Dodaj do ulubionych

dwa razy w tym samym stroju- pomóżcie

19.06.11, 18:19
Bronię w tym roku dwóch prac (mgr i lic. - lic już obroniłam na 5). Problem polega na tym,ze z braku funduszy wystąpię dwa razy w tym samym stroju- czarna sukienka na ramiączkach ( marszczona trochę pod biustem) + czarny żakiet. Jakie dodatki dobrać żeby były TANIE no i żeby to wyglądało troszkę inaczej ( no i żebym to mogła kupić w kazdym centrum handlowym czy bazarku..)
Poprzednio miałam założone kolczyki, bransoletkę i łańcuszek z serduszkiem ( wszystko bardzo delikatne). Poradźcie coś :) Pomyslałam,ze może taki wpinany kwiat czy coś takiego...+ zmiana fryzury..no nie wiem..
Obserwuj wątek
    • hotally Re: dwa razy w tym samym stroju- pomóżcie 19.06.11, 18:27
      a moze jakiś sweterek zamiast żakietu?
      • mariela1987 Re: dwa razy w tym samym stroju- pomóżcie 19.06.11, 18:29
        nie wchodzi w ogóle zmiana tych dwóch elementów: żakietu i sukienki. Po prostu nie mam innych rzczy eleganckich w ktorych moglabym iśc na obronę, po prostu nie mam. Codziennie ubieram się wygodnie - nie sportowo ale wygodnie więc to są jedyne rzeczy w których mogę się pokazać na powaznym egzaminie.
        • doral2 Re: dwa razy w tym samym stroju- pomóżcie 19.06.11, 18:46
          komisji egzaminacyjnej dokładnie ganc pomada w czym wystąpisz, byleby był to strój przyzwoity i odpowiedni do okazji.
          nie sądzę, by ktokolwiek z komisji dopatrzył się, że drugi raz w tym samym wystąpisz.
          raczej będzie dopatrywał się twojej inteligencji i wiedzy na temat pracy, którą spłodziłaś.
    • happy_time Re: dwa razy w tym samym stroju- pomóżcie 19.06.11, 18:45
      Idziesz na obronę nie na imprezę więc żadne dodatki nie są potrzebne. Powinnaś wyglądać elegancko i tyle. Ważniejsza jest wiedza.
      Z tym kwiatem to chyba jakiś żart?
      Co studiujesz? Bo może ja się nie znam, a też mam w najbliższym czasie obronę i nie przejmuję się strojem. Na poprzedniej obronie podobnie.
      • rach.ell Re: dwa razy w tym samym stroju- pomóżcie 19.06.11, 19:16
        Wazniejsze jest co masz w glowie a nie na glowie...z watku wnioskuje ze w glowie masz trociny to moze faktycznie przypnij sobie tego kwiatka gdzies...
    • majaa Re: dwa razy w tym samym stroju- pomóżcie 19.06.11, 19:41
      Wygłupiasz się, Mariela... naprawdę sądzisz, że kogokolwiek z komisji to obchodzi i w ogóle pamięta, czy Ci się kreacja powtarza, czy za każdym razem masz inną? Masz wyglądać elegancko, stosownie do okoliczności i tyle. Nie zawracaj sobie głowy pie...łami, tylko dobrze przygotuj się do obrony, żebyś "nie dała ciała";)
    • gr.eenka to te oceny za ciuchy stawiają? 19.06.11, 19:50
      matko, jedyna a ja miałam białą bluzkę taką zwykłą - to pewnie przez to wybroniłam się tylko n czwórkę
    • bell82 Re: dwa razy w tym samym stroju- pomóżcie 19.06.11, 19:58
      powaznie uwazasz ze ktos zwroci uwage na to ze mialas to juz na sobie?? ludzie zazwyczaj mysla o obronie a nie o takich bzdurach..
    • swiete.jeze Re: dwa razy w tym samym stroju- pomóżcie 19.06.11, 20:10
      Dwa razy przed tą samą komisją stajesz?
    • duchess85 Re: dwa razy w tym samym stroju- pomóżcie 19.06.11, 20:17
      daj spokój, nikt nie zwróci uwagi na to, w czym byłaś:)
      • mariela1987 Re: dwa razy w tym samym stroju- pomóżcie 19.06.11, 20:47
        rach.ell – jestem bardzo dobrze przygotowana i jestem pewna, że obronię się na 5 a trociny to masz chyba ty ( albo zazdrość cię zżera)

majaa – chodzi o to, ze ja nie lubię się ubierać kilka razy tak samo. Z resztą będzie pełno zdjęć robionych a ja będę na wszystkich wyglądała tak samo. Ludzie znają mnie jako osobę, która zawsze potrafiła się ubrać z wyczuciem i z ,,pomysłem”. W komisji będą osoby, któe mnie znają od kilku lat wiec jakoś pojście na czarno jak na pogrzeb mnie nie bawi… :P Do obrony jestem już przygotowana  Teraz tylko czekam na środe 

gr.eenka- He He 

swiete.jeze – tak , w komisji będą dwie te same osoby ( różnica będzie tylko w promotorce). Jakoś się tak złożyło. Tak jak wspomniałam nie chodzi o samą komisję tylko może o te zdjęcia na których nie chce wyjsc po prostu tak samo. Szczególnie że coś mi brakowało w tym moim stroju…No było elegancko i ładnie ale no brakowało czegoś- gustownego dodatku moim zdaniem :) uśmiech na twarzy mialam 

duchess85 – ja zwrócę 

Proszę o rady, bo w sumie niczego konkretnie się nie dowiedziałam 

• six_a Re: dwa razy w tym samym stroju- pomóżcie 19.06.11, 20:58
          zachodzę w głowę, jak udawało ci się przy pomocy jednej sukienki i żakietu uchodzić za osobę, która umie się ubrać z pomysłem, czy sytuacja awaryjna, czytaj reszta ciuchów w praniu?

kwiatki odpadają. może jasna apaszka jakaś? albo biała w grochy?
          sytuacja jest o tyle beznadziejna, że żakietu nie zdejmiesz, bo sukienka na ramiączka kompletnie nie pasuje do sytuacji.
          no i tyle.

https://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRsyJl194HWwiDy4miTwIWWzimovMY4-BfVJFfSXy07WAWojak3JA
        • anaisanais96 Re: dwa razy w tym samym stroju- pomóżcie 20.06.11, 14:10
          O rety, ale masz problem. Na zdjęciach będziesz wyglądać tak samo:/ Nie za bardzo rozumiem jakiej rady oczekujesz. Jeśli nie chcesz pójść w tym samym to załóż coś innego. i problem rozwiązany.
    • lolcia-olcia Re: dwa razy w tym samym stroju- pomóżcie 19.06.11, 20:58
      nie masz poważniejszych problemów ?
      • mariela1987 Re: dwa razy w tym samym stroju- pomóżcie 19.06.11, 21:55
        six_a - nie umiesz czytać ? nie chodzę elegancko ubrana.... moze, ze uważasz ze TYLKO osoby ubierające się elegancko potrafią sie ubrać :)
        • six_a Re: dwa razy w tym samym stroju- pomóżcie 19.06.11, 22:05
          jak potrafio, to niech sie ubioro i nie marudzo;)

poza tym czekam na oklaski za apaszkę, dziękuję z góry. sukienka ma szerokie ramionka? to pozbądź się żakietu na tym afterparty.
    • grzeczna_dziewczynka15 Re: dwa razy w tym samym stroju- pomóżcie 19.06.11, 22:40
      Ja na jednej obronie byłam w rurkach i trampkach, no ale koszulę założyłam, żeby było mniej niż codziennie na luzaku.

Na drugą się ciut bardziej odstawiłam, i zapomniałam szpilek, więc wzięłam czeszki...

Z obu 5-ki miałam i gratulacje. Strój nie jest najważniejszy.
    • wartosc.energetyczna Re: dwa razy w tym samym stroju- pomóżcie 19.06.11, 22:51
      jakoś to wieczorowo wygląda z opisu..
    • mirtillo25 Re: dwa razy w tym samym stroju- pomóżcie 19.06.11, 23:11
      Może biały, szeroki i elegancki pasek w talii? A do tego jakiś biały wisiorek i biała bransoletka?

Biała kamizelka albo bolerko zamiast żakietu? ;P

• moonogamistka Re: dwa razy w tym samym stroju- pomóżcie 19.06.11, 23:22
      tak...przy obronie pracy najwazniesze jest to jak wygladasz...... OJP ......
    • klawiatura_zablokowana Re: dwa razy w tym samym stroju- pomóżcie 20.06.11, 11:10
      Apaszka to fajny pomysł, najtańsze kosztują dosłownie parę złotych. Jeśli będzie kolorowa, to odwróci uwagę od reszty :)

Wpinany kwiat? Czemu nie, jeśli pasuje. Tylko ostrożnie, żeby kiczowato nie było. Ja bym chyba jedna była za apaszką.

Ewentualnie, jeśli nie masz kasy, możesz pożyczyć od koleżanek jakieś dodatki, może nawet mają jakiś sprawdzony komplet typu bransoletka+naszyjnik albo naszyjnik+kolczyki? Skoro wcześniej było dużo małych elementów, może teraz postaw na jeden duży i przykuwający wzrok (taki jak np. ta apaszka, kwiat albo korale)?

I połamania nóg na obronie :)
    • jacekk13 Nikt na to zwraca uwagi 20.06.11, 12:49
      www.youtube.com/watch?v=AZ4Cdb3v9pw&feature=related
      • mariela1987 EH.. 20.06.11, 15:01
        six_a – no własnie nie bardzo szerokie a przynajmniej nie takie szerokie jakby jedna babka z komisji zaakceptowała

moonogamistka – jesteś upośledzona ? ( nie obrażając ludzi upośledzonych). Jestem przygotowana już na obronę i wiem, że wypadnie bardzo dobrze więc teraz mam czas się zająć strojem. Jak nie masz nic w tej kwestii do powiedzenia to po prostu się nie wypowiadaj.

klawiatura_zablokowana – nie dziękuję  dziękuje za to za rady. Skłaniam się ku tej apaszce, kwiat tez dobry ( pomysł zgapiłam od mojej promotorki która świetnie ygladala na obonie i własnie wyskoczyła z takim ,,kwiatem” no nie wiem czy to się kwiat nazywa.. no taki wpinany czarny był :P )
    • bar.anek Re: dwa razy w tym samym stroju- pomóżcie 20.06.11, 15:10
      Parasol plażowy na pewno odwórci uwagę komisji od sukienki
      • zamysleniee Re: dwa razy w tym samym stroju- pomóżcie 21.06.11, 19:31
        :D:D:D
    • saraisa Re: dwa razy w tym samym stroju- pomóżcie 20.06.11, 17:22
      A myślałaś o założeniu pod sukienkę białej koszuli najlepiej z krótkim rękawem?
      nie wierzę, że nie masz białej koszuli! :)
      tylko wtedy najlepiej schować ramiączka.
      tu masz inspiracje:

https://harel.blox.pl/resource/szkola_sukienka.jpg

i tak by to mniej więcej wyglądało:

https://manager.inwestycje.pl/resources/ciuch5.jpg

z dodatkami bym nie przesadzała, można wybrać jakiś 1 akcent, np. bransoletka lub ciekawe kolczyki, albo np wzorzyste rajstopy, jak tu:

https://papilot3.mykmyk.pl/img/660/0/96101875.JPG
      • mariela1987 Re: dwa razy w tym samym stroju- pomóżcie 20.06.11, 20:11
        :)
    • kokosowe.noce Re: dwa razy w tym samym stroju- pomóżcie 21.06.11, 00:57
      uwierz ze komisja ma ciekawsze rzeczy do roboty niz myslenie na temat tego ze jedna czy druga pani sie ubrala tak czy siak. A kolegom broniacym sie z Toba wisi to jeszcze bardziej, jesli - co dziwne - sa ci sami. Rozumiem jak dwa wydzialy, czy kierunki chociaz, inni ludzie, wiec o co chodzi? A to ze lic i mgr, w tym samym roku, ta sama komisja w dodatku? Czym te studia sie roznia? A moze teraz moda na obrone lic i mgr z jednego marketingopodobnego kierunku w jednym roku? Btw, gdzie podzialy sie te czasy gdzie studia trwaly porzadne 5-6 lat, a studenci nigdy nie byli pewni, ze dostana 5 (what the f... "jestem pewna ze dostane 5"?!), wiec zamiast zastanawiac sie jak beda wyada, zastanawiali sie jak wypadna ze swoim poziomem wiedzy? Teraz z obrony najwazniejsze sa zdjecia, no coz.
      Chyba Ci nie pomoglam, ale ze mnie sucz! Moze choc Ty badz na poziomie i spelnij moja prosbe, odpowiadajac na pytanie: coz to za radosny kierunek??? :d
      • kokosowe.noce Re: dwa razy w tym samym stroju- pomóżcie 21.06.11, 01:01
        nie byli pewni, ze dostana 5 (what the f... "jestem pewna ze dostane
        > 5"?!), wiec zamiast zastanawiac sie jak beda wyada, zastanawiali sie jak wypad
        > na ze swoim poziomem wiedzy?

Jak beda wygladac

Przepraszam, blad
    • iwona.ana1 Re: dwa razy w tym samym stroju- pomóżcie 21.06.11, 09:58
      czytam i nie mogę pojąć
      jak ktoś kto robi równolegle lic. i mgr może zadawać tak głupie pytania????
      • 83kimi Re: dwa razy w tym samym stroju- pomóżcie 21.06.11, 18:38
        To może jednak kup sobie jakiś inny żakiet? W innym kolorze? Albo elegancki sweterek np. taki sięgający za biust, bez żadnych guzików, z bardziej eleganckiego materiału w ciekawym kolorze? Takie sweterki są fajne, bo można je też nosić z różnymi koszulkami.
        • jael53 Re: dwa razy w tym samym stroju- pomóżcie 21.06.11, 19:27
          Daję uroczyste słowo, że z obron ubiegłotygodniowych (czwartek) nie pamiętam, co kto miał na grzbiecie. Natomiast pamiętam dwoje znakomicie odpowiadających ludzi - i pamiętam o czym i jak mówili.
    • vandikia Re: dwa razy w tym samym stroju- pomóżcie 21.06.11, 19:35
      proszę, bardzo proszę napisz czy Ty tak poważnie, czy jesteś trollem
      • jael53 Re: dwa razy w tym samym stroju- pomóżcie 21.06.11, 19:56
        Vandikio - czy się drzewko zbiesiło, czy to dla mnie zapytanie?
        • lonely.stoner Re: dwa razy w tym samym stroju- pomóżcie 21.06.11, 20:19
          ja bym pozyczyla jakis sweter, albo sukienke/spodnice od kolezanki. Jak mieszkasz w akademiku to tym latwiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka