Dodaj do ulubionych

Lęk przed ludzmi :(

13.06.11, 20:40
Depresja ? czy co ? Normalnie zaczynam bać się innych ludzi :(
Unikam ich wzroku i obecności . Mam wrażenie ,że jakoś tak dziwnie mi się przyglądają i te ich uśmieszki.
Rany o co chodzi bo sama już nie wiem (?)
Obserwuj wątek
    • wicehrabia.julian Re: Lęk przed ludzmi :( 13.06.11, 20:44
      oposka napisała:

> Depresja ? czy co ? Normalnie zaczynam bać się innych ludzi :(
      > Unikam ich wzroku i obecności . Mam wrażenie ,że jakoś tak dziwnie mi się przy
      > glądają i te ich uśmieszki.
      > Rany o co chodzi bo sama już nie wiem (?)

idź do lekarza zamiast nudzić na forum
    • rzeka.chaosu Re: Lęk przed ludzmi :( 13.06.11, 20:45
      Miewam tak prze okresem. Wnerwiają mnie i nie mam ochoty na kontakt. >:) Może toto?
      • princessjobaggy Re: Lęk przed ludzmi :( 13.06.11, 21:17
        rzeka.chaosu napisała:

> Miewam tak prze okresem. Wnerwiają mnie i nie mam ochoty na kontakt. >:) Mo
        > że toto?

Hmm, ciekawe... Moze dziewczyna ma jakies zaczatki fobii spolecznej, ktore nasilaja sie podczas pms. W sumie - nie jest to niemozliwe.
      • oposka Re: Lęk przed ludzmi :( 13.06.11, 21:22
        nieeee tototo ju było ...
    • kombinerki.pinocheta Re: Lęk przed ludzmi :( 13.06.11, 21:03
      Jak masz wrazenie, ze cie obserwuja, smieja sie z ciebie, obgaduja to MOZE BYC zalazek fobii spolecznej.
      Jak po prostu od nich uciekasz to moze swiadczyc o tym, ze chcesz sobie odpoczac.

Pierwsze kiedys mialem, a drugie przerabiam.
    • lolcia-olcia Re: Lęk przed ludzmi :( 13.06.11, 21:17
      też tak mam boję się nawet z chaty wychodzić
      • grassant Re: Lęk przed ludzmi :( 13.06.11, 21:23
        a ja wstawać z wyra.
        • lolcia-olcia Re: Lęk przed ludzmi :( 13.06.11, 21:28
          cholera wygrałeś z Tobą jest gorzej !
      • gr.eenka Re: Lęk przed ludzmi :( 13.06.11, 22:03
        żartujesz?
        • lolcia-olcia Re: Lęk przed ludzmi :( 13.06.11, 22:14
          gdy będziesz w moim wieku dowiesz się o czym napisałam ...
    • mirtillo25 Re: Lęk przed ludzmi :( 13.06.11, 21:21
      Nie masz żadnego zajęcia ani pasji, skoro masz czas na analizowanie uśmieszków przechodniów. Wyluzuj. Pewnie ta osoba, która dzisiaj spojrzała na Ciebie krzywo, pewnie nawet nie zdawała sobie z tego sprawy ;)
      • oposka Re: Lęk przed ludzmi :( 13.06.11, 21:27
        nie o to chodzi ,ze krzywo spojrzała nie ale spojrzała się usmiechnęła mówiac coś do drugiej osoby z która szła i ta druga równiez spojrzała sie .... wiem brzmi komicznie ;/ale to nie tylko dziś , wczoraj i przedwczoraj . ostatnio jak byłam ze znajoma w knajpie na żarciu ona sama stwierdziła :dlaczego tak się wszyscy przyglądają nam ? A więc odczucia sa nie tylko moje ale ktos iny z kim jestm tez to zauważa . nie chce popadac w jaką paranoję ale po prostu na spokojnie staram się nad tym zapanowac i zastanawia mnie to .Ponoć nic sie nie dzieje bez powodu .... ale w tym przypadku nic nie przychodzi mi do głowy .
        • happy_time Re: Lęk przed ludzmi :( 13.06.11, 21:51
          oposka napisała:

> nie o to chodzi ,ze krzywo spojrzała nie ale spojrzała się usmiechnęła mówi
          > ac coś do drugiej osoby z która szła i ta druga równiez spojrzała sie
          > .... wiem brzmi komicznie ;/ale to nie tylko dziś , wczoraj i przedwczora
          > j . ostatnio jak byłam ze znajoma w knajpie na żarciu ona sama stwierdziła
          > :dlaczego tak się wszyscy przyglądają nam ?

Może po prostu ładnie wyglądasz i dlatego inni zwracają uwagę? :)
          Od dawna tak masz?
          • oposka Re: Lęk przed ludzmi :( 13.06.11, 22:14
            > Od dawna tak masz?

z dobry miesiąc lub co najmiej 2 jak zaczęlo mnie to powoli irytować wczesniem miałam to w (_._)-ie ale teraz męczy mnie to potwornie bo niby o co chodzi (?) Czy ludzie muszą być tak natarczywi ? niech się zajmą sobą po prostu
            • happy_time Re: Lęk przed ludzmi :( 13.06.11, 22:23
              Natarczywie patrzą? Nie sądzę, żeby nagle ludzie zaczęli tak patrzeć. Jesteś przewrażliwiona :) Uśmiechnij się i idź dalej. Na pewno tylko Ty tak to odbierasz :)
        • looona Re: Lęk przed ludzmi :( 14.06.11, 12:19
          Jeśli koleżanka też to zauważyła, to być może chodzi o Twoją aparycję. Być może jesteś podobna do kogoś znanego? Albo masz interesującą fryzurę, mejkap? A może jesteś za chuda/gruba lub nieadekwatnie do figury się ubierasz? Powodów może być milion.

Skoro nie tylko Ty widzisz te natarczywe spojrzenia, to albo chodzi o to o czym wyżej pisałam albo zarówno Ty i koleżanka macie zaczątki fobii. Bardziej prawdopodobne wydaje mi się o pierwsze!
    • kapselodtymbarka Re: Lęk przed ludzmi :( 13.06.11, 22:00
      Twój nick przypomniał mi o Heidi Zezowatym Oposie :))) Może to ona zastanawia się, czemu wszyscy na nią patrzą ;)
      • oposka Re: Lęk przed ludzmi :( 13.06.11, 22:14
        dzięki ...
    • minasz Re: Lęk przed ludzmi :( 13.06.11, 22:34
      moze zaczynasz dorastac i nagle widzisz ze swiat to nie bajka kolorowanka
      ze ludzie nie sa sympatyczni a jedyne co ich trzyma przed gwałtami morderstwami czy łupiestwem jest strach przed kara
      • oposka Re: Lęk przed ludzmi :( 14.06.11, 21:37
        minasz napisał:

> moze zaczynasz dorastac i nagle widzisz ze swiat to nie bajka kolorowanka
        > ze ludzie nie sa sympatyczni a jedyne co ich trzyma przed gwałtami morderstwami
        > czy łupiestwem jest strach przed kara

heheheh uwierz mi na słowo ,że troszkę o życiu tym przyjemnym i mniej przyjemnym wiem
    • brms Re: Lęk przed ludzmi :( 14.06.11, 12:07
      Czytałam o tym ostatnio i w pewnym stopniu podobno pomagają afirmacje. Głośne czytanie, śpiewanie, powtarzanie haseł, rozmowy przed lustrem. Wzmocnij mowę ciała, staraj się nie zauważać wzroku innych wybierając jakiś punkt obserwacji. W razie czego spaceruj w słuchawkach z muzyką, która cię uskrzydla. Wszystko niby takie tam, ale jak się zastanowić...
      • minasz Re: Lęk przed ludzmi :( 14.06.11, 15:56
        typowe myslenie ofiary jak sie czegos boisz to nie patrz
        naucz sie udawac tak aby nie było widac

ja proponuje inny styl myslenia ktos cie wkur-wia to mu przywal czujesz sie zagrozona nos nóż abys mogła zrobic komus powazna krzywde
        nie lubisz przemocy ogladaj filmy gore:)
        • miau_weglowy Re: Lęk przed ludzmi :( 14.06.11, 19:19
          minasz napisał:

> typowe myslenie ofiary jak sie czegos boisz to nie patrz
          > naucz sie udawac tak aby nie było widac
          >
          > ja proponuje inny styl myslenia ktos cie wkur-wia to mu przywal

a kary sie nie boisz? na jezyka pojdziesz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka