Dodaj do ulubionych

mlodzi duchem niekoniecznie wiekiem

07.02.12, 19:40
jak zachowac mlodosc i pogode ducha pomimo uplywu lat ?
Obserwuj wątek
    • chat_calin Re: mlodzi duchem niekoniecznie wiekiem 07.02.12, 20:35
      1.Trzeba miec w sobie ciekawosc i wciaz interesowac sie nowymi rzeczami - to sprawia, ze nie zostaje sie w tyle.
      2. Poza tym unikac rutyny i powtarzalnosci - od tego mozna sie zestarzec w wieku 30 lat (wciaz jesz to samo, jedzisz w te same miejsca, powtarzasz te same zdania, opinie).
      3. I najtrudniejsze dbac o male przyjemnosci, ktore daja radosc, bez tego robimy sie zgorzkniali i smutni.
      • wersja_robocza Re: mlodzi duchem niekoniecznie wiekiem 07.02.12, 20:38
        Ale fajny post, Chat. :)
        • chat_calin Re: mlodzi duchem niekoniecznie wiekiem 07.02.12, 20:55
          :)
          • soulshunter Re: mlodzi duchem niekoniecznie wiekiem 07.02.12, 20:56
            i co rży, co rży? Było rżeć?
          • wersja_robocza Re: mlodzi duchem niekoniecznie wiekiem 07.02.12, 21:12
            Naprawdę bardzo ładnie napisałaś.:)
            • lidka449 Re: mlodzi duchem niekoniecznie wiekiem 08.02.12, 17:21
              :}
      • marguy Re: mlodzi duchem niekoniecznie wiekiem 07.02.12, 21:09
        lidka449 napisała:

> jak zachowac mlodosc i pogode ducha pomimo uplywu lat ?

Byc soba. Nie dac sie zwariowac presja spoleczna. Zyc wlasnym zyciem jednak w ten sposob zby nie ograniczac innych.

Plus to co napisala chat calin.
        • wersja_robocza Re: mlodzi duchem niekoniecznie wiekiem 07.02.12, 21:11
          Tak Marguyu. Masz rację.

I muszę przyznać, że niewiele znam osób, które są starsze ode mnie ze dwa razy, a jednak to wielka przyjemność z nimi przebywać. :)
          • marguy Re: mlodzi duchem niekoniecznie wiekiem 08.02.12, 18:09
            wersjo,
            milo mi ale nie mam zaslug. Taka sie juz urodzilam i taka juz umre - w czerwonych martensach i przy ich muzyce (deep purple & led zeppelin & eric clapton)
            youtu.be/hVXdTFgnpts
            ;)
    • czadroman Re: mlodzi duchem niekoniecznie wiekiem 07.02.12, 20:45
      wódka z biowitalem i doppelherz po seksie z nastolatką
      dobra, trochę zmyślam :)
      z tym doppelherzem :D
      • khadroma Re: mlodzi duchem niekoniecznie wiekiem 07.02.12, 20:49
        Sex, sex i jeszcze raz sex! :)
        A od czasu do czasu bzyknąc owcę!

Ale sie popisałam....teraz dopiero to zauwazyłam... :/
        Żenada...
        • czadroman Re: mlodzi duchem niekoniecznie wiekiem 07.02.12, 21:04
          ach, wszędzie ten seks... kiedyś jak nie nie było tyle erotyki wokoło, to musiał naprawdę smakować
          • khadroma Re: mlodzi duchem niekoniecznie wiekiem 07.02.12, 21:07
            Kiedys była kryptoerotyka.
            Najbardziej seks smakował w kryptach. ;)
            A tak serio, to ludzie zawsze mieli podobne popędy i potrzeby, bez względu na epoke.
            Wystarczy spojrzec na wyrafinowane rzeźby w Indiach ze scenami z Kamasutry czy japonskie erotyczne ryciny.
            • chat_calin Re: mlodzi duchem niekoniecznie wiekiem 07.02.12, 21:59
              Wiesz, kiedys to bylo cos. Do takich rycin mieli dostep tylko nieliczni. Od samego zobaczenia damskiej stopy facet dostawal orgazmu. A teraz w naszym bialym swiecie seksu jest tyle, wisi na kazdej scianie na miescie, ze chyba wkrotce pojawia sie odmienne tendencje. Jesli nie, to tym tempem odslaniania kobieciego ciala za jakies dwadziescia rzeba bedzie gole baby wystrzeliwac z armaty, zeby lekko podniecic przecietnego, dojrzalego faceta, zwlaszcza ze za mlodu przerobi z kolezankami z klasy wszystkie pozycje i polowe wynaturzen. Reszte obejrzy z kolegami w komorce. Zemdli go z dziesiec razy.

Spojrz na dzisiejsza Japonie - dorosli Japonczycy prawie nie uprawiaja seksu. Nie jest im do niczego potrzebny (o facetach mowie!). A Hindusi, na ktorych sie powolujesz, wspoczesnie w ogole nie wiedza jak sie do tego zabrac, bo seks jest tam tematem 100% tabu. Mieszkanie z dziewczyna przed slubem w Indiach mozna porownac uprawiania seksu w europejskim kawiarnianym ogrodku na rynku pelnym ludzi - ten sam poziom bulwersacji spoleczenstwa.
          • soulshunter Re: mlodzi duchem niekoniecznie wiekiem 07.02.12, 21:09
            chlopie, co ty pieprzysz? To dzisiaj sa dopiero purytanskie czasy.
            • czadroman Re: mlodzi duchem niekoniecznie wiekiem 07.02.12, 21:16
              no jak? wchodze na strone z przepisami na sałatki a tam brzoskwinia! czaisz? skandal :) nie, poważnie, wszędzie tego pełno, aż czasem się człowiek łapie że obojętnie patrzy, przesyt
              • khadroma Re: mlodzi duchem niekoniecznie wiekiem 07.02.12, 21:17
                Ja natychmiast wypaplam! I to publicznie uczynie!
                A co! :D
          • lidka449 Re: mlodzi duchem niekoniecznie wiekiem 08.02.12, 17:28
            fakt sex spowszednial i nie sprawia juz tyle przyjemnosci...
            • khadroma Re: mlodzi duchem niekoniecznie wiekiem 08.02.12, 18:19
              lidka449 napisała:
              > fakt sex spowszednial i nie sprawia juz tyle przyjemnosci...

Mi sprawia...To co mam zrobić? :/
              • lidka449 Re: mlodzi duchem niekoniecznie wiekiem 08.02.12, 18:57
                nic
                gratuluje :))
        • lidka449 Re: mlodzi duchem niekoniecznie wiekiem 08.02.12, 17:25
          to nic wazne ze masz poczucue humoru :)
      • soulshunter Re: mlodzi duchem niekoniecznie wiekiem 07.02.12, 20:51
        nie wodka z biowitalem, tylko z redbulem. Poza tym 2 wajagry profilaktycznie, bo po samej wodce z redbulem stoi jak sztywny pal azji.
        • czadroman Re: mlodzi duchem niekoniecznie wiekiem 07.02.12, 21:02
          z redbulem to przed większą akcją :)
        • wersja_robocza Re: mlodzi duchem niekoniecznie wiekiem 07.02.12, 21:14
          Mnie nic stało po kilku wódkach z redbulem.:-/
          • soulshunter Re: mlodzi duchem niekoniecznie wiekiem 07.02.12, 21:16
            ale pewnie ty stanelas, co??? Przyznaj sie tutaj wersja jak bylo. My nic nie wypaplamy dalej, nie dziewczyny?
            • wersja_robocza Re: mlodzi duchem niekoniecznie wiekiem 07.02.12, 21:31
              Przyznaję się, ze moje serce albo coś co zamiast niego mam ni chuchu. Zero reakcji. Ale to było wtedy. Masę lat temu. :cool: dzisiaj sadzę, że pewnie zejdę na serce, więc proszę mnie nie straszyć, bo padnę trupem i będziecie musieli truchło stąd wynosić.:cool:
              • khadroma Re: mlodzi duchem niekoniecznie wiekiem 07.02.12, 21:33
                Truchło, jakie rzadkie słowo. :)
                • wersja_robocza Re: mlodzi duchem niekoniecznie wiekiem 07.02.12, 21:41
                  Kocham język polski. I bardzo mi żal, kiedy go ktoś kaleczy albo sprowadza do nijakiego, rynsztokowego.... Rozumiesz, prawda?;)
              • soulshunter Re: mlodzi duchem niekoniecznie wiekiem 07.02.12, 21:35
                nic nie bedziemy wynosic. Samo sie rozlozy i wyjdzie.
                • wersja_robocza Re: mlodzi duchem niekoniecznie wiekiem 07.02.12, 21:42
                  Spoko. Mogę posłużyć jako nawóz. Kiedyś.;)
                  • khadroma Re: mlodzi duchem niekoniecznie wiekiem 07.02.12, 21:47
                    Dyć to przecie oczywiste! ;)
    • kora3 Dośc prosta recepta :) 07.02.12, 21:15
      Żyć pełnią życia, nie przejmować się pierdołami, w tym tym co inni o nas pomyslą i powiedzą w zwiazku z naszym osobistym życiem , nie brać siebie tak serio:), miec marzenia, mieć fajną pracę, być w zwiazku z kimś kto nas inspiruje, mieć przyjaciół, umieć się cieszyć drobiazgami, majac problem zastosowac zasade Scarlett O' HAry - "Pomyślę o tym jutro..." w sumie wystarczy
      • simply_z Re: Dośc prosta recepta :) 07.02.12, 21:18
        mieć dobre zdrowie ,częsty seks i żyć w cieplejszym klimacie ,no i nie czytac ciagle wiadomości o powodziach ,madziach ,acta ,itd.
        plus nie ograniczać się na zasadzie: po 40-tce nie mogę ,po 50 itd..
        • kora3 Re: Dośc prosta recepta :) 07.02.12, 21:20
          no, ale na dobre zdrowie mamy sredni czasem wpływ, a klimat mamy, jaki mamy :)
          Co do czytania ww. - ja czytam, interesuje się też polityką :)

a co do ograniczania się - nawet by mi do głowy nie przyszło, serio :)
          • simply_z Re: Dośc prosta recepta :) 07.02.12, 21:24
            noo na klimat nie mamy ,więc wiadomo jak jest ,ja czytam tez ale rzygam pewnymi sprawami glownie walkowanymi w internecie-w ogole portal gazety czy onetu to dziennikarska żenada-kto to wypuszcza.
            wracając do meritum dodalabym jeszcze częstsze przebywanie z ludźmi ,niestety internet zawęża trochę więzi.
            • kora3 Re: Dośc prosta recepta :) 07.02.12, 21:40
              no racja ...aczkolwiek ja naprawde na brak konkatku z ludźmi zaróno zawodowo, jak i prywatnue narzekać nie mogę i czasem cieszę się, ze mogę pobyć sobie sama z kompem :) rodzaj odreagowania :)
        • minasz Re: Dośc prosta recepta :) 07.02.12, 21:24
          a niby czemu nie czytac?
          przeciez to jest ciekawe tylko trzeba miec odpowiednie podejscie(bawic sie w detektywa )

co do cieplejszego klimatu tez sie nie zgadzam a jezeli chodzi o seks to moze jest i dobry ale dla kobiet z facetów wysysa energie zyciowa
          • simply_z Re: Dośc prosta recepta :) 07.02.12, 21:27
            nie mialam na mysli w ogole nie czytać ale może ograniczac doplyw negatywnych informacji.
    • wicehrabia.julian Re: mlodzi duchem niekoniecznie wiekiem 07.02.12, 21:25
      lidka449 napisała:

> jak zachowac mlodosc i pogode ducha pomimo uplywu lat ?

przestać być warzywem bez przyjaciół i hobby
      • lidka449 Re: mlodzi duchem niekoniecznie wiekiem 08.02.12, 17:33
        sorki,ze sie teraz dopiero odzywam
        ale wczoraj moj komputer pracowal jak mul
        temat zarzucilam i nie zdazylam pogawedzic
        jesli dzis mozna o tym samym to zapraszam :)
    • lazy.eye Re: mlodzi duchem niekoniecznie wiekiem 07.02.12, 21:31
      Fuck everything and become a pirate:)
      https://img.chinasmack.com/wp-content/uploads/2010/03/american-crazy-old-lady-03.jpeg
    • grassant Re: mlodzi duchem niekoniecznie wiekiem 08.02.12, 17:30
      geny! geny trzeba mieć zdrowe i trochę szczęścia.
      • lidka449 Re: mlodzi duchem niekoniecznie wiekiem 08.02.12, 17:35
        taak i jeszcze zeby w duszy wesolo gralo caly czas :)
    • kseniainc Re: mlodzi duchem niekoniecznie wiekiem 08.02.12, 17:34
      Dystans jest ważny, nie przejmować się nadmiernie.Stres powoduje, że stajemy się starzy i chorzy. I ważne jest, by kochać!To uzdrawia i odmładza.
      • lidka449 Re: mlodzi duchem niekoniecznie wiekiem 08.02.12, 17:37
        czlowiek sie stara jak moze,ale niezawsze to wychodzi
        • kseniainc Re: mlodzi duchem niekoniecznie wiekiem 08.02.12, 17:40
          Fakt, nie zawsze mamy wszystko, co byśmy chcieli.
          • lidka449 Re: mlodzi duchem niekoniecznie wiekiem 08.02.12, 18:02
            i kurcze od czego to zalezy
            czy ewentualnie mozna nad soba popracowac i bedzie lepiej ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka