Dodaj do ulubionych

Twoj facet w kuchni

06.07.11, 14:51
Wlasnie obejrzalam ziemniaki i schabowego w watku kombiego i slinka mi pociekla. Pamietam jak na jednej z pierwszych randek moj facet przygotowal ziemniaki z filetem z kurczaka z anansem i serem zoltym.
Smaaczne bylo, szkoda ze pozniej odchorowalam ;-) Do dzis kurczak na 100 sposobow jest jedna z jego specjalnosci.

Nawiazujac: co kulinarnego spotkalo was ze strony mezczyzn? Czym karmili was na kuchennych randkach, jak im to wychodzilo? Czy zdarza im sie gotowac juz po etapie randek? Lepiej czy gorzej niz wy? Co smakuje najbardziej?
Obserwuj wątek
    • chai22 Re: Twoj facet w kuchni 06.07.11, 14:54
      lubi gotowac, czesto gotuje, niezle mu to wychodzi. nie wylicze nawet co, bo duzo tego.
      • tehuana Re: Twoj facet w kuchni 06.07.11, 15:04
        Przejelam paleczke w kuchni dosc szybko;wczesniej cos tam przynosil do domu: kielbaske czy miesko, ktore marynowal; zabieral do restauracji; osobiscie wole wiedziec, co jem ja i moj maz-wiec kupuje produkty i gotuje sama; taniej, szybciej i zdrowiej.
        Nie mam nic przeciwko mezczyznie w kuchni-w koncu i w niej moze byc przyjemnie.
    • princessjobaggy Re: Twoj facet w kuchni 06.07.11, 17:01
      Cale mnostwo potraw mnie spotkalo i to nie na etapie randek, a duzo pozniej.

Wychodzilo mniam. Kuchenny eksperymentator mi sie trafil. Potrawy inspirowane kuchnia polska i reszta swiata. Kuchenne szafki zawsze byly pelne przypraw, o niektorych nigdy wczesniej nie slyszalam.

I musze sie przyznac, ze na pewnym etapie gotowalam juz gorzej od niego, az wreszcie w ogole przestalam.

Co najbardziej? Smakowalo mi wlasciwie wszystko - wszelkie makarony, pizze, miesa, zawijance, zupy, salatki i inne mamalygi.
      • sokhna Re: Twoj facet w kuchni 06.07.11, 17:17
        Moj gotuje rewelacyjnie i kocha to nad zycie :)

Jakby otworzyl restauracje na bank cieszyla by sie duza popularnoscia. Na poczatku gotowal zawsze on, od niedawna gotujemy na zmiane jak czas nam pozwala.
        Chyba tylko wykonywanie jego wyuczonego zawodu wychodzi mu lepiej :)
    • szalony_kolczyk Re: Twoj facet w kuchni 06.07.11, 17:16
      Na randkach mąż nie gotował, ale zawsze zapraszał na coś "nowego"- nie typowego do restauracji.
      Teraz też nie gotuje, a jak już to razem coś pichcimy. Natomiast jego domeną jest pieczenie słodkości, deserów. Piecze świetne, dobre i zawsze nowe ciasta, babki, muffiny itp.
      Problem tylko ze mną, bo wyparłam się słodkiego, ale goście zawsze są zachwyceni, moją kuchnią, a jego...piekarnikiem :))
    • mathias_sammer Re: Twoj facet w kuchni 06.07.11, 17:43
      mam sie chwalic, co gotuje mojej zonie?:)
      nie chcialbym byc nieskromny, a w tym temacie tak latwo popasc w nieskromnosc:)
      m.s.
      • doral2 Re: Twoj facet w kuchni 06.07.11, 18:33
        fajnie gotuje.
    • passionati gotowanie to nasza passssja 06.07.11, 18:40
      kłócimy się kto dziś ugotuje bo każde chce drugiego czymś zaskoczyc Oboje od młodych lat było szybko wdrożone w obowiązki domowe i oboje umiemy i kochamy dobrze i smacznie zjeść
    • cafem Re: Twoj facet w kuchni 06.07.11, 18:41
      Mój gotuje bosko. I dobrze, bo ja nie umiem.

Kaczka z jabłkami, morszczuk z marynaty, spagetti z małżami, steki, sałaty, sałatki... Pychota:)
      • po-trafie Re: Twoj facet w kuchni 07.07.11, 12:59
        O wow. powaznie, kaczka? Morszczuk z marynaty? Brzmi swietnie.

Moj gotuje fajnie, ale bez dlugofalowych rzeczy. W sensie: jak sie bierze, to robi zakupy i gotuje, ale raczej nie planuje dzien wczesniej co by chcial przygotowac i nie wymysla takich cudow jak marynaty...
    • alienka20 Re: Twoj facet w kuchni 06.07.11, 18:53
      Spaghetti i kanapki w jego wykonaniu to mistrzostwo :D. Poza tym schabowe, naleśniki i inne takie.
    • reniatoja Re: Twoj facet w kuchni 06.07.11, 19:14
      Skad wy ich wzielyscie??? tych gotujacych mezow? Dlaczego ja nie trafilam?
      • alienka20 Re: Twoj facet w kuchni 06.07.11, 20:36
        Trzeba wiedzieć, gdzie wyprzedaże. Za to ja chronicznie nienawidzę sprzątać i rozwieszać prania. Mogę je co najwyżej poprasować :)
        • doral2 Re: Twoj facet w kuchni 06.07.11, 20:51
          kup sobie suszarkę kondensacyjną, a odpadnie ci i wieszanie prania i jego prasowanie..
          • alienka20 Re: Twoj facet w kuchni 06.07.11, 21:57
            Póki włóczę się po wynajmowanych lokalach nie ma sensu szarpać się z takimi zakupami. Zresztą jakimś dziwnym trafem mamy dwie pralki w jednej łazience xD. Ale prasowanie akurat mnie odpreża, więc chyba nie będę rezygnować :).
    • izabellaz1 buuuuuuuuuuuuu ;( 06.07.11, 19:17
      A może podrzucicie mi coś z Waszych kuchni?
      Mąż polazł na piwo i siedzę i nie chce mi się ruszyć. Zjadłam jagodziankę i czitos robalos. Ale jeszcze bym coś dobrego zjadła! Ale książka ciekawa :D
    • moonogamistka Re: Twoj facet w kuchni 06.07.11, 19:24
      Strrrrrrrasznie kreca mnei gotujacy faceci, jak uwijaja sie sprawnie po kuchni- jem im z rak;-))
    • k.techniczna Re: Twoj facet w kuchni 06.07.11, 23:32
      Pierwsza randka z moim ukochanym nie była stricte kulinarna, ale na drugiej zaprosił mnie do siebie i zrobił pysznego kurczaka z ryżem z patelni, niestety ja byłam tak przejęta naszą randką, że nie byłam w stanie za bardzo jeść, no i myślał, że mi nie smakuje...

Następnie zaś co jakiś czas próbowaliśmy razem zrobić dobrą pizzę i tak po iluś tam próbach opracowaliśmy przepis na pizzę, która jest dla nas optymalna.

Jeśli chodzi o takie codzienne gotowanie (bo czas randek już minął, teraz to zwykła szara codzienność), to wynieśliśmy z domów rodzinnych zupełnie inne przyzwyczajenia żywieniowe, więc ja gotuję 'swoje' potrawy, on 'swoje' i każdemu smakuje:)
    • vandikia Re: Twoj facet w kuchni 06.07.11, 23:51
      u nas w domu ja rządzę w kuchni, raz że lubię, dwa że mąż nie lubi
      ale za to mam codziennie rano kawę do łóżka :P
    • absolutfit Re: Twoj facet w kuchni 07.07.11, 13:08
      Oj uwielbiam gdy mężczyzna gotuje... Poprzez 'gotuje' nie mam na myśli ograniczania się do tarcia sera czy podania sztućców :D Poza tym mężczyźni są dobrymi kucharzami, wystarczy tylko chcieć!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka