beata.marcinkiewicz 24.03.05, 13:18 Czym się różnią nowe soczewki Ciba Vision (o2optix) od poprzednich miesiecznych - Focus Visitint? Widziałam reklamę i ciekawa jestem jak to wpraktyce wygląda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lena_zet Re: Ciba Vision o2optix? 24.03.05, 13:19 no normalnie, te pierwsze trza było sobie wszyć w oko, te nowsze natomiast to wystarczy pinezką przypiąć. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_michalak Re: Ciba Vision o2optix? 24.03.05, 13:57 Różnią się materiałem - Focus są hydrożelowe a O2Optix - silikonowo-hydorżelowe i przepuszczalnością tlenu. W praktyce - O2Optix można dłużej nosić bez niebezpieczeństwa dla oka. Odpowiedz Link Zgłoś
kamiluszek Re: Ciba Vision o2optix? 24.03.05, 14:11 Materiał w O2optix podobno mniej osadów przyjmuje i to tez wpływa na jakosć noszenia - mniej podraznien, poza tym oko lepiej jest nawilzone i nie trzeba stosowac kropel nawilzajacych. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_julia Re: Ciba Vision o2optix? 25.03.05, 11:02 Soczewki O2optix tak jak wyzej napisaliscie są zrobione z nowych materiałów, przepuszczających tlen dzięki czemu jest male ryzyko podraznienia oka. Wiekszość soczewek kontaktowych ma dużo mniejsza przepuszczalność tlenu , dlatego wieczorami możemy odczuwac dyskomfort. W przypadku O2optix nie ma tego dyskomfortu wieczorami,poza tym duża przepuszczalność tlenu daje możliwośc noszenia tych soczewek równiez w nocy. Oczywiście nie wolno zbyt często pozostawiac ich na noc, ale od czasu do czasu - w wyjatkowych sytuacjach można sprobowac :) O2optix jako pierwsze soczewki sprawdziły się w pomieszczeniu z klimatyzacja, wczesniej czesto głowa mi pekała:/ Odpowiedz Link Zgłoś
truskawka75 Re: Ciba Vision o2optix? 25.03.05, 11:04 Czy Beata Marcinkiewicz to pracownik działu PR firmy optycznej? Bo to już naprawdę przesada... Odpowiedz Link Zgłoś