Dodaj do ulubionych

Proszę o pomoc

30.09.06, 07:43
Pomocy Dziewczyny! Wczraj kupilam farbę średni brąz firmy Wella. miałam
nadzieje że wyjdzie właśnie taki. A jaki wyszedł? Wyszedł czarny!! Jestem
załamana. co ja mam teraz zrobić? Mam jasną cerę a jeszcze ten czarny :(
Dziewczyny prosze o pomoc!
Obserwuj wątek
    • kobbieta Re: Proszę o pomoc 30.09.06, 08:10
      Forum uroda bedzie lepsze.
    • annubis74 Re: Proszę o pomoc 30.09.06, 09:33
      póki farba się trochę nie zmyje (ale nie powinno to długo trwać) musisz
      wytrzymać, bo na ciemne włosy nie nałożysz innego koloru
      radykalnym krokiem jest rozjaśnienie włosów i ufarbowanie od nowa - ale
      osobiście nie polecam
      na przyszłość uważaj z farbami typu brąz - one zawsze wychodzą ciemniejsze niż
      w palecie
      • horpyna4 Re: Proszę o pomoc 30.09.06, 10:33
        Możesz zrobić sobie na czarno brwi i rzęsy, wtedy nie będzie to tak raziło. Ale
        najpierw zrób próbę zmywalnym tuszem.
    • souls_hunter Re: Proszę o pomoc 30.09.06, 10:47
      Moze 1 lub 2 wizyty na solarium zeby buzke przyciemnic?
    • black_pearl Re: Proszę o pomoc 30.09.06, 10:50
      Mialam kiedys taki sam problem. Za dlugo przetrzymalam farbe na wlosach:/ i
      zamiast mlecznej czekolady wyszedl czarny... Po ratunek udalam sie do
      fryzjerki, ktora zrobila mi troche brazowych pasemek, zebym nie wygladala jak
      wrona;) Powodzenia, jakos przetrzymasz:)
    • annajustyna Re: Proszę o pomoc 30.09.06, 11:55
      Zdecydowanie udaj sie do fryzjera. As moze mialas wczesniej wlosy rozjasniane i
      stad taki efakt koncowy???
      • lavieenrose ostroznie z fryzjerami!!! 30.09.06, 16:21
        w najlepszych zakladach uzywaja podlych preparatow do rozjasniania.
        Mozna "zdjac" farbe rozjasniaczem "clair", czy jakos tak l'oreala. Pudelko
        kosztuje 70 zlotych. To jedyne, czym mozna rozjasnic farbowane wlosy, nie
        niszczac ich. Ale ze zbyt ciemna farba, po prostu bym zaczekala. Myj wlosy dwa
        razy dziennie i wychodz na slonce. Po tygodniu powinno byc ok.
        • akkknes Re: ostroznie z fryzjerami!!! 30.09.06, 22:07
          ja bym jednak skusila sie na pasemka
          albo balejaz
          • m_buziaczek Re: ostroznie z fryzjerami!!! 02.10.06, 06:57
            Pasemka jest to jakieś rozwiązanie. Wiesz, jabym na Twoim miejscu poczekała, aż
            kolor zmyje sie trochę, wypłowieje. Następnym razem po nalożeniu farby przede
            wszystkim skrócilabym czas jej dzialania np: zamiast 30-45 min trzymania na
            głowie, potrzymaj 20-25min. Przypuszczam, ze naturalny kolor włosów masz raczej
            ciemny. Wiesz, moja mama ma ciemne włosy, ni to czarny ni to brąz, ale farbuje
            jej włosy na brąz, ma brązowe oczy, to ładnie i naturalnie wygląda. Ma bardzo
            delikatne włoski, dlatego staram się nie farbowac jej włosów często. Wypróbuj
            taki sposób, jak juz zafarbujesz włosy na kolor właściwy- pożądany, do mycia
            włosów używaj szamponu Timotei ( henna do włosow brązowych). Pono nie jest
            zalecane, używac preparatów na bazie henny, gdy ma się farbowane włosy, ale
            osobiście polecam Ci ten szampon. Włosy maja po nich ładny kolor, są błyszczące
            i przez dłuższe stosowanie ma sie wrażenie, jakby się miało pasemka tzn.
            jaśniejsze, ciemniejsze refleksy. Korzyści dłużej utrzymany kolor włosów, bez
            konieczności daleszego mordowania ich ponownym farbowaniem (zbyt częstym).
            Pozdr,
    • emanuelle5 Re: Proszę o pomoc 02.10.06, 08:19
      Witaj,kochana. Nie mam dla Ciebie niestety najlepszych wieści. Moja historia
      jest podobna do Twojej, tylko wtedy to byla farba firmy Palette. Nie rozumiem
      dlaczego producenci oszukują,że to brąz ,a w konsekwencji uzyskujemy
      nietwarzowy okropnie czarny kolor, który przy jasnej karnacji wygląda
      beznadziejnie. Mogę Cie jedynie ostrzec,żebyś potem nie nakładała na to innych
      farb, próbując zmienić kolor. Próbowałam i tylko zniszczyłam sobie włosy, nawet
      czerwień tego nie chwyciła. U mnie już minęło trochę czasu i kolor się zmył, a
      wiem, że na to mogą pomóc jedynie jasne pasemka wykonane profesjonalnie u
      fryzjera. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka