wyzuta 06.04.12, 14:02 macie jakieś sposoby na ich szybkie umycie? mam płyn do szyb :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chienne_mechante_1 Re: mycie szyb okiennych 06.04.12, 14:13 > macie jakieś sposoby na ich szybkie umycie? mam płyn do szyb :) Tak. Zatrudniam tzw. kobietę Odpowiedz Link Zgłoś
headvig Re: mycie szyb okiennych 06.04.12, 14:18 1) wiadro z wodą + płyn do mycia naczyń 2) szmata na mokro 3) szmata na sucho 4) ircha 5) płyn do szyb szmatę na mokro zamoczyć w wiadrze z wodą i płynem, przejechać po oknach i szybach, odmoczyć brud. popsikać szyby płynem do szyb, zebrać ten płyn i wodę z szyb irchą, dopucować szmatą na sucho. można jeszcze w wersji bez irchy, wszystkie kroki tak samo, tylko jak popsikasz, od razu pucujesz na sucho. może być jeszcze wersja ze szmatką-cud, ale ja takiej nie lubię :P Odpowiedz Link Zgłoś
gocha033 To jest full program :) 06.04.12, 14:23 headvig napisała: > 1) wiadro z wodą + płyn do mycia naczyń > 2) szmata na mokro > 3) szmata na sucho > 4) ircha > 5) płyn do szyb Na szybko - to zapodalam :) Odpowiedz Link Zgłoś
headvig Re: To jest full program :) 06.04.12, 14:27 na szybko to bez ram, zmywasz na mokro brud szmatą, psikasz płynem i pucujesz na sucho :) może być jeszcze program super light pisikasz i jedziesz na sucho, ale efekt może być mierny :) Odpowiedz Link Zgłoś
chat_calin Re: mycie szyb okiennych 06.04.12, 15:49 O panie, ale skomplikowane. Zycia by mi nie starczylo na mycie takim systemem. Wystarczy sam plyn + reczniki jednorazowe. Psikasz plynem, scierasz. Czynnosc powtarzasz. Na koncu polerowanie swiezym kawalkiem recznika jednorazowego lekko spryskanym plynem do szyb. Przy drewnianych framugach trzeba miec jeszcze sciereczke do framug i miske z woda i jakas chemia do jej plukania Odpowiedz Link Zgłoś
gocha033 myjesz - jak profesjonalisci :) 06.04.12, 14:21 wyzuta napisała: > macie jakieś sposoby na ich szybkie umycie? mam płyn do szyb :) spryskujesz plenem do mycia szyb (musi byc areozolowy) sciagasz sciagaczka i jedna szyba umyta jest w 5 minut... mycie ram zostawiasz sobie na przyszly rok... :) www.google.de/imgres?q=gumka+do+mycia+szyb&um=1&hl=de&biw=1280&bih=923&tbm=isch&tbnid=7nXkaljXElpBkM:&imgrefurl=http://aleczysto.pl/pl/sprzet-reczny-do-sprzatania/288-zbierak-sciagaczka-do-mycia-okien-25-55cm-tts-.html&docid=bjC-KrXFO3tfpM&imgurl=http://aleczysto.pl/288-358-thickbox/zbierak-sciagaczka-do-mycia-okien-25-55cm-tts-.jpg&w=600&h=600&ei=Ld9-T7faIIbP4QTx7OT4Bw&zoom=1&iact=hc&vpx=297&vpy=135&dur=1931&hovh=225&hovw=225&tx=131&ty=106&sig=102374646122814643379&page=1&tbnh=136&tbnw=118&start=0&ndsp=33&ved=1t:429,r:1,s:0,i:66 Odpowiedz Link Zgłoś
kbjsht Re: mycie szyb okiennych 06.04.12, 14:38 po co je szorować, jak i tak jest pochmurno i pada i zaraz znowu beda zacieki i brud :D Odpowiedz Link Zgłoś
marguy Re: mycie szyb okiennych 06.04.12, 15:05 Od lat myje okna tylko i wylacznie woda i sciereczkami z mikrofibry. Najpierw zmiotka omiatam ramy i szyby, pozniej najgrubsza ze sciereczek zmywam najwiekszy brud nastepnie myje ramy i na koniec szyby. Najpierw mokra sciereczka, potem wycieram do sucha inna. W ten sposob malo wazne czy myje sie okna w sloncu czy nie, nie ma smug jakie pozostawia plyn a okna sa idealnie czyste i nie pozostaje na nich warstwa plynu do ktorej szybko przykleja sie kurz. Odpowiedz Link Zgłoś
chat_calin Re: mycie szyb okiennych 06.04.12, 15:50 Potem pierzesz dywany, myjesz tapicerke i robisz malowanie? Caly kurz zmieciony z okien masz bowiem w domu. Wszedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
marguy Re: mycie szyb okiennych 07.04.12, 19:22 chat_calin napisała: > Potem pierzesz dywany, myjesz tapicerke i robisz malowanie? Caly kurz zmieciony > z okien masz bowiem w domu. Wszedzie Nie mieszkam obok kopalni ani na Saharze, a okna omiatam z zewnatrz. Cierpisz na nadmiar wyobrazni. Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: mycie szyb okiennych 06.04.12, 15:03 sposob na czyste szyby? Walnac mlotkiem i zadzwonic po szklarza :P Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: mycie szyb okiennych 07.04.12, 19:47 ja bym była za wywaleniem całości, wtedy i ramy będą czyste. przynajmniej przez jakiś czas. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: mycie szyb okiennych 07.04.12, 19:46 ramy okna + szyby ciepłą wodą z detergentem typu Ajax, CIF spryskanie szyb płynem, ściągaczka (jeden z najlepszych sprzętów w domu), przetarcie suchą szmatką bawełnianą włala czy szybko, hm. ja myłam okno kuchenne i zajęło mi ok kwadrans, mąż mył resztę okien, zajęło mu ze 2 h - 6 sztuk Odpowiedz Link Zgłoś