Dodaj do ulubionych

GRAND RESORT**** - Kreta - Hersonissos

21.01.06, 12:12
cytat:
Autor: ankul1
Data: 13.06.05, 09:05

goraco polecam Grand Resort w Chersonissos, 4 gwiazdki ale bez all inclusive.
Gwarantuje ze bedziesz baaardzo zadowolona. i serio niepolecam all inclusive na
krecie. nie warto, jakby co, pytaj, ja wlasnie wrocilem z krety. baaaaajer,
chcialem prosic o azyl, ale sie nie dalo
Obserwuj wątek
    • grecja-hotele Re: GRAND RESORT**** - Kreta - Hersonissos 21.01.06, 12:14
      cytat:
      Autor: grecja-hotele
      Data: 18.01.06, 21:00

Jade w czerwcu do Hotelu Grand Resort w Hersonnissos i może ktoś mi coś
      szeżej coś powie o tym hotelu , plaży i tej miejscowości.
      zgóry dziękuję
      • neronka Re: GRAND RESORT**** - Kreta - Hersonissos 21.01.06, 12:16

cytat:
        ania_gm1 21.01.06, 00:32

Ja jeszcze nie dokonałam ostatecznego wyboru, ale prawdopodobnie też do Grand
        Resort i też w czerwcu,

Znalazłam stronę tego hotelu www.grandresort.gr - tam jest duzo fotek i opisy
        po niem./ang.
        Wyglada wszysko ok,
        mam jednak pare szczegółowych pytań - jakby ktoś juz tam był i wiedział bardzo
        proszę o szybkie info, bo chcę rezerwować do 31.01.06 :)
        1) żałuje że nie ma opcji all inclusive, a są do wyboru 2 albo 3 posiłki - co
        wybrać?, czy napoje do posiłków są płatne, czy nie - w której opcji? (woda min.
        kawa itp.), czy sa jakies deserki? w ramach 3 posiłków? np. kawa i ciasto po
        obiedzie?
        2) gdzie najtaniej i najbliżej pożyczyć samochód?
        3) jak są rozlokowane pokoje? - lepiej wziąć od morza czy od basenu? (chodzi mi
        głównie o ewentualny hałas imprezujacych do rana)
        4) czy nie ma walk o leżaki przy basenie? :) o których sie naczytałam przy
        okazji opisów innych hoteli?

pozdr.
        Ania
        • dziaddek Re: Grand Resort**** - Kreta - Hersonissos 24.02.06, 11:18
          Witam.
          Byłem na Krecie w Hotelu Grand Resort w 2004 z biurem Scanholiday. Gorąco
          polecam. Hotel położony na wzgórzu składa sie budynku głownego i bulguarów
          poprzeplatany kilkoma basenami, moim zdaniej najłdnieszy jest ten najwyżej z
          barkiem i pieknym widokiem na morze. Pokoje czyste, klima, TV, lodówka. W
          drugim tygodniu pobytu (przełam sierpnia i września) zadomowiły nam sie
          mrówiki, które przywędorowały z zewnątrz. Wyżywienie bardzo dobre i wierzcie mi
          nie do przejedzenia. Obsługa w restauracji bardzo miła, pokoje są sprzątane
          codziennie, ale po pierwszym sprzątniu dostaliśmy troche podniszczone ręczniki,
          po przekazaniu sprzątace 5Euro napiwku do końca pobytu było wszystko super.
          Brak animacji polskich rezydentów, ale to nie przeszkadza.
          Bardzo mile wspominamy z żona program wieczorny przygotowywany przez animatorów
          w hotelowym amfietrze.
          Plaża to problem najbiższa plaża po przejciu przez ulicę należy do Hotelu, nie
          pamietam juz nazwy jest mała a za 2Xleżaki + parasol dla gości z innych hoteli
          żądali 30EURO. Proponuję pozyczenie samochodu ja wziąłem Citrona C3 z 155EURO
          za 10dni (dużo sie targowałem) i korzystanie z pięknej plaży w Mali. prosze
          uważać na radarowców ja zapłaciłem mandat za przekroczenie prędkości. Sam
          płatności to już inna historia, madatu nie płacimy u policjanta tylko w
          Urzędzie skarbowy, a w nim nie byłem sam tylko kolejka na dwa piętra, więc
          później jeździłem zgodnie ze znakami, bo za którymś krzamiem mógł się czaic
          polcjant z suszarką. Kuriozum miejscowi jeżdzą jak wariaci.
          Można oczywiście korzystać z komunikacji lokalnej ale my preferujemy własny
          środek transpotu.
          Hotel połozony jest 3km od Hersonissos więc na zakupy raczej nie wybierałbym
          się spacerkiem.( ruchliwa droga) a w okolicy tylko lokale sklepy Markety z
          podstwowymi produkatmi "turystycznymi" w zawrotnych cenach. W prawdziwym
          supermarkecie wszystko 30% tańsze.
          Sam wyspa mi osobiście się nie podobała, wielka góra z miejcowościami na
          brzegiem morza, ale to moja opinia. Są oczywiście urokliwe miejscowości w
          górach ale poza obserwowaniem sennego zycia Greków nic nie ma.
          Porównuje Krete do Rodos gdzie krajobraz jest bardziej urozmaicony i oczywiście
          jest mniejsza 30 min jazdy i jestem na drugiej stronie wyspy a Kreta to nie
          takie hop.
          Wybraliśmy się w niedzielę na plaże którą polecała rezydentka, gdzie znajduje
          się gaj palmowy około 150km w jedną stronę krętymi drogami, a postanowiłem
          wrócić drugą stroną wyspy przeciąc wyspę w poprzego na wysokości Hersonissos
          to jak eskapada ekstremalna, góry noc serpentyny wąska droga, za drzwiam
          przepaść, żona chciała aby na drugi dzien zwrócił auto bo ona nie chce jeździć
          takimi drogami.
          Jeśli chodzi o wycieczki fakultatyne z biura nie korzytaliśmy z nich,
          pojechaliśmmy autem do Konossos i muzeum w Heraklionie w dzien w którym
          wycieczki mają polskie grupy i poprostu dołączyliśmy się do takiej grupy
          oczywiście płacąc sami za wejściówki( dużo taniej niż z biurem).
          Reasumują co do zapytania o hotel to gorąco polecam.
          Jeśli kotoś chce się dowiedzieć więcej proszę o kontakt:
          mroz@hot.pl

Pozdrawiam
          Mariusz
          • neronka Re: Grand Resort**** - Kreta - Hersonissos 24.02.06, 13:24
            Wklejam wasze wpisy z innego wątku o tym hotelu i bardzo proszę o nie kopiowanie
            wątków dotyczących tego samego hotelu:

- • Grand Hotel Resort - Chersonissos
            ania_gm1 24.01.06, 22:46 + odpowiedz

Czy ktoś kto był w tym hotelu może podać info., w którym miejscu w kompleksie
            miał zakwaterowanie?
            Jest zlokalizowany na dużej powierzchni, gdzie próbować rezerwować najlepiej,
            aby był spokój? (Chcę się skusić na opcję z widokiem na morze)

I jeszcze jedno pytanie - napoje do obiadokolacji - wszędzie mowa o wodzie,
            piwie, winie, czy np. herbata/kawa do kolacji tez jest płatna, ile?
            Ania

• Re: Grand Hotel Resort - Chersonissos
            el_ferano 27.01.06, 22:11 + odpowiedz

Aniu. W czerwcu wybieram się do grand resort z mężem i córką . Czy może
            dowiedziałaś się czegoś nowego o tym hotelu? Ja już zgłupiałam, gdyż nie ma
            zbyt wielu informacji na polskich stronach. Będę wdzięczna za inf. Pozdrawiam

ania_gm1 29.01.06, 18:48 + odpowiedz

Nie wiem czy znalazłaś ich strone - jeśli nie to zobacz www.grandhotel.gr,
            Dużo opinii znalazłam w końcu na stronach biur niemieckich, u nas mało jak
            wiesz.
            Generalnie na chyba ponad sto wczasowiczów z Niemiec ok 95% poleca ten hotel,
            więc myślę że będzie oki
            Ja już zarezerwowałam - tydzień od 17.06 :)
            pozdro
            Ania

el_ferano 30.01.06, 11:48 + odpowiedz

Aniu. To pewnie się spotkamy. Ja jadę 24/06 na 2 tyg. Do zobaczenia na miejscu:)
            • jacek1f świeże wrażenia: 12.07.06, 14:51
              Re: i tu zapraszam koniecznie, podziel sie: IP: *.havo.pl
              Gość: el_ferano 12.07.06, 14:38 + odpowiedz

Na Krecie spędziam 2 cudowne niezapomniane tygodnie.Przed wyjazdem próbowałam
              poszperać na forum i dowiedzieć się czegoś na temat tego hotelu. Nie było tego
              zbyt wiele, ale wszelkie "wyszperane" przeze mnie opinie były bardzo pozytywne
              zarówno na stronkach polskich jak i anglojęzycznych. Ale wiadomo każdy ma inne
              wymagania i czego innego oczekuje. Ten hotel spełnił moje oczekiwania w 100%.
              Hotel jest rewelacyjny. Nie mam zadnych zastrzezeń. Wszystko było dopięte na
              ostatni guzik . W hotelu bardzo czysto, pościel i ręczniki wymieniane
              codziennie. Obsługa hotelowa przemiła,jedzonko pycha, róznorodne i duży
              wybór.Pełna kultura na każdym kroku. Miałam okazję zwiedzić inne hotele w
              poblizu.np. . Arminda 4* , Royal Belvedere4* i napiszę tylko tyle, Grand Resort
              w pełni zasługuje na 4**** (Greckie oczywiście), tamtym pozostaym dałabym mocno
              naciągane 3***. Gdybym miała ponownie kiedyś wrócić na wschodnią część wyspy
              bez zastanowienia wybrałabym ponownie Grand Hotel Holiday Resort ( bo tak
              właśnie brzmi pełna nazwa). Pozdrawiam serdecznie i w razie pytan piszcie:)
    • hanahan Re: GRAND RESORT**** - Kreta - Hersonissos 16.07.06, 11:37
      Jestem pod DUŻUM wrażeniem tego hotelu. Czysto ładnie obsługa przemiła
      zwłaszcza Gorgios. Nie trzeba walczyć o leżaki bo jest ich dostatecznie dużo.
      Gorąco polecam ten hotel jak pojadę w tą część Krety to tylko tam :-)
      • neronka Re: GRAND RESORT**** - Kreta - Hersonissos 28.07.06, 11:56
        cytat:

-
        Witaj. Hotel znajduje sie miedzy Stalidą a Hersonissos ( mniej wiecej taka sama
        odległość około 2 km). Przy hotelu znajduje się przystanek , takze z dojazdem
        do Stalidy czy też Hersonissos ma żadnego problemu ( bilet jak dobrze pamiętam
        1,3e) . Hotel jest bardzo ładny,zadbany, pokoje ładne , czyste , tv , lodówka,
        sejf ( za opłatą chyba 25 e za tydzień, ale nie jestm pewna ). W łazienkach
        czysto , codzienne wymieniana pościel , i ręczniki . Jesli chodzi o dzieci , w
        Grand są 3 baseny + btrodzik dla maluchów( w tym 1 z 2 zjeżdzalniami) Ja byłam
        z 6 letnim brzdącem i tak naprawdę to tylko kilka razy korzystałam z basenu dla
        dzieci ( na ogół przebywalismy przy basenie gdzie odbywały sie animacje ). W
        hotelu jest świetny mini club z fantastyczną międzynarodową ekipą animatorów (
        bez problemu można było na kilka godz dziennie zostawić pod ich opieką swoje
        pociechy) Jesli chodzi o plażę, to hotel nie ma swojej plaży i korzysta się z
        plaży razem z gośćmi z hotelu Nana Beach ( Grand i Nana dzieli tylko wąska
        ulica ) Plaża jest taka sobie i przyznam ,że nie korzystałam z niej, gdyż na
        plażę jezdziliśmy do Malii,( kilka przystanków dalej) tam plaża jest
        rewelacyjna i gorąco ją polecam. Reasumując hotel jest super, nie mam żadnych
        zastrzezeń tak samo zresztą jak i niewielka grupa Polaków ( około 15) którzy w
        tym czasie przebywali w Gradzie. Wszyscy wyjechali bardzo zadowoleni.Gdybyś
        miała pytania pisz chętnie pomogę . tu masz wiecej inf. na ten temat

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=21755&w=35369832
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=36574979&a=36806153
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=36574979&a=36574979a>

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka