IP: *.waw.pl / *.waw-kor.leased-e.ids.pl 09.11.04, 15:41
stosunek na 2 dni przed okresem - mozna zajsc w ciaze?
Obserwuj wątek
    • pierozek_monika Re: okres 09.11.04, 15:44
      nie można
    • reniatoja Re: okres 09.11.04, 15:44
      Nie, tak ze sie wyluzuj :)
      • kopov czy chodzi o okres łowiecki czy ochronny? nt 09.11.04, 15:46

• niedzwiedzica_sousie Re: czy chodzi o okres łowiecki czy ochronny? nt 09.11.04, 15:50
          może o okresowy układ pierwiastków?
          • kopov Re: czy chodzi o okres łowiecki czy ochronny? nt 09.11.04, 15:52
            albo semestr zwany też okresem?:)
            jakich qrD znowu perdwiastków?;)
            • niedzwiedzica_sousie nie wiesz?? 09.11.04, 15:54
              to są takie kwiatki co pierwsze spod śniegu wychodzą
              • kopov Re: nie wiesz?? 09.11.04, 15:58
                okresowo znaczy? co tydzień?:)
                • bzz_bzz Re: nie wiesz?? 09.11.04, 16:05
                  Kopov, możesz zdradzić swój wiek? Wydajesz dojrzały jak na 12 lat (domyślam
                  się, że podpis jest już bardzo stary?)...
                  • kopov Re: nie wiesz?? 09.11.04, 16:09
                    no było już o tym, 01.XI. było skończyłem 13 ale nie chce mi się zmieniac
                    sygnaturki:(
                    • bzz_bzz Re: nie wiesz?? 09.11.04, 16:26
                      Wee... To nie napiszesz?...
                      • kopov Re: nie wiesz?? 09.11.04, 16:28
                        dlaczego nie wierzysz?:)
                        • bzz_bzz Re: nie wiesz?? 10.11.04, 10:07
                          Mam siostrę w wieku 12 lat i brata w wieku 10. Przede wszystkim robiłbyś masę
                          błędów ortograficznych i stylistycznych, a poza tym nie widziałam jeszcze tak
                          wyszczekanego (wbrew pozorom w pozytywnym znaczeniu tego słowa :)) 12-latka :)
                          Pozdrawiam :)
                          • kopov Re: nie wiesz?? 10.11.04, 11:12
                            ja jestem ten co wygrał zeszłoroczną edycję dzieciaków z klasą w TVN, ten w
                            okularkach:)
            • six_a Re: czy chodzi o okres łowiecki czy ochronny? nt 09.11.04, 19:22
              pierwiastką to ona będzie, jak takie durne pytania będzie zadawać, zamiast
              kupić se gume w kiosku (nie do skakania :))))
              • kopov Re: czy chodzi o okres łowiecki czy ochronny? nt 09.11.04, 19:25
                a pierwgwiastką z nieba?:)
                • six_a Re: czy chodzi o okres łowiecki czy ochronny? nt 09.11.04, 19:35
                  jak zajdzie w Wigilię, ale to musiałby jej się Santa przez komin spuścić ;)))
                  • kopov Re: czy chodzi o okres łowiecki czy ochronny? nt 09.11.04, 19:40
                    do skarpety albo rajstop(przezklapę)
                    • six_a Re: czy chodzi o okres łowiecki czy ochronny? nt 09.11.04, 19:46
                      w skarpecie to by się zwarzyć mogły (blee), więc do rajstop! widziałam kiedyś
                      takie specjalne, które akurat nie miały klapy tam, gdzie do pierwiastkowania
                      nie byłaby potrzebna.
                      • kopov Re: czy chodzi o okres łowiecki czy ochronny? nt 09.11.04, 19:49
                        a gdzie TY chodzisz oglądać takie rajstopy????????
                        wstyd
                        sory pilka czeka musze spadać,:(
                        • six_a Re: czy chodzi o okres łowiecki czy ochronny? nt 09.11.04, 19:52
                          :) jak będziesz miał 14 lat, to Cipowiem ;)))))
          • Gość: ?????? Re: czy chodzi o okres łowiecki czy ochronny? nt IP: *.waw.pl / *.waw-kor.leased-e.ids.pl 09.11.04, 15:53
            nie - chodzilo mi o okres funkcji sinushiperbolicznej
            • kopov Re: czy chodzi o okres łowiecki czy ochronny? nt 09.11.04, 16:00
              to mozna, niestety:(
          • Gość: nutka Wiem! Chodzi o okres rozliczeniowy! :) nt IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 10.11.04, 09:11
      • Gość: ines Re: okres IP: *.acn.waw.pl 09.11.04, 15:46
        heh..nie powinno sie to zdazyc..ale ginekolog mi pwoiedzial ze jednak zawsze
        mozna zajsc!kilka jej klijentek zaszlo nawet po stusunku w czasie okresu!!bylam
        w szoku!a jednak plemniki wytrzymuja:)a jesli kobiecie cos sie tam przesunie to
        zalatwione:)zawsze masz zabezbieczenie:)pozdarwiam
        • reniatoja Re: okres 09.11.04, 15:48
          A widzisz! Po stosunku w czasie okresu mogło zajsc kilka jej klientek. Ale
          zapewniam Cie, ze zadna nie zaszla po stosunku dokonanym dwa dni przed okresem.
          To jest po prostu niemozliwe.
          • bzz_bzz Re: okres 09.11.04, 15:54
            Żona mojego znajomego zaszła właśnie dzień przed okresem. Oboje zrobili wielkie
            oczy - 10 letnie doświadczenie zawiodło - coś się przestawiło i masz! :)
        • bzz_bzz Re: okres 09.11.04, 15:51
          Eee - no jasne że można! Zależy od cyklu menstruacyjnego - ja mam owulację
          właśnie podczas okresu... W sumie to dobrze, ale jeżeli czasem nastąpi ona
          wcześniej, jest możliwość zajścia na dzień lub dwa przed miesiączką, która
          dotyczy poprzedniej owulacji... Radzę uważać, poradzić się ginekologa - jeżeli
          jest nim z powołania, na pewno Cię nie spławi, ale z drugiej strony wiesz, że
          nie ma 100-procentowych metod. Zwłaszcza naturalnych...
          • niedzwiedzica_sousie Re: okres 09.11.04, 15:53
            czyli co? masz cykl 14 dniowy???????????
            • bzz_bzz Re: okres 09.11.04, 15:54
              21
          • Gość: sisi Re: okres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 15:55
            A o dwukrotnej owulacji w trakcie jednego cyklu to panie nie słyszały? Szansa
            mała, ale wykluczyć na 100% nie można.
    • Gość: kati Re: okres IP: *.devs.futuro.pl 09.11.04, 15:54
      Ja zaszłam 26dc, a cykle mam 28dniowe.
      • reniatoja Re: okres 09.11.04, 16:12
        No to ja wymiękam, jeśli to prawda, co piszecie... Cofam wszsytko co tu
        napisalam.
        • Gość: wiruska Re: okres IP: *.chelm.gda.pl / *.futuro.pl 09.11.04, 16:34
          to jakieś dziwne jest to co piszecie, no bo jak to możliwe?

Owulacja trwa, wg mojej wiedzy, 24h. I jest w połowie cyklu.
          • cycolinka Re: okres 09.11.04, 16:45
            komorka jajowa jest zdolna do zaplodnienia od 6 do 12 godzin to plemniki moga
            zyc w pochwie nawet do 5 dni
            • Gość: Ups Re: okres IP: *.aster.pl 09.11.04, 16:50
              Są cykle bezowulacyjne, a są i wieloowulacyjne.
              Najlepiej w ogóle zrezygnować i już, bez strachu :P
              • Gość: wiruska Re: okres IP: *.chelm.gda.pl / *.futuro.pl 09.11.04, 17:06
                W takim razie ja juz nic nie rozumiem. W jakim dniu cyklu mozna zajśc w ciąze?

Co to są cykle wieloowulacyjne?
                • bzz_bzz Re: okres 09.11.04, 17:14
                  Nie ma możliwości określenia takiego dnia. Tak regularnie masz okres? Co do
                  dnia?
                  • bzz_bzz Re: okres 09.11.04, 17:15
                    A - i zwróć uwagę na wypowiedź cycolinki :)
                    • Gość: V Re: okres IP: *.eranet.pl 10.11.04, 12:17
                      Człowiek to nie maszyna i czasami są odstępstwa od reguły.
                      No i dla ścisłości zapłodnienie odbywa się w jajowodzie i tam plemniki
                      (ewentualnie zapłodniona komórka jajowa) może sobie przetrwać okres.
                      Wahnięcie progesteronu po zapłodnieniu powodujące okres nie jest niczym
                      wyjątkowym. Inna sprawa, że przy takim wahnięciu 60% potencjalnych ciąż leci,
                      ale nie wszystkie.
                      Pozdrawiam.
    • george.sand Re: okres 09.11.04, 19:33
      pewnie, że można
      zależy od dłgości cyklu
    • Gość: Saskia Re: okres IP: *.olsztyn.mm.pl 09.11.04, 20:50
      Jak można zajść dwa dni przed okresem? To elementarne, drogi Watsonie. Po
      pierwsze, zajść można w okolicach owulacji (u wielu kobiet jajeczko jest gotowe
      do zapłodnienia zaledwie kilka - kilkanaście godzin, no, dołóżmy jeszcze parę
      dni na przeżycie plemników, to załóżmy, że seks kilka dni przed owulacją i w
      trakcie jest "ciążogenny"). Ale skąd wiemy, że mamy owulację? To już inna
      bajka, można to sobie wyznaczyć metodami obserwacyjnymi, badając poziom
      hormonów czy robiąc USG, metoda nieistotna, bo większość kobiet i tak nie wie,
      kiedy to jest. Trzymają się obiegowego poglądu, że owulacja jest w połowie
      cyklu (te bardziej "świadome" najwyżej wiedzą dodatkowo, że 14 dni przed
      okresem). I tyle tej wiedzy.
      Potem ktoś zachodzi w ciążę "dwa dni przed okresem" i następuje gigantyczne
      zaskoczenie. Ale drogi Watsonie, czy pomyślałeś o tym, że skoro ona zaszła, to
      okresu (najczęściej) nie miała, skąd zatem wie, że to było "dwa dni przed"? Ano
      obliczyła sobie, że skoro zwykle miała cykl 29 dniowy, to jeśli poczęła sobie w
      27 dniu, to była "dwa dni przed". Tyle, że nie pomyślała, że tym razem jej cykl
      miał przypadkowo np. 40 dni, że owulację ma (zwykle) 12 dni przed miesiączką
      (druga faza cyklu zwana lutealną jest bardziej stabilna pod względem długości,
      bo z pierwszą bywa rozmaicie i w tym przypadku mogła się akurat wydłużyć). I
      tak się rodzi legenda...
      • Gość: hanka Re: okres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 10:09
        no ciekawawe co se tak piszecie tu...jedno mnie zastanawia-czemu tak strasznie
        uparcie piszecie,że 2 dni przed miesiączką nie można zajść w ciąże??nie będe z
        nikim się o to spierac bo nie ma sensu,ale napisze tylko,że jaknajbardziej może
        sie zdarzyć ,że któraś właśnie zajdzie ...!!
    • Gość: paula Re: okres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 10:18
      Nie chce Cie martwić, ale w mojej rodzinie jest przypadek kidy kobieta zaszła w
      ciąże wlaśnie w 2 dni przed okresem - nigdy nie mozna mieć 100% pewnosci!!
    • kohinor Re: okres 10.11.04, 11:16
      w ciaze zawsze mozna. Nawet PODCZAS okresu.
      Ale porazajace jest to, ze sie pieprzysz z facetami a nie znasz cyklu plodnosci
      i nieplodnosci swojego organizmu. Rany, zeby facet wiedzial, ze szanse na
      zaplodnienie sa nikle, a TY NIE, jest zalosne.
      Wezze dziewczynko lepiej sie poducz o swoim organizmie, zamiast przysparzac
      zmartwien sobie i facetowi.
      Acha - a slyszalas o czyms takim jak srodki antykoncepcyjne?
      :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka