Dodaj do ulubionych

antykoncepcja evra

31.03.05, 17:56
mam takie może głupie pytanie , chodzi mi o to że zaczełam nową metade
antykoncepcyjną a mianowicie plasterki (evra) , przykleiłam dopiero pierwszy
ale jest coś co mnie niepokoi - nie wiem co to znaczy że plaster częściowo
sie odkleił ? nie wiem czy chodzi tu o brzeszki plastra , czy o caly jego róg
lub brzeg , czy tez o jakie kolwiek odbieganie od cieła (np. zagięcia ).
jesli jest ktoś w stanie odpowiedzieć na moją wątpliwość to bardzo bym
prosiła (ale błagam bądźcie poważni w swoich wypowiedziach) . dzieki
wielkie ...
Obserwuj wątek
    • bzz_bzz Re: antykoncepcja evra 31.03.05, 18:07
      Ja jestem w stanie. Stosowałam Evre przez 3 miesiące. I teraz mam przerwę, bo
      zaszłam... Bardzo nie polecam.
      • kamka33 Re: antykoncepcja evra 31.03.05, 18:13
        oj ... to mnie wystraszyłaś !!! czy to znaczy że ta metoda sie nie sprawdza ,
        na zasadzie takiej że nigdy nie wiadomo co oznacza - ODKLEIŁ SIĘ CZĘŚCIOWO :
        (((((((
        • bzz_bzz Re: antykoncepcja evra 31.03.05, 18:19
          No. Ja się przerzucam na tabletki + guma. Niecierpię tego lateksu, ale co
          zrobić? przecie se nie zaszyję?...
          • bzz_bzz Re: antykoncepcja evra 31.03.05, 18:19
            (A na tabletki - bo tańsze.)
            • kamka33 Re: antykoncepcja evra 31.03.05, 18:20
              nie rozumiem , po co i jedno i drugie ... na raz?
              • bzz_bzz Re: antykoncepcja evra 31.03.05, 18:30
                Bo tabletki są tak skuteczne jak plastry (dwa razy są, a raz nie), a guma
                zawsze może pęc (chociaż mnie się jeszcze nie zdarzyło).
                • kamka33 Re: antykoncepcja evra 31.03.05, 18:37
                  no tu sie z tobą nie zgodze niestety , używałam tabletek przez 3 lata(zrobiłam
                  przerwe i zaczełam od plastrów), i nigdy nic sie nie wydażyło , ale może
                  dlatego że nigdy nie zapomnialam , nigdy nie przyjelam póżniej niż powinnam ,
                  poprostu nie zaniedbałam ... uważam że są jak najbardziej skuteczne i dlatego
                  te watpliwosci z plastrami (lekarka powiedziala żebym spróbowała) bo ich być
                  pewna nie moge bo nie znam
                  • bzz_bzz Re: antykoncepcja evra 31.03.05, 18:50
                    Jak nie jak tak. Mi pani doktor powiedziała akurat, że miała już kilka
                    przypadków ciąży na tabletkach, a na plastrach, to moja jest pierwsza, ale ona
                    osobiście plastrów nie poleca, bo nie są sprawdzone. Jeśli natomiast chodzi o
                    prawidłowość stosowania, to stosowałam prawidłowo. To z tym 2na1 to oczywiście
                    przesadziłam, ale 100% pewności nie da Ci nikt. I ja się właśnie na ten 1%
                    załapałam.
                    • elissax Re: antykoncepcja evra 31.03.05, 20:05
                      od roku stosuje plastry Evra ale zastanawiam sie nad zmiana tej metody bo po
                      pierwsze jest cholernie droga, po drugie wk.. mnie jak czasami ten plasterek
                      zaczyna sie odklejac no i czasami swedzi,
                      aha, raz w trakcie sexu zupelnie sie odkleil /za duzo potu i oliwki ;)/ ale
                      przymocowalam go i przecipial do konca tygodnia na swoim miejscu, z oczekiwanym
                      skutkiem
                      • elissax Re: antykoncepcja evra 31.03.05, 20:07
                        a odpowiadajac na Twoje pytanie - te plasterki maja tendencje do nieznacznego
                        odklejania sie brzezkow i rozkow,
                        przed przyklejeniem porzadnie wyszoruj to miejsce mydlem i gabka, dobrze wysusz
                        i powinien wytrzymac tydzien w miare stabilnym stanie
                        • kamka33 Re: antykoncepcja evra 31.03.05, 20:12
                          no to troszke sie uspokoilam , bo jak narazie jestem przerażona ... i do konca
                          nie jestem przekonana czy to ze zamienilam tabletki na plastry to wlasciwy
                          wybór ...
                          • elissax Re: antykoncepcja evra 31.03.05, 20:21
                            sama sie zastanawialam bo wczesniej bralam Harmonet ale bolal mnie po nim
                            jeszcze bardziej leb niz mnie zwyczajowo boli :(
                            plastry podobno mniej obciazaja watrobe, tym sie glownie kierowalam przy
                            podjeciu decyzji o zmianie, ale czy to prawda - do konca tego pewnie nie wie
                            nikt poki co
    • ooo9 Re: antykoncepcja evra 31.03.05, 21:47
      stosuje evre od sierpnia i jestem bardzo zadowolona. nie zdazylo mi sie
      odklejenie calkowite tylko male zgiecia ktore nie wplywaja na skutecznosc-
      bardzo wazne jak dla mnie jest znalezienie odpowiedniego miejsca, w ktorym
      najmniej skura "pracuje". najwiekszym plusem stosowania tej mmetody jest wlanie
      brak ingerencji w narzady wewnetrzne substancji w nim zawartych poniewaz sa one
      wchlaniane przez skore. co do ceny to z pewnoscia sa drozsze od tabletek- ceny
      w aptekach roznia sie diametralnie i radzilabym zorientowac sie gdzie sa
      najtansze (roznice siegajace nawet 12 zlotych jak w moim miejscu zamieszkania)
      a! i nie zrazajcie sie poczatkowymi bolami glowy czy nudnosciami-jak bylo w
      moim przypadku. pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka