Dodaj do ulubionych

domowe spa

10.02.13, 11:44
Dziewczyny ciekawa jestem czy też upiększacie typowymi domowymi sposobami np maseczka z drożdży, ogórek na przemęczone oczy, maseczka jajeczna na głowę, laminowanie włosów za pomocą odżywki i żelatyny, moczenie stóp w occie, czy kąpiele dla rąk w parafinie lub oliwie z oliwek?
Oraz inne peelingi naturalne z kawy czy brązowego cukru?
Osobiście bardzo lubię i często poświęcam czas na takie pierdoły.
Nie ukrywam, że bardzo mnie to odpręża, poprawia nastrój oraz wygląd.
Do kosmetyczki wolę wybrać się z poważniejszymi zmianami jak zamykanie naczynek lub zabieg przeciwzmarszczkowy.
Jak jest z wami, stosujecie lubicie? Czy wolicie to wszystko u kosmetyczki/fryzjera załatwić?
Obserwuj wątek
    • georgia241 Re: domowe spa 10.02.13, 12:00
      Robię peeling z kawy, olejuję włosy, mam olejek arganowy i malinowy do twarzy. Nie lubię zabiegów spa, więc robię z musu i jak najszybciej się da. Słucham w ich czasie audiobooków.
      • samuela_vimes Re: domowe spa 10.02.13, 12:25
        a ten malinowy to jak działa można to pod oczy użyć na pierwsze zmarchy?
        • georgia241 Re: domowe spa 10.02.13, 15:42
          Nie, on jest przeciwwysypkowy - mam tendencję i po nim mi szybko schodzi. Niby też przeciwstarzeniowy, ale czy to działa? Na zmarchy to retinoidy.
          • samuela_vimes Re: domowe spa 10.02.13, 19:46
            hyh właśnie zakupiłam jakiś olejek migdałowy z Alterty :-) pomieszam go rycynowym i zobaczymy jak to pomoże moim naczynkom.
        • georgia241 Re: domowe spa 10.02.13, 15:45
          Ale może być przeciwzmarszkowo, bo jak jest sezon letni, to mozna go używać jako wysokiego filtra.
    • iwonamarta83 Re: domowe spa 10.02.13, 12:02
      ja tylko solę wodę solą z Bochni, pięknie pachnie- aktualnie wiśniową :)
    • jeriomina Re: domowe spa 10.02.13, 12:07
      Tak, zdarza mi się ale stosuję produkty wyłącznie pochodzenia roślinnego.
      U kosmetyczki lubię peeling kawitacyjny.
    • wersja_robocza Re: domowe spa 10.02.13, 12:09
      Ostatnio dostałam linka do tego bloga www.alinarose.pl/2011/11/wszytsko-o-ocm-jak-ta-metode-ulepszyc.html Całkiem estetycznie opisane jak pielęgnować swoją skórę, włosy,... Nic tylko się nacierać i pocierać (swoją drogą podziwiam, bo ja nie mam cierpliwości się ciągle czymś mazać, dlatego będę pomarszczona). Zainteresowało mnie tam to oczyszczanie olejami.
      A póki co to peeling kawowy stosuję, bo efekt jest natychmiastowy. ;)
      • samuela_vimes Re: domowe spa 10.02.13, 12:24
        o kojarzę Alinę i lubię jej pomysły :-)
        A może macie jakieś ulubione metody na domowe upiększanie?
        Ja właśnie siedzę z mieszanką żelatyny i odżywki do włosów i wyglądam jak talib, karmię małą i piszę na forum, a pomyśleć, że nigdy nie miałam podzielności uwagi :-)
        • simply_z Re: domowe spa 10.02.13, 15:24
          jesli chodzi o wlosy ,czasem stosuję maskę z rossmana z owoców granata-bardzo fajny efekt i włosy się błyszczą ,a nie sa obciązone ,poza tym stosuję olejek kokosowy ,a na ciało masło shea.
          Na twarz olejek migdalowy ,czasem arganowy i jakies maski z alg ,glinki ,często peeling też.I chyba tyle jesli chodzi o zabiegi.
    • gr.eenka1 Re: domowe spa 10.02.13, 15:46
      co się dzieje z forum??
      • rekreativa Re: domowe spa 10.02.13, 15:49
        Pewnie coś aktualizowali.
        • gr.eenka1 Re: domowe spa 10.02.13, 15:51
          rekreativa napisała:

> Pewnie coś aktualizowali.
          już myslalam,ze zostalam zbanowana
          nie widzę całego forum, tylko wątki na dole ;/
    • light_in_august Re: domowe spa 10.02.13, 15:59
      Nie znoszę takiego maziania się, ani w domu, ani tym bardziej u kosmetyczek. Odżywka na włosy, krem na twarz rano i wieczorem, peeling i balsam na ciało - i wsio, na więcej nie mam siły :/ Na razie to działa, może w przyszłości będę pokutować ;)
    • mila2712 Re: domowe spa 10.02.13, 16:17
      Ja się oddaję w ręce fryzjera i kosmetyczki :)
    • doral2 Re: domowe spa 10.02.13, 20:47
      z ciekawości zapytam - po co moczyć nogi w occie?
      • samuela_vimes Re: domowe spa 10.02.13, 21:32
        stopy konkretnie. Robią się mięciutkie i jasne :-)
        • skrytapiromanka Re: domowe spa 10.02.13, 21:44
          a jak fajnie kości się odwapniają!:) można połamać po prostu chodząc:)
          • wersja_robocza Re: domowe spa 10.02.13, 22:16
            Ile by się trzeba moczyć w tym occie, żeby do odwapienia kości doszło?;)
            • skrytapiromanka Re: domowe spa 10.02.13, 22:25
              żołnierze mówią, że wystarczy kilka razy po paręnaście minut, ale nigdy żołnierzem nie byłam ;)
              • samuela_vimes Re: domowe spa 10.02.13, 22:34
                no to już dawno powinnam nie mieć stóp, a co najmniej połamana chodzić. Na szczęście nigdy w życiu nic nie połamałam ;-)
                może żołnierze w kwasie solnym moczyli ;-)
              • wersja_robocza Re: domowe spa 10.02.13, 22:36
                Myslałam, że ze specjalistką mamy do czynienia a tu jakieś plotki.;)
                • olewka100procent Re: domowe spa 10.02.13, 23:34
                  do kosmetyczki przestałam chodzić , stwierdziłam że to nabijanie kasy w butelke . Jedynie czym bym się zainteresowała to jakimś zabiegiem laserowym. W domu robię sobie sama mikrodermabrazie , kupiłam sobie kurund czyli ścierniwo , koszt niecałe 10 zł duża paczuszka, w gabinecie taki zabieg kosztuje 120 zł . Później robie sobie maske z alg, takich z proszku . W gabinecie algi kosztują chyba 30 zł . Kiedyś też zrobiłam sobie kuracje kwasami
    • vandikia Re: domowe spa 11.02.13, 09:48
      ja niespecjalnie lubię ale przyznam, że jak już się zbiorę w sobie, to po wszystkich zabiegach czuję się lepiej
      ostatnio robiłam sobie maseczkę na włosy, z żółtka, miodu i oliwy +45 minut w folii i czapce
      no rewelacyjne włosy miałam, kuracje nawilżające u fryzjera to przy tym pikuś
      ale leniwa jestem i nie chce mi się powtarzać takich zabiegów regularnie :P
    • silic Jako że dziewczyną nie jestem 11.02.13, 11:11
      to wtrącę tylko, że to wszystko nie ma ze SPA nic wspólnego. SPA to moczenie się w wannie a nie maseczka z drożdży...
      • kitek_maly Re: Jako że dziewczyną nie jestem 11.02.13, 12:45
        Ale można się moczyć z maseczką. :P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka