sid-sid 20.09.11, 18:59 Egipt czy Kanary zimą? Co byście wybrali? A może ktoś ma doświadczenia empiryczne? Kombi i reszta tropicieli kurortowych romansów - tak, wiem, wiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
josef_to_ja Musisz pewnie dobrze zarabiać ;) 20.09.11, 19:07 Skoro Cię stać, mnie na taką turystkę nie stać :( Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Re: Musisz pewnie dobrze zarabiać ;) 20.09.11, 19:12 Pewnie kolejna prawniczka na tym forum :P Odpowiedz Link Zgłoś
sid-sid Re: Musisz pewnie dobrze zarabiać ;) 20.09.11, 19:15 Mnie nie stać na Amerykę Południową, Meksyk czy Karaiby, a bym chciała. Większość ludzi ma jakieś ograniczenia.:) Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Re: Musisz pewnie dobrze zarabiać ;) 20.09.11, 19:16 No ale ja mam pewnie większe niż inni. Ciężko jest być takim facetem jak - mało którą kobietę bym finansowo zadowolił, ale do 30stki może zdążę się wzbogacić :P Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Re: Musisz pewnie dobrze zarabiać ;) 20.09.11, 19:21 To szczere czy szydercze? Lubię podróżować, ale to dość kosztowna rozrywka, za kosztowna... Odpowiedz Link Zgłoś
sid-sid Re: Musisz pewnie dobrze zarabiać ;) 20.09.11, 19:23 Szczere, a niech Ci będzie.:) Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Re: Musisz pewnie dobrze zarabiać ;) 20.09.11, 19:27 Od tego jest przecież facet żeby zarabiać :) Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Musisz pewnie dobrze zarabiać ;) 20.09.11, 20:03 Egipt i Kanary raczej nie są tak drogie, żeby tylko prawnicy mogli tam jeździć:) Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Re: Musisz pewnie dobrze zarabiać ;) 20.09.11, 20:47 Ale Józki póki co nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
zamysleniee Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 19:08 Bieszczady, ale w ogóle ja to już myślami gdzie i jaką kupić choinkę :D Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 19:09 zamysleniee napisała: > Bieszczady też może być Odpowiedz Link Zgłoś
zamysleniee Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 19:11 A choinka?:D Odpowiedz Link Zgłoś
zamysleniee Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 19:14 an_hus_na_stosie napisał: > też może być A Ty bądź czujny, bo ja chcę swatać kogoś z kimś i nic mnie do tego nie zniechęci :D > Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 19:18 zamysleniee napisała: > A Ty bądź czujny, bo ja chcę swatać kogoś z kimś i nic mnie do tego nie zniechęci :D o matko Odpowiedz Link Zgłoś
zamysleniee Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 19:22 o matko będziesz później krzyczał :D teraz tylko czujny bądź :D ;) P.s. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
sid-sid Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 19:12 Myślałam, że w starterze jest precyzyjna, konkretna alternatywa, ale jeszcze uściślę - góry mnie nie interesują.:) Odpowiedz Link Zgłoś
zamysleniee Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 19:15 szukasz miodu w d., bierz góry jak są tego warte ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 19:16 a nas nie interesują Araby, mucha tse tse i snoby smażące swoje tyłki na Słońcu Odpowiedz Link Zgłoś
sid-sid Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 19:17 To wypad z tego wątku, głąbie. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 19:18 sid-sid napisała: > To wypad z tego wątku, głąbie. a magiczne słowa? :) Odpowiedz Link Zgłoś
suomi6 Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 19:26 z tych dwóch opcji wolałabym Kanary jednak Odpowiedz Link Zgłoś
sid-sid Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 19:37 Jak oglądam zdjęcia plaż i raf w Egipcie, to mam dylemat.:) Odpowiedz Link Zgłoś
lled Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 19:42 ja bym proponowal Baltyk. tanio i blisko do domu. do tego poprawisz gospodarke naszeg kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
lusseiana Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 19:48 No, z tym "tanio" to chyba nieco przesadziłeś... Jak chciałam na lato znaleźć cokolwiek, skąd nie ma 2 km do plaży, to po przeliczeniu oferty wychodziło mi, że tydzień nad polskim morzem kosztuje tyle, co 2 np. w Grecji :] I to bez LM... Odpowiedz Link Zgłoś
zeberdee24 Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 20:06 Ja w tym roku płaciłem 50 zetów od osoby za dobę w Chłapowie(pokój dwójka, większe były tańsze), a do plaży było może 5 minut piechotą, więc cena całkiem przystępna imo. Jedzenie też w porównaniu z Krakowem w dosyć normalnych cenach, więc nie wiem skąd ten mit że nad Bałtykiem to drożej niż w Szwajcarii:) Odpowiedz Link Zgłoś
sid-sid Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 20:13 Ja trzy lata temu byłam na Helu, wyszło około 30 zł na głowę za dobę (domek). Ale trzeba przyznać, że standard nędzny. Do plaży 3 minuty. Odpowiedz Link Zgłoś
suomi6 Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 19:47 cenowo chyba Egipt tańszy Odpowiedz Link Zgłoś
zamysleniee Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 19:51 Turcja okolice Oludeniz, naprawdę godne polecenia miejsce. Okolice, góry nad morzem. Generalnie żyć nie umierać. Odpowiedz Link Zgłoś
lusseiana Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 19:41 Szczerze, to chyba ani jedno, ani drugie - do Egiptu zniechęcają mnie wygłodniałe spojrzenia tamtejszych lowelasów, a Kanary, z tego co słyszałam od znajomych, pełne są panów świata z Niemiec (ew. Rosji), a na dodatek nie ma tam kompletnie nic. NIC. Znaczy jest plaża, gdzie możesz się smażyć i kilka knajp, gdzie możesz się uchlać. I tyle. Azaliż aczkolwiek, w układzie, który Cię interesuje, to zbytnio alternatywy chyba nie masz. Odpowiedz Link Zgłoś
sid-sid Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 19:57 Co do Kanarów, to z tego co słyszałam, co nieco jednak tam jest - jak nie park, to wulkan. A co do Egiptu, to bynajmniej nie mam ochoty na Sharm, tylko którąś z bardziej kameralnych miejscowości. Odpowiedz Link Zgłoś
mocno.zdziwiona Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 20:07 Kanary są ok. Można pozwiedzać, można przemieszczać się między wyspami. Przez tydzień czy 2 nudzić się nie będziesz. W Egipcie jest z kolei cieplej. Ja bym brała Kanary, ale to dlatego, że generalnie za krajami arabskimi nie przepadam. Odpowiedz Link Zgłoś
marguy Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 19:58 A moze Madera zamiast kanarow? Ciekawa i fajna wyspa. Odpowiedz Link Zgłoś
lled Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 20:04 baltyk w zimie kosztuje tyle samo co lomza latem. Odpowiedz Link Zgłoś
sid-sid Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 20:09 Tylko podobno tam może (a wręcz jest to mocno prawdopodobne) lać całymi dniami i wtedy trochę dupa. Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 20:05 W zeszłym roku się trochę rozglądałam, i zarówno w Egipcie, jak i na Kanarach jest w czasie naszej zimy za zimno jak na mój gust, 20-25 stopni, więc się nie zdecydowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
sid-sid Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 20:10 Dla mnie to temperatura marzenie.:) Odpowiedz Link Zgłoś
marguy Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 20:20 20 - 25 °C? Najlepsza temperatura na wakacje. Mozna przynajmniej pochodzic i cos nowego zobaczyc. Na malych wyspach wyzsze temperatury sa do przezycia dzieki bryzie od morza. Dzieki niej i przy 38° jezdzilismy rowerami, ale bylo juz ciezkawo. No i wilgotnosc powietrza jest o wiele wieksza. Odpowiedz Link Zgłoś
miau_weglowy przeczytalam 20.09.11, 20:41 ze watek artystyczny, mysle, odetchne po robocie, a tu znow egipt czy kanary nuda ;P Odpowiedz Link Zgłoś
mahadeva Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 21:07 zima tam jest zimno! piszesz - Egipt plaze i rafy - ale one sa fajne latem, gdy jest ciepla woda ja zima jezdze na narty albo na rownik - inaczej wole zostac w domu Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 21:48 kanary ,ale chyba lanzarote jest fajniejsza:) z hiszpanii są dość tanie loty ,a w od stycznia do marca zaczyna się wielka wyprzedaz iberii wiec spokojnie moglabys pojechac do AM PLD ,widzialam bilety za 450 euro już Odpowiedz Link Zgłoś
nolus Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 22:34 Egipt. spędziłam Sylwestra w Tabie i było bardzo przyjemnie - temp. 20-25 st.(czyli akurat-nie za zimno ani za ciepło),temp. wody w sam raz. Wieczorem trochę zimniej(czasem przydaje się sweterek) i wieje wiatr.Generalnie polecam - wyjazd dobry na naładowanie akumulatorów :) Ja należę do tego typu ludzi,którzy zimą za nic w świecie nie pojadą na narty,bo nie znoszę zimna i śniegu,zdecydowanie wolę ciepełko. Wysypy Kanaryjskie? Byłam latem na Teneryfie i było średnio. Wszystko oczywiście lepsze od wakacji nad polskim morzem,ale... Nie było super ciepło(temperatura to raz,do tego wiatr i zimne prądy morskie),poza tym czasem padało,a jak nie, to i tak często zachmurzenie utrzymywało się przez kilka godzin.Do tego nieciekawa plaża :/ To był sierpień,więc zimą jest na pewno gorzej... Odpowiedz Link Zgłoś
sid-sid Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 21.09.11, 17:13 Dzięki za opinię, też się skłaniam ku Egiptowi, ale jeszcze zobaczymy.:) Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 22:24 Zdecydowanie Egipt, na Kanarach może być za zimno. Odpowiedz Link Zgłoś
pattaya_x Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 22:44 na kanary ostatnio byly bilety po 200 zl, jak ktos potrafi sie sam zorganiozwac to 7-dniowy pobyt nie powinien kosztowac wiecej jak 1200 zl, najlepiej w parze na wielu rzeczach np. noclegach wyjdzie wtedy o polowe taniej, tak wiec nie sa to pieniadze nie do zdobycia. Problem w tym ze w zimie kanary moga nie byc na tyle cieple jak by sie chcialo sama mam dylemat gdzie sie wybrac w grudniu aby bylo tego slonca wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś