grubaska20 21.10.05, 11:55 zmówcie choć krótki paciorek do swojego boga, żeby nasz orzełek był zdrowy.. próbuje być silna ale chyba właśnie pękam.. w poniedziałek kolejne eeg, już zaczynam wymiękać.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rachela180 Re: uśjmiech do waszego boga, za naszego orzełka. 21.10.05, 11:56 :) usmiecham się i mocno trzymam kciuki :) a co to eeg? Odpowiedz Link Zgłoś
grubaska20 Re: uśjmiech do waszego boga, za naszego orzełka. 21.10.05, 11:56 takie głupie badanie zapisu fal mózgowych.. Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: uśjmiech do waszego boga, za naszego orzełka. 21.10.05, 11:58 elektroencefalogram... Odpowiedz Link Zgłoś
kohol Re: uśjmiech do waszego boga, za naszego orzełka. 21.10.05, 11:56 Ok, trzymamy kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: uśjmiech do waszego boga, za naszego orzełka. 21.10.05, 11:56 a co się dzieje??? Odpowiedz Link Zgłoś
szary.eminent Ja tez kciuka sciskam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.10.05, 11:58 Odpowiedz Link Zgłoś
grubaska20 Re: uśjmiech do waszego boga, za naszego orzełka. 21.10.05, 12:03 mój boże ryczę jak mała dziewczynka.. przetrzymali nas dobę dłużej w szpitalu, poniewaz straciłam bardzo dużoi krwi przy porodzie.. i własnie w tej dobie zabrali mi orlątko na oddział i it i patologii noworodka, bo miał okropne drgawki.. leżał biedak pod inkubatorem otwartym, cały pokłuty, w kabelkach.. jakieś 10dni, potem przewieźli go do instytutu matki i dziecka. jesteśmy już w domu, ale pod dozorem szpitalnym. jak dotąd wszystkie badania były niby ok, na część wyników jeszcze czekamy. w poniedziałek jedziemy na to cholerne eeg.. bo kiedy śpi są jakieś zmiany w zapisie.. patrzę na to dzieciątko i oddałabym wszystko, zeby tylko był zdrowy.. żeby tylko nie cierpiał, nie był już więcej nakłuwany, żeby nie płakał ik nie był już sam.. Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: uśjmiech do waszego boga, za naszego orzełka. 21.10.05, 12:06 Nie panikuj tylko, jesteś potrzebna dziecku spokojna, a nie roztrzęsiona. Robią badania, więc jeżeli coś będzie nie tak, to będą mogli przeciwdziałać. Na razie się nie denerwuj, bo to może być błachostka. Masz być spokojna, bo pokarm stracisz, a teraz jest on najlepszy... Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zet Re: grubasko 21.10.05, 12:15 spokojnie serce moje, bez nerwów!Nie możesz póki co panikować, bo nie masz o co.Badania to badania i musisz dzielnie towarzyszyć synkowi.Twój stres szkodzi również dziecku.Moją crókę podejrzewano o (po kolei): małogłowie, potem wodogłowie, na końcu o padaczkę.Szereg badań zostało przeprowadzonych i okazało się, że jest zdrowa.Drgawki miała przez kilka miesięcy i potem już było ok.Teraz ma siedem lat. Odpowiedz Link Zgłoś
grubaska20 Re: grubasko 21.10.05, 12:40 mój boże, poważnie?? wiesz, pociesza nas, że rzeczywiście są dzieci u których stwierdza się iddiopatyczne podłoże drgawek i mjają samoistnie.. ale to było przerażające.. on podnosił wszystkie cztery łapki do góry i tak okropnie się trząsł.. od wtedy dostaje leki i to bardzo złagodniało. tylko mówiono nam, ze jeśli to takie tylko drgawki noworodkowe, to kiedy się złapie za taką drgającą łapkę, powinno ustąpić.. a u orzełka czujesz że trzepoce w dłoni.. no i zawsze to ma tylko w głębokim śnie, bardzo ciężko go wtedy obudzić. a wyniki poprzedniego eeg sa jakieś głupie.. opowiedz mi coś jeszcze jak to było u waszej córeczki.. Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zet Re: grubasko 21.10.05, 14:22 poważnie grubasko.Na szczęście wszystko było ok.A co lekarze podejrzewają? Odpowiedz Link Zgłoś
grubaska20 Re: grubasko 21.10.05, 14:34 wiesz, mówią z echorób objawiających się drgawkami są miliony..a co jedna to groźniejsza.. usg przezciemiączkowe jest bardzo ok, powtarzane 3krotnie. część badań na choroby metaboliczne, których wyniki już mamy jest ok, czekamy na reszte. a w zapisie eeg pojawiają sie jakieś dziwne fale podczas snu (uśpić naszą szelmę do badania też graniczyło z cudem..) no i zapis eeg nie koreluje z objawami klinicznymi snu.. on dżemie eeg pokazuje zapis typowy dla snu w fazie REM, a kiedy mocno śpi, eeg wykazuje co innego.. niczego konkretnego nam nie mówią, po prostu szukają.. opiekę mamy niby najlepszą z możliwych, udało nam się wstrzelić do głośnych lekarzy, ale to nie o to przecież chodzi.. bo ja ufam tym lekarzom, tylko boję się co siedzi w małej główce naszego niunia.. Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zet Re: grubasko 21.10.05, 14:47 kurcze, sporo masz jeszcze badań do wykonania oprócz eeg?skoro usg przezciemiączkowe jest jak najbardziej prawidłowe to raczej wszystko ok z groszkiem.Moja córka w ogóle nie miała ciemiączką, stąd wnioskowali wodogłowie.Natomiast drgawki łączyli bezpośrednio z padaczką.Pamiętam, że miała zapalenie pęcherza moczowego i lekarka mówiła, że od tego też mogą być drgawki (ból się nasila).Badałaś mu mocz? Odpowiedz Link Zgłoś
grubaska20 Re: grubasko 21.10.05, 15:16 tak.. miał mocz ogólny i na te parszywe choroby metaboliczne, krew też na wszystko ciągnęli i mi i orlikowi, cukier ok, w ciąży toxo i cytomegalia były ok, ale powtarzali teraz najpierw na żelaznej, potem w instytucie.. biedny malutek nasz, pobierali mu nawet z kręgosłupa płyn mózgowordzeniowy, też ok. teraz stanęło na niezgodnościach w tym krzywym eeg.. a ja normalnie siwieję! patrzę niego kiedy śpi i tak bardzo się boję.. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: uśjmiech do waszego boga, za naszego orzełka. 21.10.05, 12:36 grubasko! trzymam kciuki za Was. bedzie dobrze!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zet Re: kochana grubasko 21.10.05, 12:01 jakie są powody badania eeg?Mojej córce nie udało się wykonać tego badania, ponieważ nie mogła zasnąć... dopóki nie skończyła 2 lat spała około 1,5-2 godzin na dobę... Odpowiedz Link Zgłoś
istna Re: uśjmiech do waszego boga, za naszego orzełka. 21.10.05, 12:37 Trzymam kciuki za twojego maluszka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: uśjmiech do waszego boga, za naszego orzełka. 21.10.05, 12:41 Spojojnie!Pamietaj dzieciatko tez wyczuwa erwowsc matki!Przytul go ucaluj i pamietaj ze bedzie dobrze.Najwazniejsze jest opanowanie i wiara w lepsze jutro.Napewno to nic powaznego.Bedzie dobrze.Lacze sie z Toba.Pomimo ze nie jestem w stanie sobie wyobrazic co czujesz do konca miej ta swiadomosc ze tylu ludz jest z Toba i tylu ludzi modli sie za ciebie i twoje dzieciatko.Bedzie lepiej.Badz spokojna.3-mam kciuki i wierze ze bedzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: uśjmiech do waszego boga, za naszego orzełka. 21.10.05, 12:46 spokojnie mała,to dobrze ze chca robic wszelkie badania,nic sie nie zaniedba,bedzie dobrze:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
grubaska20 Re: uśjmiech do waszego boga, za naszego orzełka. 21.10.05, 13:36 bardzo dziękujemy.. czekamy na poniedziałek jak na ścięcie.. Odpowiedz Link Zgłoś