Dodaj do ulubionych

Nudno, więc może wątek turystyczny?

20.09.11, 18:59
Egipt czy Kanary zimą? Co byście wybrali? A może ktoś ma doświadczenia empiryczne?
Kombi i reszta tropicieli kurortowych romansów - tak, wiem, wiem.
Obserwuj wątek
    • jan_hus_na_stosie Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 19:06
      Tatry
    • josef_to_ja Musisz pewnie dobrze zarabiać ;) 20.09.11, 19:07
      Skoro Cię stać, mnie na taką turystkę nie stać :(
      • sid-sid Re: Musisz pewnie dobrze zarabiać ;) 20.09.11, 19:08
        Miliony.
        • josef_to_ja Re: Musisz pewnie dobrze zarabiać ;) 20.09.11, 19:12
          Pewnie kolejna prawniczka na tym forum :P
          • sid-sid Re: Musisz pewnie dobrze zarabiać ;) 20.09.11, 19:15
            Mnie nie stać na Amerykę Południową, Meksyk czy Karaiby, a bym chciała. Większość ludzi ma jakieś ograniczenia.:)
            • josef_to_ja Re: Musisz pewnie dobrze zarabiać ;) 20.09.11, 19:16
              No ale ja mam pewnie większe niż inni. Ciężko jest być takim facetem jak - mało którą kobietę bym finansowo zadowolił, ale do 30stki może zdążę się wzbogacić :P
              • sid-sid Re: Musisz pewnie dobrze zarabiać ;) 20.09.11, 19:17
                Powodzenia.:)
                • josef_to_ja Re: Musisz pewnie dobrze zarabiać ;) 20.09.11, 19:21
                  To szczere czy szydercze?
                  Lubię podróżować, ale to dość kosztowna rozrywka, za kosztowna...
                  • sid-sid Re: Musisz pewnie dobrze zarabiać ;) 20.09.11, 19:23
                    Szczere, a niech Ci będzie.:)
                    • josef_to_ja Re: Musisz pewnie dobrze zarabiać ;) 20.09.11, 19:27
                      Od tego jest przecież facet żeby zarabiać :)
          • sundry Re: Musisz pewnie dobrze zarabiać ;) 20.09.11, 20:03
            Egipt i Kanary raczej nie są tak drogie, żeby tylko prawnicy mogli tam jeździć:)
            • josef_to_ja Re: Musisz pewnie dobrze zarabiać ;) 20.09.11, 20:47
              Ale Józki póki co nie :)
    • zamysleniee Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 19:08
      Bieszczady, ale w ogóle ja to już myślami gdzie i jaką kupić choinkę :D
      • jan_hus_na_stosie Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 19:09
        zamysleniee napisała:

> Bieszczady

też może być
        • zamysleniee Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 19:11
          A choinka?:D
        • zamysleniee Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 19:14
          an_hus_na_stosie napisał:

> też może być

A Ty bądź czujny, bo ja chcę swatać kogoś z kimś i nic mnie do tego nie zniechęci :D

>
          • jan_hus_na_stosie Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 19:18
            zamysleniee napisała:

> A Ty bądź czujny, bo ja chcę swatać kogoś z kimś i nic mnie do tego nie zniechęci :D

o matko
            • zamysleniee Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 19:22
              o matko będziesz później krzyczał :D teraz tylko czujny bądź :D ;)

P.s. Pozdrawiam :)
    • sid-sid Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 19:12
      Myślałam, że w starterze jest precyzyjna, konkretna alternatywa, ale jeszcze uściślę - góry mnie nie interesują.:)
      • zamysleniee Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 19:15
        szukasz miodu w d., bierz góry jak są tego warte ;-)
      • jan_hus_na_stosie Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 19:16
        a nas nie interesują Araby, mucha tse tse i snoby smażące swoje tyłki na Słońcu
        • sid-sid Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 19:17
          To wypad z tego wątku, głąbie.
          • jan_hus_na_stosie Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 19:18
            sid-sid napisała:

> To wypad z tego wątku, głąbie.

a magiczne słowa? :)
            • sid-sid Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 19:19
              Czary mary.
    • suomi6 Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 19:26
      z tych dwóch opcji wolałabym Kanary jednak
      • sid-sid Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 19:37
        Jak oglądam zdjęcia plaż i raf w Egipcie, to mam dylemat.:)
        • lled Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 19:42
          ja bym proponowal Baltyk. tanio i blisko do domu. do tego poprawisz gospodarke naszeg kraju.
          • lusseiana Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 19:48
            No, z tym "tanio" to chyba nieco przesadziłeś... Jak chciałam na lato znaleźć cokolwiek, skąd nie ma 2 km do plaży, to po przeliczeniu oferty wychodziło mi, że tydzień nad polskim morzem kosztuje tyle, co 2 np. w Grecji :] I to bez LM...
            • zeberdee24 Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 20:06
              Ja w tym roku płaciłem 50 zetów od osoby za dobę w Chłapowie(pokój dwójka, większe były tańsze), a do plaży było może 5 minut piechotą, więc cena całkiem przystępna imo. Jedzenie też w porównaniu z Krakowem w dosyć normalnych cenach, więc nie wiem skąd ten mit że nad Bałtykiem to drożej niż w Szwajcarii:)
              • sid-sid Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 20:13
                Ja trzy lata temu byłam na Helu, wyszło około 30 zł na głowę za dobę (domek). Ale trzeba przyznać, że standard nędzny. Do plaży 3 minuty.
        • suomi6 Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 19:47
          cenowo chyba Egipt tańszy
          • sid-sid Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 21.09.11, 17:11
            A to fakt.:)
        • zamysleniee Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 19:51
          Turcja okolice Oludeniz, naprawdę godne polecenia miejsce. Okolice, góry nad morzem. Generalnie żyć nie umierać.
    • lusseiana Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 19:41
      Szczerze, to chyba ani jedno, ani drugie - do Egiptu zniechęcają mnie wygłodniałe spojrzenia tamtejszych lowelasów, a Kanary, z tego co słyszałam od znajomych, pełne są panów świata z Niemiec (ew. Rosji), a na dodatek nie ma tam kompletnie nic. NIC. Znaczy jest plaża, gdzie możesz się smażyć i kilka knajp, gdzie możesz się uchlać. I tyle. Azaliż aczkolwiek, w układzie, który Cię interesuje, to zbytnio alternatywy chyba nie masz.
      • sid-sid Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 19:57
        Co do Kanarów, to z tego co słyszałam, co nieco jednak tam jest - jak nie park, to wulkan. A co do Egiptu, to bynajmniej nie mam ochoty na Sharm, tylko którąś z bardziej kameralnych miejscowości.
        • mocno.zdziwiona Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 20:07
          Kanary są ok. Można pozwiedzać, można przemieszczać się między wyspami. Przez tydzień czy 2 nudzić się nie będziesz.
          W Egipcie jest z kolei cieplej.
          Ja bym brała Kanary, ale to dlatego, że generalnie za krajami arabskimi nie przepadam.
      • marguy Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 19:58
        A moze Madera zamiast kanarow?
        Ciekawa i fajna wyspa.
        • lled Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 20:04
          baltyk w zimie kosztuje tyle samo co lomza latem.
        • sid-sid Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 20:09
          Tylko podobno tam może (a wręcz jest to mocno prawdopodobne) lać całymi dniami i wtedy trochę dupa.
    • sundry Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 20:05
      W zeszłym roku się trochę rozglądałam, i zarówno w Egipcie, jak i na Kanarach jest w czasie naszej zimy za zimno jak na mój gust, 20-25 stopni, więc się nie zdecydowałam.
      • sid-sid Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 20:10
        Dla mnie to temperatura marzenie.:)
        • marguy Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 20:20
          20 - 25 °C?
          Najlepsza temperatura na wakacje. Mozna przynajmniej pochodzic i cos nowego zobaczyc.
          Na malych wyspach wyzsze temperatury sa do przezycia dzieki bryzie od morza. Dzieki niej i przy 38° jezdzilismy rowerami, ale bylo juz ciezkawo. No i wilgotnosc powietrza jest o wiele wieksza.
    • miau_weglowy przeczytalam 20.09.11, 20:41
      ze watek artystyczny, mysle, odetchne po robocie, a tu znow egipt czy kanary
      nuda ;P
      • sid-sid Re: przeczytalam 21.09.11, 17:11
        A to to już było?:)
    • mahadeva Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 21:07
      zima tam jest zimno!
      piszesz - Egipt plaze i rafy - ale one sa fajne latem, gdy jest ciepla woda
      ja zima jezdze na narty albo na rownik - inaczej wole zostac w domu
      • simply_z Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 21:48
        kanary ,ale chyba lanzarote jest fajniejsza:)
        z hiszpanii są dość tanie loty ,a w od stycznia do marca zaczyna się wielka wyprzedaz iberii wiec spokojnie moglabys pojechac do AM PLD ,widzialam bilety za 450 euro już
        • nolus Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 22:34
          Egipt. spędziłam Sylwestra w Tabie i było bardzo przyjemnie - temp. 20-25 st.(czyli akurat-nie za zimno ani za ciepło),temp. wody w sam raz. Wieczorem trochę zimniej(czasem przydaje się sweterek) i wieje wiatr.Generalnie polecam - wyjazd dobry na naładowanie akumulatorów :) Ja należę do tego typu ludzi,którzy zimą za nic w świecie nie pojadą na narty,bo nie znoszę zimna i śniegu,zdecydowanie wolę ciepełko.

Wysypy Kanaryjskie? Byłam latem na Teneryfie i było średnio. Wszystko oczywiście lepsze od wakacji nad polskim morzem,ale... Nie było super ciepło(temperatura to raz,do tego wiatr i zimne prądy morskie),poza tym czasem padało,a jak nie, to i tak często zachmurzenie utrzymywało się przez kilka godzin.Do tego nieciekawa plaża :/ To był sierpień,więc zimą jest na pewno gorzej...
          • sid-sid Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 21.09.11, 17:13
            Dzięki za opinię, też się skłaniam ku Egiptowi, ale jeszcze zobaczymy.:)
    • qw994 Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 22:24
      Zdecydowanie Egipt, na Kanarach może być za zimno.
      • pattaya_x Re: Nudno, więc może wątek turystyczny? 20.09.11, 22:44
        na kanary ostatnio byly bilety po 200 zl, jak ktos potrafi sie sam zorganiozwac to 7-dniowy pobyt nie powinien kosztowac wiecej jak 1200 zl, najlepiej w parze na wielu rzeczach np. noclegach wyjdzie wtedy o polowe taniej, tak wiec nie sa to pieniadze nie do zdobycia. Problem w tym ze w zimie kanary moga nie byc na tyle cieple jak by sie chcialo sama mam dylemat gdzie sie wybrac w grudniu aby bylo tego slonca wiecej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka