eat.clitoristwood 10.11.11, 08:11 80% owczej wełny, 20% poliestru Czy można toto w czymś uprać, coby tak nie żarło? Nawet przez koszulę trochę gryzie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jael53 Re: a przez dwie? 10.11.11, 08:19 Można spróbować Jelpa w płynie + taki sam płyn do płukania; program "zimny" (30 st.) na wełnę. A potem wysuszony ostro wyprasować, pod parą. Chociaż podejrzewam, ze: albo wełna taka sobie, albo to ten poliester żre. Jako że wełny noszę od lat, wiem, ze raz na trochę może się takie "cuś" przytrafić. Jak dotąd tym sposobem udawało mi się takie wpadki docywilizować. Choć ze 2 razy i tak rzecz była do wyprowadzenia z chałupy. Odpowiedz Link Zgłoś
eat.clitoristwood Re: a przez dwie? 10.11.11, 08:33 Jelp :: hipoalergiczny proszek do prania odzieży niemowlęcej ... :) Już używam szamponu fisiożel, teraz mam prać swetry w płynie dla noworodków. Kurde, w grudniu obchodzę piernikalia! Niemniej spróbuję, dzięki za radę. Odpowiedz Link Zgłoś
eat.clitoristwood Bajdzełej.. 10.11.11, 08:36 wiem, że ludzie na starość dziecinnieją ale jeszcze nie w moim wieku. :) Odpowiedz Link Zgłoś
rudenko Re: Bajdzełej.. 10.11.11, 10:42 80% wełny gdzie taki sweter kupiłes teraz wszystko robią z ochydnego akrylu ewentualnie 20% wełny Wełna jest OK mimo iż czasami rzeczywiście gryzie, ale za to oddycha. Radzę ubrać się w sweter ze 100% akrylu gwarantuję, że szybko polubisz wełniane gryzienie. Piernikalia??? a co to takiego też by chciała obchodzić Odpowiedz Link Zgłoś
eat.clitoristwood Re: Bajdzełej.. 10.11.11, 11:07 rudenko napisała: > 80% wełny gdzie taki sweter kupiłes (...) Żona kupiła. > Piernikalia??? a co to takiego też by chciała obchodzić Nie chciałabyś, pół wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
rudenko Re: Bajdzełej.. 10.11.11, 11:26 żonka wie co dobre noś i nie narzekaj a chociaż podziękowałes Odpowiedz Link Zgłoś
eat.clitoristwood Re: Bajdzełej.. 10.11.11, 11:40 rudenko napisała: > a chociaż podziękowałes Założyłem mimo, że jeszcze nie jest tak zimno. Najpierw na "tiszerta" ale bydlę mi ręce pokąsało więc musiałem założyć koszulę z długimi rękawami. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright czasem lanolina kasa, ja tez mialem klopoty 10.11.11, 11:43 ze swetrami, ale w dziecinstwie. Pomogl mi wyjazd do Buska Zdroju. Odpowiedz Link Zgłoś
rudenko Re: czasem lanolina kasa, ja tez mialem klopoty 10.11.11, 11:51 a wracając do piernikaliów lepsze piernikalia niz dwie kosy (długo myślałam zanim zajarzyłam co to za obchody) Odpowiedz Link Zgłoś
rudenko Re: wniosek, nie puszczaj kobity na zakupy 10.11.11, 11:33 no i weź tu babo i dogodź facetowi Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright ja nie wiem, jak to robia mlode, ale starsze robia 10.11.11, 11:39 dobrze w domu. Jedynie moja corka ma odwage kupowac mi koszule. Odpowiedz Link Zgłoś
wez_sie Re: Dziewiarskie bestialstwo. 10.11.11, 08:16 gryzace swetry ido do kosza albo na allegro Odpowiedz Link Zgłoś
khadroma Re: Dziewiarskie bestialstwo. 10.11.11, 08:19 Wełna gryzie, ale za to dobrze grzeje w zimie. Cos za cos. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright mnie to wyglada na klopoty skorne 10.11.11, 08:25 ale z tego sie wyrasta. Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: Dziewiarskie bestialstwo. 10.11.11, 11:08 pipa nie facet! My, gorale nosimy swetry 100% owczej welny na gole cialo. Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: myslalem ze gorali gorzaleczka grzeje 10.11.11, 11:20 tez, oraz baby. Odpowiedz Link Zgłoś
rudenko Re: myslalem ze gorali gorzaleczka grzeje 10.11.11, 11:23 a ja myślałach, że górale to wełniane reformy noszom i dlatego takie jurne Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: a owieczki? 10.11.11, 11:38 owieczki i barany chodza do kościoła (było napisane w ksiazce "paś owce moje, paś barnki moje). Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright ale ta ksiazka byla o ichnich wzgorzach, a nie 10.11.11, 11:41 o naszych pieknych Tarach. Hej. Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: ale ta ksiazka byla o ichnich wzgorzach, a ni 10.11.11, 12:20 nie wazne. Owce sa takie same. Odpowiedz Link Zgłoś
eat.clitoristwood Re: myslalem ze gorali gorzaleczka grzeje 10.11.11, 11:25 soulshunter napisał: > tez, oraz baby. Oraz owce. Odpowiedz Link Zgłoś
raduch Re: Dziewiarskie bestialstwo. 10.11.11, 11:46 To i ja klepnę 2 rady w stylu i na poziomie forum. Noś poliestrem do środka. Nie stawiaj kropki na końcu tytułu. Odpowiedz Link Zgłoś
eat.clitoristwood Re: Dziewiarskie bestialstwo. 10.11.11, 12:56 raduch napisał: > Nie stawiaj kropki na końcu tytułu. Odruch. Obiecuję jeszcze intensywniej, jeszcze ofiarniej walczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Bestialskie dziewiarstwo 10.11.11, 12:30 Bestialskie dziewiarstwo to by było, gdyby te seterki z owczej wełny wilcy nam dziergali? Odpowiedz Link Zgłoś