oposka 13.06.11, 20:40 Depresja ? czy co ? Normalnie zaczynam bać się innych ludzi :( Unikam ich wzroku i obecności . Mam wrażenie ,że jakoś tak dziwnie mi się przyglądają i te ich uśmieszki. Rany o co chodzi bo sama już nie wiem (?) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wicehrabia.julian Re: Lęk przed ludzmi :( 13.06.11, 20:44 oposka napisała: > Depresja ? czy co ? Normalnie zaczynam bać się innych ludzi :( > Unikam ich wzroku i obecności . Mam wrażenie ,że jakoś tak dziwnie mi się przy > glądają i te ich uśmieszki. > Rany o co chodzi bo sama już nie wiem (?) idź do lekarza zamiast nudzić na forum Odpowiedz Link Zgłoś
rzeka.chaosu Re: Lęk przed ludzmi :( 13.06.11, 20:45 Miewam tak prze okresem. Wnerwiają mnie i nie mam ochoty na kontakt. >:) Może toto? Odpowiedz Link Zgłoś
princessjobaggy Re: Lęk przed ludzmi :( 13.06.11, 21:17 rzeka.chaosu napisała: > Miewam tak prze okresem. Wnerwiają mnie i nie mam ochoty na kontakt. >:) Mo > że toto? Hmm, ciekawe... Moze dziewczyna ma jakies zaczatki fobii spolecznej, ktore nasilaja sie podczas pms. W sumie - nie jest to niemozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
kombinerki.pinocheta Re: Lęk przed ludzmi :( 13.06.11, 21:03 Jak masz wrazenie, ze cie obserwuja, smieja sie z ciebie, obgaduja to MOZE BYC zalazek fobii spolecznej. Jak po prostu od nich uciekasz to moze swiadczyc o tym, ze chcesz sobie odpoczac. Pierwsze kiedys mialem, a drugie przerabiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lolcia-olcia Re: Lęk przed ludzmi :( 13.06.11, 21:17 też tak mam boję się nawet z chaty wychodzić Odpowiedz Link Zgłoś
lolcia-olcia Re: Lęk przed ludzmi :( 13.06.11, 21:28 cholera wygrałeś z Tobą jest gorzej ! Odpowiedz Link Zgłoś
lolcia-olcia Re: Lęk przed ludzmi :( 13.06.11, 22:14 gdy będziesz w moim wieku dowiesz się o czym napisałam ... Odpowiedz Link Zgłoś
mirtillo25 Re: Lęk przed ludzmi :( 13.06.11, 21:21 Nie masz żadnego zajęcia ani pasji, skoro masz czas na analizowanie uśmieszków przechodniów. Wyluzuj. Pewnie ta osoba, która dzisiaj spojrzała na Ciebie krzywo, pewnie nawet nie zdawała sobie z tego sprawy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
oposka Re: Lęk przed ludzmi :( 13.06.11, 21:27 nie o to chodzi ,ze krzywo spojrzała nie ale spojrzała się usmiechnęła mówiac coś do drugiej osoby z która szła i ta druga równiez spojrzała sie .... wiem brzmi komicznie ;/ale to nie tylko dziś , wczoraj i przedwczoraj . ostatnio jak byłam ze znajoma w knajpie na żarciu ona sama stwierdziła :dlaczego tak się wszyscy przyglądają nam ? A więc odczucia sa nie tylko moje ale ktos iny z kim jestm tez to zauważa . nie chce popadac w jaką paranoję ale po prostu na spokojnie staram się nad tym zapanowac i zastanawia mnie to .Ponoć nic sie nie dzieje bez powodu .... ale w tym przypadku nic nie przychodzi mi do głowy . Odpowiedz Link Zgłoś
happy_time Re: Lęk przed ludzmi :( 13.06.11, 21:51 oposka napisała: > nie o to chodzi ,ze krzywo spojrzała nie ale spojrzała się usmiechnęła mówi > ac coś do drugiej osoby z która szła i ta druga równiez spojrzała sie > .... wiem brzmi komicznie ;/ale to nie tylko dziś , wczoraj i przedwczora > j . ostatnio jak byłam ze znajoma w knajpie na żarciu ona sama stwierdziła > :dlaczego tak się wszyscy przyglądają nam ? Może po prostu ładnie wyglądasz i dlatego inni zwracają uwagę? :) Od dawna tak masz? Odpowiedz Link Zgłoś
oposka Re: Lęk przed ludzmi :( 13.06.11, 22:14 > Od dawna tak masz? z dobry miesiąc lub co najmiej 2 jak zaczęlo mnie to powoli irytować wczesniem miałam to w (_._)-ie ale teraz męczy mnie to potwornie bo niby o co chodzi (?) Czy ludzie muszą być tak natarczywi ? niech się zajmą sobą po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
happy_time Re: Lęk przed ludzmi :( 13.06.11, 22:23 Natarczywie patrzą? Nie sądzę, żeby nagle ludzie zaczęli tak patrzeć. Jesteś przewrażliwiona :) Uśmiechnij się i idź dalej. Na pewno tylko Ty tak to odbierasz :) Odpowiedz Link Zgłoś
looona Re: Lęk przed ludzmi :( 14.06.11, 12:19 Jeśli koleżanka też to zauważyła, to być może chodzi o Twoją aparycję. Być może jesteś podobna do kogoś znanego? Albo masz interesującą fryzurę, mejkap? A może jesteś za chuda/gruba lub nieadekwatnie do figury się ubierasz? Powodów może być milion. Skoro nie tylko Ty widzisz te natarczywe spojrzenia, to albo chodzi o to o czym wyżej pisałam albo zarówno Ty i koleżanka macie zaczątki fobii. Bardziej prawdopodobne wydaje mi się o pierwsze! Odpowiedz Link Zgłoś
kapselodtymbarka Re: Lęk przed ludzmi :( 13.06.11, 22:00 Twój nick przypomniał mi o Heidi Zezowatym Oposie :))) Może to ona zastanawia się, czemu wszyscy na nią patrzą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Lęk przed ludzmi :( 13.06.11, 22:34 moze zaczynasz dorastac i nagle widzisz ze swiat to nie bajka kolorowanka ze ludzie nie sa sympatyczni a jedyne co ich trzyma przed gwałtami morderstwami czy łupiestwem jest strach przed kara Odpowiedz Link Zgłoś
oposka Re: Lęk przed ludzmi :( 14.06.11, 21:37 minasz napisał: > moze zaczynasz dorastac i nagle widzisz ze swiat to nie bajka kolorowanka > ze ludzie nie sa sympatyczni a jedyne co ich trzyma przed gwałtami morderstwami > czy łupiestwem jest strach przed kara heheheh uwierz mi na słowo ,że troszkę o życiu tym przyjemnym i mniej przyjemnym wiem Odpowiedz Link Zgłoś
brms Re: Lęk przed ludzmi :( 14.06.11, 12:07 Czytałam o tym ostatnio i w pewnym stopniu podobno pomagają afirmacje. Głośne czytanie, śpiewanie, powtarzanie haseł, rozmowy przed lustrem. Wzmocnij mowę ciała, staraj się nie zauważać wzroku innych wybierając jakiś punkt obserwacji. W razie czego spaceruj w słuchawkach z muzyką, która cię uskrzydla. Wszystko niby takie tam, ale jak się zastanowić... Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Lęk przed ludzmi :( 14.06.11, 15:56 typowe myslenie ofiary jak sie czegos boisz to nie patrz naucz sie udawac tak aby nie było widac ja proponuje inny styl myslenia ktos cie wkur-wia to mu przywal czujesz sie zagrozona nos nóż abys mogła zrobic komus powazna krzywde nie lubisz przemocy ogladaj filmy gore:) Odpowiedz Link Zgłoś
miau_weglowy Re: Lęk przed ludzmi :( 14.06.11, 19:19 minasz napisał: > typowe myslenie ofiary jak sie czegos boisz to nie patrz > naucz sie udawac tak aby nie było widac > > ja proponuje inny styl myslenia ktos cie wkur-wia to mu przywal a kary sie nie boisz? na jezyka pojdziesz Odpowiedz Link Zgłoś