emikko 28.06.15, 12:31 Poszukuje opinii osób, które mieszkały w obu tych miastach. Jakie sa, co lepsze a co gorsze w jednym i drugim? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lorelailee Re: Help! Krakow i Warszawa 28.06.15, 14:14 w obu nie mieszkalam, teraz mieszkam w Wawie- narzekam na to co wszyscy- korki, wszedzie daleko, scisk, tlok... mieszkalam tu 10 lat temu i wtedy mi sie bardziej podobalo. postanowilam z innego kraju sie przeprowadzic do wawy i juz mniej mi sie teraz podoba. Wczesniej uwazalam ze tu tak duzo sie dzieje, i ze jest tyle mozliwosci... a teraz to nie wiem. Krakow pewnie podobnie, moze ludzie sie mniej spiesza i mniej zarabiaja. Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy no - melduje sie :) 28.06.15, 17:39 emikko napisała: > Poszukuje opinii osób, które mieszkały w obu tych miastach. > Jakie sa, co lepsze a co gorsze w jednym i drugim? (warszawiak, absolvent UJ). nie da sie dwoch zdaniach. - jakie masz cele zyciowe ? - kariere - pieniadze - przyjemne zycie - mile towarzystwo - ladne okolice? Odpowiedz Link Zgłoś
emikko Re: no - melduje sie :) 28.06.15, 20:57 Fajnie ze odpowiedziałeś, dzięki. Wolałabym bez sugestii z mojej strony, napisz, to dla mnie cenniejsze, co najbardziej Tobie się rzuca w oczy. Wróciłeś po studiach do Warszawy czy wybrałeś Kraków? Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy Re: no - melduje sie :) 05.07.15, 20:37 wrocilem do Warszawy, z tego prostego powodu, ze w Warszawie sie lepiej zarabia... - ale wkrotce zalowalem. gdyz w Krakowie zyje sie ciekawej - bo to szczegolne miasto... A Warszawa jest po prostu nijaka. - Chociaz latwiej akceptuje przybyszow. Do Krakusow trzeba sie przyzwyczaic i traktowac ich czesto jak obrazona panienke, czyli chodzic wokol nich na paluszkach - a nie kazdy to lubi i potrafi... ja potrafilem i dlatego czulem sie tam swietnie. Generalnie, jak widzisz, nie ma na to jednej odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ajnina_1972 Re: Help! Krakow i Warszawa 05.07.15, 17:46 Kraków da się obejść na nogach, w Warszawie przerażają mnie odległości. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Help! Krakow i Warszawa 05.07.15, 19:30 E tam odległości, to co ma powiedzieć mieszkaniec Nowego Jorku? W Krakowie..kiepsko się zarabia w porównaniu z W-wą, powietrze masakrycznie zanieczyszczone, poza outsourcingiem praktycznie nie ma innej pracy, sporo ukraińców, którzy pracują za psie pieniądze. Centrum jest dość brudne i pełne Angoli, Kazimierz fajniejszy ale jak dla mnie przyciąga więcej podejrzanego elementu. Plusem są piękne okolice-Ojców, Jura, góry, do Bieszczad też trochę bliżej, podobnie do Czech i na Słowację. sama zdecyduj, osobiscie nie wiem czy nie chciałabym pomieszkać w Gdańsku z uwagi na bliskość morza. Odpowiedz Link Zgłoś
ajnina_1972 Re: Help! Krakow i Warszawa 02.09.15, 00:27 NY ma przynajmniej porządne metro (aczkolwiek cuchnące) - można się nim stosunkowo łatwo przemieszczać Odpowiedz Link Zgłoś
raohszana Re: Help! Krakow i Warszawa 02.09.15, 01:44 Ta, chyba, że akurat zamkną kawał linii np. na weekend, bo jakiś remont albo co ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: Help! Krakow i Warszawa 02.09.15, 15:17 wybierz Kraków,Wawa już dziekuje za słoiki :/ Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Help! Krakow i Warszawa 04.09.15, 08:40 taka luźna uwaga, bardzo dużo osób mieszkających w Krakowie dzień w dzień jedzie do pracy do Katowic i okolicznych miast. Z prozaicznego powodu, zarobki są lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: Help! Krakow i Warszawa 05.09.15, 00:48 W Krakowie dusi smok. W warszawie nie ma konfliktu kibiców drużyn z jednej ligi. Metro jest, blisko na mazury. Za to z krakowa bliżej w góry i do Chorwacji. Rzuć monetą. Kraków orzełek - Wawa reszka. Odpowiedz Link Zgłoś