko, w dobrym tonie jest o tym nie mówić ale większość białych tak właśnie uważa. Ludzie z bogatych domów też uważają się za lepszych od plebsu, piękni za lepszych od brzydkich, arystokraci za lepszych od pospólstwa, Niemcy za lepszych od Polaków itd. Nie ma się na co zżymać.
          • maitresse.d.un.francais Ursyda 01.03.11, 17:39
            no właśnie nie bardzo rozumiem, z czego oni mają taką satysfakcję:/

oni po prostu doskonale wiedzą, że są nieatrakcyjni, niedomyci, zaniedbani, zapasieni, no ale pisanie o tym jest be, to zdrada ojczyzny wręcz!!!

więc jak ktoś poleci na nie-Polaka, a ten nie-Polak okaże się świnią, to wnioski z tego są dwa:

1. Polacy są cacy
            2. dobrze tak wrednej zdrajczyni, doceni zapiwoszonego rodaka i z zachwytem spojrzy na jego brudne i dziurawe skarpetki
            • magnusg Re: Ursyda 01.03.11, 17:57
              Jak dobrze,ze ty nie masz antypolskich uprzedzen:))Ale pamietaj o jednym skrajnie zakompleksiona panienko.Jak robisz we wlasne gniazdo, to zawsze sie sama tez obsmarujesz.
              Twoja ksenofilia jest juz patologiczna.
              • maitresse.d.un.francais Re: Ursyda 01.03.11, 18:04
                magnusg napisał:

> Jak dobrze,ze ty nie masz antypolskich uprzedzen:))

Radziłabym sprawdzić znaczenie słowa uprzedzenia. Bo ja piszę o doświadczeniach.

Ale pamietaj o jednym skrajn
                > ie zakompleksiona panienko.

Dlaczego zakompleksiona? Ja jako Polka czuję się dobrze.

> Twoja ksenofilia jest juz patologiczna.

Moje co dziecinko? Jakieś dowody na ową "ksenofilię"? Mój nick ci się może nie podoba?
                • magnusg Re: Ursyda 01.03.11, 18:21
                  "oni po prostu doskonale wiedzą, że są nieatrakcyjni, niedomyci, zaniedbani, zapasieni"
                  "Radziłabym sprawdzić znaczenie słowa uprzedzenia. Bo ja piszę o [i]doświ
                  > adczeniach"-no coz.Skoro tylko takich facetow w Polsce mialas, to powinnas sie powaznie nad soba zastanowic.Moze troche wiecej higieny i mniej zarostu w niektorych miejscach by ci pozwolilo innych oczarowac.Tylko dlatego, ze niektore maja powodzenie na Zachodzie, bo sa latwe i swietnym substytutem prostytutek, to nie znaczy, ze moga byc z tego dumne.
                  • wersja_robocza Re: Ursyda 01.03.11, 18:32
                    Jak to są łatwe? Czemu nie są łatwi faceci, którzy idą z Polkami do łóżka?
                  • afffffff4 Re: Ursyda 01.03.11, 19:48
                    Tylko dlatego, ze niekto
                    > re maja powodzenie na Zachodzie, bo sa latwe i swietnym substytutem prostytutek
                    > , to nie znaczy, ze moga byc z tego dumne.

Taaa... odwieczny problem puszczających się za granicą Polek.
                    Polskie kobiety dla Polaków! :)
                  • maitresse.d.un.francais Re: Ursyda 01.03.11, 20:07
                    .Skoro tylko takich facetow w Polsce mialas

Ja ich nie miałam, ja ich spotykałam na ulicy, w szpitalu, na studiach.

Tylko dlatego, ze niekto
                    > re maja powodzenie na Zachodzie (...)

Ale jakie niektóre? To do mnie? Najpierw musiałbyś udowodnić, że odpowiadam temu opisowi. Bo jak na razie obrażasz obcych ludzi w internecie.
                    • magnusg Re: Ursyda 01.03.11, 20:42
                      "Ale jakie niektóre? To do mnie? Najpierw musiałbyś udowodnić, że odpowiadam tem
                      > u opisowi. Bo jak na razie obrażasz obcych ludzi w internecie."-gdybym cie obrazil, to tylko na zasadzie wzajemnosci.Przesledz drzewko i zastanow sie czy to nie ty pierwsza zaczelas obrazac.

"Ja ich nie miałam, ja ich spotykałam na ulicy, w szpitalu, na studiach."-ja tez spotykam czasami wypudrowane,pustoglowe panienki w bialych kozaczkach i z IQ deski klozetowej.Mimo to nigdy bym nie napisal, ze POLKI takie sa.A tobie takie uogolnienia wobec Polakow bardzo latwo przychodza.Dlatego moja notoryczna rada dla ciebie-lecz kompleksy i przestan popadac w ksenofilie.
        • gyubal_wahazar Re: dlaczego nikt nie bierze pod uwage,ze 01.03.11, 17:33
          Cześć Wersja :) Ms/Mr Manitou spuścił/a mnie na drzewo. Ściągam obrzyna z pawlacza i na Czerską ;)
          • wersja_robocza Re: dlaczego nikt nie bierze pod uwage,ze 01.03.11, 17:43
            Cześć. Niestety nic nie poradzę.;)
            • gyubal_wahazar Re: dlaczego nikt nie bierze pod uwage,ze 01.03.11, 17:46
              Ok, nie ma sprawy. Musiałem się komuś wysmarkać ;)
              • wersja_robocza Re: dlaczego nikt nie bierze pod uwage,ze 01.03.11, 17:54
                Mniej grania na nosie moderatorowi i sytuacja się unormuje. Trzeba się przyzwyczaić, że ktoś tu czuwa. ;) Jakby co mam 2 mankiety.
        • magnusg Re: dlaczego nikt nie bierze pod uwage,ze 01.03.11, 17:36
          zarzucasz mi rasizm nie dostrzegajac,ze to ona zostala wykorzystana w rasistowski sposob,bo nie bez powodu przestepcy mieli nadzieje, ze z jej kolorem skory i pochodzeniem latwiej da sie cos przemycic.Jezeli jeszcze nadal nie zrozumialas,ze najwiekszymi rasistami na swiecie sa Arabowie,Muzulmanie i Murzyni to nic nie wiesz o swiecie.Ja tak dlugo nie bylem negatywnie do nich nastawiony,az nich nie poznalem na Zachodzie.ty i tobie podobne nadal bujacie w oblokach naiwnej politycznej poprawnosci-tak samo jak ta kolezanka,ktora teraz by duzo dala,zeby wrocic do swojej bialej rasy.
          • wersja_robocza Re: dlaczego nikt nie bierze pod uwage,ze 01.03.11, 17:41
            Czasem mi zwyczajnie wstyd za tych wszystkich białych, którzy jedyne czym się szczycą to tym, że przypadkiem urodzili się pod tą a nie inną szerokością geograficzną czyli tym, na co nie mieli najmniejszego wpływu. Zwyczajnie żenujące zachowanie.
            • magnusg Re: dlaczego nikt nie bierze pod uwage,ze 01.03.11, 17:52
              Tak sie dziwnie sklada,ze z tym kolorem skory na swiecie laczy sie tez demokracja, dobrobyt,pracowitosc i multum innych cech o ktorych kraje rzadzone przez n.p. Murzynow kraje moga tylko pomarzyc.Oczywiscie sa tez inne kultury,gdzie te cechy sie spotyka(szczegolnie Azjaci),ale krajom afrykanskim czy arabskim do nich daleko.Gdyby nie ropa i gaz caly swiat arabski by wygladal jak Jemen,Egipt czy Syria-bieda do kwadratu.
        • zeberdee24 Re: dlaczego nikt nie bierze pod uwage,ze 01.03.11, 17:38
          A wiesz co ma murzyn białego ?
          Murzyn ma białego słuchać:D
    • wicehrabia.julian Nigeryjczyk - ulubieniec Polek :( 03.03.11, 17:55
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,9195607,Polka_uduszona_w_Irlandii__Jej_partner_skoczyl_z_klifu.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka