Dodaj do ulubionych

(dobra) partia z (prawie) idealnym programem

13.05.18, 19:12
Czy taka partie daloby rade zbudowac?

Np. z madrymi, kompetentnymi ludzmi, ktorych by sie przyjemnie i bez zazenowania sluchalo i ogladalo, ze specjalistami w roznych dziedzinach, z pomyslem na ogolny rozped w kraju i naprawe lub odbudowe tego, co np. zostalo zniszczone, z programem, ktory porwie zdecydowana wiekszosc spoleczenstwa i wprowadzi w nim poczucie bezpieczenstwa i ogolnego zadowolenia oraz nadziei, ze naprawde idzie lepsze, wiec warto razem wziac sie w garsc, a i bez zbednych klamstw, awantur i wpadek po drodze jeszcze.

Jak myslicie, sa jeszcze w Polsce ludzie, ktorym mogloby sie to udac? A moze jeszcze wiecej nawet?
A jaki przykladowy program moglaby miec taka (dobra) partia?

:)

Obserwuj wątek
    • eat.clitoristwood Postulowałbym, coby polityki 13.05.18, 19:21
      na tym forum nie uprawiać.
      W każdej wiosce jest przynajmniej jeden dorftrottel. Na tym zacnym forum jest minimum dwóch, w miarę aktywnych. Wątki polityczne ich aktywują, jak ciepło i wilgotność kleszcze, czy komary. Po co?
      • konwalia55 Re: Postulowałbym, coby polityki 13.05.18, 19:27
        A to nie wiedzialam ;)
      • strofakota Re: Postulowałbym, coby polityki 13.05.18, 20:45
        ja rozumiem, ze ty przychodzisz tutaj zeby sobie pocwierkac z "kobietkami" z forum dla "kobietek", troche sie przed snem popodnieca, potrzepac...dopusc jednak do swojego ograniczonego rozumku, ze tematy dotyczace polityki pasuja do forum KOBIETA tak samo dobrze jak do kazdego innego i postaraj sie przynajmniej jeden wieczor nie sprowadzac kazdej rozmowy do poziomu wlasnego rozporka.
        • strofakota Re: Postulowałbym, coby polityki 13.05.18, 20:45
          to bylo do eat. cos tam dalej.
        • eat.clitoristwood Re: Postulowałbym, coby polityki 13.05.18, 21:00
          strofakota napisała: (...)

Odezwał się kolejny dorftrottel.

• strofakota Re: Postulowałbym, coby polityki 13.05.18, 21:12
            dobrze, ja jestem bardzo spolegliwa;temat specjalnie dla Ciebie: pofarbowac lysine eat.clitoristwooda czy zakryc niemieckim tupetem? Super!
            • lew_ Re: Postulowałbym, coby polityki 13.05.18, 21:29
              TRafne posumowanie::)
    • obrotowy Przepraszam, rze... :) 13.05.18, 19:26
      jusz na starcie psuje Ci wontek...

Nie da sie (zbudowac takiej (Partii)
      Wszyscy ludzie, ktorzy maja rece i nogi, troche oleju w glowie i nie maja poczucia "misji"
      - ida do biznesu.

Nikt normalny nie ma ochoty za marne grosze uzerac sie z:
      - przeciwnikami politycznymi
      - niecierpliwymi wyborcami
      - natretnymi dziennikarzynami...

Robia i lubia to tylko "fanatycy" polityczni.

A teraZ:
      popatrz na Francje i Niemcy (pisze o tych krajach, gdyz je dobrze znam)

Obecny stan ich partii politycznych - to MIZEROTA - bez osob z blaskiem i charyzma.

PS. - cos na rozweselenie:

(Bylo to jeszcze za studenckich czasow...)
      - Jade z dziewczyna tramwajem, a obok stoi jej kolezanka i... tak sobie rozmawiamy z nudow...
      W pewnym momencie tasz kolezanka sypie tej "mojej" na ucho:

- Ale to "Dobra Partia" :)
      • grzeczna_dziewczynka15 Re: Przepraszam, rze... :) 18.05.18, 23:14
        Do biznesu idą ludzie, którzy chcą robić pieniądze i którzy mają takie instrumentalne podejście do świata - jak go sprzedać. Zresztą nie wiem, co rozumiesz przez biznes - czy pracownicy korpo niższego szczebla to też biznes? Wielu z nich idzie tam z przymusu ekonomicznego, choć wolałoby robić coś innego.

Co do polityki "charyzmatycznej" - a czemu właśnie tego się ma oczekiwać od polityków? Żeby działać w interesie społeczeństwa potrzebni są ludzie nienarcystyczni i niecharyzmatyczni, którzy mają rzetelną wiedzę/doświadczenie/umiejętności (nie chodzi tylko o wykształcenie potwierdzone dyplomem). Charyzma zwykle oznacza, wymduszkę PRową.

Poza tym polityka nie musi być cyniczna. W sumie to wszyscy jesteśmy polity(cz)kami, bo działamy w sferze publicznej i ją kreujemy - codzienną praktyką, wyborami konsumenckimi, zaangażowaniem lub jego brakiem w życie wspólnoty, stylem życia. Na końcu dopiero jest udział w wyborach, bo skreślanie kratki raz na kilka lat ma mniejszy efekt niż codzienna praktyka. Ale nawet ten krzyżyk ma wpływ na nasze życie.

Brak zainteresowania polityką oznacza podtrzymywanie statusu quo.
    • stokrotka_a Re: (dobra) partia z (prawie) idealnym programem 14.05.18, 09:16
      konwalia55 napisała:

> Jak myslicie, sa jeszcze w Polsce ludzie, ktorym mogloby sie to udac? A moze je
      > szcze wiecej nawet?
      > A jaki przykladowy program moglaby miec taka (dobra) partia?

Każda partia masowa odzwierciedla jakość społeczeństwa, które tę partię tworzy. Nie sądzę więc, żeby partię, która ci się marzy można było stworzyć w RP. To utopia.

Prawe idealny program? To też utopia. Żaden program nie będzie prawie idealny dla wszystkich mieszkańców kraju. Poza tym nawet najlepszy program na papierze rozbija się zawsze o rzeczywistość.
      • konwalia55 Re: (dobra) partia z (prawie) idealnym programem 14.05.18, 20:27
        Masz racje. Marzycielka jestem, stad taki watek :-(
    • adashofman1 Re: (dobra) partia z (prawie) idealnym programem 14.05.18, 21:38
      Polityka, podobnie jak stanowiska kierownicze to nie jest sport dla mądrych i kompetentnych ludzi. To jest sport dla ludzi cwanych, cynicznych i bezwzględnych, i dzięki Bogu że tak jest - ponieważ tacy ludzie są racjonalni - posiadają instynkt samozachowawczy i kwestie trudne cedują na tych którzy się naprawdę znają, natomiast sami szukają fruktów i lubią żeby te frukty było z czego ciągnąć. Najgorsze co może trafić do polityki to idealista albo fanatyk, tacy ludzie są nieracjonalni i narcystyczni, społeczeństwo służy im do wdrożenia swoich urojeń które uważają za jedynie słuszne, natomiast rzeczywistość im umyka gdyż są zbyt zapatrzeni w siebie żeby się nią interesować. A co do programu to każda partia będzie uprawiać pewną "bieżączkę", natomiast jedno w co się powinno zainwestować przyszłościowo to edukacja - nie zgadzam się z prześmiewcami drwiącymi z "produkcji magistrów", ci magistrowie może i nie są tak wyselekcjonowani jak przed wojną, ale znają języki, mają kompetencje kulturową daleko większą niż komunistyczny robotnik i jest ich dużo, na tyle dużo że opłaca się w Polsce lokować BPO, które nie smrodzą a dają wypłaty lepsze niż huty czy kopalnie.
      • konwalia55 Re: (dobra) partia z (prawie) idealnym programem 14.05.18, 22:45
        Zeby dobrze znac jezyk nie trzeba byc magistrem. Podobnie z kompetencja kulturowa, naprawde uwazasz, ze tutaj niezbedny jest tytul magistra? ;-)
        Dobrych, naprawde dobrych magistrow (a nawet doktorow, zwlaszcza nauk niescislych) jest garstka, w porownaniu z ta masa produkowana na polskich uczelniach to... zal, jakby mlodziez powiedziala.

Ale zgadzam sie, w madra edukacje nalezy mocno inwestowac! A na poczatku przywrocic powazne matury, a nastepnie egzaminy na panstwowe uczelnie wyzsze, zrobic odsiew, przyjac garstke madrego i z otwarta glowa narybku i pracowac nad nim tak, by po ukonczeniu studiow swiat o nim uslyszal. A niektore prywatne "szkoly wyzsze" pozamykac, bo wiekszosc z nich to porazka. O!

• adashofman1 Re: (dobra) partia z (prawie) idealnym programem 14.05.18, 23:04
          Mylisz się. Jeżeli wykształcisz garstkę mistrzów a resztę zostawisz jako "masę nieuczoną", to ta garstka zwyczajnie wyemigruje bo braknie ludzi o średnich i niżej średnich kompetencjach, niezbędnych do funkcjonowania nowoczesnych przedsiębiorstw. Tytulatura to bzdura, biznes wie kto po której uczelni(a nawet kierunku na danym wydziale) do czego się nadaje, zamknięcie słabszych uczelni w imię utrzymania prestiżu przestarzałego tytułu "magistra" nie ma sensu. Mamy XXI wiek, w XXII wieku to korporacje będą wyższymi uczelniami, już teraz się do tego zabierają.
          • konwalia55 Re: (dobra) partia z (prawie) idealnym programem 15.05.18, 19:15
            Jeżeli wykształcisz garstkę mistrzów a resztę zostawisz jako "masę nieuczoną", to ta garstka zwyczajnie wyemigruje bo braknie ludzi o średnich i niżej średnich kompetencjach, niezbędnych do funkcjonowania nowoczesnych przedsiębiorstw.

Nie bardzo rozumiem, o co Ci chodzilo w tym, co powyzej.

W mojej wypowiedzi mialam na mysli m.in., to, ze dobra szanujaca sie uczelnia nie powinna wypuszczac magistrow, ktorzy tak naprawde niewiele soba reprezentuja. Naprawde, nie wszyscy musza miec wyksztalcenie wyzsze magisterskie, a jesli juz, to tytul magistra czy doktora powinien zobowiazywac do reprezentowania odpowiednio wysokiego poziomu pod kazdym wzgledem. No w koncu ma sie wyksztalcenie wyzsze uzyskane na uczelni wyzszej!

Co do korporacji i ludzi tam pracujacych - to mozna by zalozyc osobny watek - temat rzeka...

• strofakota Re: (dobra) partia z (prawie) idealnym programem 15.05.18, 07:24
          "produkowanie masy" wyzej wyksztalconych obywateli podnosi ogolna jakosc spoleczenstwa. Nie chcesz przeciesz zeby Polska na powrot stala sie ciemna masa analfabetow kierowana przez garstke pseudoarystokratow? wyksztalcenie to nie przywilej dzieci panow na wzor systemu feudalnego, do wyksztalcenia masz prawo.
          • konwalia55 Re: (dobra) partia z (prawie) idealnym programem 15.05.18, 19:16
            Jestem za prawem do ksztalcenia sie i dostepu do wiedzy dla wszystkich i na kazdym etapie edukacji (od przedszkola do szkoly/uczelni wyzszej), za pomoca biedniejszym (wyzywienie, internaty itp.), za wsparciem panstwa w edukacji mlodych zdolnych ludzi, za porzadnymi praktykami w szkolach zawodowych, za wymianami miedzynarodowymi miedzyszkolnymi (tych akurat coraz wiecej i bdb) za stypendiami naukowymi i socjalnymi dla uczacych sie, za grantami naukowymi i za wszystkim, co podniosloby range Polski na arenie ludzi wyksztalconych, ale robmy to madrze, z glowa i na powaznym, wysokim poziomie!

Oczywiscie, sa szkoly panstwowe i prywatne (najczesciej to tzw. szkoly topowe), trzymajace poziom i klase, i wyposazone w doskonalych wykladowcow z pasja, z kontaktami tu i tam, no ale to troszke za malo... Za malo takich dobrych szkol.
    • adriana_ada Re: (dobra) partia z (prawie) idealnym programem 14.05.18, 22:58
      Partie i polityka, zbliza sie lato i znow konflikt izraelsko-palestynski. Znajomy mi powiedzial, ze takimi wiadomosciami karmia, bo nie chca, zeby im sie Polacy zlatywali w okresie letnim. Przykro, nawet tam Polakow nie chca
      • strofakota Re: (dobra) partia z (prawie) idealnym programem 15.05.18, 07:18
        czyli nie wierzysz w konflikt izraelsko-palestynski? sadzisz, ze wiadomosci o rozruchach w ktrych masowo sa zabijani nieuzbrojeni ludzie to tylko propaganda majaca na celu trymac turystow z daleka? ty chora jestes.
      • stokrotka_a Re: (dobra) partia z (prawie) idealnym programem 15.05.18, 08:06
        adriana_ada napisała:

> Partie i polityka, zbliza sie lato i znow konflikt izraelsko-palestynski. Znajo
        > my mi powiedzial, ze takimi wiadomosciami karmia, bo nie chca, zeby im sie Pola
        > cy zlatywali w okresie letnim. Przykro, nawet tam Polakow nie chca

Zmień znajomego i lekarza...
    • konwalia55 a co myslicie o... 15.05.18, 19:22
      ... o tym, co powiedzial pan Petru na temat problemow finansowych (swojej jakby nie patrzac) partii, ktora wlasnie opuscil?

Mnie troche ta wypowiedzia zaskoczyl ;-)
      • grzeczna_dziewczynka15 Re: a co myslicie o... 18.05.18, 23:16
        Obrotowy pewnie go pochwali za "olej w głowie" - zachowanie godne biznesmena ;)
    • kalllka Re: (dobra) partia z (prawie) idealnym programem 19.05.18, 18:10
      No tak, dobra partia, kiedys, znaczyło
      kogos /coś/ z mocnymi cechami- określonymi odpowiednia, pozycja spoleczna materialna oraz duchowa, czyli, po prostu, możliwościami. Taka dobra partia przygotowywana była do realizacji /czegokolwiek zreszta/ przez pokolenia,tradycje i inne cechy rodzinne zwane podbudowa w wyniku której dobra partia wystawiana była do sprzedaży w czasie jej największej prosperity /kancelarie adwokackie, dobra ziemskie.. etc/
      dobrej partii , wystawionej do sprzedaży- dołączano certyfikat, instrukcje obsługi, gwarancje oraz dodatkowe bonusy /w postaci wielozadaniowości niektórych urządzeń/ no i oczywiście cenę- która to strona zakupujaca mogła negocjować, choć najczęściej nie bardzo...
      Płacąc, już to w ratach np. posagiem, lub innymi walorami /patrz miłośc/ choći zdarzały się jak w przypadku Tredowatwj i inne formy zapłaty!
      Program takiej partii, początkowo dobrej z czasem zużytej, wstukiwały zaangażowane strony w trakcie i bezterminowo-
      aż do jej zepsucia patrz wersja wokulski- lalka vol.1
      -bądź zejścia / wspomniana już S.R-trędowata.
      Bezterminowisc używania dobrej partii wpisana w gwarancje- gwarantowana była ślubem../czasem milczenia przez długie lata, a czasem wręcz odwrotnie-nie/
      Na koniec można jeszcze wspomnieć o dobrych partiach w szachach, których onegdaj więcej się rozgrywało niż tych niedobrych matując druga stronę bez jej zaszachowania ..
      Ale o tym, to już może w jakim innym, konwaliowym wątku..
      • konwalia55 to moj ostatni wpis :) 19.05.18, 23:44
        https://www.goldplants.eu/images/logo_nasiona/konwalia_wielokolorowa_logo.jpg

Nie bedzie innych watkow, Kalllko, nie bede juz zagladala na forum :) Jestesmy prawie spakowani i zbieramy sie cala nasza trojka do naszego drugiego domu, pozostalo jedynie kilka dni na ulozenie kilku waznych spraw tutaj. Matura za nami, spodziewamy sie wysokich not, wiec szkoda nam czasu na dalsze czekanie. A i chcialabym sie dobrze przygotowac i zorganizowac np. z praca, poniewaz w sierpniu urodze moje drugie dziecko :) W Stanach nie ma tak cudownych urlopow macierzynskich, jak w Polsce (chociaz akurat w Kalifornii nie jest az tak zle).

Nie bede tesknila za tym forum... tak naprawde to forum kilku osob, wokol ktorych drepcze reszta (mozecie mnie zlinczowac, prosze bardzo). Naprawde ciesze sie, ze w moim otoczeniu sa pogodni, mili ludzie, odnoszacy sie do siebie z szacunkiem i kultura, ludzie, ktorzy nie oklejaja innych swoimi frustracjami i moralizowaniem, za to wiedza co robic, by byc lepszym czlowiekiem! Naprawde dobrze, ze nie wszystkie feministki sa takie, jak te tutaj :)
        Ciesze sie tez, ze jestem jaka jestem (linczujcie po raz kolejny), z taka a nie inna wrazliwoscia, wychowaniem i spojrzeniem na swiat, w tej kolorowej sukience w kwiaty i rozwianymi wlosami, bo moze wlasnie dlatego mam tyle wspanialych, dobrych osob wokol siebie i tyle fajnych, wartosciowych rzeczy udalo nam sie razem.

Gra w szachy jest super, uczy logicznego myslenia i byla jedna z pierwszych gier, ktora pokazal mi moj tata, matematyk :) Natomiast logiczna gra karciana (brydz, rowniez nauka taty) pomogla mi finansowo przetrwac studia ;) W kazdym badz razie... dobra partia rozdania moze byc przyczynkiem sukcesu ;)

Trzymaj sie cieplo, Kalllko!

Ps. Niech pozostanie slodka tajemnica, dlaczego pojawilam sie na tym forum ;)
        • stokrotka_a Re: to moj ostatni wpis :) 21.05.18, 20:29
          konwalia55 napisała:

> Nie bedzie innych watkow, Kalllko, nie bede juz zagladala na forum :)

Zapachniało romantyczną tragedią, ale ten uśmiech na końcu zdania... Sama wiesz. :-)

> Nie bede tesknila za tym forum (...)

Ja za tobą już tęsknię. A ty nic? A gdzie miłość do bliźniego i dobre maniery? :-)

> Ps. Niech pozostanie slodka tajemnica, dlaczego pojawilam sie na tym forum ;)

Takie melodramatyczne zakończenie się szykowało, a zepsułaś wszystko tekstem z piaskownicy - gdy bawiłam się w piaskownicy ze swoimi koleżankami, to od czasu do czasu któraś rzucała: "a ja coś wiem, ale wam nie powiem!". :-)

Trzymaj się zdrowo i szczęśliwie, moja droga. :-)
        • r.snuff Re: to moj ostatni wpis :) 24.05.18, 20:56
          O, szkoda.
          Szczęścia życzę. I pozostań sobą.
    • r.snuff Nie. 24.05.18, 20:57
      n/t
    • derff Re: (dobra) partia z (prawie) idealnym programem 30.05.18, 08:41
      Bardzo lubie Twoje wątki i komentarze. Myślę, że jesteś wspaniała kobietą. Na mnie też spadają tutaj gromy ale nawet nie odpowiadam bo czasem odpowiedż nobilituje atakującego. Życie jest piękne i szkoda go marnować na docinki.No i nadchodzi lato. Hę....?
      • stokrotka_a Re: (dobra) partia z (prawie) idealnym programem 30.05.18, 18:42
        derff napisał:

> Bardzo lubie Twoje wątki i komentarze. Myślę, że jesteś wspaniała kobietą.

Spóźniłeś się z wazeliną - jej noga nigdy tu już nie postanie! ;-)
      • r.snuff Re: (dobra) partia z (prawie) idealnym programem 31.05.18, 23:51
        Otóż to. Konwalia ma dobre coś, co przyciąga. Też lubię ją czytać. Fajna laska.

W przeciwieństwie do awanturnicy, co Ci odpisała. I tego babskiego kółka wzajemnej adoracji.
        Nikt za nimi nie zatęskni.
        Pzdr.
        • stokrotka_a Re: (dobra) partia z (prawie) idealnym programem 01.06.18, 08:00
          r.snuff napisał:

> Otóż to. Konwalia ma dobre coś, co przyciąga. Też lubię ją czytać. Fajna laska.

To oczywiste, że ultrakobieca kobieta, która uważa, że dane o dyskryminacji kobiet są fałszywe ma wzięcię u facetów, szczególnie u seksistów i mizoginów.

> W przeciwieństwie do awanturnicy, co Ci odpisała. I tego babskiego kółka wzajem
          > nej adoracji.

Kobiety, które nie zgadzają się na odgrywanie roli męskiego podnóżka, nie cieszą się sympatią seksistów.

> Nikt za nimi nie zatęskni.

Wypowiadzasz się za wszystkich? "Podziwiam"! ;-)
          • r.snuff Re: (dobra) partia z (prawie) idealnym programem 01.06.18, 12:08
            Lubię czytać Konwalię, ma coś do powiedzenia. Pisze sympatycznie. Nie jątrzy.
            Przy okazji wydaje się być super laską.

Ty zupełnie nie. Dorabianie ideologii ci nie pomoże.
            Koleżankom również.
            • znana.jako.ggigus Re: (dobra) partia z (prawie) idealnym programem 01.06.18, 12:14
              Oooh, ale zabolalo.
              nie jestem superlaska i nie jestem fajna.

r.snuff napisał:
              > Przy okazji wydaje się być super laską.
              >
              • r.snuff Re: (dobra) partia z (prawie) idealnym programem 01.06.18, 15:19
                Nie wysilaj się.
                • znana.jako.ggigus Re: (dobra) partia z (prawie) idealnym programem 01.06.18, 23:36
                  ależ skąd, no zabolało aż do krwi

r.snuff napisał:

> Nie wysilaj się.
                  • r.snuff Re: (dobra) partia z (prawie) idealnym programem 02.06.18, 00:31
                    To niedobrze.
                    Ranić nikogo nie planowałem.
            • stokrotka_a Re: (dobra) partia z (prawie) idealnym programem 01.06.18, 13:01
              r.snuff napisał:

> Lubię czytać Konwalię, ma coś do powiedzenia. Pisze sympatycznie. Nie jątrzy.

Oprócz egocentrycznych tekstów niewiele ma do powiedzenia.

> Przy okazji wydaje się być super laską.

To tylko twoja wyobraźnia - nie podniecaj się. :-)

> Ty zupełnie nie.

Cieszę się, że dla ciebie nie. Nie jestem zainteresowana facetami.

> Dorabianie ideologii ci nie pomoże.
              > Koleżankom również.

Tobie też nie pomoże - jesteś jak otwarta księga. :-)
              • r.snuff Re: (dobra) partia z (prawie) idealnym programem 01.06.18, 15:13
                Twój poziom dyskusji podsumowali inni.
                Nie będę się powtarzał.
                • stokrotka_a Re: (dobra) partia z (prawie) idealnym programem 01.06.18, 18:07
                  Inni to znaczy ty pod innymi nickami...
                  • obrotowy [...] 01.06.18, 20:23
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • r.snuff Re: (dobra) partia z (prawie) idealnym programem 01.06.18, 21:53
                    Nie brnij.
                    Wrabianie w wielo-nicki też ci nie pomoże.
                    Serio.
                    • stokrotka_a Re: (dobra) partia z (prawie) idealnym programem 01.06.18, 22:00
                      r.snuff napisał:

> Nie brnij.
                      > Wrabianie w wielo-nicki też ci nie pomoże.
                      > Serio.

A tobie nie pomoże ani wazelina, ani erystyka. Możesz sobie tylko fajne laski wyobrażać. :-)
                      • r.snuff Re: (dobra) partia z (prawie) idealnym programem 01.06.18, 22:29
                        Fajnych lasek pół świata.
                        Jedna z nich jest moją młodą żoną.
                        Wyjątkowo piękna Australijka.

Masz ślepe kule. W nic nie trafiasz.
                        Błądzisz. Od samego początku.
                        Nie wiem po co.

• j-k [...] 01.06.18, 23:35
                          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                          • r.snuff Re: ale ja viem... 02.06.18, 00:37
                            LGBT. Ich wybory, ich życie.
                            Nic mi do tego.
                            Podobnie jak nikomu nic do tego, kogo z forum lubię.
                            A Konwalię lubię. Całkiem bardzo.
                            Żadne pseudo wysiłki tego nie zmienią.
                            Temat zamknięty.
                            • stokrotka_a Re: ale ja viem... 02.06.18, 14:28
                              r.snuff napisał:

> A Konwalię lubię. Całkiem bardzo.
                              > Żadne pseudo wysiłki tego nie zmienią.

Przecież ja w ogóle tego nie neguję. Ja tylko radzę ci, żebyś nie podniecał się tak swoimi wyobrażeniami. :-)

> Temat zamknięty.

Jak szlus to szlus.
                      • obrotowy no to chyba podobnie jak ty, co, Krotka ?? 02.06.18, 17:44
                        stokrotka_a napisała:
                        Możesz sobie tylko fajne laski wyobrażać. :-)

no to chyba podobnie jak ty, co ?
                        - sama pisalas, ze tez lubisz fajne laski
                        zatem w czym problem ?
    • minniemouse Re: (dobra) partia z (prawie) idealnym programem 02.06.18, 00:57
      W Polsce to nie wiem, ale moze w USA bedzie jak prezydentem zostanie Oprah ;)
      to wezmiemy z niej przyklad i zalozymy taka partie. my - kobiety. i bedzie lepiej ;)

Minnie
      • klendia Re: (dobra) partia z (prawie) idealnym programem 02.06.18, 16:26
        Prędzej Bill Cosby zostanie prezydentem niż Oprah. LOL
        • minniemouse Re: (dobra) partia z (prawie) idealnym programem 02.06.18, 21:37
          On juz nie bo prawie siedzi ale moze Tomowi Cruise'owi sie uda ... czemu nie. scjenotolodzy to wszystko moga.
          nawet z dachu na dach skakac.

Minnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka