18.05.16, 18:43
Wyjaśnijcie mi proszę dlaczego taka diametralna różnica zdań wśród ludzi. Chodzi mi o opinie o miejscowości i hotelu w którym zamierzam spędzić urlop. Czytam i jestem ogłupiała. Jedni piszą fajna mieścina z atrakcjami, blisko plaża, dużo miejsc do oglądania, zabawy i relaksu. Drudzy- okropna dziura, daleko do plaży, nuda itd. To samo tyczy hotelu. Super obsługa, czysto, jedzenie smaczne i urozmaicone na to odzew tragedia, syf, żarcie pod psem. Jadę tam pierwszy raz i wiem, że sama wyrobię sobie opinię o tym miejscu jednak zastanawiające jest jak to możliwe aby ocena była tak rozbieżna? O co chodzi?
Obserwuj wątek
    • taki-sobie-nick Re: opinie 18.05.16, 19:10
      1) ludzie mają różne oczekiwania,
      2) połowa piszących to spamerzy albo antyspamerzy, czyli spamujący na rzecz konkurencji ("u X jest beznadziejnie, jedźcie do Y!"
      • taki-sobie-nick Re: opinie 18.05.16, 19:11
        antyspamerzy

a właściwie "kontrspamerzy" chyba?
      • obrotowy jedni sa za PO inni za PiS 19.05.16, 12:58
        taki-sobie-nick napisała:
        > 1) ludzie mają różne oczekiwania,

jedni sa za PO inni za PiS
        i to chyba normalne, ze ludzie maja rozne oczekiwania ?
        PS. ja uwazam, ze i PO i PiS - to podobne beztalencia...

- cos pomoglem ?
        • stokrotka_a Re: jedni sa za PO inni za PiS 19.05.16, 15:21
          obrotowy napisał:

> jedni sa za PO inni za PiS

To tylko kawałek obrazka. Są jeszcze trzeci, którzy są za PSL, inni za SLD, Nowoczesną, a nawet tacy, kórzy popierają neofaszystów. A najwięcej jest takich, którzy mają wszystkie opcje polityczne oraz dobro wspólne w d...pie - liczą się dla nich wyłącznie ich własne, możliwie najpełniejsze brzuchy.
    • varia1 Re: opinie 19.05.16, 12:55
      troche inne są oczekiwania i wrażenia ludzi z małymi dziećmi i emerytów, stad też i wrażenia mogą być inne, dla jednego 300 m do plaży to daleko, dla drugiego blisko
    • marrant Re: opinie 19.05.16, 14:44
      Mniej więcej 95% wyraźnie pozytywnych opinii to spamerzy. Wiem co mówię - kasuję takich codziennie.
      Negatywne w takimże procencie są prawdziwe (że pisze je konkurencja twierdzą głównie właściciele).
      Najlepiej się kierować neutralnymi. "To, to i to było fajne, ale to to i to kulało".
      • taki-sobie-nick Re: opinie 19.05.16, 21:56
        że pisze je konkurencja twierdzą gł
        > ównie właściciele

A kto ma twierdzić, sama konkurencja? Rozumiem, że jako admin potrafisz stwierdzić, że to nie ona (konkurencja). :-P
        • marrant Re: opinie 19.05.16, 23:51
          Z dużą dozą prawdopodobieństwa.
          • znana.jako.ggigus Marrant, a jak Twoja zmiana płci? 22.05.16, 18:11
            Czy ta sprawa się wyjaśniła? Całe lata byłeś marantem męskim, teraz żenskim. Może wykasowałeś sobie przypadkiem coś ważnego?
            Przypominam, że są, także na tym forum, świadkowie Twojej męskiej egzystencji:)))
            • marrant Re: Marrant, a jak Twoja zmiana płci? 22.05.16, 19:01
              Tu nie ma nic do wyjaśniania. Mogę wyjaśniać konkretne rzeczy, a nie czyjeś "wydajemisie".
              Mi się też wydaje, że kiedyś widziałam kogoś znanego jako gigiś i był to facet i było to na forum typu BDSM. Hmmm ale nie będę wnikała w moje wydajemisie:) No chyba, że chcesz się w tego tłumaczyć:)
              • znana.jako.ggigus Re: Marrant, a jak Twoja zmiana płci? 22.05.16, 19:30
                Przecież dwie osoby o tym Ci pisały. Zastanawiały się, jak to z płcią u moderatorów bywa, kto co sobie wycina i przykłada...
                Jak mówi angielskie przysłowie: jak ci dwie osoby mówią, żeś pijany, idź do domu i wyrzeźwiej.
                No i przypominam, że przekrkęcanie nicka to naruszanie netykiety. A Ty, Marrancie, bądź sobie żeńska czy męski, ale netykiety trzymać się musisz.
              • obrotowy slyszalas cos o handu narządami ? 23.05.16, 14:24
                - tak samo handluje sie nickami.

nick (czyli Duch) pozostal - ale weszlo w niego cialo innej plci.
                • znana.jako.ggigus Re: slyszalas cos o handu narządami ? 23.05.16, 22:48
                  Dzięki za wyjaśnienie!
              • czoklitka Re: Marrant, a jak Twoja zmiana płci? 23.05.16, 14:48
                >było to na forum typu BDSM.

Chciałaś ją tym zawstydzić? Kepskooo.
                Całkiem fajne fora to są.
            • marrant zmiana płci giguś 22.05.16, 19:07
              Zanim napiszesz - pomyśl.
              Jak już pomyślisz - użyj wyszukiwarki - forum.gazeta.pl/forumSearch.do?pageNumber=1&query=&author=marrant&title=&forum=
              Jak już użyjesz, to może nie będziesz się tak często mylić.
              • znana.jako.ggigus Re: zmiana płci giguś 22.05.16, 19:16
                No przecie czekam na odpowiedź!
                Na forum o moderacji już ta sprawa została poruszona, wówczas byłaś zdziwiona swoją męską przeszłością.
                Oj, widzę, że i pamięć szwankuje i w kwestii odpowiedzi na fgorum i w kwestii identyfikacji płciowej.

Poza tym moderator/ka powinien świecić przykładem, uprzejmością i nie przekręcać nicków.
                Tak gwoli przytomności - moderator nie powinien naruszać netykiety:)))
            • czoklitka Re: Marrant, a jak Twoja zmiana płci? 23.05.16, 14:50
              tak w sumie, to czy to ważne czy jakaś marrant, czy jak mu tam, jest męski czy zeński? Dziewoje, nie bawcie się w przedszkole.
          • taki-sobie-nick Re: opinie 22.05.16, 19:01
            marrant napisała:

> Z dużą dozą prawdopodobieństwa.

Jak to robisz, bo nie wierzę, zwłaszcza kiedy omawiany obiekt jest na drugim końcu kraju?
            • znana.jako.ggigus Re: opinie 22.05.16, 19:27
              Marrant potrafi wszystko: zmieni płeć, oceni obiekt na drugim końcu kraju. Czekam na dalsze szczegóły działalności aktualnej moderatorki marrant.
              • znana.jako.ggigus Re: opinie 22.05.16, 19:27
                Wydaje mi się, że aktualna moderatorka marrant oceni warunki życia na Plutonie.
    • evro44 Re: opinie 19.05.16, 16:22
      Dzięki za uświadomienie. Pomimo przeżytych lat dalej wierzę w to co ktoś coś powie albo napisze. Zdam relację jak było naprawdę;)
      • taki-sobie-nick Re: opinie 19.05.16, 21:54
        evro44 napisał(a):

> Dzięki za uświadomienie. Pomimo przeżytych lat dalej wierzę w to co ktoś coś po
        > wie albo napisze.

Popracuj nad tym, bo ani się obejrzysz, jak wcisną ci supergarnki.
      • znana.jako.ggigus Re: opinie 22.05.16, 18:12
        Poza spamerstwem każdy widzi każdą rzecz inaczej. Ja mam np. miłą, rzeczową lekarkę, która dla innych jest zimną suką. Takie o niej czytałam komentarze.
    • czoklitka Re: opinie 22.05.16, 16:13
      To zalezy od oczekiwań. To co dla jednych będzie atrakcyjne, dla drugich bedzie jakimś nieporozumieniem. Nie wiem, muzeum, skansen czy park jurajski lub cyrk, jakieś wszelkie spędy ludzkie w postaci mosowych imprez, jarmarki z kolalnym jedzieniem będą uważać za fajną sprawę, podczas gdy dla drugich to będzie zbyteczne. Może jedni lubią spokoj, przejście się do parku narodowego czy do lasu to jest to, a innym już to nie dogodzi. Itede, itepe. Tak samo z żarciem - jeden się nastawi na schabowego, inny na osmiorniczki. Lub jednemu smakuje kaszanka, innemu wawelska.

Zreszta, to nie ważne, co osobiście uważają, o ile nie podają żadnych konkretów. A konkretem jest to, czy jedzienie jest zgodne z oferowanym w opisie, świeże, jak duże są porcje. Z tymi atrakcjami to tak samo - co tam dokładnie jest, a czego brakuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka