Dodaj do ulubionych

dzien dobry :-)

05.08.06, 06:46
Witam, sobota ponura niczym listopad, w dodatku zimno.
Ale, w nosie smutki. Radosne powitanie ma być. Wczorajszy wieczór niezmiernie
interesujacy. Dyskusja fantastyczna, choć o kwestiach znanych i przegadanych.
He, he, głównie o istocie rozumu.
Ciepłe pozdrowienia i na kawę.
Obserwuj wątek
    • palola3 Re: dzien dobry :-) 05.08.06, 09:21

• palola3 Re: dzien dobry :-) 05.08.06, 09:29
      halo, halo...miała być relacja z nowych plotek:)
    • ladnapanna Re: dzien dobry :-) 05.08.06, 10:56
      a dzień dobry, witam i o zdrówko pytam:)) pogoda kiepska, ale za to humorek
      fantastyczny...echh życie jest piekne...
      • kawa_mielona Re: dzien dobry :-) 05.08.06, 13:58
        Cześc Wszystkim! Wpadłam na szybką popołudniową 'małą czarną' , mam nadzieję,
        ze kogoś zastałam:O)
        Od rana biegam jak szalona z odkurzaczem, ścierką i mopem, w przerwach tłumaczę
        Michowi dlaczego wodowanie resorówek w muszli klozetowej nie jest najlepszym
        pomysłem, podglądam co tam malżonek dobrego robi w kuchni, podjadam...i wiecie
        co(?) UWIELBIAM TAKIE SOBOTY !!:)
        • drugi.taki Re: dzien dobry :-) 05.08.06, 14:41
          :-)
          kawo
    • ulcia03 Re: dzien dobry :-) 05.08.06, 14:37
      Cześć wszystkim! A mi się dzisiaj nic nie chciało, ale zjadłam z kilo ciastek,
      popiłam Karmi i od razu lepiej. ;) A najlepsze jest to , że Basia wreszcie śpi i
      mogę się zająć forum.
      • milkee Re: dzien dobry :-) 05.08.06, 15:11
        witam wiatam i ja:) u mnie juz zakupy zrobione, posprzatane..teraz siedze i
        maluje szpony..a pozniej jakies piwko wieczorne i moze tez dyskusje o istcie
        rozumu..choć
        wątpię:)pozdrawiam serdecznie
    • drugi.taki niedziela, dzien dobry :-) 06.08.06, 07:50
      Nie, tylko deszcz. Smętek za oknem.
    • rasgeea dzien dobry - "we poniedziałek":-) 07.08.06, 07:41
      witajcie:) nie lubie poniedzialkow co do zasady, ale tego dzisiejszego chyba
      najbardziej, z uwagi na to, ze powinnam byc zgodnie z planem na urlpie:( ale
      juz nie bede wylewac zolci i psuc sobie nastroju jeszze bardziej. Poza tym
      musze sie wyzalic. W piatek, sobota bylam na festiwalu reggae;) bylo fajnie
      ale ... no wlasnie, zawsze musi byc ale:( od piatku zaczelo sie apogeum na moj
      zwiazek. Nie jestesmy juz razem, w sumie nawet dobrze, bo juz wczesniej
      pisalam, ze mnie to meczylo. powinnam sie czuc lepiej ale wcale tak nie jest:(
      On ciagle chce rozmawiac o tyym, ciagle mowi ze kocha i na ddtaek pisze
      ze "chyba sie zastrzeli" Boze wolalabym jakies fizyczne tortury anizli to co
      jest...teraz to chyba moge dolaczyc do grona "poszukiwany/poszukiwana"?? :(
      • rasgeea Re: dzien dobry - "we poniedziałek":-) 07.08.06, 07:42
        aaaa i zapomnialam napisac, ze stukam sie z Wami kubkiem goracej i nadzwyczaj
        mocnej kawy:)
      • milkee Re: dzien dobry - "we poniedziałek":-) 07.08.06, 12:21
        hej..poczujesz sie lepiej i to juz niedlugo-wiem co mowie,bo sama juz czuje sie
        lepiej-a moj zwiazek skonczyl sie jakos 1,5 miesiaca temu:)i naprawde jest mi z
        tym dobrze-moze nie z byciem sama, ale z nie byciem z tamtym facetem..takze
        glowa do gory..pocierpisz , przecierpisz swoje i zobaczysz,ze dobrze sie
        stalo:)..a jesli chodzi o fizyczne tortury..to doskonale rozumiem-ja bylam do
        tego stopnia zla, smutna i wszytsko inne, ze bedac wtedy u dentysty, wyobrazalam
        sobie,ze wolalabym leczyc te zeby bez znieczulenia niz byc w takim psychicznym
        bolacym stanie:)ale juz minelo..wole zastrzyk:D..hehe-pozdrawiam-tez nielubiaca
        poniedzialkow:)
    • ewikf Re: dzien dobry :-) 07.08.06, 08:03
      Witam w bardzo senny poranek. Niestety jestem już w pracy i jakoś nie mogę się
      zebrać. Za oknem bardzo nie ciekawie nie lubie takiej pogody, no jakbym miała
      się do kogo przytulić to pewnie uwielbiałabym taka aurę. Bo cóż piekniejszego
      jest od przytulania z ukochaną osobą???
      • kawa_mielona Re: dzien dobry :-) 07.08.06, 08:47
        CZeść Kochane Poniedziałkowe Pracowite Pściółki!
        U mnie też ponuro, pochmurno i deszczowo, też programowo nie lubię
        poniedziałków bo nie dość że do piątku daleko to jeszcze pracuję do 16.30 :((
        Mocna kawa to jest to.
        Rasgeea- lepiej teraz pocierpieć katusze telefonów, smsów, wyżalania (etc.) niż
        tkwić w bezsensownym związku. Z każdym dniem będzie lepiej i choć wiem, że to
        straszny banał ale uwierz w to kochana i uszy do góry.
      • kawa_mielona Re: dzien dobry :-) 07.08.06, 09:01
        ewikf napisała:

> Bo cóż piekniejszego
        > jest od przytulania z ukochaną osobą???

Długo myślałam, że nie ma nic piękniejszego. A teraz?
        ...6 rano, za oknem deszcz, śpimy sobie błogo we trójkę. Nagle coś ciepłego i
        mokrego na moim oku - to pobudkowy pocałunek Michałka. Zaraz potem taki sam
        obśliniony dowód miłości dostaje tatuś, a kiedy dziecię widzi że rodzice nadal
        śpią - obejmuje małymi rączkami ich głowy i każe im się wzajemnie pocałować.
        Rodzice nie wytrzymują, wybuchają śmiechem, Michałek klaszcze w łapki, piszczy
        i nakrywa się swoim kocykiem. Potem są już tylko hihotki, łaskotki,
        teletubisie, sąsiedzi, krecik i cała reszta, tak właśnie zaczyna się mój dzień
        jak codzień... życie jest piękne :)
        • rasgeea Re: dzien dobry :-) 07.08.06, 09:37
          nawet nie wiesz jak bardzo Ci zazdroszczę :)))
          • kawa_mielona Re: dzien dobry :-) 07.08.06, 10:07
            Jesteś dziewczyną, która wie czego chce a to już spory krok w dążeniu do
            własnego szczęścia. Trzymaj się Madziu :)))
            • misioczat helloouu... :) 07.08.06, 11:23
              Hej hej!
              Wrocilam ;)
              Aaaaleee fajnie byyyyloooo.. JESZCZE KCEM!!!
              Od razu mowie, ze nie mam zdjec :D Nie chcialo nam sie robic :o Oj no bo ja i
              tak nigdy nie jestem zadowolona z tego, jak wychodze i wywalam zdjecia zanim
              jeszcze sie im dobrze przyjrze ;) wiec tym razem stwierdzilam, ze nie ma co w
              ogole wyciagac aparat z walizki.
              Bylo cudownie.
              Caly tydzien spedzilismy w Krynicy Morskiej, bo na Helu po godzinie szukania
              nie znalezlismy noclegu, a dluzej nie chcialo sie nam szukac, bo wolelismy
              lezec na plazy :D W KM tez bylo ciezko cos znalezc od zaraz, ale w koncu sie
              udalo o tutaj: www.amor.mierzeja.com . Caly czas spedzilismy na: lezeniu na
              plazy, jedzeniu ryb i gofrow, lazeniu to tu to tam i rozkosznym nicnierobieniu.
              Wyskoczylismy tez do Trojmiasta i Sztutowa (muzeum - oboz koncentracyjny).
              Troche sie opalilam, ale nie bardzo, bo sie zafiltrowywalam ;).
              Bylo milo, ale sie skonczylo i jestem z powrotem ;)
              Pozdrawiam :*
              • kawa_mielona Re: helloouu... :) 07.08.06, 12:00
                Cześć Misiu!
                Fajnie, że już jesteś back i fajnie, że Ci się wakacje udały. Sama wspominam
                tegoroczny Hel i Sopot z łezką w oku...ehhh
                Co do zdjęć to też z wszelkich wyjazdów mamy mało fotek bo pstrykamy tylko
                Michowi;)
                Pozdrówki:)
                • drugi.taki Re: helloouu... :) 07.08.06, 15:58
                  oj dopiero teraz wpadłem na forum. Pozdrawiam cepło.
                  • eunika Re: helloouu... :) 07.08.06, 16:34
                    gin dobry :)
    • kawa_mielona Re: dzien dobry :-) 08.08.06, 07:31
      Lub jak kto woli 'dobre rano':)
      Witam Wszystkich, u mnie pada, pogoda senna i pora dnia też jeszcze senna,
      trzeba wypić kawkę...
      kto ze mną?
      • ewikf Re: dzien dobry :-) 08.08.06, 07:50
        ja mogę dołaczyć chociaż kawy nie pijam. U mnie bardzo sennie(za oknem) bo w
        pracy to zaraz się zacznie. Mam nadzieje, że jakoś spokojnie minie ten dzień.
        pozdrawiam
        • kawa_mielona Re: dzien dobry :-) 08.08.06, 08:44
          no cóż...ja juz wiem, ze dzisiejszego dnia do spokojnych nie zaliczę. Zdążyłam
          posprzeczać się z kolegą z pracy, potem nakrzyczała na mnie jakaś baba przez
          telefon a jak już się wykrzyczała to ustaliłyśmy, że to pomyłka...teraz muszę
          wyjść do banku a tu pada deszcz :( ehhh
          • bluelove Re: dzien dobry :-) 08.08.06, 08:55
            dzien dobry kochani jest ktos jeszcze ;) ?
            • misioczat Re: dzien dobry :-) 08.08.06, 09:58
              Ja jestem ;)
              Z twarozkiem wymieszanym z cebulka, pomidorem, ogorkiem i pieprzem ;)
              Moja misja na dzis: wyszukac adresy na Helu, bo BYC MOZE uda nam sie wyskoczyc
              na przyszly tydzien ;)
              • kawa_mielona Re: dzien dobry :-) 08.08.06, 10:15
                I ja dotarłam z banku, udało mi się nie zmoknąć... pocieszam się kanapkami z
                salami, serkiem pleśniowym i pomidorkiem :O)
                Misio, jak chcesz to ja Ci dam adresik, gdzie 'stacjonowaliśmy' na Helu w tym
                roku w czerwcu.
                • bluelove Re: dzien dobry :-) 08.08.06, 10:19
                  dziewczyny u Was tez tak leje? choc u nas przestalo przed chwila i wyjrzalo
                  slonce to nie dam sobie glowy uciac ze nie zacznie lac znowu :( ja sie probuje
                  dobudzic kawa ale jestem nieprzytomna,to chyba przez anemie :/
                  • miraculum Re: dzien dobry :-) 08.08.06, 10:40
                    Witam kochane i kochani :) Leje i leje! Szukam kajaka bo przeciez na dolnym
                    śląsku mieszkam to lepiej się zabezpieczyć :) A tak na marginesie- najpierw
                    upał=klęska zywiołowa- susza, teraz ulewa=klęska żywiołowa 2- powódź ....
                    dobrze, że z dala odemnie :( Echh ide po lody i kawe już drugą....
                    • kawa_mielona Re: dzien dobry :-) 08.08.06, 10:44
                      Miraculum, jakby co to płyń tym kajaczkiem na północ - wypłynę Ci na przeciw:O)
                      • miraculum Re: dzien dobry :-) 08.08.06, 10:53
                        Ok jak bedę płynąć koło Twego miasta to krzyknę! :) A Ty już szykuj kajak :)
                        Buuu zadnych lodów w domu nie ma :( a do sklepu mi sie nie chce iść :/ W radiu
                        smutna muzyka w duszy mi się az zrobio smutno.. Echhh ale mam capuccino :) Jak
                        myslicie jedzenie ciastek codziennie to chyba przesada co nie?
                        • kawa_mielona Re: dzien dobry :-) 08.08.06, 11:03
                          Ciasteczka? Codziennie? Moja Droga!!!! Ty koniecznie wiosłuj w moją stronę,
                          będzie na dwie 'cookie monsterki' :E)
                          • miraculum Re: dzien dobry :-) 08.08.06, 11:15
                            Już płynęęęęę!!!!!!!!!!!!! :) :P
                            • kawa_mielona Re: dzien dobry :-) 08.08.06, 11:16
                              Tylko weź zapas ciasteczek :))))
                  • kawa_mielona Re: dzien dobry :-) 08.08.06, 10:42
                    Owszem Blue, u nas też 'do łezki łezka aż będę niebieska'...
                    jak anemia, to sok z buraczków i żelazo a nie kawa:) No chyba, że Kawa_mielona
                    vel Kasia :O))
                    • bluelove Re: dzien dobry :-) 08.08.06, 10:49
                      noo wlasnie zelazo wcinam a z Kawka najchetniej pisze :D tak jest najzdrowiej
                      prawda ;)
                      • kawa_mielona Re: dzien dobry :-) 08.08.06, 11:00
                        Tak jest najzdrowiej Kochana i chyba całkiem znośnie, co?
                        • bluelove Re: dzien dobry :-) 08.08.06, 11:03
                          przy takiej Kawce to natychmiast mi przechodzi anemia,spanie i zmeczenie hihi :)
    • milkee Re: dzien dobry :-) 08.08.06, 12:28
      witam:) a ja was zaskocze!!!-u mnie wyobrazcie sobie TEZ PADA:/..ehh..i w
      dodatku miszkam w niebezpiecznym sasiedztwie ODRY-jak bylo zagrożenie
      powodzia-jakos wiosna-to mialam wode w ogrodku:D takze jak cos to ja pierwza do
      podrozy kajakowej..a i zrobilyscie mi smaka tymi ciasteczkami!!tylko kto wyjdzie
      je kupic do sklepu..kaloszy nie mam:)
      • milkee Re: dzien dobry :-) 08.08.06, 12:29
        przepraszam,ale z braku ciasteczek..zaczelam polykac literki-wybaczcie:);)
        • kawa_mielona Re: dzien dobry :-) 08.08.06, 12:49
          hehehe, Milkee jeśli chodzi o chodzenie w kaloszach to mój synek pierwszy się
          pisze:) Wprost uwielbia taplać się w błotku więc byłoby kogo posłac po
          ciasteczka :))
          • misioczat Re: dzien dobry :-) 08.08.06, 13:09
            A u mnie nie pada :D Swieci slonce, ale nie wiem, czy jest cieplo, bo nie
            wychodzilam ;)
            Kawka, pewnie, ze chce adres - moze akurat sie przyda, choc myslelismy o
            Jastarni lub Chalupach, ale Hel tez moze byc.
            :*
            • kawa_mielona Misioczat 08.08.06, 13:22
              Napisałam Ci maila na misioczat@gazeta.pl :))
              • misioczat Re: Misioczat 08.08.06, 13:27
                Dziekuje bardzo :***
                Wieczorkiem pomyslimy co i jak, bo nazbieralam troche adresow i bedziemy
                dzwonic i pytac. W ogole mam nadzieje, ze wyjazd dojdzie do skutku ;)
                • kawa_mielona Re: Misioczat 08.08.06, 13:29
                  My jedziemy w przyszłym tygodniu nad morze. Pogoda trochę podcina mi skrzydła i
                  nie myślę o tym wyjeździe w wielkim entuzjazmem...no ale zobaczymy :)) Póki co
                  życzmy sobie wzajemnie słoneczka :))
                  • misioczat Re: Misioczat 08.08.06, 13:38
                    A no pewnie, ze zyczymy sobie dobrej pogody, zyczymy! :D Ja tam bede
                    uszczesliwiona nawet, jesli bedzie padac :D M bedzie plywal na desce, a ja
                    sobie poczytam :D
                • misioczat Re: Misioczat 08.08.06, 13:36
                  To moze ja pokaze, gdzie bylismy w Krynicy :D Moze tez sie komus przyda:
                  www.amor.mierzeja.pl Tylko tam napisali, ze to jest w zacisznej uliczce, a to
                  nieprawda. Willa stoi w samym centrum miasteczka, dookola knajpki itp, a teraz
                  aktualnie robia sasiedni budynek, wiec jest troche halasu, ale jak skoncza ten
                  remont, to bedzie ok, bo w koncu troche "miasteczkowego", wesolego halasu w
                  wakacje nie przeszkadza ;) Sama willa jest bardzo cicha i spokojna i mozna
                  powiedziec - ekskluzywna. Na dole klimatyczna kawiarenka Wiedenska, darmowy
                  dostep do netu, bardzo ladne pokoje oczywiscie z lazienkami, sniadania w formie
                  szwedzkiego stolu (czyli mozna sie porzadnie najesc na pol dnia :D ). Wszedzie
                  blisko, choc widoku na morze nie ma ;) ale z drugiej strony budynku moze jest
                  widok na Zalew Wislany?? Do molo jakies 100 metrow, do morza 10 minut spacerem,
                  masa miejsc z jedzonkiem (pyszna zupa cebulowa podana w chlebie ;), wesole
                  miasteczko, windsurfing, kajaki. Polecam ;)
                  • kawa_mielona Re: Misioczat 08.08.06, 14:30
                    Ładnie w tym 'Amorku' :O)
                    Miejsce, o którym Ci pisałam w mailu to pokoje gościnne więc nie ma ani
                    śniadań, ani zmiany pościeli, ani zmiany ręczników itp.(uprzedzam!).
                    Doczytałam, że Twój M chce na deskę - to faktycznie lepiej Jurata, Jastarnia
                    albo Chałupy, Kuźnice, no bo Hel zdecydowanie mniej dobry na deskę...
                    • misioczat Re: Misioczat 08.08.06, 14:56
                      Jeszcze tu jest Amorek (sa animacje i lepiej widac wnetrza ;)
                      www.amor.mierzeja.com
                      No jeszcze pomyslimy gdzie jechac. Co do standardu pokoi to spoko, nie musi byc
                      jak w Amorze :D Amor byl po prostu dostepny od reki (jako jeden z nielicznych),
                      ale najwazniejsze, by bylo czysto i w miare ladnie. Reszta sie nie liczy, bo i
                      tak bedzie super :D A z ta deska to tez sie zobaczy. W Krynicy tez chcial
                      plywac, ale wiatru nie bylo i nie plywal :P W ogole kupil caly sprzet w tym
                      roku, kupa kasy poszla, mamy polowe sierpnia, a on jeszcze jakos ani razu nie
                      plywal :> Juz sie zastanawiam, czy mi nie nasciemnial z tymi swoimi
                      umiejetnosciami i sukcesami hahaha! Nie no, wiem, ze nie nasciemnial, niemniej
                      to jakies podejrzane mi sie wydaje hahaha :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka