enen4 26.06.11, 01:25 Kilka dni temu na GW było coś o "Slut Walk", zgadzam sie z nimi. Moim zdaniem więcej szkody przynosi/może przynieść mit o tym, że gdy kobieta mówi "nie", to znaczy "tak". Prawda to, czy fałsz? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tanahoe Re: Pogromcy duchów 26.06.11, 10:28 Ale dlaczego uważasz to za mit? Sama tak niestety mam, że mówię nie bo czekam aż mnie ktoś zdobędzie i się postara. U mnie nie ma nie absolutnego :) Odpowiedz Link Zgłoś
enen4 Re: Pogromcy duchów 26.06.11, 11:17 Nie uważam. To było pytanie. Wychodzi na to, że to prawda, a to może powodować więcej nieporozumień niż, krótka kiecka. Odpowiedz Link Zgłoś
chersona Re: Pogromcy duchów 26.06.11, 12:14 ja się przyłączę do tanahoe - mówiłam 'nie', kiedy nie chciałam, kiedy chciałam, też mówiłam 'nie'. wytrwałych i chętnych do złamania oporu nie było. temu, którego wybrałam, podałam siebie na tacy bez owijania w bawełnę. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Pogromcy duchów 26.06.11, 12:32 tak, też uważam że taki mit jest bardzo niebezpieczny już abstrahując od tego że takie gierki uwłaczają inteligencji i pasują do głupiej 13letniej psitki, nie do inteligentnej dojrzałej kobiety Odpowiedz Link Zgłoś
jael53 Re: Pogromcy duchów 26.06.11, 13:23 W tym micie drzemie skamielina z długowiecznego standardu kulturowego, który wolę kobiety jawnie miał za nic. Kobiece "nie" (podobnie jak "tak") nie miało żadnej realnej wartości - mogło być wyrażane tylko w ramach rytuału. Który zresztą tak był skomponowany, aby potwierdzać stan rzeczywisty: czyli - rytuał wymagał, aby kobieta wypowiadała "nie", po to, aby zademonstrować jego bezwartościowość. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Pogromcy duchów 26.06.11, 13:45 I tym postem można by właściwie zamknąć temat. :) Odpowiedz Link Zgłoś
jael53 Re: Pogromcy duchów 26.06.11, 13:50 Nie bądź taka ;-) jeszcze pomyślę, że zepsułam zabawę. Odpowiedz Link Zgłoś
chersona Re: Pogromcy duchów 26.06.11, 14:02 ale można spojrzeć na to z drugiej strony: że to mężczyznom wmówiono, że nie mogą się poddawać, nie mogę przegrywać, że mają zdobyć za wszelką cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
chersona Re: Pogromcy duchów 26.06.11, 16:12 pretensje, że taką stworzył kobietę, to już do Pana Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais A co u diabła mówi kobieta 26.06.11, 16:20 żeby powiedzieć "nie"? Tego nigdy się nie dowiedziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
rach.ell Re: Pogromcy duchów 26.06.11, 17:22 Nie jest nie a tak jest tak, trzeba byc skonczonym debilem zeby tego nie rozrozniac. Odpowiedz Link Zgłoś