kev1 12.11.04, 18:17 Co myslicie o osobach bez matury ?Czy w tych czasach pozatym ze warto(co oczywiste) to NIE WYPADA jej nie mieć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
z.grabowski Re: wypada 19.01.05, 17:36 I Ty też możesz zdać maturę bez żadnego stresu! Kliknij tutaj żeby poznać rady doświadczonego psychologa i trenera: e-rozwiazania.webpark.pl/art/matura.htm Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: Brak matury? 12.11.04, 18:28 zamiast matury po liceum ekternistycznym, zamiast studiów w prywatnej bylejakiej szkółce (poza wyjątkami bardzo dobrych ośrodków), wolałabym autentycznie być rzemieślnikiem produkującym parasole, artystą tworzącym grafiki węglem, sprzedawcą w specjalistycznym sklepie i czy rzeźnikom, krawcom, szewcom, rolnikom nie wypada? Spróbujcie żyć bez rzeźników, krawców, szewców i rolników Odpowiedz Link Zgłoś
estrellabonita Re: Brak matury? 13.11.04, 11:34 Pewnie, ze wypada :) Nigdy sie nie zastanawialam szczerze mowiac jast mi to obojetne czy ktos ja ma czy nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
miang Re: Brak matury? 13.11.04, 11:58 według mnie raczej nie wypada majac maturę nie znać ortografii, gramatyki, podstaw matematyki, a niestety często osoby nawet po studiach nie krepując się wysyłają bełkotliwe służbowe! maile Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: Brak matury? IP: *.toya.net.pl 19.01.05, 18:14 Jakies takie mam przeczucie,ze matura 20 lat temu ciut wiecej znaczyla i odrobine wyzej postawiona byla poprzeczka.Myle sie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Brak matury? IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 19.01.05, 18:19 Zależy w jakim kontekście ale : 1. Mój szwagier uzupełnił maturę, po ślubie z moją siostrą, bo ona miała skończone studia. Chyba miał dość głupich uśmieszków 2. Matura przyda Ci się prędzej czy później. Nawet jak prowadzisz własną działalność i masz qpę kasy to nie wiadomo jak będzie jutro a nie wiadomo bo : a) działalnośc może Ci się rozrosnąć i możesz zatrudnić 100 pracowników. Kiedyś pracowałam u takiego pana co miał skończoną podstawówkę. Mimo wszystko robiliśmy złośliwe uwagi na ten temat za jego plecami. b) możesz popaść w finansowe tarapaty a wtedy przy 20% bezrobociu masz marne szanse. 3. Każdy, kto się dowie, że nie masz matury będzie się zastanawiał dlaczego jej nie masz. I albo zapyta się Ciebie wprost albo sam sobie znajdzie wytłumaczenie, niekoniecznie zgodne z prawdą. To tyle Odpowiedz Link Zgłoś